معرفی شاسی‌بلندهایی که در آینده کلکسیونی خواهند شد


معرفی شاسی‌بلندهایی که در آینده کلکسیونی خواهند شد

با افزایش فروش قابل‌توجه شاسی بلندها در 10 سال اخیر، به زودی محصولات عرضه شده در دهه 90 میلادی و اوایل قرن 21 حالت کلکسیونی پیدا خواهند کرد. حالا که خریداران جوان تنها به محصولات مدرن اهمیت نداده و به دنبال خودروهای قدیمی‌تر هستند، روند خریدوفروش خودروها نیز تغییر کرده و قطعاً شاسی بلندهای 20... The post معرفی شاسی‌بلندهایی که در آینده کلکسیونی...

با افزایش فروش قابل‌توجه شاسی بلندها در 10 سال اخیر، به زودی محصولات عرضه شده در دهه 90 میلادی و اوایل قرن 21 حالت کلکسیونی پیدا خواهند کرد.

معرفی شاسی‌بلندهایی که در آینده کلکسیونی خواهند شد
حالا که خریداران جوان تنها به محصولات مدرن اهمیت نداده و به دنبال خودروهای قدیمی‌تر هستند، روند خریدوفروش خودروها نیز تغییر کرده و قطعاً شاسی بلندهای 20 سال اخیر در آینده به نمونه‌های کلاسیک تبدیل خواهند شد. ما در این نوشتار 19 شاسی‌بلند را که در آینده چنین حالتی پیدا خواهند کرد را به ترتیب زمان عرضه معرفی کرده‌ایم. با ما همراه باشید.

نیسان پاترول (سال 1980)

معرفی شاسی‌بلندهایی که در آینده کلکسیونی خواهند شد
درحالی‌که قیمت تویوتا FJ لندکروزر در سال‌های اخیر افزایش قابل‌توجهی داشته، سومین نسل نیسان پاترول که سری 160 نام دارد خیلی جلب‌توجه نکرده است. این نسل از پاترول در کشور ما نیز محبوبیت زیادی داشته و افرادی که به دنبال یک آفرودر سرسخت با اعتباری کلاسیک هستند می‌توانند این خودرو را انتخاب کنند. پیشرانه‌های بنزینی و دیزلی 4.2 لیتری باعث می‌شوند پاترول در خارج از جاده عملکرد درخشانی داشته باشد.

این خودرو کابینی به اشرافیت رنجروور ندارد اما مدل‌های بعدی آن راحتی زیادی دارند. در خرید این خودرو باید به شاسی و عدم زنگ‌زدگی و خوردگی آن توجه ویژه‌ای داشت. البته پاترول سربازی برای تمامی فصول بوده و می‌توان نمونه‌های کارکرده آن در بریتانیا را با بهای 8 هزار پوندی پیدا کرد.

ایسوزو تروپر (سال 1981)

معرفی شاسی‌بلندهایی که در آینده کلکسیونی خواهند شد
شاید تروپر به خاطره‌ها پیوسته باشد اما اولین نسل آن یک شاسی‌بلند بزرگ بوده که هم‌اکنون بهترین زمان برای خرید آن است. شاید از خود بپرسید چرا باید این خودرو را خرید و ما هم می‌گوییم از آنجا که قیمت تویوتا FJ بالا رفته بنابراین جایگزین‌های ارزان‌تر آن را باید انتخاب کرد. جایگزین‌های معدودی همچون تروپر می‌توانند سرسخت و بادوام باشند.

انتظار نداشته باشید که خودروی دهه 80 آرامش و اشرافیت نمونه‌های جدید را داشته باشد اما قابلیت اطمینان خوب و مجموعه فنی ساده با تعمیرات ارزان جزو ویژگی‌های تروپر هستند. این خودرو از سال 1987 به بعد و به‌صورت سه و پنج درب به بریتانیا صادر شد. تروپر در بازار خیلی به چشم نمی‌خورد اما می‌توان برخی مدل‌های آن را با بهای 5 هزار پوندی پیدا کرد.

دایهاتسو فورتراک (سال 1984)

معرفی شاسی‌بلندهایی که در آینده کلکسیونی خواهند شد
دایهاتسو پر کننده‌ی فاصله در بازار خودروهای دو دیفرانسیل بوده است. این خودرو اکثر توانایی‌های لندروور دیفندر را داشته اما راحت‌تر و ارزان‌تر از رنجروور بوده است. این خودرو از فنرهای تخت و اکسل‌های سولید استفاده کرده است و البته در گل و لای هم عملکردی استثنایی دارد.

