قلع و قمع ساخت و سازهای غیرمجاز از دانه درشت‌ها آغاز شود


قلع و قمع ساخت و سازهای غیرمجاز از دانه درشت‌ها آغاز شود

همدان- ایرنا- رییس‌کل دادگستری همدان گفت: قلع و قمع ساخت و ساز و تغییر کاربری‌های غیرمجاز از افراد دانه درشت که با سوء استفاده از نفوذ اقدام به این تخلف کردند آغاز شود.

محمدرضا عدالتخواه روز یکشنبه در نشست اعضای شورای حفظ حقوق بیت المال در امور اراضی و منابع طبیعی همدان بیان کرد: برخی افراد با نفوذ و دارای جایگاه، از موقعیت خود سوء استفاده کرده و اقدام به تغییر غیر قانونی کاربری اراضی کردند.

وی بیان کرد: مقرر شده بود که به افرادی که قبل از سال ۹۶ بناهایی و واحدهایی را ساخته بودند تا زمان تعیین تکلیف قانونی به صورت موقت اشتراک آب، برق و گاز تعلق گیرد که اگر این مکان ها نسبت به تعیین تکلیف اقدامی نکردند باید تخریب شوند.

رییس کل دادگستری همدان بیان کرد: به بناهای و واحدهای غیرقانونی که پس از سال ۹۶ ساخته شده نباید هیچگونه خدماتی ارائه شود و آنهایی که حکم قلع قمع شان صادر شده باید هرچه سریع تر تخریب شوند.

عدالتخواه بیان کرد: نظارت بر ساخت و سازها در روزهای تعطیل به ویژه نوروز باید بیشتر شود چرا که متخلفان از این فرصت برای تغییر کاربری و ساخت و ساز غیرمجاز استفاده کرده و مسوولان را در برابر عمل انجام شده قرار می دهند.

وی گفت: برخی از شهروندان نیز به صورت قانونی یا غیرقانونی و به علت غفلت در مسیر و حاشیه رودخانه ها خانه ساخته و ساکن شدند که برای هدایت آنها به خارج از حریم رودخانه ابتدا باید مکانی برای اسکان و استقراشان پیش بینی کرد.

عدالتخواه با بیان اینکه ابتدا جان و سپس مال مردم برای اعضای شورای حفظ حقوق بیت المال در امور اراضی و منابع طبیعی همدان اهمیت دارد، اضافه کرد: دستور وزیر نیرو در زمینه آزادسازی حریم رودخانه ها بسیار خوب است و امید می رود با تغییر وزیر و حتی دولت این بخشنامه مغفول نماند.

رییس کل دادگستری همدان با بیان اینکه روخانه، خانه آب است و اگر مردم آن را خراب کنند به طور حتم آب نیز خانه آنها را ویران می کند، گفت: ویرانی خانه مردم هنگام بروز سیل نتیجه سودجویی و دست اندازی مردم به طبیعت است.

عدالتخواه خواستار تعمیق و تعریض جدول ها و محل های عبور آب شد تا در صورت بروز اندک بارندگی و عبور اقلام و اشیا از این کانال ها، شاهد مسدود شدن مسیر عبور آب نباشیم.

وی بیان کرد: هر چند برخی از مجازات های پیش بینی شده برای سودجویان و متخلفان بازدارنده نیست اما با زندانی کردن افراد هم نمی توان جرم را کاهش داد بلکه در گام نخست باید با فرهنگسازی نوع تفکر متجاوزان به حریم و بستر رودخانه را تغییر داد.

رییس کل دادگستری همدان ادامه داد: به منظور نظارت دقیق و جدی و جلوگیری از تجاوز به حریم و بستر رودخانه ها می توان از ظرفیت محکومان در قالب «مجازات جایگزین زندان» بهره گرفت تا آنها به جای زندان اقدام به حراست از حریم رودخانه، گزارش تخلف و قلع و قمع ساخت و سازهای غیرمجاز کنند.

عدالتخواه افزود: البته اگر مسوولان وظایف خود در زمینه ارائه نقشه «یو.تی.ام» (مختصات جغرافیایی) را به اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان برای تهیه نقشه کاداستر به خوبی انجام دهند شاهد دست اندازی و تجاوز به اراضی ملی و حریم و بستر رودخانه ها نخواهیم بود.

وی اظهار داشت: دستگاه هایی که درصدد استفاده از توان محکومان و زندانیان هستند می توانند با بخش پیشگیری از قوع جرم دادگستری مکاتبه و سپس اقدام به آموزش زندانی برای کار مورد نظر کنند.

رییس کل دادگستری همدان ادامه داد: همچنین می توان از توان کشاورزان به عنوان بهره برداران از آب و اراضی کشاورزی استفاده کرد و با آموزش، تشویق و حمایت از آنها زمینه ای ایجاد کرد که هر گونه تخلف را گزارش کنند.

عدالتخواه خواستار استفاده از تجهیزات الکترونیکی و پهپاد برای کنترل رودخانه ها شد و گفت: اجرای طرح نشانه گذاری و نصب تابلو برای تعیین حد و حدود رودخانه کار مناسبی است چرا که برخی از شهروندان حریم و بستر را نمی دانند.

وی اظهار داشت: طبق تبصره چهار و ماده ۲ قانون وظیفه شرکت آب منطقه ای اخطار به متخلفان برای تخلیه این مناطق است در غیر اینصورت با دستور داستانی ساخت و سازها قلع و قمع می شود.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

سد اکباتان همدان خالی تر از همیشه