مخترع اینترنت+پدران  اینترنت کیستند؟


مخترع اینترنت+پدران  اینترنت کیستند؟

مخترع اینترنت پدران  اینترنت کیستند؟ فعالیتهای دانشمندان درحوزه”وب” که بعضاً موازی  ویامشترک  ویا سیرتکمیلی راطی کردند،بخاطرهمین نتوانسته اند  یکنفررا بعنوان”پدراینترنت معرفی کنند،آقای وینتون گری سرف که به پدراینترنت معروف است می...

مخترع اینترنت+پدران  اینترنت کیستند؟

مخترع اینترنت

پدران اینترنت کیستند؟

فعالیتهای دانشمندان درحوزه”وب” که بعضاً موازی ویامشترک ویا سیرتکمیلی راطی کردند،بخاطرهمین نتوانسته اند یکنفررا بعنوان”پدراینترنت معرفی کنند،آقای وینتون گری سرف که به پدراینترنت معروف است می گوید:

مخترع اینترنت+پدران  اینترنت کیستند؟

“باید بگویم که این اشتباه است که مردم افتخار پدری اینترنت را فقط به من نسبت بدهند. بیشتر کاری که من برای اختراع اینترنت انجام دادم به صورت مشترک بود.

اول از همه با “باب رابرت کان” و بعداً با خیلی دیگر از آدمها که در سیر تکاملی معماری اینترنت شرکت کردند.

***

پروفسور تیم برنرز لی مخترع اینترنت ، پدر وب و مدیر کنسرسیوم شبکه تارگستر جهانی در ششم اوت ۱۹۹۱ ، نخستین وب سایت را ساخت و آن را در شبکه شبکه ها قرار داد.

سر تیموتی جان برنرز-لی (Timothy John Berners-Lee) در تاریخ ۸ ژوئن ۱۹۵۵ در لندن چشم به جهان گشود. والدین او هردو ریاضیدان و از اعضای تیمی بودند که بر روی ساخت منچستر مارک یک؛ یکی از کامپیوتر‌های قدیمی کار می‌کردند.
او از کوئینز کالج آکسفورد در رشته فیزیک نظری فارغ‌التحصیل شد و در همان زمان کامپیوتری با استفاده از یک پردازشگر M۶۸۰۰ ساخت.

مخترع اینترنت+پدران  اینترنت کیستند؟

پروفسور لی اولین سیستم فرامتنی خود به نام Enquire را در سال ۱۹۸۰ طراحی کرد. ۹ سال بعد در سازمان تحقیقات هسته‌ای اروپا، CERN شروع به کار کرد و شروع به تهیه مقاله خود در مورد WWW شد و شبکه تارگستر جهانی را اختراع کرد.

در ۱۹۹۰ برنامه سرور و کلاینت WWW را برای شرکت NeXTStep ساخت و ۵ سال بعد برای این کار جایزه اختراع کیلبی یانگ را دریافت کرد. لی در سال ۱۹۹۶ به سمت مدیریت کنسرسیوم شبکه تارگستر جهانی W۳C درآمد و از آن زمان در شهر لکسینگتون ایالت ماساچوست ساکن است. وی از سال ۱۹۹۹ به مدیریت لابراتوار علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی Computer Science and Artificial Intelligence CSAIL وابسته به MIT انتخاب شد و نشریه تایم او را در لیست ۱۰۰ متفکر و دانشمند بزرگ قرن قرار داد. او اولین سرویس دهنده جهانی خود را http و اولین مشترکان خود را WorldWideWeb نامگذاری کرد.

مخترع اینترنت+پدران  اینترنت کیستند؟
تیم برنرز لی درباره اختراعش که در واقع باعث به ارمغان آوردن فرامتن در محیط وب شد، می‌گوید:به گمانم این امری شگفت‌انگیز است که مردم بتوانند در حوزه‌های گوناگونی وارد شوند که تاکنون هیچ‌گاه به آن ‌ها دستی نداشته‌اند.

به گفته‌ی تیم برنرز-لی، وب هم مانند بیشتر انسان‌ها پس از ۲۰ سالگی به مرحله اصلی شکوفایی خود رسیده است. او به روزنامه استاندارد چاپ اتریش گفته بود که ما هنوز در سطح باقی مانده‌ایم و از تمام توانایی‌های وب استفاده نمی‌کنیم. خالق وب همزمان همگان را فرا خوانده تا از توانایی‌ها، خلاقیت و دانش خود برای گسترش امکانات اینترنت استفاده کنند.

