آیا از خواص شکر زرد برای سلامتی و البته زیبایی پوست تان آگاه هستید؟ شاید بزرگترها را دیده باشید که بعد از وعده غذایی خود، چای را با یک تکه شکر زرد میخورند. این فقط به دلیل طعم شیرین آن نیست بلکه به خاطر خواص درمانی آن نیز هست که برای بدن معجزه میکند. در ادامه ۳۳ مهمترین خواص شکر زرد برای سلامتی و پوست را با هم می خوانیم.
شکر زرد چیست؟
شکر زرد از آب نیشکر گرفته میشود که حرارت میبیند تا کریستالهای قطوری به دست آید. این ماده حاوی قند به شکل ساکارز است و به عنوان شیرین کننده در بسیاری از محصولات غذایی به کار میرود. این ماده از شکر تصفیه شده سالمتر است زیرا دارای مواد شیمیایی گیاهی و مواد معدنی است.
بسیاری از افراد از مصرف شکر زرد خودداری میکنند زیرا ظاهر خام آن خیلی جذاب نیست. به هرحال شاید زمان آن رسیده است که این خوراکی را در رژیم غذایی خود بگنجانید زیرا مواد مغذی بسیاری را تامین میکند و درمان موثری برای خیلی از دردهاست. با افزودن شکر زرد به رژیم غذایی، از خواصی بهرهمند میشوید که حتی تصورش را نیز نداشتید. بیایید به خواص شگفت انگیز شکر زرد نگاهی بیندازیم:
خواص شکر زرد برای پوست
شکر زرد به عنوان یک درمان زیبایی، کاربرد دارد. این ماده، خواص طبیعی دارد که سلامت همیشگی پوست را تضمین میکند.
۱. تغذیه پوست
شکر زرد سرشار از ویتامینها و مواد معدنی حیاتی است که تمام بخشهای بدن از جمله پوست را تغذیه میکند. زمانی که پوست تغذیه مناسبی دریافت کند، سالم و درخشان باقی میماند.
۲. درمان آکنه و جوش
شکر زرد به درمان و جلوگیری از بسیاری مشکلات پوستی مانند آکنه و جوش کمک میکند. بنابراین، در داشتن پوستی بدون لک موثر است. همچنین علائم پیری مانند چین و چروک، لکههای تیره و غیره را نیز به تعویق میاندازد.
خواص شکر زرد برای سلامتی
الف. خواص شکر زرد برای گوارش
یکی از دلایل اصلی مصرف شکر زرد بعد از وعده غذایی، تاثیر مثبت آن بر دستگاه گوارش است.
۳. جلوگیری از اختلالات گوارشی
شکر زرد به حفظ عملکرد درست دستگاه گوارش کمک میکند. عملکرد درست دستگاه گوارش از مشکلات گوارشی جلوگیری کرده و گوارش را بهبود میبخشد.
۴. تقویت ترشح آنزیمهای گوارشی
شکر زرد، ترشح آنزیم گوارشی را تحریک میکند و به استیک اسید نیز تبدیل میشود. بنابراین، فرآیند گوارش را تسریع کرده و فشار وارد بر لوله گوارش را تا حد قابل توجهی کاهش میدهد.
۵. تنظیم حرکات روده
شکر سفید علاوه بر کمک به گوارش درست، به تنظیم حرکات روده و جلوگیری از مشکلاتی مانند سوء هاضمه، یبوست، نفخ، کرم روده و غیره نیز کمک میکند.
ب. خواص شکر زرد برای برای خون
شکر سفید برای خون نیز مفید است. به همین دلیل است که توصیه میشود آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
۶. تصفیه خون
یکی از شناخته شدهترین خواص شکر زرد، توانایی آن در تصفیه خون است. زمانی که به طور منظم مصرف شود، خون را پاکسازی کرده و بدن را سالم میکند.
۷. جلوگیری از بیماریها و اختلالات خونی
شکر زرد به افزایش تعداد کل هموگلوبین در خون کمک میکند. شکر زرد، سیستم ایمنی را نیز تقویت میکند که به جلوگیری از اختلالات و بیماریهای متعدد خونی منجر میشود
۸. جلوگیری از کمخونی
شکر زرد سرشار از آهن و فولات است که با حفظ سطح سلولهای قرمز خون به جلوگیری از کمخونی کمک میکند. این خاصیت برای زنان باردار بسیار مفید است. این ماده باعث انرژیزایی فوری شده و از ضعف و خستگی بدن جلوگیری میکند.
