مدیرعامل«سکه ثامن»کیست؟+تکلیف مالباختگان
«موسسه سکه ثامن »به مدیریت فرهاد زاهدی فر فعالیت خود را در سال ۱۳۹۵ باگرفتن مجوزی ازشهر«بناب»شروع کردواما باتبلیغات اغواگرانه وباسوءاستفاده ازسخنان رهبرانقلاب و اسم امام هشتم توانست عده زیادی را جذب کند وسرمایه هنگفتی بدست بیاورد
سکه ثامن از این حربه برای جلب مشتریان خود استفاده کرده و مجوز شرکت بازرگانی «آریو پرگاس آیلین» را در تاریخ ۲۴ آبان ۱۳۹۶ با موضوع «ارایه کلیه فعالیت های تجاری و خدمات بازرگانی، خرید و فروش و خدمات پس از فروش کلیه کالاهای مجاز بازرگانی، خرید و فروش، صادرات و واردات مجاز بازرگانی، گشایش اعتبارات و ال سی برای شرکت نزد بانک ها، ترخیص کالا از گمرکات داخلی، اخذ و اعطای نمایندگی شرکت های معتبر داخلی و خارجی، انعقاد قرارداد با کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی، ایجاد شعب و نمایندگی در داخل و خارج کشور، اخذ وام و اعتبارات بانکی به صورت ارزی و ریالی از کلیه بانک های داخلی و خارجی، شرکت در کلیه مناقصات، پیمان ها و مزایدات دولتی و خصوصی اعم از داخلی و بین المللی ..
این اطلاعیه فریبنده مدیر ثامن درسایت رسمی مؤسسه اش :
تجارت الکترونیک ثامن در سال ۱۳۹۵ و با توجه به فرمایش بزرگ ولی فقیه که سال اقتصاد مقاومتی نامگذاری کردند و با هدف اقتصاد مقاومتی آغاز به کار نمود
دروازه تجارت الکترونیک را در زمینه تجارت و خرید و فروش آنلاین انواع سکه های بهار آزادی ، سکه امامی ۸۶ ، سکه نیم ، سکه ربع بهار و سکه گرمی و همچنین «طلای آب شده» به روی تمام هموطنان باز نموده و خدمات مرتبط را در این عرصه به تمام هموطنان عزیز بدون هیچ محدودیت مکانی و جنسیتی «در راستای کارآفرینی» به بهترین شیوه ممکن ارائه می نماید.
در این راستا تجارت الکترونیک ثامن با گسترش روز به روز استفاده از اینترنت و فراگیر شدن آن نزد مردم در سرتا سر دنیا در اقدامی جدید و بی سابقه به منظور افزایش فعالیت های اقتصادی مردم به آسان ترین نحو ممکن ، سامانه ای را به صورت اینترنتی برای مبادلات طلای مشتریان خود راه اندازی کرده است که در زیر به معرفی آن پرداخته می شود.
در سیستم معاملاتی ثامن تمامی افراد بدون هیچ محدودیت مکانی در تمام نقاط دنیا و یا به عبارتی بهتر تمامی افرادی که دسترسی به اینترنت داشته و حساب شخصی آن ها دارای کارت عابر بانک جهت خرید اینترنتی می باشد به آسانی وارد بازار خرید و فروش طلا می شوند و به آسان ترین طریق نسبت به فروش و یا تحویل آن اقدام می نمایند.
مزایای سامانه ثامن:
تمامی معاملات با قیمت جهانی انجام میشود این مجموعه با استفاده بروزترین تکنولوژی ها ی دنیا اقدام به ایجاد زیرساخت های معاملاتی در کشور نموده است تا سرمایه گذاران با کمترین میزان وجوه تضمین اولیه به کسب در امد در بازار پر سود طلا نمایید.
سهولت در خرید
امکان انجام معامله در هر نقطه از جهان وبا نرخ جهانی شارژ ریالی خود حتی در ایام تعطیل دریافت اعتبار تا سقف ۲ میلیارد تومان برای کاربرانامنیت و ارامش
هر نوع اطلاعات شخصی و مهم میتواند برای کاربران با ارزش باشد با سکه و ثامن با امینیت و ارامش معاملات خود را انجام دهید
ثبت نام نمایید
برای استفاده از امکانات سیستم و انجام معاملات خرید و فروش هم اکنون عضو سکه و طلای ثامن شوید ثبت نام رایگان می باشد.
