بسیج سازندگی، محرومیت‌زدایی و تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی


بسیج سازندگی، محرومیت‌زدایی و تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی

قزوین - ایرنا - 41 سال از فرمان تاریخی امام خمینی (ره) در پنجم آذر ماه سال 58 مبنی بر تاسیس بسیج مستضعفان می‌گذرد، سازمانی که در طول مدت زمان فعالیت خود خدمات و اقدامات ارزشمندی را در راستای توسعه کمی و کیفی انقلاب اسلامی انجام داده است.

به گزارش ایرنا، امسال در حالی بزرگداشت چهل و یکمین سالروز تاسیس بسیج را با شعار بسیج، پیشرو خدمت و امید آفرین پشت سر می‌گذاریم که با نگاهی دقیق و جامع می‌توان به حقانیت و واقعیت آن پی برد.
با نگاهی به عملکرد بسیج در طول سال‌های گذشته، از جنگ تحمیلی گرفته تا خدمات ارایه شده امروزی برعلیه مقابله با ویروس کرونا به معنای واقعی کلمه بیانگر مجاهدت، تلاش و کوشش بسیجیان از جان برکفی بوده که برای انجام خدمات رسانی و افزایش امید در جامعه حتی از جان خود هم گذشتند.
افرادی که روزی برای حفاظت از کیان اسلامی خود داوطلبانه و مخلصانه از آمال و آرزوهای خود گذشتند تا در آن زمان نهال تازه انقلاب را با خون خود آبیاری کنند و تا امروز که در سنگر پیشگیری و مقابله با ویروس کشنده کرونا با تولید ماسک و توزیع بسته‌های معیشتی به کمک نیازمندان جامعه خود شتافته‌اند.
انجام اقدامات و خدمات سازندگی در نقاط محروم از سوی بسیجیان امروزه بر کسی پوشیده نیست و ثمرات مطلوب به انجام رسیده برگ زرینی را در کارنامه قابل قبول این سازمان در تاریخ انقلاب اسلامی رقم زده است.
در واقع می‌توان اذعان داشت که خدمات بسیج مستضعفان استان قزوین پس از پیروزی انقلاب و با شروع جنگ تحمیلی آغاز و در ادامه با امدادرسانی به مناطق آسیب دیده ناشی از سیل و زلزله کرمانشاه، خوزستان، لرستان و گلستان ادامه داشته و امروز نیز در سنگر پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا ادامه یافته است.
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان قزوین در گفت و گو با سرهنگ مهدی صادق‌پور، رییس سازمان بسیج سازندگی استان قزوین به بررسی اهمیت وجودی و خدمات ارایه شده از سوی این نهاد پرداخته است.

بسیج سازندگی، محرومیت‌زدایی و تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی

ایرنا.مقدمه‌ای از چگونگی تاسیس سازمان بسیج سازندگی را ارایه دهید؟
بسیج مستضعفان در سال ۵۸ و با فرمان تاریخی امام راحل تاسیس و در ابتدا به اقدامات امنیتی و نظامی پرداخت اما در ادامه و با آغاز جنگ تحمیلی دامنه فعالیت این نهاد گسترده‌تر از گذشته خود شد تا جایی که یکی از حوزه‌های کاری این نهاد، بسیج سازندگی قرار گرفت.
در ادامه فعالیت این سازمان و در سال ۷۶ با فرمان مقام معظم رهبری وظیفه جدیدی برای کار جهادی این سازمان با هدف گذراندن اوقات فراغت بسیجیان، محرومیت زدایی و اشتغالزایی تعریف و آغاز به کار کرد.
بسیج سازندگی در مجلس شورای اسلامی نیز به عنوان یک دستگاه اجرایی معرفی شد تا براساس آن دستگاه‌های دولتی بتوانند طرح‌های عمرانی خود را در دورترین مناطق کاری خود به بسیجیان متخصص و متعهد این سازمان واگذار کنند تا در مدت زمانی کوتاه و با کمترین هزینه شاهد بهره‌برداری از آنها باشند.

ایرنا. از مهمترین اهداف و چشم‌انداز بسیج سازندگی توضیحاتی ارایه دهید؟
با توجه به اینکه برای انجام اقدامات عمرانی بسیج، سودآوری تعریف نشده لذا مهمترین هدف این سازمان محرومیت‌زدایی با استفاده از به کارگیری ظرفیت جوانان و همچنین اجرای گفتمان انقلاب اسلامی قرار داده شده است.
اخلاص در برابر اختلاس به عنوان یکی از گفتمان‌های اصلی، اجرای فعالیت‌های جهادی و عمرانی و در نهایت اقدامات قابل تامل در حوزه اقتصاد مقاومتی از جمله فعالیت‌های این سازمان بوده تا جایی که سال گذشته سه کارگاه خیاطی راه‌اندازی و ۲۰ میلیارد ریال تسهیلات نیز در حوزه اشتغالزایی استان پرداخت که براساس برنامه‌ریزی‌های به عمل آمده امسال این میزان اعتبار افزایش هم خواهد یافت.
راه‌اندازی ۲۹۰ صندوق قرض‌الحسنه جهت پرداخت تسهیلات مناسب به بسیجیان، ۱۰ تعاونی بسیج برای اشتغال پایدار و افزایش ۴۰۰ گروه جهادی استان به ۸۰۰ گروه براساس فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر توجه و توسعه به موارد کمی و کیفی جهادگران تنها بخشی از فعالیت سازمان بسیج سازندگی استان بوده است.

