9 انشا درباره حضرت معصومه (س) برای پایه ابتدایی تا متوسطه


9 انشا درباره حضرت معصومه (س) برای پایه ابتدایی تا متوسطه

انشا حضرت معصومه (س) / انشا درمورد حضرت معصومه (س) / انشا درباره وفات حضرت معصومه (س) / انشا درباره ولادت حضرت معصومه (س) / انشا درباره حرم حضرت معصومه (س)

انشا با موضوع حضرت معصومه (س)

در این مقاله از مجله اینترنتی دلگرم مجموعه ای از انشاها با موضوع حضرت معصومه (س) را برای شما عزیزان آورده ایم. امیدواریم لذت ببرید. تا انتها با ما همراه باشید.

انشا درباره حضرت معصومه (س)

مقدمه انشا در مورد حضرت معصومه:

حضرت معصومه (س)، دختر امام موسی کاظم (ع) و خواهر امام رضا (ع) بود. او شخصیتی با ارزش در تاریخ اسلام داشت و طول تاریخ به دلیل مکان مقدس قبرش در شهر قم، مورد احترام و علاقه مردم قرار گرفته است.

بدنه انشا در مورد حضرت معصومه:

حضرت معصومه (س)، دختر امام هفتم امام موسی کاظم (ع) و خواهر بزرگوار امام رضا (ع) و عمه مکرمه امام جواد (ع) بودند. حضرت معصومه در اول ماه ذیقعده و در سال 173 هجری قمری در شهر مدینه به دنیا آمد. پدر و مادر ایشان هر دو از نسل پاک و صالح اهل بیت بودند.

زندگی حضرت معصومه(س) با پاسداشت مقامات الهی و ترویج معارف اسلامی در خانواده اش آغاز شد. او از کودکی علاقه زیادی به علم و دانش داشت و نزدیک به سه دهه از عمر خود را صرف تحصیلات و عبادت در مسجدالنبی و حرم امام حسین (ع) کردند و در طول زندگی خود به عنوان یکی از عالمان و فقیهان برجسته اهل بیت، دانش خود را به مردم انتقال دادند و بسیاری از مردم به دنبال شنیدن سخنان و توصیه‌های او بودند.

حضرت معصومه با رفتار و خلق و خوی پاک و صالح خود، همواره نمونه ای بی نظیر برای مردم بود. او در زندگی خود، صبر و استقامت در مقابل مشکلات و بلاها را به عنوان یک نمونه از قدرت ایمان و اراده، به نمایش گذاشت.

از علت وفات حضرت معصومه سلام الله علیها اطلاع دقیقی در دست نیست، زیرا آن حادثه در قرن سوم میلادی رخ داده است که سیره معصومین علیهم السلام با زندگی مردم عادی کاملاً متفاوت بوده و از حمایت الهی و عنایت ویژه خداوند متعال برخوردار بوده اند.

با این وجود در روایات آمده که حضرت معصومه سلام الله علیها بر اثر بیماری و سختی هایی که بخاطر دوری از برادرش و در سفر بر او تحمیل شده و در سال 201 هجری قمری و در بیست و هشت سالگی درگذشتند و در شهر قم به خاک سپرده شدند. امروزه، حرم مطهر ایشان، به عنوان مکانی مقدس و زیارتی برای مسلمانان جهان شناخته می شود و همواره پذیرای محبان اهل بیت می باشد.

نتیجه گیری انشا در مورد حضرت معصومه:

با توجه به قرار داشتن آرامگاه حضرت معصومه(س) در شهر قم، از این مکان مقدس به عنوان یک مکان مهم در فرهنگ و تمدن اسلامی نام برده می‌شود و از این حضرت به عنوان نمونه‌ی برتر از صبر، پایبندی به ارزش‌های دینی و اخلاقی، و علاقه‌مندی به دانش و آموزش، در تاریخ اسلامی یاد می شود.