۹. درمان مشکلات قاعدگی
شکر زرد به دلیل سرشار بودن از مواد مغذی ضروری، درمان طبیعی موثری برای بسیاری از مشکلات مربوط به قاعدگی محسوب میشود. این ماده به تسکین گرفتگی و دردهای شکمی مربوط به قاعدگی نیز کمک میکند.
پ. خواص شکر زرد برای کاهش وزن
شکر زرد به طرز شگفتآوری در کاهش وزن موثر است. اگر میخواهید وزن خود را کم کنید، شکر زرد را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
۱۰. افزایش متابولیسم بدن
شکر زرد منبعی سرشار از پتاسیم است که یک ماده معدنی است و به تعادل الکترولیتها و ساخت عضلات و افزایش متابولیسم بدن کمک میکند. این عوامل نقش مهمی در کاهش وزن موثر ایفا کرده و شکر زرد را به ماده مناسبی برای کاهش وزن تبدیل میکنند.
۱۱. کاهش احتباس آب
احتباس آب یکی از مشکلاتی است که در زمان کاهش وزن اتفاق میافتد. همانگونه که قبلا گفته شد، شکر زرد حاوی مواد معدنی ضروری بسیاری – به ویژه پتاسیم – است. این ماده معدنی به کاهش احتباس آب و در نتیجه تنظیم وزن کمک میکند.
دیگر خواص شکر زرد
شکر زرد خواص دیگری نیز دارد که آنها را در اینجا آوردهایم:
۱۲. پاکسازی بدن
یکی از بهترین پاک کنندههای طبیعی برا بدن شکر زرد است. این ماده با پاک کردن لوله گوارش، ریه، رودهها، معده و لوله گوارش، بدن را به شکلی درست، سمزدایی میکند. شکر زرد، سموم و ناخالصیها را از بدن دفع کرده و یبوست و دیگر مشکلات مربوط به سلامتی را کاهش میدهد.
۱۳. افزایش سلامت روده
همانگونه که قبلا گفته شد، شکر زرد تاثیراتی عالی بر دستگاه گوارش دارد. این ماده، به دلیل داشتن منیزیم زیاد، قدرت روده را افزایش میدهد. با هر ۱۰ گرم شکر زرد، ۱۶ میلیگرم منیزیم دریافت میکنید که ۴ درصد نیاز روزانه بدن به این ماده معدنی را تامین میکند.
۱۴. کنترل فشار خون
شکر زرد، حاوی پتاسیم و سدیم است که نقش مهمی در حفظ سطح اسید در بدن ایفا میکنند. این ماده، حفظ سطح طبیعی فشار خون را نیز تضمین میکند.
۱۵. جلوگیری از مشکلات سیستم عصبی
این خوراکی خواص طبیعی بسیاری دارد که به عملکرد صحیح سیستم عصبی و سالم ماندن کمک میکند و این مسئله بسیاری از اختلالات سیستم عصبی را مهار میکند.
۱۶. تامین آنتی اکسیدان
شکر زرد، منبعی سرشار از آنتی اکسیدان ، به ویژه سلنیوم است که به جلوگیری از اثرات متعدد رادیکالهای آزاد بر بدن کمک میکند. یعنی اینکه بسیاری از بیماریها و دردها را مهار کرده و همانگونه که گفته شد، علائم پیری را به تعویق میاندازد.
۱۷. جلوگیری از مشکلات تنفسی
با مصرف منظم شکر زرد، میتوانید از بسیاری از مشکلات تنفسی مانند آسم، برونشیت و غیره جلوگیری کنید. متخصین، مصرف این شیرین کننده طبیعی را با دانه کنجد توصیه میکنند زیرا فواید زیادی برای دستگاه تنفسی دارد.
۱۸. درمان سرفه و سرماخوردگی
شکر زرد به دلیل توانایی در درمان طبیعی سرفه و سرماخوردگی شناخته شده است. خوردن آن به شکل خام توصیه میشود. به هر حال، اگر طعم شیرین آن را دوست ندارید، برای تسکین این مشکلات میتوانید آن را با چای یا آب گرم ترکیب کنید. این خوراکی برای رفع میگرن و سردرد نیز موثر است.