ایرنا. از مهمترین دغدغه‌ها و اهداف مهم سازمان بسیج سازندگی استان قزوین بگویید.
خوشبختانه طی ۲ سال گذشته و با تعامل و ارتباط سازنده و بی‌نظیر بسیج با دستگاه‌های اجرایی از جمله استانداری، راه و شهرسازی، منابع طبیعی، محیط زیست، کمیته امداد امام (ره)، بهزیستی و دستگاه‌های خدمات رسان مانند آب و برق در حوزه انجام عملیات عمرانی اقدامات خوبی صورت گرفته است.
با توجه به گذشت ۴۲ سال از پیروزی انقلاب اسلامی متاسفانه برخی از مردم مناطق محروم از آب آشامیدنی سالم هستند که این مساله به هیچ عنوان زیبنده نظام مقدس ما نبوده و نیست و به همین جهت ماموریت امسال این سازمان در حوزه آبرسانی به این مناطق تعیین شده که با جمع‌آوری اطلاعات لازم و با تعامل دستگاه‌های اجرایی ذیربط، اقدامات خوبی به عمل آمده است.
اجرا و تکمیل ۱۰۰ پروژه عمرانی نیمه تمام باقیمانده از سال‌های گذشته که جزو مطالبات اصلی مردم مناطق محروم نیز بوده و انجام خدمات اجتماعی به روستاییان جهت جلوگیری از مهاجرت آنان به شهرها باعث افزایش خدمات رسانی به روستاها و مناطق محروم استان شده است.
راه‌اندازی مرکز بهداشت تاکستان به مساحت ۲ هزار و ۲۲۲ متر، احداث پل در مناطق صعب‌العبور و سخت استان، احداث چمن مصنوعی در روستاها، ساخت ۶ کانال بتنی به طول ۲۵ کیلومتر، احداث ۲ استخر ذخیره آب به مساحت ۷۰۰ متر مربع، عملیات لوله‌گذاری جهت انتقال آب به طول سه کیلومتر، احیا و لایروبی قنات به طول ۲ هزار متر، احداث دیوارهای حفاظتی، کمک به احداث ۳۲ واحد مسکن محرومان کمیته امداد امام (ره)، احداث دارالقرآن، تکمیل ۱۱ خانه عالم، احداث ۲ سالن ورزشی به مساحت ۹۰۰ متر مربع و تعمیر و بهسازی ۶ واحد مسکن محرومان بهزیستی از مهمترین طرح‌های به انجام رسیده سازمان بسیج سازندگی در استان قزوین بوده است.
برای بهره‌برداری از این طرح‌ها ۱۳۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

بسیج سازندگی، محرومیت‌زدایی و تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی

ایرنا. با توجه به شیوع ویروس کرونا اقدامات بسیج استان در این حوزه را تشریح کنید.
همزمان با شیوع این ویروس در استان، اقدامات پیشگیرانه و مقابله با آن از سوی بسیج سازندگی استان آغاز شد تا جایی که شرایط لازم برای راه‌اندازی کارگاه‌های تولید ماسک و موادضد عفونی کننده مهیا شد.
برپایی ۴۷ کارگاه تولید ماسک جهت تنظیم قیمت بازار، برپایی هشت مرحله رزمایش کمک مومنانه براساس فرمایش مقام معظم رهبری در این حوزه و توزیع ۲۰ هزار بسته معیشتی به نیازمندان استان در هفته بسیج بخشی از کارهای انجام شده توسط بسیج سازندگی طی سال جاری بوده است.
تهیه و توزیع ۱۸۰ هزار بسته معیشتی، بهداشتی و لوازم التحریر از سوی قرارگاه مرکزی کمک مومنانه، ۶۰۰ دست جهیزیه با کمک دستگاه‌های مختلف به زوج‌های جوان و همراهی با تیم‌های پزشکی قرارگاه شهید سلیمانی در رزمایش کمک مومنانه از دیگر اقدامات بسیج سازندگی بوده و البته ارایه این خدمات تنها به دوران شیوع ویروس کرونا محدود نمی‌شود و تا زمانی که هیچ نیازمندی در استان نباشد، ادامه خواهد داشت.

ایرنا. گزارشی از عملکرد جهادگران قزوین در حوزه حوادث غیرمترقبه سال گذشته ارایه دهید.
اوایل سال گذشته و با وقوع سیل در بسیاری از نقاط کشور، ماموریت سپاه استان کمک به استان‌های گلستان، لرستان و خوزستان بود اما با گذشت چند ماه، ۷۰۰ جهادگر قزوینی به صورت ویژه با استقرار در شهرستان نورآباد لرستان، ۴۵۰ واحد مسکونی را احداث و یا بازسازی کردند.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه قزوین

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


واکنش تند مرکز پژوهش‌های مجلس در رسانه دولت!/چرا قیمت دلار را بین 65 تا 75 هزار تومان ن...