طرزتهیه حلوا ضیابری


مواد لازم برای تهیه حلوا ضیابریآرد برنج 1 و 1/4 پیمانهشکر یک پیمانهآب 1/2 پیمانهجوهر لیمو یا آب‌لیموترش تازه 1/4 قاشق چای‌خوریکره ذوب شده 4 قاشق غذا‌خوریگردو یک پیمانهزیره یک قاشق غذا‌خوریزنجبیل 1/2 قاشق غذا‌خوریهل و دارچین در صورت دل‌خواه 1/2 قاشق چای‌خوریطرز تهیه حلوا ضیابری گیلانی با گردو، هل و دارچینمرحله اول: تفت دادن …

مواد لازم برای تهیه حلوا ضیابری
آرد برنج ۱ و ۱/۴ پیمانه
شکر یک پیمانه
آب ۱/۲ پیمانه
جوهر لیمو یا آب‌لیموترش تازه ۱/۴ قاشق چای‌خوری
کره ذوب شده ۴ قاشق غذا‌خوری
گردو یک پیمانه
زیره یک قاشق غذا‌خوری
زنجبیل ۱/۲ قاشق غذا‌خوری
هل و دارچین در صورت دل‌خواه ۱/۲ قاشق چای‌خوری
طرز تهیه حلوا ضیابری گیلانی با گردو، هل و دارچین
مرحله اول: تفت دادن آرد
ابتدا آرد برنج را داخل یک تابه الک کنید و به مدت ۱۰ دقیقه خوب آرد تفت دهید تا بوی خامی آرد از بین برود ولی اصلا نباید تغییر رنگ دهد، پس زمان‌سنج را کنار دست خود قرار دهید و روی حرارت ملایم تفت دهید سپس از روی حرارت برداشته و داخل یک کاسه بریزید.

مرحله دوم: تهیه شربت
برای تهیه شربت آب و شکر را با هم مخلوط کنید و داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید وقتی دانه‌های شکر حل شد آب‌لیموترش یا جوهر‌ لیمو را اضافه کنید و با یک فرچه تمیز آب‌لیمو را مداوم دور قابلمه بزنید تا شکرک نزند و مداوم کف روی شربت را جدا کنید بعد از ۱۵ دقیقه کمی از شربت را با قاشق برداشته و صبر کنید تا خنک شود.

مرحله سوم: تهیه خمیر حلوا
در ادامه کره را روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود، سپس دوغ روی کره را مداوم بگیرید حالا کره و شربت و آرد برنج تفت داده شده را داخل کاسه ریخته و هر سه باید هم دما یعنی گرم باشند حالا آرد را داخل کاسه ریخته و کره و شربت را کم کم اضافه کنید تا آرد جمع شود سپس خمیر را خوب ورز دهید تا نرم و لطیف شود و بعد‌از خمیر چانه بگیرید.

مرحله چهارم: تهیه حلوا ضیابری
در ادامه گردوی خرد شده را داخل کاسه ریخته و زیره و زنجبیل و هل و دارچین و کمی آرد را کنار دست خود قرار دهید و روی سطح کار آرد بپاشید و روی هر چانه نیز کمی آرد ریخته و با وردنه به شکل مستطیل خمیر را باز کنید سپس روی خمیر کمی گردو و زنجبیل و هل و دارچین بریزید و حالا خمیر را ابتدا از دو طرف بعد از بالا و پایین تا زده تا شبیه مربع شود و همه خمیر را به این شکل آماده کنید و تزئین کنید. نوش جان!

نکات کلیدی در تهیه حلوا ضیابری
مهم ترین عامل این حلوا گرم بودن شربت و کره و آرد است اگر سرعت عمل کافی ندارید بهتر است همه مواد را خمیر نکنید و ابتدا چانه چانه خمیر را تهیه کنید و هر موقع احساس کردید شربت یا آرد یا کره سرد شدن کمی روی حرارت قرار دهید.
می‌توانید به‌جای شربت از عسل رقیق شده با آب نیز استفاده کنید.
مواد میانی سلیقه ای و قابل تغییر است.
با مقادیر فوق ۸ عدد حلوا ضیابری خواهید داشت.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

آمار کرونا در کشور اوج گرفت/ 37 مبتلا در 24 ساعت