دبیر: در المپیک توکیو بد آوردیم؛ باید 3 طلا می‌گرفتیم/ صالحی‌امیری: کمیل مدال اخلاق داشت و مدال المپیک هم گرفت


دبیر: در المپیک توکیو بد آوردیم؛ باید 3 طلا می‌گرفتیم/ صالحی‌امیری: کمیل مدال اخلاق داشت و مدال المپیک هم گرفت

آزادکار سنگین‌وزن پیشین تیم ملی کشتی کشورمان امروز مدال طلای المپیک ۲۰۱۲ لندن را گرفت.

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانا؛ مراسم اهدای مدال طلای المپیک ۲۰۱۲ لندن به کمیل قاسمی، کشتی‌گیر آزادکار سنگین‌وزن تیم ملی کشورمان با حضور محمود خسروی وفا رئیس کمیته المپیک و اعضای هیات اجرایی این کمیته، علی‌رضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی و سیدرضا صالحی امیری، رئیس سابق کمیته المپیک در خانه کشتی شهید مصطفی صدرزاده صورت گرفت.

در پی مثبت شدن تست دوپینگ نفرات اول و دوم المپیک لندن، مدال‌های طلا و نقره سنگین وزن از آرتور تایمازوف و داوید مادزمانشویلی پس گرفته شد و درحالیکه ابتدا کمیل قاسمی به عنوان قهرمان المپیک معرفی شده بود، در پی اعتراض روس‌ها، کمیته بین‌المللی المپیک رسماً کمیل قاسمی و بلال ماخوف روسی را به عنوان مردان طلایی این وزن به صورت مشترک معرفی کرد.
ماخوف و قاسمی هر دو در المپیک لندن صاحب نشان برنز شده بودند که بعد از مثبت شدن تست دوپینگ مادزمانشویلی، ماخوف که در نیمه نهایی به او باخته بود در رده دوم قرار گرفت اما با لابی روس‌ها، در نهایت طلای این وزن بین دو نفر سوم سنگین وزن، مشترک شد.
در این مراسم کمیل قاسمی روی سکوی نخست طراحی شده از سوی فدراسیون کشتی رفت و مدال طلای المپیک خود را از دستان رئیس جدید کمیته ملی المپیک دریافت کرد و به گردن انداخت. همچنین پدر این قهرمان کشتی المپیک کنار او قرار گرفت و ملی‌پوشان آزاد و فرنگی ایران و کادر فنی تیم‌های ملی نیز قاسمی را ایستاده تشویق کردند.

خسروی‌وفا: هیأت اجرایی به کشتی کمک بیش‌تری کند

محمود خسروی‌وفا، رئیس کمیته ملی المپیک در این مراسم اظهار داشت: از هیات اجرایی می‌خواهم به کشتی، تکواندو و رشته‌های مدال‌آور ما در المپیک کمک کنند و همچنین به سایر رشته‌ها نیز کمک شود تا آن ها نیز به موفقیت در المپیک برسند. حق به حق‌دار رسید. ورزش پاک یعنی این که مدال را از ورزش ناپاک می‌گیرند و تقدیم کمیل قاسمی می‌کنند که حق به حق‌دار برسد.

دبیر: در المپیک توکیو بد آوردیم؛ باید ۳ طلا می‌گرفتیم

علی‌رضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی هم در این مراسم عنوان داشت: امروز یازدهمین طلای کشتی ایران توسط صالحی امیری به کمیل قاسمی اهدا می‌شود. جز من آن ۱۰ تا همه استثنا هستند. حیف است کشتی ایران در ۶۰، ۷۰ سال فقط ۱۱ مدال گرفته، درحالیکه کشتی این قابلیت را دارد که در دو المپیک ۱۱ مدال بگیرد.

