باکتـری‌های موجود در شیـر و خطرابتـلا به آرتـروز روماتوئیـد


مجموعه‌ای از باکتری‌های موجود در شیر ممکن است آغازگر ابتلا به آرتروز روماتوئید در افرادی باشد که به لحاظ ژنتیکی مستعد این بیماری هستند.

باکتـری‌های موجود در شیـر و خطرابتـلا به آرتـروز روماتوئیـد

شفا آنلاین>سلامت>تغذیه>مطالعه جدید نشان می‌دهد ممکن است باکتری‌های موجود در شیر آغازگر بیماری آرتروز روماتوئید باشند. همواره مصرف شیر به دلیل میزان بالا کلسیم با بهبود سلامت استخوان‌ها و تراکم استخوان همراه بوده است. اما اکنون محققان دانشگاه سنترال فلوریدا پی برده‌اند مجموعه‌ای از باکتری‌های موجود در شیر ممکن است آغازگر ابتلا به آرتروز روماتوئید در افرادی باشد که به لحاظ ژنتیکی مستعد این بیماری هستند.

به گزارش شفا آنلاین: آرتروز روماتوئید یک بیماری التهابی و خودایمنی است که موجب می‌شود سیستم ایمنی به مفاصل، ماهیچه‌ها، استخوان‌ها و اندام فرد حمله کند. معمولا بیماران با درد و تغییرشکل استخوان‌ها عمدتا در دست و پاها روبرو هستند. این بیماری ممکن است در هر سنی روی دهد اما شروع آن عمدتا بین سنین ۴۰ تا ۶۰ سال است و شیوع آن در زنان سه برابر بیشتر است.
در این مطالعه رابطه بین آرتروز روماتوئید و زیرگونه MAP (Mycobacterium avium paratuberculosis) مشخص شده است. انسان ممکن است با مصرف شیر، گوشت گوساله و کودهای حیوانی بدست آمده از مدفوع گاو در تماس با این باکتری قرار گیرند. مطالعه شامل ۱۰۰ بیمار داوطلب بود. حدود ۸۰ درصد بیماران مبتلا به آرتروز روماتوئید دارای جهش در ژن PTPN22 و ۴۰ درصد از لحاظ آزمایش MAP، مثبت بودند.
صالح ناصر، عضو تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «ما معتقدیم که افراد متولدشده با این جهش ژنی که بعدها به خاطر مصرف شیر یا گوشت آلوده در معرض MAP قرار می‌گیرند با ریسک بالا ابتلا به آرتروز روماتوئید مواجه هستند.»
به گفته وی، فهم نقش MAP در ابتلا به این بیماری می‌تواند به معنای درمان موثرتر این بیماری باشد.سپید
HealthDay



حتما بخوانید: سایر مطالب گروه تغذیه و سلامت

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود کتاب کار دیکته شب اول ابتدایی - کتاب گاج