اختصاص بودجه 13 میلیارد تومانی وزارت علوم برای ساخت ابررایانه سیمرغ


اختصاص بودجه 13 میلیارد تومانی وزارت علوم برای ساخت ابررایانه سیمرغ

معاون پژوهش وفناوری وزارت علوم از اختصاص بودجه 13 میلیارد تومانی برای ساخت ابررایانه سیمرغ خبر داد.


رحیمی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛
اختصاص بودجه ۱۳ میلیارد تومانی وزارت علوم برای ساخت ابررایانه سیمرغ

معاون پژوهش وفناوری وزارت علوم از اختصاص بودجه ۱۳ میلیارد تومانی برای ساخت ابررایانه سیمرغ خبر داد.

غلامحسین رحیمی شعرباف، معاون پژوهش وفناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در دانشگاه صنعتی امیرکبیر اولین ابررایانه در سال ۷۵ یا ۷۶ طراحی و تدوین شد، در ابتدای دهه ۹۰ طرح کلان ابررایانه را تصویب کرده و اعتبار آن را در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار دهیم.

او افزود: برای دانشگاه امیرکبیر و دانشگاه اصفهان دو ابررایانه را تصویب کرده ایم و در کنار آن برای زیرساخت دیتاسنتر این ابررایانه‌ها هم تامین اعتبار کرده ایم که هم اکنون این دو ابر رایانه طراحی و ساخته شده اند و ۸۰ تراپلاپس یعنی یک میلیون میلیارد عملیات ۳۲ بیتی در ثانیه در آن انجام می‌شود.

رحیمی شعرباف تصریح کرد: در دانشگاه صنعتی امیر کبیر ابررایانه سیمرغ در نسل سوم ابررایانشه که حدود ۱۲ برابر توان پردازش سریع بیشتری نسبت به نسل دوم خودش دارد، یعنی یک پتافلاپس یک میلیون میلیارد عملیات ۶۴ بیتی در ثانیه را انجام می‌دهد.

معاون پژوهش وفناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: در وزارت علوم چند سالی می‌شود که این زیرساخت‌ها تقویت می‌شوند، البته نه ابررایانش و دیتاسنترایی که لزوما در هر شهری باشند، بلکه در همه کشور‌ها تعداد محدودی مرکز وجود دارند که به احداث و پیاده سازی و دادن خدمات مبادرت می‌کنند.

تصویب جدی احداث مراکز پردازش سریع از سوی وزارت علوم

او با بیان اینکه در وزارت علوم ۳ یا ۴ سالی می‌شود که به صورت جدی احداث مراکز پردازش سریع را به تصویب رسانده ایم و هم اکنون دارای این مراکز هستیم، اما آن‌ها بدون ابررایانه هستند.

معاون پژوهش وفناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه شیراز، دانشگاه مشهد و دانشگاه تبریز دارای ابررایانه هستند و برنامه داریم تا مرکز پردازش سریع آن را توسعه دهیم تا بتواند به تمام مناطق شمال غرب کشور و در صورت لزوم به کشور‌های همسایه خدمات پردازش سریع ارائه دهد.

رحیمی شعرباف با بیان اینکه هم اکنون نیازمند تامین ۱۰ پتافلاپس برای ابررایانه سیمرغ هستیم، تاکید کرد: ایجاد ۵ ابررایانه با ۲ پتافلاپس را در برنامه داریم و در حال حاضر ابررایانه سیمرغ ۴ الی ۵ پتافلاپس امکان توسعه و ارتقا دارد، یعنی زیرساخت‌ها به صورتی تامین شده اند که کمتر از ۱۰ سال توانسته ایم این ابررایانه را طراحی و عملیاتی کنیم.

معاون پژوهش وفناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: قطعات ابررایانه سیمرغ ساخت خارج بوده و طراحی، سرهم بندی و نرم افزار‌های آن و مدیریت و ایمن سازی و ارائه خدماتش کاملا داخلی و ایرانی هستند.

رحیمی شعرباف گفت: ابررایانه سیمرغ یک ابررایانه ایرانی تلقی می‌شود و مهم‌تر از سخت افزار آن نرم افزار‌هایی هستند که استفاده از ابررایانه‌ها را ممکن می‌کنند و با عنوان نرم افزار‌های کاربردی شناخته می‌شوند.

او ادامه داد: در کشورمان باید بیشتر در زمینه تقویت سخت افزار بکوشیم، یعنی تامین نرم افزار‌هایی که تاحدودی برای بهره گیری از این سخت افزار‌ها شالوده ایرانی دارند ضعیف هستیم و باید برای تقویت آن‌ها از تمامی نهاد‌های دولتی و خصوصی، توان علمی دانشگاه و پژوهشگاه مدد بگیریم تا بتوانیم نرم افزار‌های کلان ملی را بسازیم و پیاده سازی کنیم و مورد بهره بری قرار دهیم.

معاون پژوهش وفناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره حمایت وزارت علوم از ابررایانه سیمرغ گفت: وزارت علوم طی دو سال گذشته برای این ابررایانه ۱۳ میلیارد تومان اختصاص داد که برای وزارت علوم در حوزه تحقیقات این مبلغ بودجه بزرگی است، اما به علت ضروری بودن آن تمام توان خود را در جهت هرچه بهتر شدن این ابررایانه بکار گرفت.

بیشتر بخوانید

وزارت ارتباطات ۵۰ میلیارد تومان برای ابررایانه سیمرغ هزینه کرده است

رحیمی شعرباف تاکید کرد: بخشی از بودجه ابررایانه سیمرغ از سوی وزارت ارتباطات، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر تامین شد که حدود ۱۰۰ میلیارد تومان را شامل می‌شود.

انتهای پیام/

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه علمی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


تست هوش تشخیص دو خواهر : کدام پسر 2 خواهر دارد؟