45 درصد از بودجه صندوق نوآوری و شکوفایی کشور به اصفهان رسید


45 درصد از بودجه صندوق نوآوری و شکوفایی کشور به اصفهان رسید

اصفهان-ایرنا- رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: 19 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار که معادل 45 درصد از کل بودجه قرارداد موسوم به هم‌سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی کشور است به 2 طرح مُنتخب از اصفهان تخصیص داده شد.

بر اساس ماده پنج قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات مُصوب سال ۱۳۸۹، در راستای تحقق اقتصاد دانش بنیان و فناوری محور و تکمیل زنجیره ایده تا بازار، نهادی مالی به نام "صندوق نوآوری و شکوفایی" در اواخر سال ۱۳۹۱ تاسیس شد که هدف نهایی آن کمک به رونق اقتصادی کشور از طریق حوزه‌های دانش بنیان و فناوری های برتر است.

جعفر قیصری، ظهر چهارشنبه در مراسم تقدیر از واحدهای فناور برتر در ارزیابی سالانه شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در سالن اجتماعات سروش شهرک علمی و تحقیقاتی استان افزود: این ۲ طرح جزو هفت طرح مُنتخب از بین ۳۵ طرح کشوری است که ۲۰ درصد هزینه اجرای آنها از سوی شهرک علمی تحقیقاتی و ۸۰ درصد بقیه توسط صندوق نوآوری و شکوفایی کشور تامین می‌شود.

وی اضافه کرد: علاوه بر این، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان شهرک مُعین استان‌های هرمزگان و قم، تامین ۲۰ درصد از سرمایه‌گذاری ۲ طرح دیگر از این هفت طرح متعلق به ۲ استان یاد شده را نیز مُتقبل شده است.

قیصری به کسب رُتبه نخست شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در تخصیص یارانه تجاری‌سازی نیز اشاره کرد و گفت: حدود ۱۰ شرکت مستقر در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان جایزه مزبور را دریافت کرده‌اند که مجموع آن حدود یک میلیارد تومان بوده و به صورت وام بدون بازگشت است.

جایزه تجاری‌سازی به شرکت‌هایی تعلق می‌گیرد که در کوتاهترین زمان ممکن محصول خود را با معیارهای استاندارد به بازار عرضه کنند و از جایگاه تجاری مناسبی برخوردار شوند.

رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تاکید کرد: امسال از محل صرفه‌جویی در هزینه‌ها و با موافقت هیات امنای شهرک بالغ بر ۹ میلیارد و یکصد میلیون تومان در پروژه‌ها سرمایه‌گذاری شد در حالی که این مبلع در سال ۹۸ معادل یک و نیم میلیارد تومان و در سال ۹۷ معادل ۵۰۰ میلیون تومان بود.

قیصری به طرح احداث "پارک سلامت و تجهیزات پزشکی" که در مساحت ۲۴ هزار هکتار در اراضی شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان با زیربنای۳۶۰ هزار مترمربع در چهار گام(فاز) احداث خواهد شد نیز اشاره کرد و گفت: مجوزهای مورد نیاز در این زمینه از هیات امنا و دستگاه‌های زیربط دریافت شده است و انجام این طرح هشت سال طول خواهد کشید.

رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در باره اخذ مجوز برای مشارکت ۴۰ درصدی این شهرک با شرکت‌های فناور در سال آینده تاکید کرد: شهرک علمی تحقیقاتی در زمینه ارتباط با صنعت تفاهمنامه‌های متعددی با صنایع بزرگ و متوسط برای همکاری منعقد کرده و سیاست ما برای بستن اینگونه قراردادها و ورود به بازار، افزایش میزان تضمین‌هاست.

وی در باره طرح ایجاد پارک علم و فناوری سلامت و تجهیزات پزشکی برای تامین نیاز کشور در زمینه لوازم پزشکی، دارو، درمان و تجهیزات بیمارستانی اظهار داشت: طراحی این مرکز از تیر امسال با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز شد و این پارک نخستین نمونه از آن در استان است که با مشارکت بخش خصوصی احداث خواهد شد و حدود ۵۰۰ شرکت می‌توانند در حوزه سلامت در آن فعالیت کنند.