دومین نسل فورتراک در سال 1993 و با شاسی جدید و سیستم تعلیق پیچشی عرضه شد. فورتراک قیمت ارزانی داشته و دومین نسل آن با گنجایش هفت نفر کاملاً مناسب خانواده‌های پرجمعیت است. نسل دوم این خودرو با قیمت 8 هزار پوند به بالا پیدا می‌شوند.

سوزوکی ویتارا (سال 1988)

معرفی شاسی‌بلندهایی که در آینده کلکسیونی خواهند شد
بی‌شک ویتارا خودروی مشهوری برای سوزوکی می‌باشد. در حال که مدل‌های اولیه SJ هم‌اکنون حالت کلاسیک پیدا کرده‌اند، ویتارا راحتی یک خودروی هاچبک را ارائه می‌کند. فنرهای پیچشی این خودرو سواری و هندلینگ برجسته‌ای ایجاد کرده و توانایی آفرود خوبی نیز وجود دارد. پیشرانه‌ی 1.6 لیتری بنزینی ویتارا بعدها با پیشرانه 6 سیلندر تعویض شد و بر پرفورمنس خودرو افزود. اگر نمی‌توانید لندروور دیسکاوری را بخرید نگاهی به ویتارا بیندازید.

یافتن اولین نسل ویتارا که تمیز و بی‌عیب باشد کار سختی خواهد بود. قیمت این خودرو از 4500 پوند به بالاست.

تویوتا لندکروزر (سال 1989)

معرفی شاسی‌بلندهایی که در آینده کلکسیونی خواهند شد
نسل‌های ابتدایی تویوتا لندکروزر هم‌اکنون قیمت بالایی نزد کلاسیک دوست‌ها دارند بنابراین باید به دنبال سری 80 رفت. این خودرو در سال 1989 و در نمایشگاه توکیو رونمایی شد و همچون دیگر نسل‌های لندکروزر بسیار توانا بوده و قطعاً مناسب افرادی است که به دنبال آفرودی هیجان‌انگیز هستند.

لندکروزرها اکثر کارکرد بالایی دارند اما با توجه به کیفیتی که از یک تویوتا انتظار می‌رود نباید خیلی نگران آن بود. بجای نگاه کردن به پشت آمپر باید تاریخچه سرویس خودرو و کابین را بررسی کرد. پیشرانه‌ی 4.5 لیتری بنزینی بهترین انتخاب بوده هرچند نباید انتظار مصرف سوخت پایینی را داشت. این خودرو با قیمت 5 هزار پوند به بالا یافتنی است.

میتسوبیشی شوگان/پاجرو (سال 1991)

معرفی شاسی‌بلندهایی که در آینده کلکسیونی خواهند شد
میتسوبیشی با معرفی شوگان یا همان پاجرو طرفداران زیادی به دست آورد. دومین نسل این خودرو که با کد V20 شناخته می‌شود راحتی بیشتری داشت و طراحی و سواری آن نیز تغییر کرده بود. افرادی که خواهان یک آفرود جدی به همراه راحتی روی جاده و قابلیت اعتماد بالا بودند به سمت V20 می‌رفتند.

امروز هم می‌توان مدل‌های زیادی از این خودرو را در حال استفاده دید. پیشرانه‌های دیزلی این خودرو هزینه‌های کمی دارند اما می‌توان مدل‌های بنزینی 6 سیلندر 3 و 3.5 لیتری را نیز پیدا کرد. به‌هرحال پاجرو یا شوگان خودروی جذاب و کلاسیکی بوده و مناسب دورهمی های خارج از جاده است. این خودرو را می‌توان با قیمت نازل 2 هزار پوندی پیدا کرد.

جیپ گرند چروکی (سال 1993)

معرفی شاسی‌بلندهایی که در آینده کلکسیونی خواهند شد
جیپ سنت کهنی در ساخت شاسی بلندهای بزرگ و توانا داشته و می‌تواند ادعا کند جزو بهترین‌های این بخش از بازار است. اولین نسل گرند چروکی ZJ موردتوجه ما قرار گرفته است. نباید به پیشرانه‌ی دیزلی 2.5 لیتری آن خیلی اهمیت داد بلکه باید به سمت پیشرانه 6 سیلندر 4 لیتری بنزینی رفت. البته پیشرانه‌های 8 سیلندر هم وجود دارند که صدا و سرعت زیاد را باهم آمیخته‌اند.

