طرز تهیه شیرینی های نوروزی ساده و بدون فر


طرز تهیه شیرینی های نوروزی ساده و بدون فر

شیرینی خرمایی یکی از شیرینی های محبوب ایران است. امروز با طرز تهیه و آشپزی این شیرینی لذیذ و نکاتی بسیار مهم برای پخت انواع شیرینی ها در خدمت شما هستیم. در ادامه با ما همراه باشید.     علت وا رفتن شیرینی نخودچی , طرز تهیه شیرینی های نوروزی   شیرینی خرمایی، شیرینی نوروزی … نوشته طرز تهیه شیرینی های نوروزی ساده و بدون فر اولین بار در...

شیرینی خرمایی یکی از آشپزی این شیرینی لذیذ و نکاتی بسیار مهم برای پخت انواع شیرینی ها در خدمت شما هستیم. در ادامه با ما همراه باشید.

طرز تهیه شیرینی های نوروزی ساده و بدون فر

علت وا رفتن شیرینی نخودچی , طرز تهیه شیرینی های نوروزی

شیرینی خرمایی، شیرینی نوروزی

خرما یکی از میوه های نواحی گرمسیری هست که منبع غنی از املاح معدنی و سرشار از ویتامین های مختلف می باشد. با خرما و فرآورده های آن شیرینی ها و کیک های متنوعی را می شود درست کرد که هم خیلی خوشمزه هستند و هم مفید.

شیرینی ای را که امروز می خواهم طرز تهیه آن را برای شما بگذارم عطر و طعم فوق العاده ای دارد و با کمی حوصله می توانید آن ها را خیلی خوشگل و زیبا درست کنید که اشتها برانگیز و مناسب برای مهمانی باشند.

مواد لازم :

آرد دو پیمانه (۲۵۰ گرم)

شکر پودر شده ۲۰ گرم

نمک یک چهارم قاشق چایخوری

زرده تخم مرغ یک عدد

وانیل شکری یک دوم قاشق چایخوری

آب یک چهارم پیمانه (۵۰ میلی لیتر)

گلاب یک چهارم پیمانه (۵۰ میلی لیتر)

مواد لازم برای وسط خمیر :

کره ۲۵ گرم

خرما (بدون هسته) ۲۰۰ گرم

مغز گردو (خرد شده) ۱۰۰ گرم

دارچین یک چهارم قاشق چایخوری

پودر هل یک چهارم قاشق چایخوری

جوز هندی یک هشتم قاشق چایخوری

مراحل تهیه شیرینی خرمایی:

در ظرفی مناسب آرد، شکر پودر شده و نمک را الک کنید؛ مواد را کاملا مخلوط کنید.

کره را ذوب کنید و اجازه بدهید سرد شود بعد آن ها را داخل ظرف دیگری بریزید و زرده تخم مرغ را به آن اضافه کنید. حالا وانیل را اضافه می کنیم.

گلاب را هم به مواد بالا اضافه می کنیم. عطر و تازگی گلاب خیلی مهم است؛ بهتر است که از گلاب با کیفیت و مرغوب استفاده کنید.

آب را هم اضافه می کنیم؛ آب باید هم دمای اتاق باشد.

حالا با همزن دستی مواد را به خوبی مخلوط می کنیم تا کاملا با هم ترکیب شوند و مایع یکدستی داشته باشیم.

وسط مخلوط آرد را گود می کنیم و مخلوط زرده را به آن اضافه می کنیم.

با دست مواد را ورز می دهیم تا خمیر یکدستی داشته باشیم. به دلیل وجود کره نهایتا خمیر لطیفی داریم که اصلا به دست نمی چسبد. روی خمیر را با سلفون پوشانده و اجازه می دهیم در دمای محیط یک ساعت استراحت کند.

طرز تهیه شیرینی های نوروزی ساده و بدون فر

نکات مهم کیک پزی

در مدتی که خمیر استراحت می کند مواد داخل شیرینی را آماده می کنیم. کره را در ماهیتابه ریخته بعد خرما، دارچین پودر شده، هل و جوز هندی رنده شده را به آن اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم. سپس مواد را از روی حرارت برداشته و اجازه می دهیم خنک شوند.

اگر از خرمایی استفاده می کنید که پوست ضخیمی دارد بهتر است که پوست آن را جدا کنید. در صورتی که خرما بیش از حد چسبناک بود مجددا کمی کره اضافه کنید.

بعد از اینکه خمیر استراحت کرد آن را روی سطح کار با وردنه پهن می کنیم بعد آن را به مستطیل های یک اندازه برش می زنیم من خمیر را به شکل نواری با ابعاد ۳×۱۰ سانتی متر برش زدم.

خرما ها را روی برش های خمیر قرار می دهیم.

حالا دونه دونه همه را رول می کنیم و دو سر آن ها را بهم می چسبانیم و گردشان می کنیم. آن ها را در سینی فر می چینیم.

حالا سینی را حدودا ۱۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ سانتیگراد که از قبل گرم شده قرار می دهیم تا شیرینی ها کاملا بپزند.

آن ها را از فر خارج کرده و اجازه می دهیم در دمای محیط خنک شوند.

نکاتی که باید در هنگام شیرینی پزی در منزل رعایت کرد:

از سالم بودن مواد اطمینان پیدا کنید.

برای تهیه ی شیرینی ها، به کاربردن مقیاس “گرم” به جای پیمانه بهتر است.