به اعتقاد تیم برنرز لی، اینترنت منعکس کننده بشریت است با تمام زشتی ها و زیبایی هایش و اهمیت آن آنقدر زیاد است که باید یکی از موارد حقوق بشر به حساب آید.

پروفسور لی برای اختراع مهمش هرگز پولی نگرفت، حق امتیازی قرار نداد و آن را به ثبت نرساند تا استفاده از اینترنت در سراسر جهان رایگان باقی بماند.

مخترع اینترنت+پدران  اینترنت کیستند؟

اینترنت دوست آشنای مردمان این دوراناینترنت از هر سیستم اطلاع رسانی و در اختیار گذاردن معلومات و اندیشه جلوتر، آسان تر، ارزان تر و سریع تر و اعمال سانسور در مطالب کمتر است. طبق آخرین امار ۵۱ درصد کاربران بعد از سال ۱۹۹۵ وارد این محیط شده‌اند. میلیون‌ها انسانی که از اینترنت استفاده می‌کنند نیازی ندارند که نکات فنی مانند TCP/IP را بدانند . امروزه شرکتهای خدمات دهنده اینترنت یا ISP این کار را به عهده دارند. رشد روز افزون آن و ساده تر شدن استفاده از آن همچنان ادامه دارد .

هر چه تعداد مردم بیشتری به اینترنت رجوع کنند تعداد شرکت‌های سازنده برنامه‌های اینترنت بیشتر می‌شود. با آنکه بعضی از عاشقان اینترنت آن را نوعی شیوه زندگی می‌دانند، در نظر بیشتر کاربران منبع سرگرمی اطلاعات است، ولی بیشترین مصرف آن پست الکترونیکی یا همان email است که یکی از ابزارهای ارتباطی کار آمد به شمار می‌رود. پیامها از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر با سرعت پرواز می‌کنند و منتظر می مانند تا شخص فرصت خواندن آنها را پیدا کند.

وقتی که می‌بینیم که در مدت کوتاهی اینترنت به چنین رشدی نایل آمده است، به طور حتم دشوار خواهد بود که آینده ی آن را پیش بینی کنیم. طبق نظر کارشناسان ماهانه ۱۰ درصد به تعداد کاربران اینترنت افزوده می‌شود ولی تعداد دقیق کاربران که روزانه از آن استفاده می‌کنند مشخص نیست. هرچند که بعضی از کارشناسان تعداد آنها را تا ۹۰۰ میلیون نفر حدس می‌زنند. تعداد رسمی کاربران اینترنتی را در سال ۲۰۰۰ کارشناسان ۵۰۰ میلیون نفر اعلام کرده بودند.

اینترنت در ۶۰ ثانیهقطعاً در سال‌های آینده تحولات شگرفی را در زمینه شبکه‌های اینترنتی شاهد خواهیم بود. به‌وسیله اینترنت انسان به راه‌های جدیدی دست پیدا کرد. در کنار این شانس جدید توسط اینترنت، باید بگوییم خطراتی نیز در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم به دنبال خواهد داشت. فرم امروزی اینترنت مدیون همکاری تمام کاربران در سرتاسر گیتی است که با این تصور که اطلاعات موجود در سطح جهان را به راحتی با یکدیگر مبادله کنند.

***

در حال حاضر اغلب از وینتون سرف، دانشمند آمریکایی به عنوان پدر اینترنت نام می‌برند اما تا چند سال پیش برای این پدیده نوین قرن ۲۰ از پدر دیگری با نام رابرت برمر نیز یاد می‌شد البته در عین حال نام رابرت کان هم به عنوان یکی دیگر از پدران اینترنت مطرح می‌شود.

رابرت برمر

در این میان نکته غم انگیز آن که با وجود اهمیت این اختراع بزرگ، اگر امروز نام رابرت برمر را به عنوان یکی از پدران اینترنت جست‌وجو کنید حداقل در زبان فارسی اطلاعات چندان زیادی از او منتشر نشده و شاید بیشترین خبری که از او روی اینترنت وجود دارد مربوط به درگذشت او باشد.

