هفتهی گذشته، خبر از حضور خبرنگاران تاپگیر در پیست اختصاصی فولکسواگن دادیم و پیشبینی کردیم که احتمالا، آنها به فکر رکوردگیری با سرعتهای بالاتر هستند. هشتم شهریورماه، سقف سرعت مجاز تعیین شده برای بوگاتی شیرون، رسما به ثبت رسید تا این خودرو برای اولینبار به سرعت ۴۲۰ کیلومتربرساعت برسد.
پیشتر گفتیم که برای رسیدن به سرعتی بیش از ۴۲۰ کیلومتربرساعت، علاوه بر شیرون اسپرت و یک جادهی بسیار بلند بدون پیچ با استاندارد ساخت بالا، به کلید V مکس (V-Max) نیاز است. این کلید اختصاصی، به مالک بوگاتی شیرون تحویل داده نمیشود و صرفا در اختیار شرکت سازنده یا مهندسان ارشد گروه خودروسازی فولکسواگن است تا مانع رانندگی با این ابرخودرو در سرعتهای بیش از ۴۲۰ کیلومتربرساعت شود. به بیان بهتر، هنگامی که کلید V مکس، داخل جایگاه خود در کابین شیرون باشد، محدودکنندهی سرعت خودرو غیرفعال خواهد شد. مدیران بوگاتی معتقدند، تایرها و دیگر عوامل فنی در شیرون استاندارد یا شیرون اسپرت، مناسب رانندگی در سرعتهای بالاتر از ۴۲۰ کیلومتربرساعت نیستند؛ درحالیکه روی کاغذ نهایت سرعت شیرون در حدود ۴۶۵ کیلومتربرساعت، تخمین زده شده بود.
پیست واقع در منطقهی اهرا-لسیِن (Ehra-Lessien) آلمان، بهترین مکان اروپا برای تست نهایت سرعت ابرخودروها است. این محل، البته در اختیار گروه خودروسازی فولکسواگن قرار دارد و پیشتر، میزبان آزمایشهای تاریخی مکلارن F۱ و بوگاتی ویرون نیز بوده است. همراهبا گروه اعزامی از سایت و مجلهی تاپگیر، کارشناسان انجمن بازرسی فنی آلمان (Technical Inspection Association) نیز حضور داشتند تا صحت آزمایش و عدد دقیق نهایت سرعت را، تأیید کنند
براساس اعلام رسمی بنیاد TÜV آلمان، بوگاتی شیرون توانسته است به نهایت سرعت ۴۹۰.۴۸۴ کیلومتربرساعت برسد که معادل ۳۰۴.۷۷۳ مایل بر ساعت است. این رکورد به نام اندی والاس، مهندس و رانندهی تست شرکت بوگاتی ثبت شد.
نسخهی استفاده شده در رکوردگیری، تفاوتهایی با نمونههای تجاری دارد. شاسی این نمونه از شیرون، توسط شرکت دالارا بازطراحی شده است. همچنین برند لاستیکسازی میشلن هم، تایرهایی مخصوص شیرون و سرعت ۴۹۰ کیلومتربرساعت برای بوگاتی ساخته است. بنابر اظهارات سایت تاپگیر، پیشرانهی w۱۶ نیز تفاوتهایی با نمونهی استاندارد دارد. در مجموع، گروهی از مهندسان بوگاتی بیش از ۶ ماه برای رکوردگیری و ساخت این نسخه از شیرون، کار کردهاند. حاصل کار، بدنهای کمارتفاعتر دارد که همراه بازنگری آیرودینامیک، حدود ۱۲ سانتیمتر بلندتر است.