در این نشست معاون توسعه فناوری شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان نیز گفت: امسال ارزیابی واحدهای برتر فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در چهار بخش و سه دسته شرکت‌های کوچک، متوسط و بزرگ شامل، شرکت‌هایی که کمتر از یک سال، بین یک تا دو سال و بیش از دو سال داشتند و در مرکز رشد مستقر بودند، در مدت ۲ ماه به صورت مجازی انجام شد.

محمد دخیل علیان افزود: هر سال برای تقدیر از شرکت‌های فناور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مراسمی برگزار می‌شود اما امسال بدلیل شیوع ویروس کرونا، مراسم با تشریفات کمتر و در مدت زمان کوتاه‌تر برگزار شد و با توجه به آنکه شرکت‌های فناور مستقر در شهرک علمی تحقیقاتی در تقسیم‌بندی بین‌المللی، بیشتر شرکت‌های کوچک هستند، مبنای ارزیابی امسال شهرک نیز طبق یک تقسیم بندی داخلی است.

وی تاکید کرد: بعضی شرکت‌های مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در تعامل با یکدیگر و شبکه‌سازی قوی عمل نکردند که باید برای رسیدن به این مهم تلاش کرد و برای ساختارمند کردن این تعامل، موضوع احداث پارک‌های تخصصی را از سال گذشته مطرح کردیم که آیین‌نامه‌های مربوط به آنها نیز توسط هیات رییسه تایید شده است.

در پایان این مراسم با لوح یادبود از برگزیدگان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تجلیل شد.

حمیدرضا توانگر به عنوان ناظر برتر شهرک در سال ۹۸ و حسن حدادزاده به عنوان ناظر برتر در سال ۹۹ و همچنین خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) مرکز اصفهان به عنوان رسانه برتر همکار در سال ۹۹ و ایمنا به عنوان رسانه همکار برتر در سال ۹۸ معرفی و تجلیل شدند.

فخرالدین اشرفی زاده به عنوان عضو فعال شورای پذیرش و ارزیابی شهرک در سال ۹۹ و مسعود صدرعاملی نیز به همین عنوان در سال ۹۸ معرفی شدند.

در این مراسم از شرکت فولاد مبارکه اصفهان به عنوان کارفرمای برتر در سال ۹۹ و شهرداری اصفهان به عنوان کارفرمای برتر در سال ۹۸ تجلیل صورت گرفت.

در بخش پژوهشگر برتر استان نیز حسین مظاهری با طرح پایلوت واحد گُندله‌سازی معرفی و تجلیل شد.

همچنین در بخش واحدهای فناور برتر ۹۹، رُتبه سوم به شرکت «مهندسی ارتباطی پیام‌پرداز»، رُتبه دوم به شرکت «فراتحقیق سپاهان» و رُتبه نخست به شرکت «سامان انرژی اصفهان» رسید.

در بخش واحدهای فناور برتر شرکت‌های متوسط نیز رتبه سوم به شرکت «بهبود شیمی کیمیاگران»، رُتبه دوم به «آرمان فراپژوهان» و رُتبه نخست به شرکت «پیشرو اندیشه پرداز سی پل» اختصاص یافت.

در معرفی واحدهای فناور برتر شرکت‌های کوچک نیز شرکت فنی مهندسی «اندیشه محور گستر اصفهان امگا»، واحد فناور «طعم و رنگ فریر» و شرکت «یکتا صنعت ناجی» به ترتیب مقام های سوم تا نخست این بخش را کسب کردند.

جایزه واحدهای فناور نیز در بخش رُتبه برتر "آر ان دی" به شرکت «فن‌آوری پایا مواد» رسید و در بخش واحدهای فناور برتر در سال ۹۸ در بخش "آر اند دی"، شرکت «فن گستر پویا» معرفی و تجلیل شدند.