9 انشا درباره حضرت معصومه (س) برای پایه ابتدایی تا متوسطه

انشا درباره حضرت معصومه (س) با مقدمه و نتیجه

مقدمه:

حرم حضرت معصومه در قم واقع است که نزدیکی تهران قرار دارد و همه روزه عاشقان اهل بیت به زیارتگاه حضرت معصومه (س) می روند. با این مقدمه انشایم را آغاز میکنم

بدنه:

حضرت معصومه دختر هفتمین امام شیعیان جهان، امام موسی کاظم و خواهر علی بن موسی الرضا (ع) هشتمین امام شیعیان جهان است.

ایشان در مدینه به دنیا آمدند و پس از یک سال که برادراشان امام رضا (ع) وارد مرو (خراسان کنونی) شدند که در بین راه بیمار شدند و در سن ۲۸ سالگی رحلت کردند.

در سال ۴۳۱ هجری قمری حرم مطهر حضرت معصومه کاشی کاری و تزیین شد، در سال ۶۵۰ هجری قمری استاد کاشی کاری برجسته، به نام محمد‌بن ابی‌ طاهر کاشی‌ قمی به ساخت و مرمت این آرامگاه همت گمارد و با کاشی های متنوع این آرامگاه را تزیین کرد که این بازسازی ۸ سال به طول انجامید.

گرداگرد مرقد در سال ۹۵۰ هجری قمری دیواری بنا شد و با کاشی معرق تزیین شد. در حال حاضر این دیوار با ضریح مشبک از جنس نقره تزیین شده است.

این زیارتگاه شامل شبستان، چند رواق و گنبد و گلدسته‌هایی با کاشی‌ کاری و تزیینات هنرمندانه ایرانی است و هر روزه مراسم و اعیاد در این زیارتگاه با شکوه خاصی انجام می‌شود. به ویژه سه شنبه شب ها که عاشقان امام زمان عج علاوه بر جمکران به قم نیز برای زیارت بانوی آب و ایینه مشرف می شوند

جان خسته ات را با اشک آرامش می بخشی و به سوی کوی دوست چون پروانه بال و پر می گشایی و جام تنت را از زلال معنویت پر کرده و کام خشکیده ات را از آن سیراب می کنی.

اینجا زیارتگاه عشاق کوی دوست است و راه وصال به بهشت من زارها وجبت له الجنة انگار اینجا هر چه هست سبوح، قدوس، سمیع، علیم، می گوید.

نتیجه:

شهر قم و بارگاه مطهر حضرت معصومه یکی از مهمترین مراکز مذهبی برای زیارت شیعیان است و خاکش را توتیای چشم می کنند. بیهوده نیست که روز تولد حضرت معصومه (س) را به عنوان «روز دختر» نام‌گذاری کرده‌اند. زندگی پاک حضرت معصومه و مقاومت و پایداری اش، همچنین مهرورزی‌ و ایثار ایشان نسبت به خانواده و برادرش حضرت امام رضا (ع)، الگویی بسیار دقیق از یک زن قدرتمند و تاثیرگذار را به تمام زنان مسلمان جهان ارائه می‌دهد.

التماس دعا و این بود انشای من

9 انشا درباره حضرت معصومه (س) برای پایه ابتدایی تا متوسطه

انشا در مورد حضرت معصومه (س) به زبان کودکانه

مقدمه انشا با موضوع حضرت معصومه:

حضرت معصومه (س) از زنان برتر اسلام می باشند که در نزد خداوند از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند، مردم نیز بخاطر اعتقادات و دانش آن حضرت هر ساله مردم زیادی به زیارت ایشان رفته و از او شفاعت می گیرند. او بخاطر پاکدامنی خود تا آخر عمرشان مجرد ماندند به امین دلیل روز میلادشان را روز دختر نامیدند.

