فوتی ناشی از ابتلا به آنفلوانزا در خراسان شمالی نداریم


فوتی ناشی از ابتلا به آنفلوانزا در خراسان شمالی نداریم

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: تاکنون در این استان هیچ مورد فوت ناشی از آنفلوانزا نداشته ایم.

دکتر افشین دلشاد اظهار کرد: در این زمینه شرایط استان مانند سال گذشته است و در شرایط هشدار نیستیم.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، وی ادامه داد: هر سال در فصل سرما آنفلوانزا شیوع پیدا می کند و سالانه موارد ابتلا و بستری داشته ایم اما امسال تاکنون مورد فوتی ناشی از آنفلوانزا نداشتیم.

دلشاد نگرانی ها درخصوص شیوع آنفلوانزا را به دلیل تغییر ماهیت ویروس ذکر کرد و افزود: از آن جایی که ویروس هر سال تغییر ماهیت می دهد این نگرانی وجود دارد که تغییرات آن سبب به وجود آمدن «سوش» جدیدی شود که به لحاظ شدت و حدت مانند آنفلوانزای پرندگان باشد.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه آنفلوانزای پرندگان خاصیت سرایت انسان به انسان را ندارد اما همواره این نگرانی وجود دارد که سوش های جدید آنفلوانزا از لحاظ شدت مانند پرندگان باشد و خاصیت سرایت انسان به انسان را هم پیدا کند.

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه، نمونه های مشکوک آنفلوانزا در همه جای دنیا از جمله ایران و خراسان شمالی رصد می شود و در استان بر این اساس دو پایگاه دیده ور داریم.

دلشاد بیان کرد: امسال واکسن چهار ظرفیتی آنفلوانزا در دنیا تهیه شده است که چهار نوع سوش شایع در دنیا را شامل می شود.

وی تزریق واکسن آنفلوانزا را برای گروه های سنی زیر شش سال و بالای 65 سال توصیه و تاکید کرد: افرادی که در این محدوده سنی هستند و از بیماری های زمینه ای مانند قلبی، ریوی، دیابت و ضعیف کننده دیگر رنج می برند باید به طور حتم آن را تزریق کنند.

دلشاد درباره تفاوت سرماخوردگی و آنفلوانزا اظهار کرد: در سرماخوردگی نشانه های تنفسی و در آنفلوانزا نشانه های بالینی مانند تب و لرز غالب است.

وی گفت: در آنفلوانزا برای مبتلایانی که بیماری زمینه ای دارند، درمان ضد ویروسی انجام می شود اما به عموم بیماران استراحت و مصرف نوشیدنی های گرم توصیه می شود.

انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه خراسان شمالی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دوست داری ببینی کاراکترهای باب اسفنجی 50 سال دیگه چه شکلی میشن ؟