او که به اختراع زبان جهانی کامپیوترها در تبدیل متن به عدد کمک کرده و به عنوان اولین دانشمند مسئله Y2K را هشدار داده بود در تاریخ هفت تیر سال ۱۳۸۳ در سن ۸۴ سالگی و بر اثر ابتلا به سرطان در تگزاس در گذشت اما شاید بدون اختراع که کامپیوتری ASCII توسط او، امروز حتی صندوقی به نام ایمیل نداشتیم و پرینترهای لیزری و باتری‌های ویدئویی هم به شکل دیگری وجود داشتند.

وینتون گری سرف

اما برخلاف رابرتب رمر که کمتر نام او به عنوان پدر اینترنت دیده می‌شود وینتون سرف در این زمینه بسیار صاحب نام است.

وینتون گری سرف، دانشمند آمریکایی علوم کامپیوتر است که پروتکل‌های تشکیل دهنده TCP/IP و استانداردی که امروزه به‌عنوان اینترنت شناخته می‌شود را با همکار خود یعنی رابرت کان ایجاد کرد و لقب یکی از «پدران اینترنت» را به خود اختصاص داد.

او که این روزها حدود ۷۱ سال سن دارد تا چند سال پیش (سال ۸۶) به عنوان رییس سازمان نظارت برنامه‌ها و ارقام اینترنتی (آیکان) فعالیت می‌کرد اما در این سال از سمت خود کناره گیری کرد و فعالیت‌های خودی را به عنوان یکی از مدیران ارشد اجرایی گوگل ادامه داد.

وی از سال ۲۰۱۰ تاکنون، به‌عنوان نماینده کمیسیون پهنای باند برای توسعه دیجیتال و یکی از اعضای سازمان ملل متحد برای کمک به گسترش هرچه بیشتر تکنولوژی اینترنت مشغول به فعالیت است.

رابرت کان

اما رابرت کان دانشمند و مخترع دیگری است که در موارد متعدد از او به عنوان همکار سرف پدر دیگر اینترنت یاد می‌شود. “سرف” در مصاحبه ای اعلام کرده بود:

“باید بگویم که این اشتباه است که مردم افتخار پدری اینترنت را فقط به من نسبت بدهند. بیشتر کاری که من برای اختراع اینترنت انجام دادم به صورت مشترک بود.

مخترع اینترنت+پدران  اینترنت کیستند؟

اول از همه با “باب رابرت کان” و بعداً با خیلی دیگر از آدمها که در سیر تکاملی معماری اینترنت شرکت کردند.

در حقیقت رابرت کان که به عنوان پدر اینترنت شناخته می شود،

این پروژه را در اواخر سال ۱۹۷۲ و اوایل سال ۱۹۷۳ شروع کرده بود. او در بهار ۱۹۷۳ زمانی که من در دانشگاه استانفورد بودم، از من دعوت کرد که با او روی این پروژه کار کنیم.

البته ما پیش از این در سال های ۱۹۶۹ و ۱۹۷۰ با هم روی پروژه آرپانت (جد اینترنت امروزی و اولین تجربه سوییچینگ بسته ای در مقیاس گسترده) کار کرده بودیم و قبلاً همدیگر را می شناختیم.

او داشت کشف می کرد که چگونه باید از پس ایده شبکه باز بر بیاید. او هنگام کار روی این ایده متوجه شد که به آدمی نیاز دارد که درباره سیستمهای عامل و چگونگی عملی کردن این ایده بر روی انواع مختلفی از سیستمهای عامل چیزهایی بداند.

من اتفاقاً در آن زمان که اولین قسمت آرپانت داشت در دانشگاه اوکلا نصب شد ، به عنوان یک دانشجوی فارغ التحصیل در اوکلا مشغول کار شدم. کار من نوشتن نرم افزار برای ارتباط داخلی یک کامپیوتر با آرپانت بود. آنجا بود که باب کان را ملاقات کردم”. /۲۱ مرداد ۱۳۹۱ ایسنا