بدنه انشا با موضوع حضرت معصومه :

حضرت فاطمه معصومه از کودکی با خواهران و برادرانش بزرگ شد و به دلیل فراگیری علوم و دانش از اولین زنانی بود که به عنوان فقیه و محدث شناخته شد و به عنوان معلم آموزش دینی و حقوقی برای زنان و مردان در جامعه حضور داشت.

حضرت معصومه به دلیل اهمیت خاصی که در اوج داشت در میان مردم معروف و محبوب بودند ایشان عنوان یک دانشمند و معلم بزرگ نیز شناخته شده بودند و با تدریس علوم دینی و حقوقی در اجتماع و خیریه مشغول به کار بودند.

فاطمه معصومه پس از آمدن به قم به دلیل بیماری درگذشت اما نام و یاد ایشان همچنان در قلب مردم باقی است و آرامگاهشان به عنوان یکی از مکان‌های متبرک و عبادی شناخته شده است، اگرچه مدت زمان زیادی از مرگ ایشان گذشته است، اما هنوز هم خاطرات و قصه‌های زیادی از او باقی است و به عنوان یکی از شخصیت‌های بزرگ تاریخ اسلام شناخته می‌شود.

نتیجه گیری انشا با موضوع حضرت معصومه:

حضرت معصومه (س) الگویی بی بدیل برای دختران سرزمینمان می باشد که ادامه راهشان همیشه روشنی بخش زندگی می باشد، ایشان هم در ماندگاری علم و هم در ترویج دین فردی موثر بودند.

9 انشا درباره حضرت معصومه (س) برای پایه ابتدایی تا متوسطه

مقاله درمورد حضرت معصومه (س)

حضرت فاطمه معصومه س در روز اول ذیقعده سال ۱۷۳ هجری، در شهر مدینه در خاندان پاک سیرت و نیکو سرشت و از سلاله حضرت پیامبر چشم به جهان گشود.

پدر بزرگوارش حضرت امام موسی کاظم و برادر گرامیشان حضرت امام رضا علیه السلام است و دارای برادران و خواهران زیادی بودند. دیگر برادر حضرت معصومه، احمد بن موسی شاهچراغ نام دارد که در شیراز مدفون است و دارای بارگاه می باشد.

حضرت فاطمه معصومه (س) مظهر فضایل و مقامات است. روایات معصومان فضیلت‌ها و مقامات بلندی را به آن حضرت نسبت می‌دهد. امام صادق(ع) در این باره می‌فرمایند: آگاه باشید که برای خدا حرمی‌است و آن مکه است و برای پیامبر خدا حرمی‌است و آن مدینه است و برای امیرمومنان(ع) حرمی‌است و آن کوفه است. بدانید که حرم من و فرزندانم بعد از من، قم است.

آگاه باشید که قم، کوفه کوچک ماست، بدانید بهشت هشت دروازه دارد که سه تای آن‌ها به سوی قم است. بانویی از فرزندان من به نام فاطمه، دختر موسی، در آن جا رحلت می‌کند که با شفاعت او، همه شیعیان ما وارد بهشت می‌شوند.

فضائل و درجه علمی‌

حضرت معصومه از جمله بانوان گرانقدر و والا مقام جهان تشیع است و مقام علمی‌بلندی دارد. نقل شده که روزی جمعی از شیعیان، به قصد دیدار حضرت موسی‌بن جعفر(ع) و پرسیدن پرسش‌هایی از ایشان، به مدینه منوره مشرف شدند.

چون امام کاظم(ع) در مسافرت بود، پرسش‌های خود را به حضرت معصومه (س)که در آن هنگام کودکی خردسال بیش نبود، تحویل دادند. فردای آن روز برای بار دیگر به منزل امام رفتند، ولی هنوز ایشان از سفر برنگشته بود.

پس به ناچار، پرسش‌های خود را باز خواستند تا در مسافرت بعدی به خدمت امام برسند، غافل از این که حضرت معصومه (س)جواب پرسش‌ها را نگاشته است. وقتی پاسخ‌ها را ملاحظه کردند، بسیار خوشحال شدند و پس از سپاسگزاری فراوان، شهر مدینه را ترک گفتند.

