محمدصادق معلمزاده در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: فرد موردنظر حدود یک هفته گذشته یک راس دام سبک در منزلش ذبح کرده و ظاهرا بر اثر تماس با همان دام مبتلا شده و هیچ علائمی در این مدت نداشته، پس از بروز علائم مشکوک به مرکز درمانی مراجعه کرده که به علت حاد شدن بیماری در همان روز مراجعه جان خود را از دست داد.
وی با اشاره به این موضوع که این ویروس بیشتر در دام سبک و جگر شیوع دارد، افزود: با توجه به نزدیک شدن ایام عید قربان و ذبح کردن دام سبک شهروندان باید نکات بهداشتی را رعایت کنند و تا حد امکان از کشتارگاه برای ذبح دام استفاده کنند و همچنین گوشت تازه را مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه یخچال نگهداری نموده و هنگام مصرف آن را به طور کامل طبخ کنند.
معلمزاده بیان کرد: با توجه به اعلام یک مورد مثبت در شهرستان تمهیداتی نظیر برگزاری کمیتههای پیشگیری، تهیه و توزیع ۲۰۰۰ عدد تراکت و پوستر از طریق خانههای بهداشت، آموزشهای لازم به صورت مجازی و تلفنی از طریق شبکه بهداشت و درمان برای ذبح دام و توزیع گوشت به شهروندان در حال انجام است.
وی گفت: عامل این بیماری گزش کنهای به نام هیالوما است که به عنوان میزبان واسط از دامی به دام دیگر انتقال مییابد یا انسان به طور مستقیم توسط گزش کنه آلوده به ویروس، به بیماری مبتلا میشود و گرما باعث فعال شدن این کنه شده از این رو با توجه به گرمای هوا بهتر است پیشگیریهای لازم توسط دامداران انجام شود.
وی در ادامه توضیح داد: در این خصوص سم پاشی اماکن دامی و بدن دام زنده بهترین راهکار برای از بین رفتن انگلهای خارجی بدن دام از جمله کنه به شمار میرود که یکی از اقدامات مهم شبکه دامپزشکی شهرستان به منظور جلوگیری از شیوع بیماری، سمپاشی دامداریها است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان صالحآباد گفت: اکنون ۳۲ خانه بهداشت، پنج مرکز خدمات جامع سلامت و فاز یک بیمارستان شهدای صالحآباد به جمعیت ۵۰ هزار نفری این شهرستان خدمات درمانی ارائه میدهد.
انتهای پیام