نگرانی اصلی در زمان انتخاب گرند چروکی به وضعیت شاسی مربوط می‌شود. باید همچنین ترمزها را نیز بررسی کرد. می‌توان این خودرو را با قیمت پایین 2 هزار پوند هم پیدا کرد.

تویوتا راو 4 نسل اول (سال 1994)

معرفی شاسی‌بلندهایی که در آینده کلکسیونی خواهند شد
در زمانی که هاچبک ها محبوبیت زیادی داشتند تویوتا راه دیگری برای جایگزینی این خودروها با یک محصول خانوادگی دیگر پیدا کرد. راو 4 خودروی چهار چرخ محرکی بود که از ظاهر مشابه لندروور دیسکاوری سود می‌برد و در بطن خود پیشرانه 2 لیتری بنزینی را جای داده بود.

کیفیت ساخت و قابلیت اطمینان بالای محصولات تویوتا به این معنی است که نمونه‌های زیادی از راو 4 نسل اول وجود دارد هرچند باید به دنبال نمونه‌های تمیز بود. اگرچه نمونه‌های کارکرده نه چندان خوب این خودرو با بهای 1000 پوند هم وجود دارند اما برای خرید مدل‌های بهتر باید مبلغ بیشتری در نظر گرفت.

رنجروور P38A (سال 1994)

معرفی شاسی‌بلندهایی که در آینده کلکسیونی خواهند شد
سال‌ها پیش از آنکه رولزرویس، بنتلی و دیگر لوکس سازان اقدام به تولید شاسی‌بلند خود کنند رنجروور یکی از پیشروهای بازار بود. این خودروساز با معرفی نسل دوم P38A بازی را وارد مرحله جدیدی کرد زیرا این نسل از رنجروور دارای سیستم تعلیق و تجهیزات رضایت بخشی بود.

این نسل از رنجروور متأسفانه قابلیت اطمینان بالایی نداشت ولی همچنان می‌توان نمونه‌های تمیز آن را پیدا کرد. رنجروور از همین حالا وضعیت کلکسیونی پیدا کرده و می‌توان نمونه‌های نسبتاً معقول و کارکرده آن را با قیمت 2 هزار پوند به بالا پیدا کرد.

هوندا CR-V نسل اول (سال 1995)

معرفی شاسی‌بلندهایی که در آینده کلکسیونی خواهند شد
هوندا با CR-V شروع خوبی در بازار شاسی بلندها داشت. این خودرو در کل دیفرانسیل جلو بود اما در صورت نیاز نیرو به چرخ های عقب هم فرستاده می‌شد. همین امر باعث شد CR-V محبوبیت خوبی بین خریداران پیدا کند.

اما آنچه که دلیل اصلی موفقیت CR-V شد ماهیت دوستدار خانواده بودن آن است. شما می‌توانید به راحتی افراد و اشیا را با این خودرو حمل کنید و از طرفی کیفیت ساخت بالا باعث شده CR-V همچنان در حال کار باشد. پیشرانه 2 لیتری بنزینی 125 اسب بخاری این خودرو تنها گزینه موجود بوده و هندلینگ چابک و پرفورمنس مناسبی ایجاد کرده است. به عنوان یک شاسی‌بلند کلاسیک و ارزان‌قیمت، CR-V گزینه‌ای ایده آل است. نمونه‌های زیادی از این خودرو با بهای 1000 پوند به بالا وجود دارند.

مرسدس بنز ML (سال 1997)

معرفی شاسی‌بلندهایی که در آینده کلکسیونی خواهند شد
مرسدس بنز ML حاصل اخم کردن باواریایی ها به این خودروساز هم‌وطن بوده چراکه مرسدس در ابتدا می‌خواست شاسی‌بلند جدید خود را M صدا بزند! ML نسل اول که با کد W163 شناخته می‌شود فروش بالایی را تجربه کرد. دو سال بعد از معرفی این خودرو بود که ب ام و X5 متولد شد.