۱۹. تسکین درد مفاصل
اگر معمولا از درد مفاصل خود شکایت دارید، خودن شکر زرد میتواند باعث تسکین درد شما شود. متخصصان، خوردن آن را با یک تکه زنجبیل – برای کاهش درد مفاصل – توصیه میکنند. نوشیدن روزانه یک لیوان شیر با شکر زرد نیز به تقویت استخوانها کمک کرده و از مشکلات مربوط به مفصل و استخوان، مانند آرتریت، جلوگیری میکند.
۲۰. خواص شکر زرد برای کنترل دمای بدن
شکر زرد به کنترل دمای بدن کمک میکند. این مسئله برای بیماران مبتلا به آسم بسیار مفید است زیرا این افراد به حفظ دائمی دمای طبیعی بدن نیاز دارند.
۲۱. انرژیزایی فوری
اگر احساس ضعف یا سستی میکنید، خوردن یک تکه شکر زرد میتواند انرژی شما را فورا افزایش دهد. بهترین چیز در مورد آن این است که برخلاف شکر سفید، به طور تدریجی هضم شده و توسط بدن جذب میشود. به این معنا که سطح قند خون را فورا بالا نمیبرد.
۲۲. تنظیم عملکرد کبد
یکی از عملکردهای اصلی کبد، دفع سموم خطرناک و ناخالصیها از بدن است. چون شکر زرد میتواند به طور طبیعی بدن را پاکسازی کند، فشار زیاد وارد بر کبد را کاهش داده و آن را سمزدایی و عملکرد آن را تنظیم میکند.
۲۳. کاهش PMS
خوردن یک تکه کوچک شکر زرد به طور روزانه به تسکین سندرم پیش از قاعدگی (PMS) کمک میکند. این مشکل به دلیل نوسانات سطح هورمونها به وجود میآید و این خوراکی به کاهش آن کمک میکند زیرا ترشح اندورفینها که به هورمونهای شادی معروف هستند را تحریک میکند. شکر زرد به آرامش بدن و ایجاد احساسات خوب در شما کمک میکند.
۲۴. تقویت سیستم ایمنی
شکر زرد به دلیل سرشار بودن از مواد معدنی، آنتی اکسیدان و دیگر مواد مغذی، کمک زیادی به تقویت سیستم ایمنی میکند. شکر زرد با تضمین سلامت سیستم ایمنی، به جلوگیری از انواع عفونتها، دردها و بیماریها کمک میکند. شکر زرد سرشار از زینک و سلنیوم است که همانگونه که میدانید از آسیب رادیکال آزاد ناشی از استرس اکسیداتیو جلوگیری میکند.
۲۵. درمان سرفه مزمن
همانگونه که قبلا گفته شد، شکر زرد خواص زیادی برای دستگاه تنفسی دارد. این ماده به درمان سرفه مزمن کمک میکند. شکر زرد دارای اثر نرم کنندگی و آرامبخش بر بافتهای نرم گلو است که تحریک گلو را کاهش میدهد. با استناد به طب آیورودا، این ماده، ریه را گرم کرده و مجرای تنفسی را باز میکند.
۲۶. کمک به رفع مشکلات ادراری
نیشکر مانند یک ماده مدر طبیعی عمل میکند و شکر زرد نیز این خاصیت را دارد. این ماده به تحریک ادرار کمک میکند که خبر خوبی برای افرادی است ک مشکل دفع ادرار دارند. شکر زرد میتواند به کاهش التهاب مثانه نیز کمک کند. متخصصان، نوشیدن یک لیوان شیر گرم با شکر زرد را برای درمان مشکلات ادراری و بهبود جریان ادرار توصیه میکنند.
۲۷. درمان سکسکه
اگر به سکسکه دچارید، خوردن شکر زرد میتواند به شما کمک کند. تنها کاری که باید انجام دهید، ترکیب کردن آن با پودر زنجبیل خشک است. متخصصان برای رفع این مشکل، نوشیدن این ترکیب با آب گرم را توصیه میکنند. ۳ گرم شکر زرد را با ۵۰۰ میلیگرم پودر زنجبیل ترکیب کنید تا از این مشکل خلاص شوید.
