خیران کتابخانه‌ساز از معافیت‌های مالیاتی بهره‌مند می‌شوند


خیران کتابخانه‌ساز از معافیت‌های مالیاتی بهره‌مند می‌شوند

همدان- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان از معافیت‌ مالیاتی برای خیران کتابخانه‌ساز خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن رضانیا در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان همدان با بیان اینکه رشد شاخص‌های کتابخانه‌های عمومی از جمله عضو و سرانه زیربنای کتابخانه‌های عمومی و تعداد کتاب بسیار ارزشمند است، اظهار داشت: اگر کتابخانه‌های عمومی مؤثر و تأثیر گذار در جامعه حاضر شوند همه ارگان‌ها و نهادها به طرف آنها خواهند رفت و شبکه کتابخانه‌های عمومی استان و انجمن کتابخانه‌های عمومی باید در توسعه فرهنگی و تعادل بخشی فرهنگی استان نقش آفرینی کنند.

وی افزود: انجمن کتابخانه‌های عمومی استان همدان باید در کاهش آسیب‌های اجتماعی تأثیرگذار و تولید کننده علم و اطلاعات باشند چرا که علم و دانش منشأ هویت بخشی ماست.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان تصریح کرد: قوانینی همچون ماده قانونی ۱۷۲ معافیت‌های مالیاتی که امکان کسر از مالیات عملکرد آن دسته از مودیانی که مبالغی به حساب‌های تعیین شده برای تعمیر، تجهیز، احداث و تکمیل کتابخانه‌ها و سایر مراکز فرهنگی واریز می‌کنند، یکی از درآمدهای پایدار برای کتابخانه‌های عمومی می‌تواند محسوب شود.

وی تأکید کرد: بدهکاران مالیاتی و شرکت‌ها و افراد حقیقی و حقوقی شناسایی شوند که از این بند قانونی استفاده کرده و موجب رونق فرهنگی استان شود.

رضانیا با اشاره به اینکه از آئین‌نامه ماده ۷۹ قانون مجازات اسلامی همه دستگاه‌های فرهنگی می‌تواند، بهره ببرند تصریح کرد: اجرای مجازات جایگزین در تأمین نیروی انسانی و منابع مکتوب مورد نیاز کتابخانه‌ها، اجرای برنامه‌های فرهنگی، خرید تجهیزات و تعمیر و بازسازی کتابخانه‌های فرسوده کمک حال کتابخانه‌های عمومی است و از سوی دیگر باعث کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها، حضور بیش از پیش افراد در کتابخانه‌ها شده و زمینه ارتقا سطح کمی و کیفی خدمات کتابخانه‌ای و در نهایت کاهش معضلات اجتماعی را فراهم می‌کند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان نیز در این جلسه عنوان کرد: تعداد اعضای فعال کتابخانه‌های عمومی استان همدان به ۶۰ هزار و ۴۴ نفر رسیده که از این تعداد ۳۵ هزار و ۶۶۰ نفر را خانم‌ها و ۲۴ هزار و ۳۸۴ نفر را آقایان تشکیل می‌دهند. از ابتدای شهریور ۱۴۰۰ تا پایان مرداد ماه ۱۴۰۱، ۵۳۸ هزار و ۳۹۵ نسخه کتاب در کتابخانه‌های عمومی استان همدان امانت داده شده است.

عاطفه زارعی اظهار کرد: زیربنای کتابخانه‌های عمومی از ۴۵ هزار و ۸۷۱ متر مربع ابتدا دولت سیزدهم به ۴۸ هزار و ۸ متر مربع رسیده است.

