کاهش وزن با رژِیم غذایی 5 رنگ


  اضافه وزن و چاقی، دو عامل مهمی هستند که می توانند به بیماری های قلبی، سرطان ها، بیماری دیابت نوع 2، سکته مغزی، آرتریت، بیماری های قلبی-عروقی و اختلال های روان شناختی منجر شوند. در نتیجه انتخاب مواد غذایی سالم تر می تواند به کاهش خطر ابتلا به این بیماری ها و مشکلات کمک … The post کاهش وزن با رژِیم غذایی 5 رنگ appeared...

+-


کاهش وزن با رژِیم غذایی 5 رنگ

اضافه وزن و چاقی، دو عامل مهمی هستند که می توانند به بیماری های قلبی، سرطان ها، بیماری دیابت نوع 2، سکته مغزی، آرتریت، بیماری های قلبی-عروقی و اختلال های روان شناختی منجر شوند. در نتیجه انتخاب مواد غذایی سالم تر می تواند به کاهش خطر ابتلا به این بیماری ها و مشکلات کمک کند. کمپین Color Way یا همان رژیم غذایی پنج رنگ با محوریت استفاده از این مواد غذایی و ارتقای سلامت انسان ها راه اندازی شده است.در این بخش از نمناک با این رژیم غذایی و تاثیر آن در کاهش وزن آشنا شوید.رژیم غذایی پنج رنگ

با رژیم غذایی پنج رنگ آشنا شوید
برای این که بیشترین فواید را از مصرف میوه ها و سبزی ها به دست بیاوریم، باید حداقل در طول هر روز یک وعده مصرفی از هر 5 گروه رنگی را به برنامه غذایی خودمان اضافه کنیم. این 5 گروه رنگی عبارت اند از آبی/بنفش، سبز، سفید، زرد/نارنجی و قرمز. کمپین Color Way یا همان رژیم غذایی پنج رنگ با محوریت استفاده از این مواد غذایی و ارتقای سلامت انسان ها راه اندازی شده است.

تاریخچه
در سال 1988 National Cancer Institute در آمریکا، پروژه آزمایشی ویژه ای را با نام «5 وعده در روز برای سلامت بهتر» طراحی کرد تا میزان استفاده از میوه ها و سبزی ها را در میان مردم افزایش بدهد. این برنامه آزمایشی سریعا مورد حمایت ملی قرار گرفت و در سال 1991 نیز گسترش بیشتری پیدا کرد. در دهه 90 میلادی، شعار «5 وعده در روز» از طریق رسانه ها، سوپرمارکت ها و تمامی امکانات دیگر به گوش مردم رسانده شد و نقش موثری در راستای ارتقای سلامت عمومی و آگاهی تغذیه ای آنان ایفا کرد. در سال 2001 نیز این پروژه بیشتر از قبل گسترش یافت و مراکز نظارتی مهمی مانند مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها آمریکا (CDC) نیز به آن پیوستند. در سال 2002، کمپین Color Way با محوریت همین رژیم غذایی پنج رنگ راه اندازی شد تا اهمیت استفاده متنوع از میوه ها و سبزی های مختلف را به مردم جهان گوشزد کند.

اهمیت
آمارها نشان می دهند که بخش قابل توجهی از مردم جهان در حال حاضر به اضافه وزن یا چاقی مبتلا هستند. این میزان در میان مردم آمریکا به بالای 50 درصد از کل جمعیت شان رسیده است. به علاوه، تعداد کودکان مبتلا به اضافه وزن نیز شدیدا رو به افزایش است. اضافه وزن و چاقی، دو عامل مهمی هستند که می توانند به بیماری های قلبی، سرطان ها، بیماری دیابت نوع 2، سکته مغزی، آرتریت، بیماری های قلبی-عروقی و اختلال های روان شناختی منجر شوند. در نتیجه انتخاب مواد غذایی سالم تر می تواند به کاهش خطر ابتلا به این بیماری ها و مشکلات کمک کند.

ویژگی ها
رژیم غذایی پنج رنگ فقط به خوردن 5 وعده مصرفی از میوه ها و سبزی ها در طول روز محدود نمی شود، بلکه وجود هر 5 رنگ در این رژیم غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

– رنگ آبی/بنفش شامل این موارد است: بلوبری، انگور بنفش، آلو، کشمش و بادمجان. این میوه ها و سبزی ها حاوی فلاونوئیدها، فیتوکمیکال ها و آنتی اکسیدان هایی مانند آنتوسیانین ها، ویتامین C، اسید فولیک و پلی فنول ها هستند.