اگرچه نمونه‌های اولیه این خودرو کیفیت ساخت ضعیفی داشتند اما بعدها این مشکل حل شد و ML بر جذبه خود افزود. بین سال‌های 1997 تا 2005 تعداد 628244 دستگاه از این خودرو به فروش رفت. بسیاری از ناوگان‌ها و سازمان پیشرانه 2.7 لیتری توربودیزل را انتخاب می‌کردند اما می‌توان پیشرانه‌های بنزینی را جذاب‌تر دانست.

جذابیت اصلی به مدل ML55 AMG بازمی‌گردد که شتاب 6.9 ثانیه‌ای داشته و یکی از جذابیت ترین خودروهای آن زمان بوده است. قیمت این خودرو در حالت استاندارد از 1000 پوند بوده و مدل‌های AMG هم از 4 هزار پوند به بالا قیمت دارند.

دایهاتسو تریوس (سال 1997)

معرفی شاسی‌بلندهایی که در آینده کلکسیونی خواهند شد
جذابیت نسل اول تریوس به ساده بودن آن مربوط می‌شود. این خودرو با آنکه ابعاد کوچکی داشته اما از سیستم چهار چرخ محرک و پیشرانه‌ای 1.3 لیتری استفاده کرده است. تریوس هرگز در روی جاده عملکرد درخشانی نداشته اما در خارج از جاده خوب بوده است.

مدل‌های اولیه قدرت 82 اسبی داشتند اما قدرت آنها پس از فیس لیفت به 86 اسب بخار رسید. تریوس را می‌توان یک کلاسیک ساده و رترو دانست که قیمت نازل 1500 پوندی هم دارد.

لندرور فری لندر نسل اول (سال 1997)

معرفی شاسی‌بلندهایی که در آینده کلکسیونی خواهند شد
شاید فری لندر اولین خودرویی نباشد که در کلاس خود عرضه شده اما نام لندروور را دوباره بر سر زبان‌ها انداخت. فضای کابین زیاد، دینامیک سواری خوب و راحت و ویژگی‌های زیاد دیگر باعث شدند فری لندر یکی از محبوب‌ترین شاسی بلندهای زمان خود باشد و فروش بیش از نیم میلیون دستگاهی را تجربه کند. این خودرو در بازه‌ای خاص پرفروش‌ترین شاسی‌بلند اروپا بود.

هم‌اکنون فری لندر در معرض دید خریداران خودروهای کلاسیک بوده چراکه اولین محصول لندروور با ساختار متفاوت و سیستم تعلیق مستقل در هر چهار گوشه و پیشرانه‌ای نصب شده در عرض خودرو می‌باشد. سری K این خودرو از پیشرانه 1.8 لیتری استفاده کرده و مشکلاتی در سرسیلندر داشته است اما این مشکل به راحتی حل می‌شود. اگرچه برخی نمونه‌های این خودرو حتی با 500 پوند هم وجود دارند اما بهتر است بیش از 1000 پوند را صرف پیدا کردن نمونه‌های مناسب‌تر آن کرد.

لندروور دیسکاوری 2 (سال 1998)

معرفی شاسی‌بلندهایی که در آینده کلکسیونی خواهند شد
در نگاه اول این خودرو چیزی بیش از فیس لیفت نسل اول نبوده اما تنها درب‌های عقب هستند که وجه مشترک دو نسل دیسکاوری بوده‌اند. هنوز هم در صورت اراده می‌توان لندروور 8 سیلندر را پیدا کرد اما بهتر است نمونه‌های مجهز به پیشرانه 2.5 لیتری توربودیزل را انتخاب نمود که گشتاور بالایی داشته و کم‌مصرف است.

پیشرانه دیزلی بهتر است با گیربکس دستی همراه شود زیرا گیربکس اتوماتیک دیسکاوری 2 کند بوده است. اکثر دیسکاوری‌های نسل دوم بدنه‌ای خوب دارند اما بهتر است شاسی را بررسی کرد. همچنین باید اطراف سانروف را نگاه کرد تا نشتی آب نداشته باشد. نمونه‌های تمیز این خودرو با قیمت حول‌وحوش 1500 پوند در دسترس هستند.

ب ام و X5 (سال 1999)

معرفی شاسی‌بلندهایی که در آینده کلکسیونی خواهند شد
ریشه اصلی ب ام و X5 به زمان خرید لندروور بازمی‌گردد که باعث تولید یکی از خودروهای جذاب زمان خود شد. X5 با عرضه در سال 1999 به محبوبیت بالایی دست یافت.