وی افزود: در حال حاضر احداث کتابخانه روستای عبدالرحیم در شهرستان همدان، احداث کتابخانه عمومی روستای نگارخاتون در شهرستان فامنین، تکمیل کتابخانه توچغاز در شهرستان ملایر، تکمیل کتابخانه‌های عمومی شاهنجرین در شهرستان درگزین و مجتمع فرهنگی شهید مظاهری در شهر مریانج، احداث سالن آمفی تئاتر کتابخانه عمومی شهدای گمنام در شهرستان رزن، گسترش و نوسازی کتابخانه فجر صالح آباد، بازسازی کتابخانه عمومی شهر زنگنه شهرستان ملایر، نوسازی کتابخانه امام حسن مجتبی شهرستان بهار، احداث کتابخانه شهید مسعودی پور شهر ملایر، احداث کتابخانه خیابان سعدی ملایر، احداث کتابخانه شهرک قائم تویسرکان و تکمیل و بهسازی کتابخانه فاطمه الزهرا در دستور کار اداره کل کتابخانه‌های عمومی قرار دارد که برخی از آنها با همراهی خیرین انجام می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با بیان اینکه علم و فناوری، نوآوری و کارآفرینی عوامل مؤثر بر رشد قلمداد می‌شود افزود: در نظریه‌های جدید رشد و توسعه جوامع، دانش عامل کلیدی محسوب می‌شود؛ البته دانشی که ارزش ایجاد کرده و بتواند نیازهای جامعه، سازمانها و افراد را تأمین کند. برای دستیابی به جامعه دانشی، توجه به افراد و اطلاعات به عنوان دارایی جامعه و درگیر کردن همه افراد جامعه در تولید و استفاده از محصولات دانشی با هدف حمایت از اهداف زندگی بهتر ضرورت دارد.

وی افزود: کتابخانه‌های عمومی استان همدان پیگیری‌های بسیاری برای استفاده از ماده ۷۹ قانون مجازات‌های اسلامی و ماده ۱۷۲ قانون مالیات‌های مستقیم به منظور تشویق خیرین به کمک در احداث و تجهیز کتابخانه‌های عمومی به عمل آورده است.

مدیرکل امور مالیاتی استان همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه کتاب یکی از دغدغه‌های اصلی ما است تصریح کرد: ۲ ماده قانونی به منظور تشویق افراد چه حقیقی و چه حقوقی وجود دارد که معافیت مالیاتی برای خیرین در حوزه کتاب و کتابخوانی در نظر گرفته شده است.

وجیه‌الله ذکوری ادامه داد: در ماده ۱۷۲، هر فرد یا شرکت که نسبت به تعمیر، تجهیز و یا احداث کتابخانه‌های عمومی اقدام کند، هزینه‌های انجام شده از درآمد مشمول مالیات آنها کاسته خواهد شد. سقف کمک نقدی برای معافیت مالیاتی ۲۰ درصد است و در حوزه غیر نقدی سقفی برای معافیت مالیاتی وجود ندارد و از درآمد مشمول مالیات کاسته می‌شود.
مدیرکل امور مالیاتی استان همدان خاطرنشان کرد: با توجه به ماده ۱۴۸ قانون نیز هزینه‌های انجام شده به منظور ایجاد کتابخانه در مبدأ مانند کارخانه یا دفتر کار و یا خرید کتاب چه به صورت فیزیکی و چه به صورت دیجیتالی برای کارکنان از محل درآمدهای مشمول مالیات کاسته می‌شود.

در این جلسه از پوستر دومین جشنواره سراسری شعر و داستان کودک و نوجوان دوست من کتاب نیز رونمایی شد. از هم کنون تا ۱۷ اسفند ماه سال جاری علاقمندان می‌توانند آثار خود را در محورهای ترویج فرهنگ مطالعه، معرفی کتابخانه‌های عمومی و انس بیشتر با کتاب به دبیرخانه ارسال کنند.

این جشنواره شعر و داستان در سه گروه سنی کودک، نوجوان و بزرگسال با موضوع کتاب برگزار می‌شود. بخش شعر این جشنواره در سه رده سنی شاعران کودک (۷ تا ۱۲ سال)، شاعران نوجوان (۱۳ تا ۱۸ سال) و شاعران جوان و بزرگسال (بالای ۱۸ سال) و بخش داستان کوتاه آن نیز در سه رده نویسندگان کودک (۷ تا ۱۲ سال)، نویسندگان نوجوان (۱۳ تا ۱۷ سال) و نویسندگان بزرگسال (بالای ۱۸ سال) پیش بینی شده است.

علاقمندان می‌توانند تا ۱۷ اسفند ۱۴۰۱ آثار خود را با موضوع کتاب از طریق سایت www.samakpl.ir به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه همدان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


فال حافظ امروز دوشنبه 10 اردیبهشت 1403/ هر گه که یاد روی تو کردم جوان شدم