منطقه ویژه اقتصادی سرخس و بخش حمل و نقل قزاقستان بارانداز مشترک ایجاد می‌کنند


منطقه ویژه اقتصادی سرخس و بخش حمل و نقل قزاقستان بارانداز مشترک ایجاد می‌کنند

مشهد- ایرنا- رییس هیات مدیره منطقه ویژه اقتصادی سرخس گفت: ساخت بارانداز تجاری و پشتیبانی مشترک با مناطق ویژه قزاقستان در دستور کار منطقه ویژه سرخس قرار داشته و در آینده‌ای نزدیک این بارانداز به بهره برداری می رسد.

محمد رضا برهمند روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال راه‌اندازی نخستین مرکز تجاری و لجستیکی مشترک منطقه ویژه سرخس با قزاقستان هستیم که خدمات تخلیه بارگیری و پشتیبانی را در اختیار فعالان اقتصادی و صاحبان کالا قرار دهد و ابزاری برای توسعه تجارت و بازار هدف باشد.

او ادامه داد: این برنامه بیشتر روی حمل و نقل ریلی و زنجیره تأمین نهاده، توسعه بازار، تنوع‌بخشی محصولات و بازارهای هدف استوار است که در تمام موارد متناسب با موقعیت جغرافیایی منطقه ویژه اقتصادی سرخس این سیاست‌گذاری انجام شده است.

وی اضافه کرد: موقعیت راهبردی منطقه ویژه اقتصادی سرخس به عنوان دروازه ورودی حوزه کشورهای مستقل مشترک المنافع (سی.آی.اس) می‌تواند در ارتقای شاخصه های ترانزیتی و افزایش صادرات به این حوزه ها به خصوص قزاقستان مهم و اثر بخش باشد.

رییس هیات مدیره منطقه ویژه اقتصادی سرخس ضمن تاکید بر اهمیت بازار قزاقستان و جایگاه آن در حوزه آسیای میانه گفت:در سیاستهای اجرایی ما قزاقستان نقشی تعیین کننده دارد و برنامه ریزی ما در این حوزه بر حضور قدرتمند در این کشور و افزایش تعاملات با بازرگانان و سرمایه گذاران کشور قزاقستان است.

برهمند افزود: در نظر است طی یک سال آینده زمینی چند هکتاری در سایت ریلی منطقه ویژه برای ایجاد انبار و ذخیره سازی کالا به سرمایه گذاران کشور قزاقستان واگذار نماییم و از این طریق یک بازار بزرگ را برای مراودات اقتصادی ایجاد کنیم.

به گزارش روابط عمومی منطقه ویژه اقتصادی سرخس، رییس اتاق مشترک ایران و قزاقستان نیز عصر دیروز در دیدار با مسوولان منطقه ویژه اقتصادی سرخس گفت: این منطقه ویژه اقتصادی تنها مکانی در کشور است که مشخصات منحصرا صادرات محور داشته و دروازه ترانزیت کشور به شمار می‌رود.

امیر عابدی افزود: قزاقستان کشوری قدرتمند با زیرساخت قوی در حوزه کشاورزی و انرژی و دارای ظرفیتهای ارزشمند پشتیبانی به خصوصا در خطوط ریلی است از این رو با توجه به موقعیت منطقه ویژه اقتصادی سرخس این منطقه اولویت اصلی برای بازرگانان و صاحبان کالا و شرکتهای مهم حمل و نقلی کشور قزاقستان است.
وی حجم تجارت ایران با قزاقستان را ۳۸۰میلیون دلار اعلام کرد و ادامه داد: با فعال سازی بیشتر باراندازهای منطقه ویژه اقتصادی سرخس و استفاده از امکانات منحصر به فرد آن می‌توان این آمار را تا یک میلیارد دلار افزایش داد.

منطقه ویژه اقتصادی سرخس در نزدیکی نقطه صفر مرزی ایران و ترکمنستان و ۱۸۵ کیلومتری شمال شرق مشهد قرار دارد.

خراسان رضوی از شمال و شمال شرق، ۵۳۲ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان دارد. این نوار مرزی در محدوده شهرستانهای قوچان، درگز، کلات، سرخس و صالح‌آباد خراسان رضوی واقع است.

۱۴ درصد از مجموع مرزهای خاکی جمهوری اسلامی ایران به طول ۸۳۴ کیلومتر در شرق کشور و حوزه جغرافیایی استان خراسان رضوی همجوار با کشورهای ترکمنستان و افغانستان است.

کشورهای مستقل مشترک المنافع شامل برخی از جمهوری‌های مستقل اتحاد جماهیر شوروی سابق است که در یک پیمان همکاریهای امنیتی و اقتصادی تشکیل شده اند و در حال حاضر جمهوری آذربایجان، ارمنستان، ازبکستان، بلاروس، تاجیکستان، روسیه، قرقیزستان، قزاقستان و مولداوی عضو این اتحادیه باقی مانده اند و ترکمنستان از سال ۲۰۰۵ میلادی به عنوان عضو همکار به مشارکت خود با کشورهای مستقل مشترک المنافع ادامه داده است.


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

یک جوان در رودخانه تجن شهرستان سرخس خراسان رضوی غرق شد