دستور تهیه ترشی لیته با سبزیجات معطر به سبک شمالی


دستور تهیه ترشی لیته با سبزیجات معطر به سبک شمالی

ترشی لیته شمالی یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین ترشی های ایرانی است که اصالت آن به شمال ایران، به خصوص استان گیلان برمی گردد.

طرز تهیه ترشی لیته شمالی، به روش سنتی !

ترشی لیته شمالی با طعم و مزه ی منحصر به فرد خود، زینت بخش سفره های شمالی هاست و به عنوان چاشنی در کنار غذاهای مختلف، به خصوص خورشت ها و خورش فسنجان سرو می شود.

مواد لازم برای تهیه ترشی لیته شمالی با پونه و زلنگ:

بادمجان قلمی: 1 کیلوگرم
گوجه فرنگی: 5 عدد
سیر: 1 بوته
فلفل سبز تند: 200 گرم
سبزیجات معطر (نعنا، پونه، زلنگ، ترخون): 500 گرم
آبغوره: 2 لیوان
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
ادویه ترشی لیته (سیاه دانه، رازیانه، زنجبیل، گلپر و میخک): به مقدار لازم

دستور تهیه ترشی لیته با سبزیجات معطر به سبک شمالی

طرز تهیه ترشی لیته شمالی:

بادمجان ها را شسته و پوست بگیرید. سپس آنها را به صورت کبابی یا سرخ شده آماده کنید.
گوجه فرنگی ها را نیز به صورت کبابی یا رنده شده آماده کنید.
سبزیجات معطر را پاک کرده و به صورت ریز خرد کنید.
سیر را له کنید.
فلفل سبز تند را به صورت دلخواه خرد کنید.
بادمجان ها، گوجه فرنگی ها، سیر، فلفل سبز تند، سبزیجات معطر، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه ترشی لیته را در یک ظرف بزرگ مخلوط کنید.
آبغوره را به مخلوط اضافه کنید و به هم بزنید تا تمام مواد به طور کامل با هم ترکیب شوند.
ترشی را در شیشه های تمیز و استریل شده بریزید و درب آن را محکم ببندید.
ترشی را به مدت 2 تا 3 روز در دمای اتاق نگه دارید تا جا بیفتد. سپس آن را در یخچال نگهداری کنید.

دستور تهیه ترشی لیته با سبزیجات معطر به سبک شمالی

نکات تکمیلی:

می توانید از آب انار به جای آبغوره استفاده کنید.
برای طعم تندتر ترشی، می توانید مقدار فلفل سبز تند را افزایش دهید.
برای تنوع بیشتر، می توانید از سبزیجات دیگری مانند جعفری، گشنیز و ریحان نیز استفاده کنید.
ترشی لیته شمالی را می توانید تا چند ماه در یخچال نگهداری کنید.

امیدوارم از این دستور تهیه ترشی لیته شمالی لذت ببرید!


حتما بخوانید: سایر مطالب گروه انواع ترشی و مربا

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دیکته شب | دیکته کلاس اول دبستان