برداشت و گزیده ای از مقدمه ابن خلدون


برداشت و گزیده ای از مقدمه ابن خلدون

کتاب حاضر برگزیده‌ای از "مقدمه ابن‌خلدون" اثر عبدالرحمان‌بن‌محمد ابن خلدون است. نویسنده این کتاب دکتر آلبرت نصری استاد فلسفه دانشگاه بیروت است. این کتاب مشتمل است بر تجزیه و تحلیل نظریات ابن خلدون درباره فلسفه اجتماع و قوانین حاکم بر آن. مقدمه...

کتاب حاضر برگزیده‌ای از "مقدمه ابن‌خلدون" اثر عبدالرحمان‌بن‌محمد ابن خلدون است. نویسنده این کتاب دکتر آلبرت نصری استاد فلسفه دانشگاه بیروت است. این کتاب مشتمل است بر تجزیه و تحلیل نظریات ابن خلدون درباره فلسفه اجتماع و قوانین حاکم بر آن.
مقدمه ابن‌خلدون که یکی از بزرگ ترین و برجسته ترین آثار موجود در عرصه ی تاریخی و علمی جهان اسلام به شمار می رود، یکی از نخستین کتاب هایی است که در آن به فلسفه ی تاریخ، اقتصاد سیاسی، جامعه شناسی و عدالت اجتماعی پرداخته شده است. "عبدالرحمن بن خلدون" یا آن طور که می شناسیم، "ابن خلدون" در این گنج ارزشمند به تمامی علومی که در زمان وی شناخته شده بودند اشاره داشته؛ به همین دلیل "مقدمه ابن خلدون" را می توان به مثابه ی یک دایره المعارف علمی و تاریخی دانست. از جمله مواردی که در کتاب "مقدمه ابن خلدون" به آن پرداخته شده می توان به اجتماع انسانی، جغرافیای اقلیم ها و قسمت های قابل سکونت زمین، تاثیرات آب و هوا بر حالات انسانی، غیب گویی و چیستی رویا، عمران و تمدن و آثار آن، بادیه نشینی و زندگی قبیله ای، سلسله، خلافت و منصب های حکومتی، مفهوم خودکامگی، معنای عهد و بیعت، جنگ، نحوه ی تاسیس شهر، کالا و ارزاق و احتکار، صنایعی چون کشاورزی، بافندگی، طب، بنایی، مطالب مرتبط با اندیشه و عقل تجربی، دانش های بشری و علوم مختلف نظیر علم حدیث، تعبیر خواب، تصوف، هندسه، فلاحت و علوم عددی اشاره کرد.


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

زیر درخت مقدس