سعی کنید دستورها و مراحل را مانند آنچه نوشته شده است ،انجام دهید و از کارهای دیگر که در دستور نوشته نشده ،خود داری کنید.

درجه حرارت فر را جدی بگیرید، واز تنظیم بودن فر اطمینان پیدا کنید. برای تهیه ی شیرینی خانگی، بیشتر درجه حرارت های ۱۶۰تا۱۸۰ درجه سانتی گراد را بکار میبرند. اگر جز این باشد باید بدانید که درجه حرارت را باید ۲۰ درجه کمتر از درجه داده شده قرار بدهید؛ یعنی اگر ۱۹۰ درجه سانتی گراد است، شما باید روی ۱۷۰ درجه بگذارید. همچنین مدت زمان پخت را ۵ دقیقه زودتر محاسبه کنید؛یعنی اگر در دستوری مدت پخت ۲۵ دقیقه گفته شده، شما باید ۲۰دقیقه زمان بدهید.

سعی کنید مواد را درست و کامل اندازه گیری کنید همچنین همه ابزار مورد نیاز را پیش از آغاز به کار در دسترس قرار دهید.

برای تهیه شیرینی ها مواد را با محیط هم دما میگیرند(پیش فرض) که اگر جز این باشد ، در دستور گفته میشود.

بهتر است برای تهیه خمیر شیرینی ها، از دستانتان استفاده کنید زیرا حالت خمیر را با دست بهتر احساس میکنید.

برای اینکه آرد بیشتری به خورد شیرینی ها ندهید، آن را بین دو ورق کاغذ روغنی پهن کنید، چون آرد، موجب خشک شدن شیرینی میشود.

خمیر شیرین ها نیاز به ورز دادن زیاد ندارد ، ورز دادن بیش از اندازه ،موجب خشک شدن شیرینی میشود.

شکری که برا ی شیرینی بکار میبرید، باید دانه ریز باشد، یا اینکه پودر شکر بکار ببرید.

همیشه در تهیه شیرینی ها ی خشک، ۲ قاشق از آرد را بردارید و در مرحله پایانی کم کم اضافه کنید؛ چون توانایی جذب آردها متفاوت است. بنابراین اگر نیاز باشد، آن ۲ قاشق را افزوده و اگر احساس کردید که خمیر از حد معمول رقیق تر است و به دست میچسبد، آن زمان میتوانید کمی دیگر ارد بیافزایید .

آرد را باید الک کنید.

اندازه تخم مرغ ها به طور معمول متوسط است و اگر نیاز به تخم مرغ هخای کوچکتر یا بزرگتر باشد حتما در دستور ذکر خواهد شد.

در تهیه شیرینی ها بهتر است از مارگارین به جای کره استفاده کنید و در دستور هایی که روغن در آن بکار رفته است از روغن مخصوص شیرینی خشک (روغن صاف) استفاده کنید. این روغن را میتوانید از فروشگاههای لوازم قنادی تهیه کنید.

بهترین ظرف برای طبخ شیرینی ها ، سینی ها یلبه کوتاه میباشد. همچنین این سینی ها از نظر اندازه باید طوری باشد که وقتی داخل فر قرار میگیرند، حداقل ۱۰سانتی متر از هر طرف با دیواره فر فاصله داشته باشند تا حرارت به راحتی پخش شود.

بهتر است خمیر شیرینی را یک ساعت در یخچال استراحت دهید سپس آن را قالب بزنید.

قبل از گذاشتن شیرینی در سینی فر حتما به چرب بودن یا نبودن سینی توجه کنید و اگر لازم بود در سینی چرب شده قرار دهید. باید توجه داشت که حتما سینی را با روغن جامد یا کره چرب کنید.

برای نگهداری شیرینی ها ی نرم آنها را در ظرف در بسته ای که هوا داخل آن نفوذ نمیکند بگذارید. اگر این شیرینی خشک شد ، یک چهارم از یک سیب را داخل ظرف مخصوص شیرینی بگذارید ودرب آن را محکم ببندید. شیرینی هایی که کاملا باید خشک و شکننده باشند را در ظرفی که کیپ نمیشود و هوا داخل آن نفوذ میکند، نگهداری کنید.

وقتی شیرینی های خشک را از فر خارج میکنید اجازه دهید داخل سینی خنک شوند. سپس آنها را از روی سینی بردارید.

اگر در نقاط مرتفع زندگی میکنید برای تهیه شیرینی ها باید ۲ تا ۴ قاشق سوپ خوری به هر پیمانه مایعات اضافه کنید. یک هشتم الی یک چهارم قاشق چای خوری از میزان بیکینگ پودر و یک الی سه قاشق سوپ خوری از هر پیمانه شکر کم کنید.

اگر در نقاط هم سطح دریا یا کم ارتفاع زندگی میکنید باید برای هر پیمانه یک الی دو قاشق سوپ خوری از مایعات بردارید و یک هشتم الی یک چهارم بیکینگ پودر به دستور و یک قاشق سوپ خوری شکر به پیمانه خود اضافه کنید.

طرز تهیه شیرینی های نوروزی ساده و بدون فر

طرز تهیه شیرینی خرمایی

طرز تهیه شیرینی های نوروزی ساده و بدون فر

منبع : ۲nafare.com – همشهری آنلاین – آکاایران – بیتوته

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گوناگون

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


رخ ماه