شربت آدی ژل اس چیست؟ (موارد مصرف و عوارض)


شربت آدی ژل اس چیست؟ (موارد مصرف و عوارض)

شربت آدی ژل اس با نام دیگر شربت آلومینیوم MGS از داروهای آنتی اسید و ضدنفخ است که به منظور رفع سوزش یا ترش کردن معده، تجویز می‌شود. یبوست از شایع‌ترین عوارض مصرف این دارو است.

سرویس سلامت - مشکلات گوارشی در میان افراد بسیار شایع است. این مشکلات شامل زخم معده، سوزش معده، رفلاکس معده، درد معده و نفخ معده می‌شود. اگرچه تغذیه نقش اساسی در بروز این مشکلات دارد، اما عوامل دیگری نظیر استرس، بیماری‌های قلبی یا عوامل ژنتیکی را هم نمی‌توان در بروز این عارضه، نادیده گرفت. بنابراین قبل از اینکه اقدام به مصرف دارو کنید باید از علت ابتلا به سوزش معده مطلع شوید. این کار نیاز به بررسی دقیق پزشکی دارد. اگر مشکل سوزش معده شما ناشی از عدم کارکرد صحیح دستگاه گوارش باشد؛ می‌توان تحت نظر پزشک از داروهایی که میزان اسید معده را کاهش می‌دهند، استفاده کرد. داروهایی که در این زمینه مصرف می‌شود متفاوت بوده و به تجویز پزشک نیاز دارد. شربت آدی ژل اس تنها یکی از این داروهاست که در ادامه قصد داریم با آن، بیشتر آشنا شویم.

آنچه در این مطلب می‌خوانید:

معرفی شربت آدی ژل اس عوارض و تداخل دارویی مقدار و نحوه مصرف نکاتی که باید بدانید

معرفی شربت آدی ژل اس

سوزش معده یک درد همراه با سوزش در ناحیه سینه درست پشت قفسه سینه است، این درد اغلب در زمان دراز کشیدن یا خم شدن بیشتر می‌شود. شربت آدی ژل اس با نام دیگر شربت آلومینیوم MGS از داروهای آنتی‌اسید و ضدنفخ است که به تسکین این درد کمک می‌کند.

این داروحاوی آلومینیوم، منیزیم، سایمتیکون بوده و به منظور درمان علامتی سوزش معده ناشی از ترشح اسید، سوء هاضمه ناشی از اسید و ترش کردن معده، تجویز می‌شود. این دارو از طریق شیمیائی اسید معده را خنثی نموده و با کاهش کشش سطحی حباب‌های گاز در سطح مخاطی، از نفخ جلوگیری می‌کند. علاوه بر این، سایمتیکون موجود در این فرآورده نیز اثر ضدنفخ دارد.

این دارو به صورت شربت و قرص در داروخانه‌ها موجود است.

نام‌های دیگر، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

نام‌های دیگر Aluminum. MgS , Alamag Plus , Almacone , Gelusil
موارد مصرف رفع مشکلات گوارشی مثل رفلاکس یا سوزش معده
عوارض یبوست، اسهال، کاهش اشتها، کاهش حرکات روده‎ای، تهوع و استفراغ، سفید شدن رنگ مدفوع، کرامپ شکمی
تداخل دارویی تتراسایکلین، فنوتیازین‌ها، نمک‌های آهن و ایزونیازید، سالیسیلات‌ها، کینیدین و آمفتامین
 

مقدار و نحوه مصرف

مقدار دقیق مصرف این دارو باید توسط پزشک، تعیین شود. به طور معمول به منظور پیشگیری از ترش کردن معده، مقدار ۵ الی ۲۰ میلی لیتر از شربت آدی ژل اس، ۲۰ دقیقه تا یک ساعت بعد از غذا، مصرف می‌شود. اثر این دارو در صورت مصرف قبل از غذا به عنوان ضد اسید، ۲۰ دقیقه تا یک ساعت باقی می‌ماند و در صورت مصرف یک ساعت بعد از غذا، اثر آن تا سه ساعت طول می‌کشد.
 