از قضای روزگار در بین راه با امام موسی‌بن جعفر(ع) مواجه شده، ماجرای خویش را باز گفتند. وقتی امام پاسخ پرسش‌ها را مطالعه کردند، سه بار فرمود: پدرش فدایش.

حضرت معصومه(س) در زبان دانشمندان و فقیهان گرانقدر شیعه، به لقب کریمه اهل بیت یاد می‌شود. از میان بانوان اهل بیت، این نام زیبا تنها به آن حضرت اختصاص یافته است.

پس از آنکه حضرت معصومه به شهر ساوه رسید، بیمار شد چون توان رفتن به خراسان را در خود ندید، تصمیم گرفت به قم برود. یکی از نویسندگان در این باره که چرا حضرت معصومه(س) شهر قم را برگزید، می‌نویسد:

بی‌تردید می‌توان گفت که آن بانوی بزرگ، روی آینده‌نگر داشت و با توجه به آینده قم و محوریتی که بعدها برای این سرزمین پیش می‌آید – محوریتی که آرامگاه ایشان مرکز آن خواهد بود – بدین دیار روی آورد. این جریان به خوبی روشن می‌کند که آن بانوی الهی، به آینده اسلام و موقعیت این سرزمین توجه داشته و خود را با شتاب بدین سر زمین رسانده و محوریت و مرکزیت آن را با مدفن خود پایه ریزی کرده است.

حضرت فاطمه معصومه(س) پس از ورود به شهر قم، تنها هفده روز در قید حیات بود و سپس دعوت حق را لبیک گفت و به سوی بهشت برین پرواز کرد. این حادثه در سال ۲۰۱ هجری رخ داد. سلام بر این بانوی بزرگوار اسلام از روز طلوع تا لحظه غروب. درود بر روح تابناک معصومه(س) که اینک آفتاب حرم باصفایش، زمین قم را نورانی کرده است. ای‌فاطمه! در روز قیامت، شفیع ما باش که تو در نزد خدا، جایگاهی ویژه برای شفاعت‌داری..

9 انشا درباره حضرت معصومه (س) برای پایه ابتدایی تا متوسطه

انشا درمورد ولادت حضرت معصومه (س)

حضرت معصومه (س) با نام اصلی فاطمه در سن ده سالگی و بعد از مرگ پدرش امام موسی کاظم (ع) زیر نظر برادر بزرگوارش امام رضا(ع) بزرگ شدند و تعلیم دیدند، امام رضا برای ایشان لقب "معصومه " را انتخاب کردند که در نزد ما مسلمانان به " فاطمه معصومه" شهرت یافتند،

امام رضا مطالب آموزنده و دینی که از پدرانشان برجا مانده بود را به خواهرشان آموختند و حضرت معصومه نیز با هوش بالایی که داشتند همه را فرا گرفتند و به زنان و دختران علاقمند مانند یک معلم صبور آموزش می دادند.
تا اینکه روزی مأمون حاکم آن دوران دستوری داد که با شنیدن آن تا قلب حضرت معصومه جریحه دار شد،

او دستور داد تا امام رضا را به خراسان منتقل کنند. با رفتن برادر، حضرت معصومه تنها و تنهاتر شدند و غمگین، به طوریکه دیگران و اطرافیانش نگران سلامتی شان شدند.

یک سال بعد از عزیمت امام رضا علیه السلام، حضرت معصومه نیز با کاروانی راهی خراسان شدند اما زمانیکه به نزدیکی ساوه رسیدند بیماری تمام بدن ایشان را درگیر کرد و دیگر نتوانستند به سفر خود ادامه دهند و به شهر قم رفتند.