سود خود را کسب کنید
شما با استفاده از امکانات ارایه شده توسط این مجموعه به صورت لحظه ای خرید و فروش نموده و با بهره گیری از این ابزارها به راحتی کسب سود نمایید.
معامله راشروع کنیدحتی با۱ گرم
شما میتوانید حتی با ۱ گرم طلای اب شده تجارت خود را اغاز کنید
در این سامانه میتوانید انلاین و بدون وقفه کار و تجارت خود را اغاز نمایید و اقدام به خرید و فروش انلاین سکه و طلای ابشده و انس نمایید
امکان انجام معاملات طلا و انس طلا در محیطی امن و ساده
معاملات خود را همین حالا شروع کنید
یک بار ثبت نام کنید و در سه سامانه انس طلا و طلا و سکه معاملات خود را انجام دهید.
مجوزها :
بورس معاملاتی سکه وطلای ثامن دارای شماره مجوز ۰۴۵۵۴۴۶۵۷۰ از اتحادیه سکه،طلا و جواهر دارای کد آیسیک به شماره : ۵۲۳۸۵۲ دارای پروانه کسب الکترونیکی واحد صنفی از وزارت صنعت،معدن و تجارت به شماره : ۰۸۱۱۴۳۲ دارای نماد اعتماد الکترونیکی ۲ ستاره ( ای نماد ) از سازمان صنعت و معدن و تجارت دارای نشان ملی ثبت در ستاد ساماندهیثبت شرکت بازرگانی آریو پرگاس آیلین
حمد وسپاس خداوند منان را، که بزرگی و شکوه از آن اوست.
ضمن سپاس از اعتماد یکایک کاربران گرامی و بزرگوار که مدت دو سال پیاپی با سکه و طلای ثامن همکاری داشته اند و با نقطه نظرات خود ما را در این راه یاری نموده اند.
به اطلاع تمامی عزیزان می رساند سکه و طلای ثامن، شرکت بازرگانی آریو پرگاس آیلین را به شماره ثبت ۴۵۸۳۶ و شناسه ملی ۱۴۰۰۷۲۱۲۲۴۳ به ثبت رسانید.
انشالله با یاری شما عزیزان و لطف و نظر پروردگار و با توجه به عنایات و رهنمودهای مقام معظم رهبری پله های ترقی را طی خواهیم نمود.
معاملات انس طلا در طلای ثامن
اونس (مخفف: oz) از واحدهای جرم است. Oz سرواژهٔ «ounce» است.
برای اندازهگیری وزن فلزات گرانبها، یعنی طلا، نقره، پلاتین، رودیم و پالادیم از اونس بینالمللی تروا استفاده میشود که معادل ۳۱٫۱۰۳۴۷۶۸ گرم است. این اونس فقط برای اندازهگیری فلزات گرانبها کاربرد دارد و وزن شمشها و سکههای طلا و دیگر فلزات گرانبها و نیز قیمت آنها معمولاً با اونس تروا بیان میشود. اصطلاح «یک اونس طلا» بهمعنی طلایی یکتکه یا ساچمه با وزن یک اونس تروا و با خلوص ۹۹٫۹۹٪ (۲۴ عیار) است.
سکه و طلای ثامن محیطی امن برای انجام معاملات انس فراهم نموده است.
نوسان گیری انس بالاست و آسان تر هست. و سوددهی بالایی دارد.
سامانه سکه و طلای ثامن اولین سامانه معاملات ۲۴ ساعته می باشد. و اولین سامانه ای هست که تمامی محصولاتش تحویل حضوری دارد.
قیمت انس طبق قیمت جهانی انس طلا می باشد و بازار معاملات با بازار لندن باز و بسته می شود.بازار انس یکشنبه ۰۰:۳۰ بامداد بسته و دوشنبه ۱:۳۰ بامداد باز می شود.
قیمت ها هر یک دقیقه بطور خودکار آپدیت می شود.
معاملات انس یکی از سودآورترین نوع معاملات می باشد
سکه و طلای ثامن امکاناتی برای معامله گران انس اختصاص داده است، ازجمله:
امکان انجام خرید و فروش پلکانی امکان انجام خرید و فروش خودکار امکان افزایش موجودی در ۲۴ ساعت شبانه روز امکان درخواست همه روزه واریز وجه انجام معاملات بصورت نامحدود امکان دریافت حضوری انس امکان استفاده از ربات تلگرامی دریافت نرخ لحظه ای بصورت پیامک دریافت جوایز هفتگیکاربران-مشتریان VIP
کاربران دو نوع هستند.کاربران معمولی و وی آی پی.که امکانات و دسترسی های متفاوتی دارند.