۲۸. خواص شکر زرد برای آرام کردن معده
همانگونه که قبلا گفته شد، شکر زرد به حفظ دمای طبیعی بدن کمک میکند. این، به آرام و خنک شدن معده کمک میکند. متخصصان، خوردن روزانه یک تکه متوسط از این خوراکی را – به ویژه در تابستان – توصیه میکنند.
۲۹. بهبود کیفیت اسپرم و تولید آن
با استناد به طب آیورودا، خوردن شکر زرد ترکیب شده با پودر آمله میتواند به افزایش کیفیت اسپرم کمک کند. شکر زرد به افزایش تولید اسپرم نیز کمک میکند. همچنین در کاهش ضعف بدن و درمان و جلوگیری از مشکلات ادراری مردان نیز موثر است.
خواص شکر زرد ۳۰: تقویت جذب آهن
خوردن شکر زرد – که سرشار از آهن است – در کنار خوراکیهایی که سرشار از ویتامین C هستند به جذب این ماده معدنی در بدن کمک میکند. متخصصین مصرف آن را در کنار خوراکیهایی مانند مرکبات، آمله، گواوا و غیره توصیه میکنند. هنگامی که آهن به درستی جذب شود، سلامت مو را افزایش داده و آن را محکم و صاف میکنند.
۳۱. شیرین کننده طبیعی
شکر زرد نه تنها به دلیل خواص شیرین کنندهای که دارد بلکه به خاطر عطر و طعم متمایزش، به عنوان شیرین کننده به کار میرفته است. در حالی که شکر فقط مزهای شیرین به شما میدهد، شکر زرد علاوه بر مزهای شیرین، عطر و طعم نیز به شما میدهد. حتی نوع دیگر شکر زرد، -برای مثال شکر زرد خرما – طعمی بهتر از شکر ساده دارد.
خواص شکر زرد ۳۲: اثر گرمازایی
چون شکر زرد حاوی کربوهیدرات است که هضم آن زمان میبرد، باعث گرم شدن بدن میشود. در بسیاری از کشورها، مردم، شیرینیها و غذاهای خاص را در هوای سرد با شکر زرد درست میکنند. این یک روش سنتی برای ایجاد گرما در طول زمستان است. استفاده از شکر زرد خرما برای این کار مفید است زیرا بالاترین حد گرما را برای شما فراهم میکند.
۳۳. پیشگیری از آسم
شکر زرد سیاه خواصی دارد که دمای بدن را تنظیم میکند. این ماده، خواص ضد حساسیت نیز دارد. این برای بیماران مبتلا به آسم بسیار ضروری است.
شکر زرد در برابر شکر: یک مطالعه مقایسهای
بیایید به تفاوت میان شکر زرد و شکر نگاهی بیندازیم.
۱. روش فرآوری
هم شکر زرد و هم شکر با جوشاندان آب نیشکر به دست میآیند. به هر حال، این فقط مرحله ابتدایی است. آب جوشیده توسط زغال استخوان صاف شده و به یک شیره شفاف تبدیل میشود که از طریق سرد شدن، میعان و تبلور به شکر سفید معمولی تبدیل میشود. از سوی دیگر، آب نیشکر دائما جوشانده میشود تا خمیر سفت و چسبناک شکر زرد به دست آید. سپس سرد شده و در قالب ریخته میشود تا به شکل دلخواه درآید.
۲. ترکیب
ساکارز (C12H22O12)، دیساکارید ( گلوکز + فروکتوز)، ماده اصلی شکر و شکر زرد است. به هر حال، ماده دیگری در شکر سفره وجود ندارد، در حالی که شکر زرد از ساکارز (۸۵٪-۶۵)، قند معکوس (۱۰-۱۵) ٪، خاکستر ۲.۵٪ و مقادیر کمی فیبر رژیمی، آهن و نمکهای معدنی تشکیل شده است. قند معکوس موجود در شکر زرد، شیرینی و شاخص گلیسمی (GI) آن را از شکر معمولی بیشتر میکند.