مردم قم که از خوشحالی دیدار با حضرت سر از پا نمی شناختند در منزل موسی بن خزرج به ایشان پناه دادند و از او و کاروانش پذیرایی کردند ، اما بعد از 17 روز قلب آن حضرت از فراق برادرش آرام گرفت و نتوانست به نزد برادر برود. مردم قم با چشمانی گریان و قلبی اندوهبار حضرت معصومه سلام الله علیها را در قم به خاک سپردند.

نتیجه گیری از داستان:

حضرت معصومه (س) با علم و دانایی خود نشان دادند که زنان هم از لحاظ دینی و هم از لحاظ علمی می توانند پا به پای مردان در جامعه حضور پیدا کنند و دانش خود را به دیگران منتقل کنند، ایشان الگویی برای زنان و دختران سرزمینمان هستند که بی شک لقب "معصومه" برازنده ایشان می باشد.

9 انشا درباره حضرت معصومه (س) برای پایه ابتدایی تا متوسطه

انشا درمورد حرم حضرت معصومه (س)

مقدمه:

دعا و زیارت، پر و بال گشودن از گوشه تنهایی، تا اوج با خدا بودن است. با نام خدا انشایم را آغاز می کنم:

بدنه:

زیارت مرقد فاطمه معصومه، به انسان اعتماد به نفس می‌دهد، و او را از غرق شدن در گرداب نومیدی باز می‌دارد و به تلاش بیشتر دعوت می‌کند. زیارت مزار با صفای کریمه اهل بیت (س)، سبب می‌ شود که زائر حرم، خود را نیازمند پروردگار ببیند، در برابر او خضوع کند، از مرکب غرور و تکبر فرود آید و حضرت معصومه را واسطه درگاه پروردگار عالمیان قرار دهد.

بر همین اساس است که برای زیارت آن حضرت، پاداش بسیار بزرگی وعده داده شده و آن، ورود به بهشت است. در این باره از امام جواد (ع) نقل شده که فرمود: هر کس عمه ام را در قم زیارت کند، بهشت از آن اوست.

آستانی که روحهای بلندی بوسه بر آن می زده اند، حرمی که «آشیانه آل محمد» است،حریمی که فرشتگان، پاسبان آنند، مرقدی که پیکر تو رادربرگرفته است،حرمی که نگین شهر ماست،بی بی! … خواستم بی «اذن دخول » وارد شوم،اما نمی دانستم راهم می دهند؟

وقتی گاهی می بینم بعضی از ساکنان این شهر نور، همین که از خانه بیرون آمده، به کوچه یا خیابان یا جایی می رسیدند که از دور، حرم مطهرت چشم را می نواخت و دل را روشن می کرد، می ایستادند دست ادب به سینه می گذاشتند، سلام می دادند، تعظیمی کرده، به راه خود ادامه می دادند، لذت می بردم و بر این همه معرفت و ادب، آفرین می گفتم.

آمده ام تا از نزدیک، عرض ادب کنم. از صحن گذشته ام. کفشهایم را به کفشداری سپرده ام. از لابه لای جمعیت عبور کرده ام، اینک در رواقی هستم که براحتی ضریحت را می بینم. به به، چه جلوه و صفایی دارد. اللهم صل علی محمد و آل محمد.

من و خانواده ام تا به حال چندین بار سعادت زیارت حضرت معصومه داشتیم و به مرقد مطهر ایشان مشرف شدیم. فضای نورانی و جو حاکم در حرم حضرت معصومه توصیف نشسدنی است و آرزویم این است که همه بچه ها به زیارت ایشان بروند.

نتیجه:

ما شیعیان هر چه داریم از اهل بیت داریم و باید با دعا و زیارت و توسل بتوانیم راه راست را انتخاب کرده و از جهل و گمراهی و کفر و شرک بپرهیزیم

سلام بر بانوی بزرگوار اسلام از روز طلوع تا لحظه غروب. درود بر روح تابناک معصومه که اینک آفتاب حرم باصفایش، زمین قم را نورانی کرده است. ای‌فاطمه! در روز قیامت، شفیع ما باش که تو در نزد خدا، جایگاهی ویژه برای شفاعت‌داری.