***

خالق اینترنت کیست؟
مخترع اینترنت+پدران  اینترنت کیستند؟
مخترع اینترنت+پدران  اینترنت کیستند؟
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، درمقایسه باتاریخ امروز(اسفند ۱۳۹۲)بیست و پنج سال پیش دانشمند جوانی ، مقاله‌ای علمی در آزمایشگاه فیزیک اروپا ارائه کرد. وی تیم برنرزلی (Berners-Lee) نام داشت. وی در مقاله علمی خود، ایجاد شبکه جهانی به هم پیوسته را پیشنهاد کرده بود که به ابداع یکی از بزرگترین اختراعات بشری منجر شد. مخترع اینترنت+پدران  اینترنت کیستند؟ پیشنهاد این جوان در سال ۱۹۸۹ به شکل گیری اینترنت منجر شد. با استفاده از اینترنت می‌توان به راحتی بسیاری از یافته‌های بشری را در طول تاریخ جستجو کرد.
لقب“سر”به تیم برنزلی
این دانشمند انگلیسی با ابداع خود توانست بعدا لقب سر را به خودش اختصاص بدهد که عنوانی رسمی است. وی روز گذشته در بیست و پنج ساله شدن اینترنت گفت باید فضای اینترنت آزاد و شفاف باشد و نباید اجازه داد دولت‌ها در این حریم نفوذ کنند و از این طریق به پایش مردم مبادرت کنند. /همشهری
***
تیم برنزلی هفتاد و دو ساله، یکی از معماران دهکده جهانی دیجیتالی هست که تلاش وی در کنار فردی همچون باب کان، نقش زیادی در تکامل تور جهان گستری (WWW) که تیم برنرزلی Tim Berners Lee در اواخر قرن بیستم به وجود آورد، ایفا نمود. وینتون سرف، یک شخصیت معتبر دنیای وب، سلبریتی دنیای فناوری به شمار می‌رود

ماجرای وینتون سرف، داستان استنفورد هست. بار دیگر، کارخانه آدم سازی و فرصت آفرینی استنفورد آمریکا، نقش خود را در پرورش تاریخ سازان عصر دیجیتال نشان داد و یکی از معماران بزرگ این عصر، در این دانشگاه تحصیل و فارغ التحصیل شد. نقش استنفورد در عصر دیجیتال، همانند نقش هاروارد و ام آی تی در صنعت خودروسازی و پزشکی، غیر قابل انکار هست. وینتون سرف، یکی از تاریخ سازان استنفورد هست که فعالیت وی سبب شد تا امروز، ۲٫۵ میلیارد نفر از جمعت کره زمین، به صورت الکترونیکی با هم در ارتباط و داد و ستد باشند. ایشان را باید بزرگ‌ترین فرصت آفرین قرن بیستم میلادی دانست که دانشگاه استنفورد آمریکا وی را به دنیا معرفی کرد. پروتکلی که وینتون سرف در دهه هفتاد میلادی به نام پروتکل TCP/IP خلق کرد، یکی از بزرگ‌ترین انقلاب‌های تاریخ بشر را رهبری کرد. وینت سرف به دلیل تلاش‌های ارزنده‌اش در توسعه پهنه جهانی وب، مدال‌های زیادی از روسای جمهور و دانشگاه‌های جهان گرفته است.
مخترع اینترنت+پدران  اینترنت کیستند؟ازچپ: جورج بوش پسر –وینت سرف-رابرت کان “کاخ سفید”جرج بوش پسر

خیلی‌ها حضور او در گوگل را عاملی برای توسعه برنامه‌های جاه طلبانه گوگل در نیمه نخست قرن بیست و یکم می‌دانند که قطعاً می‌تواند با اندیشه‌های خلاق وینت و فضای سازمان یادگیرنده دیجیتالی گوگل، محصولات و خدمات جالبی را در اختیار جامعه میلیونی مخاطبان این موتور جست و جوی محبوب قرار دهد. حضور تئوریسین اینترنت در رأس هرم مدیریتی گوگل که بزرگانی چون لری پیج و سرگئی برین را در اختیار دارد، گوگل را به سرزمین نوآوری دیجیتالی تبدیل کرده است. برای همین هست که وینت، عاشق گوگل می‌باشد.

مخترع اینترنت+پدران  اینترنت کیستند؟وینت سرف و باب رابرت کان
وینتون سرف (Vinton Cerf) یک متخصص کامپیوتر آمریکایی است که به همراه باب کان به عنوان پدران اینترنت شناخته می‌شوند. این دو، بین سال‌های ۱۹۷۲-۱۹۷۶ در دانشگاه استنفورد آمریکا، پروتکل TCP/IP را که به موجب آن انتقال اطلاعات بین کامپیوترهای موجود در یک شبکه فراهم می‌شد، پایه گذاری کردند.


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

بیانیه نماینده ولی فقیه خوزستان در پی شهادت رییس‌جمهور و هیات همراه