شفافیت عملکرد موقوفات باعث افزایش اعتماد عمومی و توسعه فرهنگ وقف می شود


شفافیت عملکرد موقوفات باعث افزایش اعتماد عمومی و توسعه فرهنگ وقف می شود

تولیت آستان قدس رضوی شفافیت در عملکرد موقوفات و نذورات را موجب افزایش اعتماد عمومی و توسعه فرهنگ وقف در جامعه دانست.

شفافیت عملکرد موقوفات باعث افزایش اعتماد عمومی و توسعه فرهنگ وقف می شودبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی و به نقل از آستان نیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی، در دیدار با مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی، شامگاه سوم آبان ماه، در تالار ولایت حرم مطهر رضوی، ضمن تسلیت فرارسیدن سالروز شهادت امام حسن عسگری(ع) و عرض تبریک به مناسبت آغاز امامت امام زمان(عج)، با بیان اینکه طی سال‌های اخیر تحولات بسیار خوبی در مجموعه سازمان اوقاف و امور خیریه صورت گرفته است، فعالیت‌های آستان قدس رضوی و سازمان اوقاف را بسیار به یکدیگر نزدیک خواند و اظهار کرد: وقف یکی از بنیادهای عمیق دینی و اجتماعی و میراثی ماندگار برای انسان‌های نیک‌اندیش است.

وی با اشاره به جایگاه و عظمت وقف در فقه شیعی، عنوان کرد: اسلام احکام بسیار دقیق، حساس و مهمی را برای وقف و اجرای دقیق نیات واقف در نظر گرفته است که شاید یکی از حکمت‌های آن اطمینان‌بخشی به واقفان بالقوه برای قرار گرفتن موقوفاتشان در چارچوب قوانین شرع باشد.

وی با بیان اینکه امیرالمؤمنین امام علی(ع) در امر وقف پیشگام بود و شاید ایشان را بتوان بزرگترین واقف دانست، تصریح کرد: حضرت علی(ع) نخلستان‌های بسیاری را پس از آباد کردن، وقف می‌کرد، همچنین چاه‌ها و قنات‌هایی را حفر و سپس آنها را برای مصارف مختلف مسلمانان وقف می‌کرد، بطوریکه در تاریخ نوشته‌اند اگر حضرت علی(ع) این موقوفات را انجام نمی‌داد، ثروتمندترین مردم عرب بود.

اعتمادسازی نسبت به وقف با اجرای دقیق نیات واقفان

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه انقلاب اسلامی موجب مقبولیت سازمان اوقاف و امور خیریه میان مردم شد، اعتمادسازی و اجرای دقیق نیات واقفین را سبب توسعه سنت حسنه وقف در جامعه معرفی و اظهار کرد: وقف عملی مقدس است، از این رو سازمان اوقاف نیز نهادی مقدس بوده، چراکه برای سامان بخشی به موقوفات، خیرات و از این دست امور عام المنفعه ایجاد شده است.

وی با تأکید بر اینکه تعامل با مردم در سازمان‌هایی که پشتوانه مذهبی دارند، باید در کمال عطوفت، مهربانی و انعطاف باشد، ابراز کرد: رفتار کارکنان در نهاد‌های مقدسی همچون آستان قدس رضوی و سازمان اوقاف و امور خیریه، باید به‌گونه‌ای با سایر ادارات متفاوت باشد که مردم این تفاوت را مشاهده و احساس کنند.

وی افزود: در سازمان‌هایی همچون آستان قدس رضوی و اوقاف نباید به گونه‌ای خشک و تنها در چارچوب اداری با مردم و مراجعان برخورد شود، خوشخویی و خوش‌رفتاری، لحن نرم، عطوفت، برخورد مناسب، بردباری، پیگیری امور مردم و خدمتگذاری از اصولی است که باید در این سازمان‌ها نهادینه باشد تا مردم در مراجعات احساس صمیمیت کنند و تحقق این معنا در آستان قدس رضوی به مراتب سزوارتر است.

توسعه فرهنگ وقف با بهره‌وری بهینه از موقوفات

مروی با بیان اینکه آستان قدس رضوی و اوقاف باید برای سایر دستگاه‌ها و سازمان‌ها الگو باشند، بر لزوم صیانت از موقوفات تأکید و ابراز کرد: صیانت از موقوفات به معنای بهره‌وری بهینه از رقبات وقفی و اجرای صحیح نیات واقفان است که منجر به اعتماد سازی نسبت به وقف در جامعه می‌شود.

وی برخورد با متجاوزان به حقوق موقوفه، متصرفان و غاصبان اراضی وقفی را از دیگر موارد حائز اهمیت برای اعتمادسازی درخصوص وقف در جامعه برشمرد و تأکید کرد: اجرای امینانه و دقیق نیات واقفان در توسعه فرهنگ وقف بسیار مهم و ضروری است.

لزوم به‌روز رسانی موقوفات و جهت‌دهی نیات واقفان به سمت نیازهای جامعه

تولیت آستان قدس رضوی به روزرسانی نیات واقفان متناسب با نیاز روز جامعه را امری لازم و ناگزیر دانست و عنوان کرد: با توجه به پیشرفت‌های تکنولوژی و تحولات زندگی بشری ناگزیر به متناسب سازی برخی موقوفات هستیم، باید برای کاربردی شدن این قبیل موقوفات تدبیری اندیشید.

مروی با تأکید بر اینکه موقوفات باید به سمت وقف‌های اجتماعی و نیازهای روز جامعه جهت‌دهی شوند، ابراز کرد: وقف در حوزه علم و فناوری از نیازهای مهم جامعه امروز است و در دنیا این اتفاق می‌افتد.

وی گفت: موضوعاتی چون ازدواج، تهیه جهیزیه، مسکن و اشتغال جوانان، حمایت از زنان سرپرست خانوار، پیشگیری و درمان اعتیاد، آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد، حوزه‌های پزشکی، شرکت‌های دانش بنیان و فعالیت‌های تحقیقاتی از عرصه‌هایی است که امروز جامعه نیازمند وقف در آنهاست و باید موقوفات به سمت آنها جهت دهی شود.

تولیت آستان قدس رضوی شفاف‌سازی را موجب افزایش اعتماد عمومی و افزایش موقوفات و مشارکت مردم در امور خیریه برشمرد و عنوان کرد: به مسئولان امر در آستان قدس گفته‌ام که ما باید به مردم نسبت به نذورات و موقوفات‌شان گزارش بدهیم و به عنوان مثال بگوییم این ماه چقدر نذورات گرفته‌ایم و چه مقدار و در چه مسیری هزینه کرده‌ایم.

مروی در پایان تسریع فرآیند وقف را از دیگر نکات مهم در توسعه فرهنگ وقف معرفی و ابراز کرد: تسهیل و تسریع فرآیند وقف و برداشتن موانع از پیش پای واقفان از دیگر مواردی است که باید به آن توجه شود.

انتهای پیام

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

ببینید | شوخی بامزه کاربران فضای مجازی با اظهارنظر احمدی‌نژاد برای شرکت در انتخابات ریا...