9 انشا درباره حضرت معصومه (س) برای پایه ابتدایی تا متوسطه

تحقیق درباره زندگی حضرت معصومه (س) پایه ابتدایی

نام شریف آن بزرگوار فاطمه و مشهورترین لقب آن حضرت، «معصومه» است. پدر بزرگوارش امام هفتم شیعیان حضرت موسی بن جعفر علیه السلام و مادر مکرمهاش حضرت نجمه خاتون سلام الله علیها است . آن بانو مادر امام هشتم نیز هست . لذا حضرت معصومه سلام الله علیها با حضرت رضا علیه السلام از یک مادر هستند.

ولادت آن حضرت در روز اول ذیقعده سال ۱۷۳ هجری قمری در مدینه منوره واقع شده است. دیری نپایید که در همان سنین کودکی مواجه با مصیبت شهادت پدر گرامی خود در حبس هارون در شهر بغداد شد. لذا از آن پس تحت مراقبت و تربیت برادر بزرگوارش حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام قرار گرفت.

در سال ۲۰۰ هجری قمری در پی اصرار و تهدید مأمون عباسی سفر تبعیدگونه حضرت رضا علیه السلام به مرو انجام شد و آن حضرت بدون این که کسی از بستگان و اهل بیت خود را همراه ببرند راهی خراسان شدند.

یک سال بعد از هجرت برادر، حضرت معصومه سلام الله علیها به شوق دیدار برادر و ادای رسالت زینبی و پیام ولایت به همراه عدهی از برادران و برادرزادگان به طرف خراسان حرکت کرد و در هر شهر و محلی مورد استقبال مردم واقع میشد.

این جا بود که آن حضرت نیز همچون عمه بزرگوارشان حضرت زینب سلام الله علیها پیام مظلومیت و غربت برادر گرامیشان را به مردم مؤمن و مسلمان میرساندند و مخالفت خود و اهلبیت علیهم السلام را با حکومت حیله گر بنی عباس اظهار می کرد.

بدین جهت تا کاروان حضرت به شهر ساوه رسید عده ی از مخالفان اهلبیت که از پشتیبانی مأموران حکومت برخوردار بودند، سر راه را گرفتند و با همراهان حضرت وارد جنگ شدند، در نتیجه تقریباً همه مردان کاروان به شهادت رسیدند، حتی بنابر نقلی حضرت معصومه سلام الله علیها را نیز مسموم کردند.

بزرگان شهر قم وقتی از این خبر مسرت بخش مطلع شدند به استقبال آن حضرت شتافتند؛ و در حالی که «موسی بن خزرج» بزرگ خاندان «اشعری» زمام ناقه آن حضرت را به دوش میکشید و عده فراوانی از مردم پیاده و سواره گرداگرد کجاوه حضرت در حرکت بودند، حدوداً در روز ۲۳ ربیع الاول سال ۲۰۱ هجری قمری حضرت وارد شهر مقدس قم شدند.

سپس در محلی که امروز «میدان میر» نامیده میشود شتر آن حضرت در مقابل در منزل «موسی بن خزرج» زانو زد و افتخار میزبانی حضرت نصیب او شد.

آن بزرگوار به مدت ۱۷ روز در این شهر زندگی کرد و در این مدت مشغول عبادت و راز و نیاز با پروردگار متعال بود. محل عبادت آن حضرت در مدرسه سِتّیه به نام «بیت النور» هم اکنون محل زیارت ارادتمندان آن حضرت است.

سرانجام در روز دهم ربیع الثانی و «بنا بر قولی دوازدهم ربع الثانی» سال ۲۰۱ هجری پیش از آن که دیدگان مبارکش به دیدار برادر روشن شود، در دیار غربت و با اندوه فراوان دیده از جهان فرو بست و شیعیان را در ماتم خود به سوگ نشاند. مردم قم با تجلیل فراوان پیکر پاکش را به سوی محل فعلی که در آن روز بیرون شهر و به نام «باغ بابلان» معروف بود تشییع نمودند.

