با کپک روی مواد غذایی چه کنیم؟


کپک‌ها به دسته‌ای از قارچ‌ها تعلق دارند که در شرایط خاص می‌توانند مواد غذایی را آلوده کنند. اغلب، کپک‌هایی که بر روی مواد غذایی رشد می‌کنند، خطر چندانی ندارند، اما برخی از آن‌ها می‌توانند سمی باشند و با نام...

با کپک روی مواد غذایی چه کنیم؟

کپک‌ها به دسته‌ای از قارچ‌ها تعلق دارند که در شرایط خاص می‌توانند مواد غذایی را آلوده کنند. اغلب، کپک‌هایی که بر روی مواد غذایی رشد می‌کنند، خطر چندانی ندارند، اما برخی از آن‌ها می‌توانند سمی باشند و با نام مایکوتوکسین شناخته می‌شوند، که از خود ترشح می‌کنند.

ممکن است این سوال در ذهن همه ما باشد که آیا ماده خوراکی کپک زده را می‌شود مصرف کرد، دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی درباره آن توضیحاتی ارائه می‌دهد. محمد هاشمی می‌گوید: «کپک‌ها از دسته قارچ‌ها هستند که در شرایط خاص می‌توانند مواد غذایی را آلوده کنند، اغلب کپک‌هایی که روی مواد غذایی رشد می‌کنند خطر چندانی ندارند، اما برخی از کپک‌ها هستند که سمی با عنوان مایکوتوکسین از خودشان ترشح می‌کنند.»

او ادامه می‌دهد: «این سم می‌تواند علائم مسمومیت یا درجات مختلفی از آلرژی را پدید بیاورد، یکی از مایکوتوکسین‌های خطرناک سمی هست به نام آفلاتوکسین، این سم خاصیت سرطان‌زایی دارد و ما باید به شدت از مصرف آن پرهیز کنیم.»

دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی بیان می‌کند: «برای این‌که ما از مصرف غذای کپک زده پرهیز کنیم، نحوه انتخاب، خرید و نگهداری مواد غذایی بسیار مهم هستند، خوراکی‌هایی که تغییر رنگ دادند، مرطوب هستند، بسته‌بندی‌های کثیف و بازشده دارند خریداری نکنیم، همچنین نگهداری مواد خوراکی باید تحت شرایط خاص خودش باشد؛ آجیل‌ها، پسته، حبوبات که به شدت می‌توانند در معرض خطر تولید کپک‌های ترشح کننده آفلاتوکسین باشند باید در محیط خنک و خشک (درجه حرارات زیر ۲۰ درجه سانتی‌گراد) نگهداری شوند تا از بروز کپک در آن‌ها جلوگیری شود.»

با کپک روی مواد غذایی چه کنیم؟

هاشمی می‌گوید: «وقتی یک خوراکی دچار کپک شد بایستی که آن را عاری از آلودگی کرد، خوراکی‌های نرم مانند غذای پخته شده، لبنیات، نان و سبزیحات، به‌خاطر این‌که ریشه‌های کپک داخل آن ماده غذایی نفوذ کرده بایستی کل خوراکی را دور بیندازیم، اما اگر خوراکی جامدی مانند گوشت‌های فرآوری شده داشته باشیم که بخشی از آن کپک زده باشد می‌توانیم با جدا کردن قسمت کپک زده باقی آن را مصرف کنیم. فراموش نکنیم که اگر کل سطح ماده خوراکی را کپک پوشانده باشد، کل آن خوراکی بایستی دور ریخته شود.»

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه تغذیه و سلامت

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


وقتی نمک شرکت کننده بیشتر از مهران مدیری/همه از خنده رفتند روی هوا + فیلم