نگرانی از پیروزی رقیب انتخاباتی موجب ائتلاف موقتی اصولگرایان شد


نگرانی از پیروزی رقیب انتخاباتی موجب ائتلاف موقتی اصولگرایان شد

تهران- ایرنا- کارشناس مسائل حقوقی گفت: اکثریت اصولگرای مجلس یازدهم بیشترین تشتت را خواهند داشت زیرا نتوانستند به لیست مشترک واقعی برسند و ائتلاف آنها تاکتیکی و از روی اجبار و از ترس پیروزی اصلاح‌طلبان بود.

«نعمت احمدی» روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره ترکیب مجلس یازدهم، گفت: بر سر انتخاب رییس مجلس یازدهم میان اصولگرایان مسائل زیادی رخ می‌دهد. نمایندگان حالت ژله‌ای خواهند داشت و بر هر سو کشیده می‌شوند و انسجام نمی‌یابند. این مجلس بیشترین فراکسیون‌ها را تشکیل خواهد داد.

این وکیل پایه یک دادگستری ادامه داد: به باور من مجلس یازدهم یکی از مجالس پر تنش خواهد بود. جبهه پایداری مقابل اصولگرایان سنتی و احمدی‌نژادی‌ها با همه، چالش خواهند داشت، بنابراین این مجلس تا دوام، ثبات و قوام پیدا کند زمان زیادی طول می کشد. در این مجلس خبرهای بسیار چالش‌برانگیزی به ویژه در رابطه با انتخاب رئیس مجلس خواهیم شنید و در کل شاهد مجلس عجیب و غریبی خواهیم بود.

احمدی افزود: برخلاف تصور رایج مجلس یکدست به سود اصولگرایان نیست. اگر یادتان باشد مجلس ششم هم یکدست اصلاح‌طلب بود ولی بر سر ریاست مجلس اختلافات جدی وجود داشت که در نهایت با ریش سفیدی چند نفر از بزرگان این مساله فیصله یافت. بنابراین مجلس بعدی هم در تشکیل کمیسیون‌ها و هم بر سر ریاست مجلس، مشکلات زیادی خواهد داشت.

وی یادآور شد: نزاع اصلی اکثریت اصولگرا بر سر کمیسیون‌هایی چون امنیت ملی و سیاست خارجی، اقتصادی، انرژی، عمران، صنایع و معادن و برنامه و بودجه خواهد بود.

احمدی در ادامه سخنانش، مجلس دهم را منفعل دانست و گفت: در پاییز و زمستان امسال حوادث تلخی اتفاق افتاد. اعتراضات بر سر افزایش قیمت بنزین، سقوط هواپیمای خطوط هوایی اوکراین و شیوع ویروس کرونا هر کدام ضربه ای به کشور وارد کرد.

این حقوقدان افزود: مجلس بر سر افزایش تدریجی قیمت حامل های سوخت با درخواست دولت به شکل غیرکارشناسانه برخورد کرد. چرا تعیین قیمت بنزین باید توسط شورای اقتصادی سران قوا مشخص شود؟ اگر مجلس نسبت به اصلاحیه دولت مبنی بر افزایش قیمت حامل‌های انرژی به موقع اقدام می‌کرد، دولت مجبور نمی‌شد بعد از چند سال ۳ برابر بنزین را گران کند. مجالس قبلی هم در این گره‌ها دخیل هستند و موانع بزرگی سر راه دولت قرار دادند.

احمدی افزود: دولت برای افزایش حامل‌های انرژی چند نوبت لایحه به مجلس آورد ولی مجلس مقاومت کرد. نمایندگان به این فکر بودند که به شهرستان‌های خود بروند و به مردم بگویند، اجازه ندادیم قیمت سوخت گران شود، این تنها هنر آنها بود.

وی ادامه داد: کشور هزینه دارد و مملکت دچار مساله تحریم، روابط خارجی و مشکلات متعدد است و درآمدهای دولت به حداقل رسیده و امکان انتقال پول اندک نفتی که می فروشیم را نداریم. از طرفی دولایحه مرتبط با FATF هم تصویب نشد و ما در لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی قرار گرفته‌ایم. در این میان مجلس با کلیات بودجه مخالفت می‌کند.

عضو کانون وکلای دادگستری بیان کرد: شورای نگهبان که می‌دانست مجلس باید ماه پایانی سال تمرکز خود را متوجه لایحه بودجه کند، چرا زمان انتخابات مجلس را اسفندماه قرار داد؟ در حالی که معمولا انتخابات اواخر اردیبهشت و اوایل خردادماه برگزار می‌شد.

احمدی گفت: وقتی مشخص شد انتخابات در اسفندماه برگزار می‌شود، نمایندگان فکر و وقت خود را در حوزه انتخابیه گذاشتند و خود را برای تبلیغات انتخاباتی آماده ‌کردند. البته ۹۰ نفر از آنها هم که ردصلاحیت شده بودند به دنبال اعتراض و پی‌گیر تایید خود بودند.


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

بیوگرافی و عکسهای آمنه سادات ذبیح پور خبرنگار و همسرش