وی در ادامه بیان داشت: امثال منصور برزگر، علیرضا حیدری، عباس جدیدی که به جرات بعد از انقلاب با فاصله بهترین آزادکار است یا رضا یزدانی چرا باید برایش آن اتفاقات بیفتد؟ مهدی تقوی و صادق گودرزی، همه اینها می‌توانستند طلای المپیک بگیرند. این اعتقاد من است کشتی می‌تواند به این جایگاه برسد. کشتی آزاد و فرنگی، هر دوی تیم‌ها از نظر مدال و سهمیه المپیک بهترین بودند و حتی از وزنه‌برداری بهتر نتیجه گرفتند. تیم دوم و سوم ما آن مدال‌ها را در قونیه گرفتند و ۸ طلا و ۱۶ مدال را در کشورهای اسلامی گرفتیم. از یک جایی به بعد هم اشتباه داوری هم شروع می‌شود که همه مدال‌ها را یک تیم نگیرد.
دبیر تصریح داشت: همه روسای فدراسیون‌ها اشتباه می‌کنند و فقط دو ساعت تمرین بچه‌ها را می‌بینند، درحالیکه اصل قضیه آن ۲۲ ساعت است. خواب خیلی مهم است، اگر مدال المپیک می‌خواهیم الان وقتش هست، ۹۰ درصد مدال‌ها را بچه‌های زیر ۲۳ سال می‌گیرند. ۶۷ درصد مدال‌های المپیک را کشتی گرفته. من المپیک را می‌بینم. عدالت برابری نیست، یکی باید یک بودجه بگیرد و تیم دیگر یک میزان.
وی از صالحی امیری تشکر کرد و تأکید داشت: ما در المپیک بد آوردیم، علی گرایی باید طلا می‌گرفت، ساروی طلا روی سینه‌اش بود، حسن یزدانی طلا بود و باید ۳ طلا می‌گرفتیم. همچنین محمدحسین باید برنز می‌گرفت. صالحی امیری می‌گفت کشتی هر چقدر می‌گیرد نوش جانش. در نهایت دو، سه ورزش در المپیک مدال می‌گیرند؛ کشتی، وزنه برداری و تکواندو.
رئیس فدراسیون کشتی در پایان گفت: آنهایی که در فضای مجازی به زن و بچه من فحش دادند، باید آن دنیا جواب بدهند. خوشحالم کمیل به حقش رسید و روسیاهی ماند برای آنها که می‌گفتند ما نمی‌خواهیم او مدال طلا بگیرد.

صالحی‌امیری: کمیل مدال اخلاق داشت و مدال المپیک هم گرفت

سیدرضا صالحی‌امیری، رئیس پیشین کمیته ملی المپیک در این مراسم بیان داشت: کشتی در نیم قرن اخیر پرچمدار ورزش ایران بوده است. ما شاهد مناقشات و بحث‌هایی از سوی علیرضا دبیر بودیم اما این بحث‌ها شخصی نبود و نیست، بلکه برای کشتی است. البته به این معنا نیست که هر چه می‌گوید، درست است، اما به این معناست که برای کشتی حرف می‌زند. من برای این قهرمان المپیک احترام خاصی قائلم.
وی ادامه داد: کشتی پرچمدار المپیک است و این گزافه نیست. حسن یزدانی نماد قهرمانی ما بار دیگر خواهد درخشید. هم کشتی فرنگی و هم کشتی آزاد روزگار درخشانی را خواهند داشت. بخش زیادی از بودجه ما به کشتی اختصاص داشته، کشتی افتخار ورزش ما است.
رئیس پیشین کمیته ملی المپیک در مورد کمیل قاسمی نیز گفت: در خصوص کمیل عزیز باید بگویم که او مرد اخلاق و فراتر از مدال طلا، صاحب مدال اخلاق است. من باور دارم این سالن روح دارد و روح آن پهلوانی است که در مرام کشتی است. از روزی که روس‌ها برای باز پس دادن این طلا مقاومت کردند، ما همه تلاش‌مان را کردیم تا این اتفاق بیفتد.
صالحی امیری عنوان داشت: مگر می‌شود یک ملتی افتخارات خودش را فراموش کند؟ مگر می‌شود فدراسیون کشتی به دنبال مدال طلای المپیک قهرمانش نباشد؟ با کمیته بین‌المللی المپیک مکاتبه کردیم و در سفر اخیر به لوزان مدال را دریافت کردیم. این اتفاق مهمی است، کمیل مدال اخلاق داشت و امروز مدال طلای المپیکش را می‌گیرد.
دبیر: در المپیک توکیو بد آوردیم؛ باید 3 طلا می‌گرفتیم/ صالحی‌امیری: کمیل مدال اخلاق داشت و مدال المپیک هم گرفت

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید


معرفی بهترین خودروهای تاریخ کشور آلمان