ارزآوری 1.3 میلیون دلاری شرکت‎های فناور برای یزد


ارزآوری 1.3 میلیون دلاری شرکت‎های فناور برای یزد

مجموع فعالیت‏‌های پارک علم و فناوری یزد در سال گذشته منجر به صادرات 1.3 میلیون دلار محصولات فناوری شده است که در شرایط تحریم کنونی رقم قابل ملاحظه‌ای به شمار می‌رود.

علم تا زمانی که در محدوده مکتوبات و محفوظات باشد نمی‌تواند نقش واقعی خود را ایفا کند لذا تبدیل علم به خدمت یا محصول ملموس که در ایجاد رفاه و ثروت در جامعه نقش‌آفرین باشد به اندازه تولید علم اهمیت دارد.

طبیعتاً علم در دانشگاه‎ها تولید می‎شود و خوشبختانه در این زمینه کشور رشد بسیار خوبی‌ داشته و همه شاخص‌های ارزیابی تولید و رشد علم در کشور نیز به خوبی این مهم را نشان می‎دهد، پس بخش دوم ماجرا و آن آوردن نتیجه و محصول علوم بر زندگی روزمره مردم برای تولید ثروت و ایجاد رفاه اجتماعی می‎ماند.

چندی است که این نقش را پارک‎های علم و فناوری در کشور ایفا می‎کنند و پارک علم و فناوری یزد نیز با شعار زندگی با طعم فناوری در تلاش است این نقش را در این استان به خوبی ایفا کند.

اینها صحبت‎های «داریوش پورسراجیان» رییس پارک علم و فناوری یزد است که فروش چهار هزار و ۲۳۰ میلیارد ریالی محصولات فناوری شرکت‏های فناور مستقر در این پارک، تولید بیش از ۸۰۰ محصول جدید و نقش آفرینی شرکت‌های فناور مستقر در پارک در تامین نیازهای صنایع استان و کشور در شرایط تحریم را از جمله دستاوردهای پارک و شرکت‎های مستقر در آن ذکر می‎کند.

به گفته وی، شرکت‏‌های مستقر در پارک‏‌های علم و فناوری موسساتی هستند که بر پایه دانش شکل گرفتند و قطعا این دانش می‎تواند در شرایط مختلف بنا به نیاز جامعه تولیداتی متناسب با آن شرایط را داشته باشند و این خاصیت شرکت‎های مستقر در پارک‎ها باعث می‎شود در شرایط سخت تحریم این شرکت‎ها شاه‎راه امید به استقلال و خودکفایی در صنایع مختلف باشند.

پورسراجیان در ادامه گفت‎وگوی خود با خبرنگار ایسنا - منطقه یزد، می‎گوید: پارک علم و فناوری یزد به عنوان یکی از پارک‎های پیش رو در کشور طی ۱۸ سال فعالیت خود تاکنون حدود ۹۰۰ شرکت فناور را پذیرش و مورد حمایت خود قرار داده و هم‏اکنون نیز ۲۷۰ شرکت فناور در پردیس‎های فناوری و هشت مرکز رشد تابعه آن در استان مشغول فعالیت است.

وی ادامه می‎دهد: امروز این شرکت‌ها در حال تامین و تولید داروهایی هستند که تحریم ورود آنها به کشور را سخت کرده است.

به گفته وی، امروز این شرکت‏‌ها تجهیزات آتش‏باری معادن را که در شرایط تحریم امکان ورود آنها به کشور نیست تولید و تامین می‏‌کنند و امروز این شرکت‎ها خط مقدم جنگ با تحریم بدخواهان کشور هستند.

امروز شرکت‎های فناور پارک‏‌های علم و فناوری خط مقدم جنگ با تحریم بدخواهان کشورند.

رییس پارک علم و فناوری یزد با بیان این که در حوزه صادرات محصولات فناوری نیز پارک یزد برنامه‎ریز و مجری طرح‎های موفقی مثل ایجاد دفاتر تبادل فناوری بوده که این دفاتر در گرجستان راه‎اندازی، در عمان، هند و کانادا در حال برنامه‌ریزی و راه‎اندازی است، اظهار می‏‌کند: مجموع این فعالیت‏‌ها در سال ۱۳۹۷ منجر به صادرات ۱.۳ میلیون دلاری محصولات فناوری شده است که در شرایط تحریم کنونی رقم قابل ملاحظه‌ای به شمار می‌رود و امیدواریم این رقم در سال ۹۸ رشد قابل توجهی را داشته باشد.

وی به موضوع کریدور علم و فناوری استان یزد نیز اشاره و در این باره تصریح می‏‌کند: کریدور علم و فناوری یا منطقه ویژه علم و فناوری طرحی بود که مطالعات و تشکیل سازمان عامل و همچنین اخذ مجوز آن به عنوان نخستین منطقه ویژه علم و فناوری در کشور توسط پارک یزد پیگیری شد و امروز به عنوان سازمانی مستقل در استان فعال است و می‌توان گفت که منطقه ویژه علم و فناوری یزد به عنوان نخستین منطقه ویژه علم و فناوری کشور مدلی موفق را به کشور ارائه کرده و امیدواریم در ادامه نیز موفق باشد.

پورسراجیان توضیحاتی در مورد فعالیت‌های عمرانی پارک یزد ارائه و آنها را شامل مرمت، بازسازی و تکمیل مرکز فناوری اقبال و آماده سازی و واگذاری طرح جامع پارک عنوان می‌‏کند.

وی در این باره عنوان می‏‌کند: مرمت، بازسازی و تکمیل مرکز فناوری اقبال با وسعت 36 هزار متر مربع از سال 84 آغاز شده و آخرین طرح به بهره‌برداری رسیده، آن ساخت ساختمان مراکز رشد اقبال بود که با زیربنای پنج هزار مترمربع به بهره‎برداری رسید.

وی دیگر طرح در دستور کار این پارک را ساخت ساختمان چند منظوره یا فرهنگی، رفاهی ورزشی در مرکز فناوری اقبال ذکر می‎کند که از سال گذشته کلنگ خورده و تاکنون با وجود همه محدودیت‏‌های مالی بدون توقف پیش رفته و فاز نخست آن که تکمیل سازه بتنی ساختمان بوده تا پایان شهریور ماه به اتمام خواهد رسید.

پورسراجیان در پایان نیز راجع به جامع پارک اظهار می‏‌کند: خوشبختانه واگذاری اراضی آغاز شده و امیدواریم با تامین منابع لازم برای تکمیل زیرساخت‏‌های آن این روند شتاب بیشتری بگیرد و این اراضی به عنوان پشتوانه‎ای محکم برای آینده توسعه فناوری استان بتواند نقش آفرینی کند.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه یزد

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


5 میلیون نفر از جاماندگان، سهام عدالت می‌گیرند