– رنگ سفید شامل این موارد است: سیر، پیاز، گل کلم، سیب زمینی، موز و گلابی.

– رنگ قرمزشامل این موارد می شود: گوجه فرنگی، هندوانه، گریپ فروت، تمشک، سیب قرمز و لوبیا قرمز. این محصولات حاوی آنتی اکسیدان های مهمی مانند لیکوپن و آنتوسیانین ها هستند.

– رنگ سبز شامل این موارد است: اسفناج، سبزی های برگ دار و کیوی. این محصولات میزان بالایی از فیتوکمیکال ها هستند و ویتامین های ضروری، مواد معدنی و فیبر زیادی هم به بدن می رسانند.

– رنگ نارنجی/زرد شامل چنین مواردی می شود: هویج، سیب زمینی شیرین، کدو، طالبی، هلو، پرتقال و آناناس. این میوه ها و سبزی ها حاوی بتاکاروتن، ویتامین C، ویتامین E، فولات و بیوفلاونوئیدها هستند.

مزیت ها
مصرف میوه و سبزی به طور منظم می تواند به بدن در مقابله با سرطان ها، کنترل فشار خون بالا، تثبیت حافظه، مقابله با روندهای پیری، کنترل وزن و داشتن دندان ها و استخوان های سالم کمک کند. کاهش خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع 2، بیماری های قلبی-عروقی و بیماری های ریوی و تنفسی از دیگر فواید مصرف منظم میوه و سبزی است.

با رژیم غذایی سبز رنگ لاغر شوید

فلفل سبز:

مملو از ویتامین ث بوده و خاصیت چربی سوزی دارد. مطالعات نشان می دھند که کسانی که دچار کمبود ویتامین ث ھستند، چربی اندوخته بیشتری در بدن خود دارند. پس خوردن میوه ھا و سبزیجاتی که منبع این ویتامین ھستند، می تواند بدن را به سوی چربی سوزی سوق بدھد. ھمچنین، ویتامین ث به بدن در جذب آھن کمک می کند.

فلفل‌ تند، خواص دارویی بسیاری دارد و به‌همین‌خاطر امروزه استفاده از این ادویه در اکثر غذاها دیده می شود. باور غلطی که فلفل قرمز‌ و فلفل تند، باعث ایجاد زخم معده یا تحریک‌ آن می‌شوند، کاملا رد شده‌ و فواید آن، پیشی گرفته است! تحقیقات نشان داده،‌ استفاده از فلفل تند، می‌تواند کمک بزرگی در کاهش وزن بکند.

خواص فلفل تند:

فلفل تند برای درمان افراد مبتلا به آرتروز نیز موثر است و باعث کاهش ناراحتی های مفصلی می شود. جالب است ‌بدانید نوعی عصاره که از فلفل تند گرفته می‌شود، در درمان بسیاری از امراض پوستی مانند رفع التهاب و برافروختگی پوست، رفع لک و انواع کک و مک موثر است.

فلفل تند، دارای خواص ضدسرطانی است. انواع آنتی‌اکسیدان ‌موجود در این ماده غذایی در مبارزه با رادیکال‌های آزاد در بدن، نقش چشمگیری دارند. همچنین فلفل چیلی یا فلفل تند در جلوگیری از رشد سلول‌های سرطانی ‌موثر است.

فلفل تند علاوه بر‌داشتن خاصیت ضدسرطانی، حاوی فیبر به‌میزان چشمگیری است که در حفظ سلامت بدن موثر است.

‌انواع فلفل،‌ حاوی منبع غنی از ویتامین‌های A و C هستند.

کلم پیچ:

این سبزی، سرشار از کلسیم است که به چربی سوزی و کاھش سایز دور کمر کمک می کند. ھمچنین، حاوی آھن و لوتئین (ویتامین چشم) است و آنقدر قابل تطبیق است که می توان از آن به جای سبزیجات دیگر در تھیه انواع سوپ استفاده کرد.




فیلم| مردی که 26 سال پیش گم شده بود در زیرزمین همسایه پیدا شد!