طرز تهیه کلم پلو شیرازی اصل


طرز تهیه کلم پلو شیرازی اصل

پارسینه: کلم پلو یک غذای اصیل شیرازی است که با کلم قمری تهیه می شود. اما از آن جا که کلم قمری همیشه در دسترس نیست

طرز تهیه کلم پلو شیرازی اصل
مواد لازم برای ۴ نفر
کلم قمری یا کلم برگ ۵۰۰ گرم
آبغوره ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
آرد نخودچی ۲ قاشق غذا خوری
برنج ۴ پیمانه
سبزی کلم پلو ۲۰۰ گرم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه و ادویه کاری به مقدار لازم
سبزی کلم پلو شامل تره، کمی ترخون، ریحان و شوید می باشد.

طرز تهیه کلم پلو شیرازی

مرحله اول

برای تهیه کلم پلوی خوشمزه و مخصوص به روش شیرازی در ابتدای کار، برنج را ۱ ساعت زودتر با کمی آب و نمک خیس می کنیم. یک قابلمه را با مقداری آب روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید. سپس برنج را با کمی نمک به آن اضافه کرده و می گذاریم تا بپزد.

مرحله دوم

در اواخر پخت، سبزی را به صورت ریز خرد می کنیم، سپس آنرا را به آب جوش اضافه کرده و بعد از ۱۰ دقیقه، وقتی که نیم پز شد، آن را آبکش کرده و کنار می گذاریم. کلم قمری را شسته و پوست می کنیم. سپس به صورت خلالی خرد می کنیم.

مرحله سوم

اگر از کلم برگ استفاده می کنیم باید آن را شسته و به صورت نوارهای باریک برش بزنیم و خرد کنیم. یک تابه برداشته و با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود. کلم ها را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم تا آب آن کشیده شود.

مرحله چهارم

سپس نمک و فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کرده و کمی آّغوره می زنیم و می گذاریم روی حرارت تا آب آن به خوبی جمع شود. پیاز را شسته و پوست می کنیم و رنده می کنیم. سپس آب آن را با دست گرفته و درون یک کاسه می ریزیم.

مرحله پنجم

گوشت چرخ کرده و نمک و فلفل و زردچوبه و پودر کاری و کمی آرد نخودچی را به آن اضافه کرده و خوب ورز می دهیم تا مزه ها با هم ترکیب شود. سپس به شکل قلقلی در می آوریم. یک تابه را با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود.

مرحله ششم

در این مرحله گوشت های قلقلی را درون آن قرار می دهیم و تمام قسمت های آنها را سرخ می کنیم. کف یک قابلمه را با کمی روغن چرب می کنیم. ته دیگ مورد نظر را کف دیگ می چینیم. یک لایه مخلوط برنج و سبزی را کف قابلمه می ریزیم.

مرحله هفتم

یک لایه مخلوط کلم روی آن ریخته و همینطور ادامه می دهیم تا مواد تمام شود. در آخر، کمی کره حیوانی روی برنج ریخته و آن را روی حرارت ملایم دم می کنیم. وقتی که خواستیم غذا را بکشیم، کوفته ها را روی آن یا دورش می ریزیم.

مرحله هشتم

در صورت تمایل می توان به یک روش دیگر نیز این غذا را اماده کرد. در این روش می توان کوفته ها را در زمانی که برنج در حال دم کشیدن است لابه لای برنج اضافه کرد اما برای این که مجلسی تر شود موقع سرو اضافه می شود.

منبع :sarashpaz.parisa

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه آشپزی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


هیچگاه موز و تخم مرغ را باهم نخورید