9 انشا درباره حضرت معصومه (س) برای پایه ابتدایی تا متوسطه

انشا با موضوع توصیف حرم حضرت معصومه (س)

مقدمه انشا درباره توصیف حرم حضرت معصومه:

حرم، جایی است که قلب هر انسانی را به آرامش می‌نشیناند و با عطر و بوی پاکیزه خود، نفحات روحانی و معنوی را در دل هر کسی به ارمغان می‌آورد. حرم، جایی است که انسان با همه حال و احوال خود، با صفایی که در آنجا به دست می‌آورد، گوشه‌ای از آرامش بی‌نهایت الهی را تجربه می‌کند.

در حرم حضرت معصومه(س) نیز انسان با تمام وجود خود را در دنیایی از محبت می بیند و تلاش می کند برای داشتن حالات روحانی و نزدیک شدن به خداوند، فرو می‌رود.

بدنه انشا درباره حرم حضرت معصومه (س) :

در حرم حضرت معصومه(س) با شنیدن صدا و آواهای خاص، همه‌چیز فراموشی می‌دهیم و با لحظه‌ای آرامش بخش، وارد دنیای معنوی دیگری می‌شویم. آنجا، جایی است که با دیدار دوستان و اقوام، احساس همبستگی و اتحاد بیشتری با آنان برقرار می‌شود و همه به دنبال یک هدف جامع، به سوی نور و روشنایی حرم پیش می‌روند.

هرگاه که در حرم حضور پیدا کنیم، با دلی خالی از هر گونه غم و اندوه و با فکری تمیز و پاک، به ملاقات با خداوند عزیز خواهیم رفت. انسان در حرم، با وجود همه تلاش‌هایش برای پناه بردن در دنیای شلوغ و پرتلاطم، سرانجام به جایی رسیده است که قلبش با نوری معنوی و روحانی پر شده و در محفل حضرت، با عظمت خداوند عزیز و مقامات الهی، ملاقات می‌کند.

در این مکان ملکوتی ، احساس نزدیکی به خداوند و صلابت روحی وجود دارد. به همین دلیل، بسیاری از افراد با رفتن به حرم، در پیدا کردن راهی برای رهایی از درد و رنج‌های دنیوی، مؤمن هستند و با تمام وجود خود، در پی یافتن بهترین حال و روزگار می باشد و با تمرکز بر خود و برخورد با دیگران با احترام و تواضع، به مقامات الهی نزدیک شده و با بالاترین حال و شادابی، ساکن نفس خود می‌شود.

حرم حضرت معصومه(س) یک کلیدِ جادویی دارد که همه درد و رنج‌های دنیوی را با خود به دور می ریزد و آرامش در آنجا فراوان است، به دنبال صلابت روحی و رهایی از کوچکی‌های دنیوی به سوی خداوند بزرگ می‌روید.

حرم حضرت معصومه، بهشتی است که بر فراز خاک قم درخشیده و با نور و شکوه خود را به دنیا نشان می‌دهد و در برابر چشمان هر فردی که به سوی آن می‌رود، مجسم می‌شود و با فضای معنوی و پاکیزه‌ای که ایجاد می‌کند، قلب هر کسی را مانند یک شمع به درخشش می‌آورد.

هنگامی که به حرم حضرت معصومه می‌روید، به یاد می‌آورید که چگونه باید از خود و دیگران مراقبت کنید و با احترام و تواضع به بالاترین مقامات الهی نزدیک شوید. هر چه در این حرم را تجربه می‌کنید، از زیبایی‌ها و ارزش‌های بی‌نهایت آن بیشتر فهم می‌کنید.