*شما می توانید کل سود، کل زیان، میزان سود در روز، میزان زیان در روز، تاریخ پایان قرارداد، موجودی اولیه، موجودی فعلی و میزان درآمد از زیر مجموعه خود را در میزکارتان مشاهده نمایید.
*می توانید بصورت نموداری و لحظه ای قیمت ها راببینید. و همچنین می توانید بصورت آرشیو لیست نرخ های قبلی را نیز ببینید.
*شما می توانید با کمترین سرمایه شروع به کار کنید.طلای ثامن امکان خرید و فروش ربع انس را برای شما کاربر گرامی فراهم نموده است که می توانید حدودا با ۱/۵میلیون تومان معامله نمایید.
*افزایش موجودی آنی در ۲۴ ساعت شبانه روز میسر می باشد.
*درخواست واریز وجه همان روز پس از ثبت، بصورت پایا به حساب بانکی کاربر واریز می گردد.
*مشاوره رایگان برای معامله گران انس در زمینه خرید و فروش ارائه می گردد.
*خریدار انس شما طلای ثامن هست. شما می توانید انس خود را در لحظه بفروشید. در هر زمانی که درخواست فروش دهید طلای شما از سوی ثامن خریداری می شود و مانند معاملات بورس نیازی به پیدا شدن مشتری نمی باشد.
*قرعه کشی هفتگی بین کاربران فعال انس انجام می شود.
***طلای ثامن برای کاربران خود محیطی را با عنوان درآمدزایی فراهم نموده است .در بخش درآمدزایی می توانید با معرفی کاربر جدید از طلای ثامن پورسانت دریافت نمایید.به این صورت که لینک مختص شما برایتان ارسال می گردد که درصورت ثبت نام از طریق این لینک، به ازای هر انس معامله شده مبلغی بعنوان پورسانت از طلای ثامن در همان لحظه برای شما اعطا می گردد که به حساب کاربریتان اضافه می شود.
***
مدیر متواری و تعداد زیادی مالباخته ، مؤسسه طلا و سکه ثامن
مؤسسهای همنام با مؤسسه مالی و اعتباری ثامن، اما غیرمرتبط با آن که در سالهای اخیر با عنوان تجارت الکترونیک طلا و سکه موفق شده بود سرمایهگذاران زیادی را به سوی خود جلب کند و حالا به سرنوشت مؤسسه مالی و اعتباری ثامن دچار شده است.
آیاسکه ثامن قانونی بود؟
در آخرین مرحله از پرونده کلاهبرداری طلا و سکه ثامن، پلیس فتا در نامهای به رئیس کل بانک مرکزی خواستار مسدودشدن تمامی حسابهای مدیران سکه ثامن شد. در این نامه درخواست شده که تمامی حسابهای بانکی آقای «فرهاد زاهدیفر» به قید فوریت مسدود شود و در نامه دیگری نیز که به امضای بازپرس شعبه پنجم دادسرای ناحیه ۳۱ تهران رسیده است،
تحت تعقیب مدیر«سکه ثامن»
از پلیس مهاجرت و اداره گذرنامه کل کشور خواسته شده فرد نامبرده که به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع تحت تعقیب بوده، با توجه به کثرت شکات و بیم خروج متهم از کشور قبل از دسترسی و اینکه بهعلت عدم دسترسی به نامبرده، امکان تحقیق و تعقیب مقدور نیست، نامبرده را ممنوعالخروج کند. به این ترتیب پرونده طلا و سکه ثامن که به یکی از بزرگترین پروندههای کلاهبرداری سال جاری تبدیل شده، وارد مرحله تازهای از پیگیری شده است.
محمدولی، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفتوگو با رسانهها صدور هرگونه مجوز برای فعالیت این مؤسسه توسط اتحادیه تحت مدیریت خود را تکذیب کرده است.
بررسی نیز نشان میدهد که این مؤسسه فاقد مجوز فعالیت از طرف اتحادیه طلا و جواهر تهران است و
فرهاد زاهدیفر، مدیر این مؤسسه از اتحادیه زرگران طلا و جواهر شهرستان بناب آذربایجان شرقی در تاریخ ۱۳ آذر ۱۳۹۵ دریافت کرده است.