شربت آدی ژل اس چیست؟ (موارد مصرف و عوارض)

نکاتی که در رابطه با مصرف این دارو باید بدانید

مصرف این دارو در بارداری در صورتی مجاز خواهد بود که منافع آن بر عوارض احتمالی‌اش غالب باشد. بنابراین در بارداری تنها با تشخیص پزشک باید از آن استفاده کرد. به نظر می‌رسد مصرف این داروی آنتی‌اسید برای مادران شیرده مشکل خاصی ایجاد نکند. با این وجود برای اطمینان بیشتر قبل از مصرف، با پزشک مشورت کنید. قبل از مصرف این دارو، فهرست کلیه داروهای مصرف خود را در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است برخی از داروها با این شربت معده تداخل داشته باشند. در صورت داشتن هر گونه سابقه حساسیت دارویی یا غذایی، قبل از مصرف این دارو با پزشک معالج خود، مشورت کنید. در صورت تداوم بیماری یا بروز تحریکات، مصرف دارو را قطع کرده و با پزشک، تماس بگیرید. سعی کنید شربت آدی ژل اس را به طور منظم استفاده نمایید تا بهترین نتیجه را از مصرف آن ببرید. این دارو در کودکان و بیمارانی که ناراحتی شدید کلیه دارند، با احتیاط باید مصرف گردد. توجه داشته باشید که مصرف این شربت در افراد با نارسایی شدید کلیه، کمبود فسفات خون و انسداد روده نباید مصرف گردد. مصرف طولانی مدت این دارو در افراد با بیماری‌های کلیوی ممکن است باعث ایجاد یبوست، درد استخوانی ناشی از تخلیه، فسفات، کاهش اشتها، کاهش غیر عادی وزن و سفید شدن مدفوع شود. از مصرف سایر داروها طی یک الی دو ساعت پس از مصرف آنتی‌اسیدهایی مثل شربت آدی ژل اس، باید خودداری شود. اگر با مصرف این دارو به یبوست مبتلا شدید؛ با مصرف غذاهایی با فیبر بالا می‌توانید میزان آن را تا حد قابل توجهی، کاهش دهید. مصرف این دارو جذب برخی داروها از جمله آنتی‌بیوتیک‌ها را دشوار می‌سازد. بنابراین نباید همزمان مصرف شوند. اگر باید از منیزیم کمی در رژیم غذایی خود استفاده کنید پیش از مصرف این شربت معده، پزشک را آگاه کنید. اگر در طول مصرف شربت معده آدی ژل اس دچار علائمی مانند درد استخوان، ضعف ماهیچه‌ای، گیجی، تنگی نفس، کاهش ضربان قلب و رنگ‌پریدگی شدید؛ مصرف شربت یا قرص آن را متوقف کرده، فورا به پزشک اطلاع دهید. مصرف این دارو برای کودکان باید با احتیاط صورت گیرد. این شربت پیش از مصرف باید به خوبی تکان داده شود. این دارو نباید بیش از دو هفته مورد استفاده قرار گیرد. اگر در این مدت علائم بهبود نیافت باید به متخصص بیماری‌های گوارشی، مراجعه کنید. چنانچه با مصرف این دارو به علائمی نظیر خونریزی معده (مدفوع تیره و قیری، استفراغ حاوی خون تیره) مبتلا شدید؛ به پزشک اطلاع دهید.

جمع بندی

بسیاری از مشکلات گوارشی که امروزه افراد با آن درگیر هستند به طور مستقیم به عادات بد غذایی آن‌ها باز می‌گردد. مصرف بیش از حد فست فودها و نوشابه‌های گازدار، عدم مصرف فیبر و مواد غذایی با ارزش بالا و عدم مصرف سبزیجات تازه همگی در بروز این مشکلات دخیل هستند. نتیجه داشتن این عادات غذایی چیزی جز رفلاکس معده یا ترش کردن معده نیست. این عارضه باعث سوزش معده می‌شود. برای پیشگیری از بروز چنین حالتی در درجه اول باید خوردن غذاهایی مثل شکلات، غذاهای چرب و سرخ‌کردنی، قهوه و نوشیدنی‌های کافئیندار، الکل‌دار و گازدار را محدود کرده و سعی کنید وعده‌های غذای شما، مختصر باشد.

اگر با رعایت موارد فوق باز هم مشکل سوزش معده ادامه داشت، ناگزیر به مصرف داروهای آنتی‌اسید هستید. این داروها اسامی مختلفی دارند که در این مقاله تنها به ذکر نمونه‌ای از آن‌ها پرداختیم. در شرایطی که بخواهید به جای مصرف دارو، از روش‌های خانگی و طبیعی برای بهبود مشکلات گوارشی استفاده کنید؛ بد نیست مطالب علت سوزش معده چیست؟ + راههای درمان خانگی سوزش معده و درمان ترش کردن معده با روش های خانگی و پزشکی را مطالعه کنید. در این مطالب راهکارهایی آسان و در دسترس برای رفع این مشکلات ارائه شده است.

شما چه تجربه‌ای از مصرف داروهای ضد اسید معده دارید؟ آیا استفاده از این داروها را برای بهبود مشکلات گوارشی مناسب می‌دانید؟ در صورتی‌که تجربه استفاده از این دارو یا سایر داروهای مشابه را داشته‌اید، نظرات خود را با ما و دیگر خوانندگان  به اشتراک بگذارید.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه دارو

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


علت اصلی خود زشت پنداری چیست؟