۳. رنگ
رنگ شکر معمولی سفید است. اما رنگ شکر زرد میتواند از زرد طلایی تا طیفهای مختلفی از قهوه ای (قهوهای طلایی، قهوهای ، قهوهای تیره و غیره) متغیر باشد. رنگ آن معمولا به زمان جوشاندن آب نیشکر بستگی دارد.
۴. بافت
شکر معمولی و شکر زرد از نظر بافت نیز با هم فرق میکنند. شکر، شکلی جامد و سفت دارد که شبیه به کریستال است، در حالی که شکر زرد نیمه جامد ( نرمتر) است و هیچ شکل خاصی ندارد ( بیشکل).
روش استفاده از شکر زرد در غذا برای رفع کمبود آهن
شکر زرد به دلیل داشتن آهن اهمیت بالایی دارد و اگر دوست ندارید آن را خام بخورید، میتوانید روشهای زیر را امتحان کنید.
۱. چاپاتی شکر زرد
مواد مورد نیاز– شکر زرد رنده شده
– شیر
– آرد گندم
– نمک برای طعم دار کردن
– روغن حیوانی
۱. سه فنجان شکر زرد رنده شده را به نصف فنجان شیر اضافه کرده و با جوشاندن روی حرارت کم ترکیب کنید.
۲. سپس آن را سرد کرده و با آرد، ۱/۸ قاشق جوش شیرین، نمک و کمی روغن حیوانی ترکیب کنید.
۳. با اضافه کردن کمی شیر بیشتر، یک خمیر نرم تهیه کنید.
۴. با مالیدن کمی روغن حیوانی، خمیر را به صورت چاپاتی (نوعی نان هندی) درآورید.
این یکی از سادهترین راهها برای بهرهمندی از خواص شکر زرد است.
۲. برنج شکر زرد
مواد مورد نیاز– شکر زرد
– آب
– برنج خیس خورده
– میخک
– هل سبز
۱. ۴ فنجان آب را بجوشانید، ۱ فنجان برنج خیس خورده، ۲ عدد میخک و ۴ عدد هل سبز را به آن اضافه کنید.
۲. زمانی که شروع به جوشیدن کرد، حرارت را ملایم کنید تا برنج پخته شود.
۳. برنج را آبکش کنید
۴. مقداری روغن حیوانی را در تابه بریزید ، برنج را اضافه کرده و خوب ترکیب کنید.
۵. روی حرارت پایین، شکر زرد را اضافه کرده و آن را بپوشانید.
۶. آن را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید و چند دقیقه هم بزنید.
غذا آماده است. میتوانید میل کنید و لذت ببرید!
جلوگیری از کمبود آهن با شکر زرد
شکر زرد، جایگزینی برای شکر سفید تصفیه شده است و در بسیاری از خانههای هندی به کار میرود. این ماده، منبعی عالی از آهن است و به همین دلیل به جلوگیری از کمبود آهن کمک کرده و سطح هموگلوبین خون را بهبود میبخشد:
اگر روزانه سبزیجات سبز رنگ نمیخورید میتوانید برای تامین آهن مورد نیاز خود، هر روز شکر زرد بخورید.
– میتوانید از شکر زرد به عنوان جایگزین شکر معمولی در چای یا قهوه استفاده کنید.
– میتوانید آن را به غلات صبحانه، سوپ و دال عدس اضافه کنید.
آیا مصرف شکر زرد برای افراد مبتلا به دیابت خطرناک است؟ خوب، اگر مبتلا به دیابت هستید، شکر زرد را با احتیاط مصرف کنید زیرا فقط ۵ درصد کربوهیدرات کمتر از شکر سفید دارد. شکر زرد میتواند قند خون را به طور ناگهانی افزایش دهد. بنابراین اگر مبتلا به دیابت هستید یا رژیم کاهش وزن دارید، نباید شکر زرد را در مقادیر زیاد مصرف کنید.
همانگونه که میبینید، شکر زرد خواص زیادی برای سلامتی دارد و به همین دلیل، افزودن آن به رژیم غذایی ایده خوبی است. این راه خوبی برای تضمین عملکرد درست اعضای بدن بوده و همچنین راه خوبی برای جلوگیری از اختلالات، بیماریها و عفونتهای مختلف است.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – مژگان گوران
منبع: stylecraze