در این پروانه کسب که به امضای رئیس اتحادیه طلا و جواهر شهرستان بناب رسیده است، آدرس محل کسب این واحد صنفی تحت عنوان رسته شغلی خردهفروشی سکه طلا، پاساژ الغدیر در خیابان باهنر شهر بناب عنوان شده و تاریخ انقضای این پروانه کسب نیز ۱۳ آذر ۱۴۰۰ ذکر شده است.
وزارت صنعت در توضیح علت اعطای نشان تجارت الکترونیک «ای نماد» به این مؤسسه مدعی است که این نماد تنها و تنها جهت شناسایی فعالیت مجازی افرادی صادر میشود که مجوز فعالیت حقیقی در آن شغل را از نهادهای مسئول دریافت کرده باشند و به همین دلیل اتحادیه طلا و جواهر باید درباره فعالیت این مؤسسه پاسخگو باشد. ادعایی که با توجه به صدور پروانه فعالیت فرد مذکور در شهرستان بناب و تأکید مرجع صادرکننده آن در ذیل برگه پروانه کسب درباره اینکه نامبرده مجاز است در مکان ذکرشده برابر مقررات به فعالیت مذکور بپردازد چندان قوی به نظر نمیرسد و این وزارتخانه باید روشن کند که چگونه نماد اعتماد الکترونیک را به سایتی داده که آشکارا محل فعالیت خود را محل مشخصی در شهر تهران ذکر کرده است.
مصاحبه با مشتری VIP
یکی از مالباختگان سکه ثامن که بیش از ۵۰۰ میلیون تومان در اختیار این مؤسسه گذاشته میگوید: «بهواسطه یکی از اقوام که پولش را آنجا سرمایهگذاری کرده بود با ثامن آشنا شدم. قبلا پولم پیش یک دلال مسکن بود که هر چندوقت یکبار سود مشارکت در ساختوساز را به حسابم واریز میکرد، اما فامیل ما گفت که اینجا سود بیشتری میدهند و مطمئنتر است، چون مجوز رسمی از وزارت صنعت و ارتباطات و طلا و جواهر دارد. همه مجوزهایشان هم واقعی بود. میتوانید از همه کسانی که به اینها پول سپردند بپرسید».
این مالباخته درباره وضعیت فعلی این مؤسسه میگوید: «هر روز یک پایمان دادگاه است، یک پایمان پلیس، یک پایمان وزارتخانهها، یک پایمان هم توی خانه که ماتمکده شده. زنم بیمار است و از وقتی این خبر را شنیده، یک گوشه نشسته و هیچچیز نمیگوید. اگر بلایی سر زنم بیاید از اینها نمیگذرم. از پولم بگذرم، از جان زنم نمیگذرم. هفته پیش همان فامیلمان گفت مثل اینکه صاحب ثامن فراری شده. بیا برویم آنجا. با هم رفتیم و دیدیم که دفترشان تعطیل است.
چند نفر دیگر هم آمده بودند و پلیس هم آمده بود و مشغول نوشتن گزارش بود.
مسئولین سکه ثامن روی سایتشان نوشته بودند که
«هیچ خطری وجود ندارد و در حال تعمیر سایت هستیم».
بعد مدیر ثامن یک اطلاعیه دیگر داد که «فرار نکردم و هیچ مشکلی بابت سرمایههایتان وجود ندارد».
بعد دوباره یک اطلاعیه داد و گفت «ورشکست شدم».
مسئولان به ما میگویند که حسابهای بانکی او را مسدود کردهاند، اما نمیگویند چقدر پول توی حسابهایش هست و اصلا سرمایه ما برمیگردد یا نه». در این بین همین بلاتکلیفی، امکان کلاهبرداری دیگری را فراهم کرده که عدهای از مالباختگان این مؤسسه را گرفتار ضربه مالی دیگری کرده است.