ب ام و با بهبود پیشرانه‌ها و حتی عرضه مدل X5M مجهز به پیشرانه 4.8 لیتری بر موفقیت این خودرو افزود. البته برخی مشکلات کیفیتی در این خودرو وجود داشت اما نگهداری آن ارزان‌تر و ساده‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید. این خودرو جزو آخرین محصولات ب ام و است که قبل از ورود کریس بنگل به مرکز طراحی این خودروساز تولید شده و هم‌اکنون می‌توان نمونه‌های کارکرده آن را با قیمت 2 هزار پوند پیدا کرد.

سوبارو فارستر S توربو (سال 1999)

معرفی شاسی‌بلندهایی که در آینده کلکسیونی خواهند شد
فارستر S توربو یکی از محصولات ارزشمند سوبارو است که قطعاً باید به آن نگاه کرد. این خودرو از پیشرانه 2 لیتری توربوی 175 اسب بخاری استفاده کرده و احساس نزدیکی به ایمپرزا توربو 2000 دارد.

سیستم چهار چرخ محرک چسبندگی زیادی به این خودرو اعطا کرده است. اگرچه شتاب صفر تا 96 کیلومتر در ساعت 9.3 ثانیه‌ای فارستر خیلی به چشم نمی‌آید اما سواری خودرو جذاب بوده و یک کلاسیک خوب است. این خودرو با بهای 1800 پوند به بالا در بازار حضور دارد.

لکسس RX300 (سال 2001)

معرفی شاسی‌بلندهایی که در آینده کلکسیونی خواهند شد
لکسس از سال 1998 مدل هریر را می‌ساخت اما در سال 2001 بود که RX300 را روانه بریتانیا کرد. این خودرو ابعاد نسبتاً جمع‌وجوری داشته و از نظر ابعاد بین لندروور فری لندر و دیسکاوری قرار می‌گیرد. کیفیت ساخت بسیار خوب به همراه تجهیزات زیاد از جمله نقاط قوت این شاسی‌بلند هستند.

این خودرو سواری بی حاشیه‌ای داشته و مدل‌های واپسین آن به‌صورت هیبریدی هم عرضه شدند که می‌توان مصرف سوخت کمتر آن نسبت به رقبا را در نظر گرفت. این خودرو هم‌اکنون با بهای 1500 پوند در بازار کارکرده‌ها وجود دارد.

رنجروور L322 (سال 2002)

معرفی شاسی‌بلندهایی که در آینده کلکسیونی خواهند شد
اگر فکر می‌کردید که یک خودروی دو دیفرانسیل نمی‌تواند قیمت بالایی داشته باشد پس حتماً با دیدن سومین نسل رنجروور این فکرها را رها کردید. قیمت این خودرو که در حد و اندازه‌های محصولات لوکس آن زمان بود باعث نشد رنجروور در معرض دید نباشد.

نسل L322 این خودرو موفقیت بالایی به دست آورد. پیشرانه دیزلی این خودرو که از نوع 6 سیلندر 3 لیتری بود از ب ام و گرفته شد. یافتن نمونه‌های تمیز این خودرو کار سختی است اما در صورت پیدا کردن می‌توان با بهای 1800 پوند آن را خرید.

ولوو XC90 (سال 2002)

معرفی شاسی‌بلندهایی که در آینده کلکسیونی خواهند شد
ولوو XC90 خودرویی است که به مدت 13 سال تقریباً تغییر چندانی نکرد. این موضوع در روزگار کنونی باورکردنی نیست اما خب اولین نسل XC90 فروش بالایی را تجربه کرد.

محبوب‌ترین پیشرانه برای این خودرو در بریتانیا و اروپا از نوع 5 سیلندر توربودیزل بوده است. پیشرانه 6 سیلندر بنزینی ولوو خیلی قابل‌اعتماد نبوده اما پیشرانه 8 سیلندر 4.4 لیتری آن‌که توسط طراحی یاماها طراحی شده عملکرد خوبی دارد ولی کمیاب است. باید از عملکرد و صدای معمولی پیشرانه و گیربکس اتوماتیک و دیفرانسیل عقب خودرو مطمئن شد. این خودرو با قیمت 1200 پوندی موجود است.

منبع: autocar


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

قیمت سمند سورن پلاس صفر در بازار و کارخانه (مدل 1402) چند؟ + جدول