زندگی مسالمت‌آمیز اقلیت‌های دینی در ایران جلوه‌ای از صلح است


زندگی مسالمت‌آمیز اقلیت‌های دینی در ایران جلوه‌ای از صلح است

تهران-ایرنا- رئیس دانشگاه پانتئون آتن با مرور خاطرات سفر خود به تهران، گفت: زندگی مسالمت‌آمیز اقلیت‌های دینی و پیروان سایر مذاهب در جمهوری اسلامی ایران، جلوه‌ای از آزادی و صلح است.

به گزارش روز چهارشنبه مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین سید علی عماد، رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی که برای شرکت در هشتادوپنجمین فدراسیون بین‌المللی انجمن‌ها و مؤسسات کتابخانه‌ای ( ٢٤ تا ٣٠ اوت ٢٠١٩) به آتن سفر کرده بود، به همراه علی‌محمد حلمی، رایزن فرهنگی با خانم «ازمینی کریاری»، رئیس دانشگاه پانتئون آتن دیدار و در خصوص همکاری‌های مشترک در حوزه‌های فرهنگی و علمی گفت‌وگو کرد.

کریاری حضور رئیس کتابخانه، موزه و اسناد مجلس شورای اسلامی در این دانشگاه را نقطه عطفی جهت پیگری برنامه‌های مشترک فرهنگی و علمی تنظیم شده با جمهوری اسلامی ایران دانست و ضمن ارائه گزارشی از بخش‌های مختلف این دانشگاه، فعالیت‌های مشترک بین دو نهاد رایزنی فرهنگی ایران و این دانشگاه را خوب توصیف کرد و افزایش تعاملات علمی را از هیأت ایرانی خواستار شد.

وی با اشاره به سفر دو سال گذشته خود به تهران به میزبانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: این سفر تجربه و پنجره جدیدی از ایران به روی من گشود. تصور حضور در کشوری تاریخی که اینچنین به حقوق اقلیت‌های دینی و پیروان سایر مذاهب احترام می‌گذارد، سبب شد تا نه تنها من بلکه همه هیأت یونانی از این میزان آزادی و صلح بین ادیان شگفت‌زده شویم.

هدف اصلی ما و رایزنی فرهنگی ایران در تن، در قالب پروژه‌های مشترک نشان دادن چهره واقعی ایران به جهانیان است.

رئیس دانشگاه پانتئون با تأکید بر گسترش روابط علمی و فرهنگی بین ایران و یونان گفت: برگزاری جشنواره فیلم‌های ایرانی، نمایشگاه فرهنگی ایران، برگزاری نشست علمی جوانان و رسانه‌ها در غرب، تعامل خوب با اساتید این دانشگاه، تبادل هیأت‌های علمی بلندپایه با ایران جهت شرکت در گفت‌وگوهای بینادینی و وجود بخش ایران در کتابخانه این دانشگاه نشان از عزم جدی دو طرف برای افزایش تعاملات است.

وی با اشاره به امضای تفاهمنامه همکاری‌های فرهنگی، علمی و دانشگاهی از قبیل اعطای بورسیه، اهدای فرصت مطالعاتی، تشکیل کارگروه‌های ویژه علمی بین دانشگاه پانتئون و دانشگاه‌های ایران، اظهار امیدواری کرد که این دیدار سبب تسهیل در روند امضای تفاهمنامه بین طرفین و حل مشکلات پیش رو باشد.

حضور اساتید ایرانی در کنفرانس «مناسبات ایران و یونان»

کریاری همچنین، از برگزاری کنفرانس تخصصی «مناسبات ایران و یونان» با بررسی «اسناد تاریخی بین دو کشور» در ژانویه ٢٠٢٠ (دی/بهمن ۱۳۹۸) در محل این دانشگاه خبر داد و خواستار حضور اساتید و محققان ایرانی در این کنفرانس شد.

حجت‌الاسلام عماد نیز با اشاره به تعاملات تاریخی دو کشور بزرگ ایران و یونان از بیش از هزار سال قبل تا به امروز گفت: ایران و یونان به عنوان دو کشور صاحب تمدن‌های بزرگ و کهن در جهان شناخته می‌شوند. یونانیان و ایرانیان صدها سال است که با یکدیگر در صلح و مصالحه بوده‌اند و به یکدیگر به ویژه بشریت خدمات شایسته‌ای عرضه کرده‌اند.

وی بر ضرورت اجرایی شدن مفاد تفاهمنامه همکاری‌های علمی و فرهنگی بین دو کشور تأکید کرد.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

ادعای تازه و بحث‌برانگیز درباره سقوط بالگرد رئیسی