معاون اجتماعی پلیس فتا در گفتوگو با ایلنا درهمینباره با هشدار به مالباختگان مؤسسه سکه ثامن گفته است: برخی افراد سودجو با استفاده از وضعیت پیشآمده درخصوص شرکت تجارت الکترونیکی سکه ثامن با تبلیغات گسترده در سایتها، کانالها و شبکههای اجتماعی به قربانیان و مالباختگان اعلام کردهاند که با دریافت مبالغی به صورت نقدی، بر اساس روابط و تعاملات با مدیریت شرکت مذکور توانایی استرداد مبالغ و وجوهات آنان را دارند. هدف این افراد سودجو صرفا کلاهبرداری ثانویه از مالباختگان بوده و با توجه به پیگیریهای پلیس فتا درخصوص شرکت مذکور و سرنخهای بهدستآمده صرفا مالباختگان از طریق مراجع قضائی و پلیس فتا پیگیر امور خود بوده و از پرداخت هرگونه وجوهات به افراد سودجو و کلاهبردار خودداری کنند./۱۳۹۷/۰۷/۰۱اقتصادآنلاین بنقل ازشرق
***
هفته پایانی شهریورماه با وقوع بحران در سکه ثامن و بسته شدن فضای مبادلات الکترونیکی آن به روی کاربران، اتحادیه طلا اعلام کرد که مجوزی به ثامن نداده هرچند که چند روز بعد مشخص شد از اتحادیه زرگران بناب در آذربایجان شرقی مجوز داشته و به اتکای همان، کسب و کار خود را به تبریز و تهران منتقل کرده، نماد تجارت الکترونیک از وزارت صنعت گرفته و کسب و کار خود را در زمینه طلای آبشده ادامه داده و همزمان با اوج گیری بهای سکه طلا در بازار، به سمت خرید و فروش مسکوکات طلا سوق داده است.
این داستان، مصداق ناهماهنگی بین دستگاه های متولی صدور مجوز است که بیش از پیش ضرورت استقرار دولت الکترونیک که همه مجوزها یکپارچه صادر و به صورت برخط بر آن نظارت شود را آشکار می سازد.
چه کسانی حق فروش طلا و سکه دارند؟
تا پیش از تصویب دستورالعمل فعالیت صرافی ها در شورای پول و اعتبار، صرافی ها مجوز خود را از اتحادیه سکه و صراف تهران دریافت می کردند و مجاز به فروش سکه و ارز بودند اما با تصویب این دستورالعمل ورق برگشت و صرافی ها فقط باید مجوز خود را از بانک مرکزی بگیرند. زیرا طبق ماده ۱۱ قانون پولی و بانکی کشور، تنظیم مقررات مربوط به معاملات ارزی و طلا از وظایف بانک مرکزی است.
با تهیه دستورالعمل خاص صرافی ها، آنها از شمول صنوف خارج شدند و اتحادیه، کانون و انجمن آنها نیز نمی تواند صنفی و وزارتخانهای باشد.
همچنین با استناد به مصوبه چهارم آذر ۱۳۹۲ شورای عالی امنیت ملی و نامه معاونت امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت، رسته صرافی از رستههای تحت پوشش اتحادیه صنف طلا و جواهر حذف و همه پروانههای کسب صادره از سوی آن اتحادیه در رسته سکه و صراف باطل شده است.
به این ترتیب صرافی هایی که از بانک مرکزی مجوز فعالیت می گیرند، می توانند نسبت به خرید و فروش مسکوک طلای ضرب شده توسط بانک مرکزی نیز اقدام کنند که البته براساس دستورالعمل بانک مرکزی صرافی حق انجام هرگونه عملیات صرافی (خرید و فروش ارز و سکه) در فضای اینترنتی یا مجازی را ندارد.
گروه دومی که می توانند سکه بفروشند، واحدهای صنفی طلافروشی هستند که از اتحادیه طلا مجوز می گیرند؛ به گفته آیت محمدولی رئیس اتحادیه طلا و جواهر، این اتحادیه دو نوع مجوز «سکه فروشی» و «فروش مصنوعات و مسکوکات طلا» دارد که هر دو به واحد صنفی فیزیکی داده می شود و کسانی که مجوز می گیرند باید در محدوده جغرافیایی مشخص کالای خود را عرضه کنند و حق فروش اینترنتی ندارند.
دو تخلف صنفی ثامن
براساس اطلاعاتی که اتحادیه طلا و وزارت صنعت ارایه کرده اند، سکه ثامن در سال ۱۳۹۵ با مجوز واحد صنفی فروش طلا در شهرستان بناب آذربایجان شرقی فعالیت خود را آغاز کرد اما پس از مدتی کسب و کار خود را به تهران انتقال داد و وارد خرید و فروش آنلاین طلای آبشده و سکه شد.
این در حالی است که طبق تبصره ماده ۱۲ قانون نظام صنفی «در صورت عدم فعالیت بیش از ۶ ماه واحد صنفی بدون اطلاع اتحادیه مربوطه یا تغییر محل کسب یا نوع فعالیت توسط صاحب پروانه کسب یا واگذاری محل صنفی دارای پروانه کسب به غیر، اتحادیه موظف است پس از اخطار ۱۵ روزه به واحد صنفی مزبور پروانه کسب را ابطال کند.»