نتیجه گیری درباره حرم حضرت معصومه (س) :

حرم حضرت معصومه (س) هدیه ای از طرف خدا به ما می باشد که روزهای دلتنگی مان به مادرمان فاطمه(س) را بگذرانیم، شکوهی که در هنگام ورود به حرم این امامزاده بزرگوار تجربه می کنیم با هیچ چیزی قابل قیاس نیست.

9 انشا درباره حضرت معصومه (س) برای پایه ابتدایی تا متوسطه

انشا درباره وفات حضرت معصومه (س)

مقدمه:

۱۰ ربیع الثانی روز وفات حضرت معصومه روزی بسیار غمناک و دلگیر و حزن انگیز برای همه شیعیان است.

غم، غربت، خستگی، توان از دل و آرامش از جانش گرفته بود. گویی در بیت الاحزان مادر پا نهاده است؛ «بیت النّور» زخمه به غریبانه های دلش می زد! گویی غربت، همزاد ازلی این خاندان است! غربتی که گاهی در «مدینه» گاهی در «طوس» و این بار در «قم» تجسّم یافته بود.

از روز ۲۳ ربیع الاول که بانو وارد شهر «قم» شده بود، دردهای توأمان رهایش نمی ساختند: گاه به دیدار نافرجام «برادر» می اندیشید و گاه برای «شهادت» یاران و همراهانش می گریست!

۱۷ روز، چه روزهای تلخ و شیرینی که، شیرینی اش از شور و شوق نگاه شیعیان قم می تراوید و تلخی اش از رنج و بیماری بانو، آکنده بود. ۱۷ روز، شکیبایی زهرایی اش (س) را به تماشا نشست و برای دیدار تبارش، ثانیه شماری کرد!

اینکه دهم بیع الثانی سال ۲۰۱ ه ق است! و بهار جوانی حضرت معصومه (س) را خزانی نابهنگام فراگرفته است! گویی سکوت بیت الاحزان به فضای عارفانه ی بیت النّور، سرایت کرده است!

دیگر از صدای تسبیح وصلوات فرشتگان و عطر حضور «معصومه آل الله (ع)» خبری نیست؛ شهر در اندوهی سنگین جابجا می شود و آسمان چتر غم را برگلدسته های شهر می گستراند…

چه زود، زمانه از تو تهی گشته است ای کوثر جاری در نگاه قم! ای بانوی کرامت! دل به صفای حرمت می سپارم و غرق در شکوه گلدسته هایت به اشک های عاشقانه ام می بالم! اینک زمان، زمان راز دل با تو گفتن است! زمان نجواهای عارفانه است و چشیدن طعم آسمانی اجابت: «اللهم و رضاک و الدار الاخرة، یا فاطمة اشفعی لی فی الجنة، فان لک عند الله شأنا من الشأن.»

وقتی پا درون حرمش می گذاری، بی اختیار اشک شوق از دیدگانت جاری می شود و چنان آرامشی را در این حالت احساس می کنی که نظیرش را هرگز ندیده ای. در آن جایگاه، کرامت و بخشش موج می زند و اثری از دغدغه و ناراحتی های عصبی وجود ندارد… و این بارگاه ملکوتی شاهدی است بر این که نزدکی خالصانه به خدا، چه مقام و مرتبتی والا و سرشار از عظمت معنوی در بردارد.

سرانجام حضرت معصومه (س) در ۱۰ ربیع الثانی ۲۰۱ هجری قمری پس از تحمل درد و رنج حاصل از بیماری، در شهر قم دیده از جهان فروبست.

نتیجه:

سلام بر تو و زائران دردمندت! سلم بر تو و همجواران با فضیلتت! بانو! ما را در این اندوه بشکوه، همراهی کن تا از عهده ی وظیفه بر آمده باشیم.

9 انشا درباره حضرت معصومه (س) برای پایه ابتدایی تا متوسطه


حتما بخوانید: سایر مطالب گروه انشا

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


بازیگران زن و مرد شمالی ایرانی / باورتان نمی شود ! + عکس ها و اسامی