رُتبه سوم واحد فناور برتر سال ۹۸ به شرکت «روشن رای سپاهان»، رُتبه دوم به شرکت«تابان گوهر نفیس» و رُتبه نخست به شرکت «پایاهیدرولیک جم» اختصاص یافت.

شرکت‌های برتر مراکز رشد پارک فناوری شهرک در گروه کمتر از یک سال استقرار یافته در سال ۹۹ نیز معرفی شدند که در این بخش، شرکت «نانو پایش گیتی» رُتبه سوم، شرکت بین‌المللی «مهندسی دقیق صنعت اتحاد» رُتبه دوم و شرکت «نوران صنعت مصباح» رُتبه نخست را کسب کردند.

در بخش شرکت‌های برتر مراکز رشد فناوری شهرک در گروه بین یک تا دو سال استقرار یافته در سال ۹۹، مقام سوم به شرکت «دما تجهیز رسانا»، مقام دوم به شرکت «الکترو محرکه پارسیان» و مقام نخست به واحد فناور «مدرن فناوران صنعت موج» رسید، همچنین این شرکت در گروه کمتر از یک سال در سال ۹۸ را نیز کسب کرد.

در قسمت معرفی شرکت‌های برتر رشد فناوری در گروه بیش از ۲ سال استقرار یافته امسال نیز شرکت «دانش گستران ثاقب» رُتبه سوم، شرکت«رهیافت سامانه آریا» رُتبه دوم و شرکت «نوین لیزر صبا » رُتبه نخست را کسب کردند و مورد تقدیر گرفتند.

در گروه معرفی واحدهای برتر بیش از ۲ سال استقرار یافته در سال ۹۹، مقام سوم به شرکت «الکترومحرکه پارسیان»، مقام دوم به شرکت «آیریک تشخیص نقش جهان» و مقام نخست به شرکت «مدرن فناوران صنعت موج» رسید.

همچنین در بخش شرکت‌های برتر مراکز رشد شهرک در گروه یک تا دو سال اسقرار یافته سال ۹۸، شرکت «دیده رایان صنعتی اصفهان» رُتبه سوم، شرکت «آژمان صنعت پژوهان نامدار اسپادانا» رُتبه دوم و شرکت «نوین لیزر صبا» رتبه نخست را بدست آوردند.

شرکت«مهندسی رباتیک و اتوماسیون مهام صنعت ویرا ویژن» به عنوان رُتبه سوم شرکت‌های برتر مراکز رشد شهرک در گروه بیش از ۲ سال استقرار ۹۸ معرفی شد و رُتبه دوم به شرکت «بهبود صنعت مهان» و رُتبه نخست به شرکت «نوران حسگر صبا» تعلق گرفت.

در بخش تجلیل از دانش‌آموزان پژوهشگر برتر نیز مُبینا اتابکی دانش‌آموز مقطع دوم متوسطه، سنا فرحبخش دانش‌آموز مقطع ابتدایی از اردستان و علی مختاری در مقطع اول متوسطه به عنوان پژوهشگر برتر هفته پژوهش ۹۹، تقدیر شدند.

به گزارش ایرنا، اصفهان رتبه دوم کشوری پس از تهران را در زمینه شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور دارد و در زمان حاضر ۵۲۰ شرکت دانش‌بنیان و واحد فناور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان فعال است.

این شرکت‌ها با گردش مالی یکهزار و ۴۷۰ میلیارد تومان، زمینه اشتغال هفت هزار و ۱۳۴ دانش آموخته دانشگاهی را فراهم کرده‌اند.

شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به‌عنوان نخستین سازمان مؤسس مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری در کشور، فعالیت اجرایی خود را از سال ۱۳۸۰ با هدف حمایت و هدایت شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان آغاز کرد و اکنون بیش از ۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان و واحد فناور با اشتغال بیش از هفت هزار دانش‌آموخته دانشگاهی در آن مستقرند.


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

تصاویر | سریع‌ترین 0 تا 100 خودروهای زمین