ضرورت نگاه فراسازمانی به فعالیت‌های قرآنی / حضور 12 نماینده در انتخابات هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت


ضرورت نگاه فراسازمانی به فعالیت‌های قرآنی / حضور 12 نماینده در انتخابات هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت

انتخابات هیئت مدیره و بازرسی اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت روز جمعه، سوم مرداد همزمان با سراسر کشور در استان مرکزی برگزار شد که از 14 فعال قرآنی که صاحب رأی بودند 12 نفر حاضر شد.

ضرورت نگاه فراسازمانی به فعالیت‌های قرآنی / حضور 12 نماینده در انتخابات هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترتبه گزارش ایکنا از استان مرکزی، انتخابات هیئت مدیره و بازرسی اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت روز گذشته، سوم مرداد همزمان با سراسر کشور در اراک برگزار شد. 14 نفر از مدیران مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت فعال این شهرستان می توانستند برای رأی گیری در این انتخابات حضور یابند تا از بین 66 کاندیدای هیئت‌ مدیره 15 نفر و از بین 15 کاندیدای بازرسی اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت 3 نفر را انتخاب کنند.

حجت‌الاسلام عباس دانشی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در حاشیه برگزاری انتخابات هیئت مدیره و بازرسی اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت گفت: دو مجموعه اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت(اتحادیه مؤسسات)و اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت(اتحادیه تشکل‌ها) هر کدام به صورت مجزا در سطح کشور فعالیت داشتند.

ضرورت نگاه فراسازمانی به فعالیت‌های قرآنی / حضور 12 نماینده در انتخابات هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت

وی تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و شورای عالی قرآن متفق‌القول به این نتیجه رسیدند که تنها یک مجموعه قرآنی واحد، منسجم و فراگیر باید فعالیت‌های قرآنی را مدیریت کنند؛ از این رو موضوع در کمیسیون‌های تخصصی شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح و مقرر شد اتحادیه جدید متشکل از فعالان حوزه قرآن که در اتحادیه مدغم عضویت داشتند تشکیل شود که تمام برنامه‌ریزی‌ها برای انتخابات کشوری از طریق ارتباط تصویری در روز سوم مرداد انجام شد.

اعلام آمادگی 12 فعال قرآنی در انتخابات هیئت مدیره اتحادیه کشوری

دانشی ادامه داد: انتخابات یاد شده می‌توانست در استان مرکزی با حضور 14 فعال قرآنی صاحب رأی برگزار شود که 12 نماینده آمادگی خود را اعلام کردند. انتخابات در استان مطلوب بود و صورت جلسه آن به ستاد مرکزی اعلام شد که پس از شمارش سراسری رسانه‌ای می‌شود.

وی اتحادیه جدید را مجموعه‌ای مردم نهاد و متشکل از فعالان قرآنی کشور بیان کرد و گفت: این مجموعه در کنار دستگاه‌های اجرایی همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی قادر است همه فعالیت‌ها و مسئولیت‌های حوزه قرآن در سراسر کشور را ساماندهی کرده و پارلمان قرآنی در سطح کشور خواهد بود. در کشور 600 فعال قرآنی حق رأی داشتند که از بین 66 کاندیدای هیئت مدیره 15 نفر و از بین 15 داوطلب هیئت بازرسی 3 نفر را انتخاب کنند.

حجت‌الاسلام نعمت‌الله سرلکیان، رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی هم در حاشیه برگزاری انتخابات اظهار کرد: با وجود اینکه در 40 سال پس از پیروزی انقلاب اقدامات بسیار خوبی در حوزه قرآن انجام شده است، اما بازهم موضوع قرآن در محورهای مختلف مظلوم است.

عملکرد جزیره‌ای دستگاه‌های قرآنی

وی ضرورت برقراری انسجام بین مراکز فرهنگی قرآنی را مهم برشمرد و ادامه داد: ساماندهی فعالیت‌های قرآنی در قالب تشکلی منسجم را شاهد نیستیم و هریک از دستگاه‌ها به صورت جزیره‌ای کار را پیش می‌برند، تشکیل اتحادیه مدغم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تبلیغات اسلامی را در سال‌های اخیر اقدام مبارکی بود؛ چراکه وجود اتحادیه واحد روند رسیدگی به مطالبات قرآنی جامعه هدف را تسریع کرده و موضوعات فرهنگی قرآنی را از اولویت چندمی به اولویت‌های بالاتر برساند.

ضرورت نگاه فراسازمانی به فعالیت‌های قرآنی / حضور 12 نماینده در انتخابات هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت

سرلکیان اضافه کرد: اگر اتحادیه جدید بتواند وحدت رویه و انسجام ایجاد کرده و تصمیم ساز باشد قطعا اجرای طرح و برنامه‌های اثرگذار خروجی آن خواهد بود. امیدست با تشکیل اتحادیه مدغم در سطح کشور همه یکدل‌تر از گذشته در حوزه فرهنگ قرآن گام برداریم. تاکنون مرجعی برای پیگیری اعتبارات قرآنی و توسعه فرهنگ قرآن نداشتیم که آغاز این اتحادیه به رشد فعالیت‌ها کمک می‌کند.

وی با اشاره به شرایط سخت مؤسسات قرآن در زمان شیوع کرونا، بیان کرد: فضای کشور در زمان نشر بیماری کووید 19 مشکلات بسیاری را برای مؤسسات قرآن ایجاد کرده است تا جاییکه برخی از این مؤسسات رو به تعطیلی هستند، امیدست اتحادیه مدغم راهکاری را برای تقویت مؤسسات در کشور داشته باشند.

انتخابات اتحادیه، ابزار ترویج فرهنگ قرآنی است

علیرضا حاج‌علی بیگی، معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی هم در حاشیه انتخابات به خبرنگار ایکنا گفت: انتخابات اتحادیه مدغم در همه استان‌ها همچون استان مرکزی برگزار نشد و ما در استان به دلیل برگزاری انتخاباتی شفاف مشکلی نداشتیم، اما در برخی استان‌ها به دلیل وجود حواشی اجماع شکل نگرفت.

حاج‌علی بیگی با اشاره به اینکه به زودی انتخاب متناظر با این انتخابات در استان نیز برگزار می‌شود، در پاسخ به این سؤال که آیا می‌شود امیدی به رفع مشکلات فعالان قرآنی داشت؟ اظهار کرد: اگر نیّت همه فعالان قرآنی در دو سازمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تبلیغات اسلامی خدمت به قرآن و توسعه فعالیت‌ها باشد قطعا می‌توان امیدوار بود، اما اگر انسجام به معنای واقعی شکل نگیرد بازهم مانند گذشته شاهد مشکلات خواهیم بود.

ضرورت نگاه فراسازمانی به فعالیت‌های قرآنی / حضور 12 نماینده در انتخابات هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت

وی ادامه داد: برای فعالیت در حوزه قرآن نگاه‌ها باید فراسازمانی باشد. تصمیم‌گیری در خصوص نحوه فعالیت باید به عوامل این دو مجموعه سپرده شود و دو دستگاه نقش حمایت کننده داشته باشند. نحوه برگزاری انتخابات محصول تفاهم ایجاد شده بین سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. برگزاری انتخابات و دیگر خدمات ابزاری برای ترویج کلام وحی هستند و امیدست هر دو دستگاه در شرایط فعلی با انسجام بیشتر فعالیت‌های قرآنی را پیگیری کنند.

انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گوناگون

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


هیچگاه موز و تخم مرغ را باهم نخورید