رزمایش دریایی چین در دریای چین جنوبی/ هشدار کیسنجر درباره خطر جنگ آمریکا با چین


رزمایش دریایی چین در دریای چین جنوبی/ هشدار کیسنجر درباره خطر جنگ آمریکا با چین

خبرگزاری آریا- ارتش آزادی بخش خلق چین (PLA) روز یکشنبه اعلام کرد که ناوگروه هواپیمابر شاندونگ چین به تازگی در دریای چین جنوبی یک رزمایش نظامی انجام داده است.

رزمایش دریایی چین در دریای چین جنوبی/ هشدار کیسنجر درباره خطر جنگ آمریکا با چین
خبرگزاری آریا- ارتش آزادی بخش خلق چین (PLA) روز یکشنبه اعلام کرد که ناوگروه هواپیمابر شاندونگ چین به تازگی در دریای چین جنوبی یک رزمایش نظامی انجام داده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا به نقل از خبرگزاری رویترز، چین بار‌ها از نزدیک شدن کشتی‌های نیروی دریایی آمریکا به جزایری که در دریای چین جنوبی تصرف کرده، شکایت کرده است. ویتنام، مالزی، فیلیپین، برونئی و تایوان هم بر آن جزایر ادعای مالکیت دارند.
ناو‌های هواپیمابر آمریکایی چندین بار امسال در نزدیکی جزایر تحت کنترل چین در این آب‌های مورد مناقشه دریانوردی کرده اند که موجب شده است چین این اقدام کشتی‌های آمریکایی را محکوم کند.
این رزمایش‌ها تحت عنوان آموزش‌های منظم و بخشی از برنامه کاری سالانه نیروی دریایی چین توضیح داده شده است. ناو هواپیمابر شاندونگ در سال 2019 در نیروی دریایی چین به کار گرفته شد و از دو ناو هواپیمابر دیگر چین جدیدتر است.
گائو شیوچنگ سخنگوی نیروی دریایی ارتش چین در بیانیه‌ای گفت "توسعه توانایی کشور برای حفظ حاکمیت و امنیت ملی کاملا قانونی و مفید است. "
گائو گفت چین امیدوار است دنیا این رزمایش را از یک دیدگاه منطقی و عینی بنگرد. او گفت نیروی دریایی چین مطابق با برنامه زمانبندی شده اش چنین رزمایش‌هایی را ادامه خواهد داد.
نیروی دریایی چین ماه گذشته گفت در میانه تشدید تنش‌ها با جزیره تایوان، که پکن آن را بخشی از خاک این کشور می‌داند، رزمایش‌های مشابه بیشتری را انجام می‌دهد.

هشدار کیسنجر درباره خطر جنگ آمریکا با چین
وزیر خارجه دهه هفتاد میلادی آمریکا با انتقاد از رویکرد دولت این کشور در قبال چین گفت، این خطر وجود دارد که در دنیا نوعی جنگ سرد بین چین و ایالات متحده ایجاد شود.
«هنری کیسینجر» وزیر خارجه دهه شصت و هفتاد میلادی دولت آمریکا اخیرا در اندیشکده «مک کین» در همایشی گفت که تیره شدن روابط با چین، بزرگترین مشکل برای آمریکا و جهان است.
به نوشته «خبرگزاری فرانسه» کیسینجر در این زمینه گفت: «اگر نتوانیم این موضوع را حل کنیم، این خطر وجود دارد که در همه جای دنیا نوعی جنگ سرد بین چین و ایالات متحده ایجاد شود».
وی در این همایش با اشاره به ساخت بمب اتمی از سوی آمریکا و روسیه، جنگ سرد بین واشنگتن و مسکو و بهره‌وری از هوش مصنوعی گفت: «ما فناوری قدرتی را توسعه داده‌ایم که هفتاد سال پیش کسی تصور چنین اتفاقی در آینده را نداشت».
کیسینجر گفت: «اکنون به مسئله اتمی، مسئله فناوری پیشرفته نیز اضافه می‌شود. در زمینه هوش مصنوعی، اساساً مبتنی بر این واقعیت است که انسان شریک ماشین‌ها می‌شود و ماشین‌ها می‌توانند قضاوت خود را توسعه دهند».
وی گفت در حالی که اتحاد جماهیر شوروی در طول جنگ سرد از قدرت نظامی گسترده‌ای برخوردار بود، اما چین از قدرت اقتصادی و تخصص فنی بیشتری برخوردار است.
کیسینجر افزود: «اتحاد جماهیر شوروی توانایی اقتصادی نداشت. آنها از ظرفیت فن‌آوری نظامی برخوردار بودند. آن‌ها مانند چین ظرفیت فناوری توسعه ندارند. چین علاوه بر قدرت نظامی قابل توجه، یک قدرت اقتصادی عظیم است.»
وی در خاتمه گفت که رویکرد دولت بایدن در قابل چین خصمانه است.
این سیاستمدار سرشناس آمریکایی پیشتر نیز گفته بود شکل گیری جنگ سرد جدید میان آمریکا و چین او را به طور فزاینده‌ای نگران کرده و پیشرفت‌های فناوری را که موجب تغییر چشم‌انداز ژئوپولیتیک شده‌اند با آن مرتبط دانست.
به گفته او آمریکا به «طرز فکری جدید» نیاز دارد تا بتواند بفهمد جهان پیچیده‌تر از آن است که یک کشور بتواند به برتری یک‌جانبه از لحاظ راهبردی و اقتصادی دست یابد و هیچکس آن را تهدید نکند.
آمریکایی‌ها از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق ایالات متحده، تقابل و تنش با چین را به طوری بی‌سابقه افزایش دادند. آمریکا وارد جنگ تجاری با چین شد، از یک سو جدایی‌طلبان هنگ‌کنگی و تایوانی را تحت حمایت قرار داد و از سوی دیگر پکن را در شیوع ویروس کرونا در جهان مقصر برشمرد.




روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


فال روزانه یکشنبه 23 اردیبهشت 1403