450 هزار کدملی به عنوان شاغل در سامانه رصد اشتغال کشور ثبت شد


450 هزار کدملی به عنوان شاغل در سامانه رصد اشتغال کشور ثبت شد

اصفهان- رئیس مرکز ملی پایش سیاست‌ها و برنامه‌های اشتغال کشور گفت: بیش از ۴۵۰ هزار کد ملی به عنوان شاغل در سامانه ملی رصد اشتغال کشور در سال جاری ثبت شده که نیمی از آنها تایید شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، پژمان اکرامیان ظهر پنجشنبه در نشست خبری در محل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان، با اشاره به راه‌اندازی طرح پایش اشتغال کشور در سال جاری، اظهار داشت: تعهد اشتغال دستگاه‌های اجرایی و حمایتی کشور در سال ۱۴۰۱، یک میلیون و ۲۱۲ هزار و ۹۴۵ شغل است که تاکنون بیش از ۴۵۰ هزار کد ملی به عنوان شاغل در سامانه ملی رصد اشتغال کشور ثبت شده است.

وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد از این آمار در فرآیند صحت‌سنجی تأیید شده است، افزود: مابقی نیز کدهای ملی بوده که در فرآیند صحت‌سنجی تلفنی به دلایلی مانند مغایرت اطلاعات در سامانه تأیید نشده است.

رئیس مرکز ملی پایش سیاست‌ها و برنانه‌های اشتغال کشور با بیان اینکه در بودجه ۱۴۰۱، بالغ بر ۱۰۲ همت (هزار میلیارد تومان) تسهیلات قرض الحسنه برای ایجاد اشتغال و فرصت‌های شغلی پیش‌بینی شده است، خاطرنشان کرد: از این اعتبار حدود ۱۰ همت برای طرح‌های اشتغال بهزیستی، ۲۵ همت کمیته امداد امام خمینی (ره) و بالغ بر ۶۲ همت در اختیار استانداران سراسر کشور است.

اکرامیان اضافه کرد: رقم این اعتبار در سامانه ملی رصد اشتغال و برنامه کل بودجه امسال پیش بینی شده است اما در پایان سال میزان تخصیص‌ها مشخص خواهد شد.

مزیت ویژه اصفهان گردشگری است

وی ابراز داشت: استانداران بر اساس آمار کنونی ثبت شده در سامانه ملی رصد می‌توانند در خصوص توزیع منابع در اختیار برای دستگاه‌ها بهتر تصمیم‌گیری کنند.

رئیس مرکز ملی پایش سیاست‌ها و برنامه‌های اشتغال کشور با بیان اینکه شناسایی مزیت‌های هر منطقه به ارائه طرح‌ها و برنامه‌ریزی اشتغال استان‌ها کمک می‌کند، خاطرنشان کرد: اگر آمار و اطلاعاتی دقیق باشد مسئولان را در تصمیم‌گیری صحیح در برنامه‌ریزی‌ها یاری می‌کند و این مهم یکی از اهداف طراحی زیست بوم اشتغال کشور است.

اکرامیان افزود: برای مثال مزیت اصفهان گردشگری این استان است، از این رو بیشترین منابع برای اشتغال باید به گردشگری و صنایع‌های-تک (تکنولوژی برتر) اختصاص یابد.

وی در ادامه در توضیح طرح پایش اشتغال کشور، ابراز داشت: بی تردید برای سیاست‌گذاری در حوزه اشتغال نیاز به آمار واقعی داریم.

رئیس مرکز ملی پایش سیاست‌ها و برنامه‌های اشتغال کشور ادامه داد: در سال‌های اخیر سامانه ملی رصد توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در کشور استفاده می‌شد و دستگاه‌های اجرایی عملکرد خود را در این سامانه بارگذاری می‌کردند اما از ابتدای سال ۱۴۰۱ مرکز ملی پایش سیاست‌ها و برنامه‌های اشتغال کشور ذیل دبیرخانه شورای عالی اشتغال کشور اقدام به باز طراحی سامانه ملی رصد کرد.

نظارت سه مرحله‌ای شاغلان

اکرامیان افزود: از این رو ابتدا زیست بوم اشتغال کشور را طراحی کردیم که بر اساس آن اگر برای هر کد ملی اشتغال ایجاد شد باید پنج خدمت شامل مجوز، آموزش، تأمین مالی، زیرساخت ساخت و بازاریابی اشتغال ارائه شود.

وی ادامه داد: زمانیکه اطلاعات یک کد ملی به عنوان شاغل در سامانه ملی رصد اشتغال کشور ثبت می‌شود دستگاه اجرای و نهاد حمایتی تیک خدمت دریافت می‌کنند.

رئیس مرکز ملی پایش سیاست‌ها و برنامه‌های اشتغال کشور با اشاره به الزامات قانونی در طرح پایش اشتغال کشور برای دستگاه‌های اجرایی، گفت: در قانون بودجه ۱۴۰۱ کشور آمده که دستگاه‌های اجرایی و نهادهای حمایتی عملکرد خود را در حوزه اشتغال در سامانه ناظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت کنند.

اکرامیان با بیان اینکه در طرح پایش اشتغال کشور نظارت در سه مرحله صحت‌سنجی براساس اطلاعات، نظارت پیامکی و تلفنی و پایش میدانی توسط بخش خصوصی و مراکز مشاوره انجام می‌شود، گفت: یکی از اهداف برنامه‌ریزی این فرآیند این است که مردم نظارت داشته باشند و به طور شفاف عملکرد دستگاه‌ها در حوزه اشتغال اعلام شود.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص تفاوت آمارهای مرکز ملی آمار از اشتغال در کشور اظهار داشت: تعریف مرکز ملی آمار از اشتغال متفاوت با تعریف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعریفی است زیرا براساس تعریف ما هر کد ملی که دارای بیمه تأمین اجتماعی باشد شاغل رسمی است و اگر کسی هم که کد ملی وی در بیمه ثبت نشده باشد اما مشغول به کار باشد او را به عنوان شاغل غیر رسمی می‌شناسیم.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

2جوان اصفهانی در منطقه گردشگری آبملخ سمیرم مفقود شدند