تخلف نخست اینکه برای فعالیت در تهران باید مجوز صنفی از اتحادیه طلا و جواهر تهران اخذ می کرد و دیگر اینکه مجوزی که دریافت کرده بود، برای عرضه فیزیکی کالا بود اما وارد تجارت الکترونیکی طلا شد که ممنوع است.
البته نمی توان از اهمال صورت گرفته از سوی اتحادیه طلا نیز چشم پوشی کرد که پس از حدود ۲ سال فعالیت غیرمجاز ثامن در فضای مجازی، برای پمپ آن و اقدام های قانونی دست به کار شده است.
به تازگی این اتحادیه به اعضای خود هشدار داده است با توجه به مشکلات متعدد ایجاد شده در خرید و فروش طلا و سکه در فضای مجازی و نبود قوانین و بسترهای لازم برای انجام این گونه معاملات، هرگونه دادوستد طلا، جواهر و سکه در فضای مجازی بپرهیزند زیرا این کار از نظر این اتحادیه غیرقانونی است و عواقب ناشی از آن متوجه معامله گران خواهد بود.
علی عوض پور دبیر اتاق اصناف ایران در این باره گفت: واحدهای صنفی برای فعالیت در فضای مجازی باید از اتحادیه کشوری فروشگاه های مجازی مجوز بگیرند؛ شرکت یاد شده نیز به این اتحادیه مراجعه کرده بود اما چون مدارک آن کافی نبود، مجوزی به آن داده نشد.
به گفته وی، البته اتحادیه طلا به دلیل تخلف های انجام شده، بارها به سکه ثامن تذکر داده بود که از سوی گردانندگان آن نادیده گرفته شد.
اهمال در صدور نماد تجارت الکترونیک
اهمال دیگر را وزارت صنعت، معدن و تجارت با صدور نماد تجارت الکترونیک به این شرکت مرتکب شد که در اطلاعیه مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نیز به آن اشاره شده است؛ در این اطلاعیه تاکید شده که «نماد اعتماد الکترونیکی سکه ثامن به استناد مجوز اتحادیه زرگران شهرستان بناب آذربایجان شرقی در ۱۳ مرداد ۹۵ و پس از استعلام اطلاعات هویتی، صلاحیت فردی، تکمیل فرآیند ارزیابی و تایید آن در تاریخ ۷ تیر ۹۶ برای فروش طلا و جواهر اعطا شد.»
این نماد الکترونیکی در حالی به این واحد صنفی آن هم طلا فروشی داده شده که فروش اینترنتی سکه از سوی بانک مرکزی برای صرافی ها غیرمجاز بوده و اتحادیه طلا نیز آن را ممنوع می داند؛ موضوعی که مرکز تجارت الکترونیکی نیز به آن اذعان کرده و در اطلاعیه خود نوشته است «فروش اینترنتی سکه بنا به مصوبه شورای پول و اعتبار غیر مجاز است» حال پرسش اینکه وقتی این مرکز می دانسته خرید و فروش اینترنتی سکه غیرمجاز است، بر چه مبنای نماد تجارت الکترونیک به متقاضی داده است که همان نماد مستمسکی برای موجه جلوه دادن کسب و کار باشد؟
نکته قابل تامل دیگر این اطلاعیه اینکه نوشته «این کسب و کار در زمان تمدید اعتبار نماد در تاریخ ۴ تیر ۱۳۹۷شکایت باز و بدون پاسخ نداشته است»؛ یعنی تا آن زمان اتحادیه طلا از این واحد شکایتی نکرده و مرکز تجارت الکترونیک نیز به صرف اینکه شاکی ندارد، مجوز را تمدید کرده است.
در ادامه این اطلاعیه یادآوری شده که سکه ثامن «در زمان تمدید اعتبار و در نظارت های دورهای در خصوص تخلف فروش سکه تذکرات لازم را دریافت کرده و بنا به بررسی انجام شده این سایت در آن مقطع زمانی اقدام به اصلاح موارد مرتبط با فروش سکه کرده و فعالیت کاری خود را به فروش طلای آب شده و طلا اصلاح کرده است اما بار دیگر در مقطع زمانی بعد از آن، از عناوین فروش سکه در سایت خود استفاده کرده است».
این عبارت ها نشان می دهد وقتی دستگاه های متولی مجوزی می دهند، نظارتی بر ادامه کار ندارند و زمانی که تخلفی روی می دهد و عده ای متضرر می شوند، یا با اقدام های انجام شده توجیه می کنند و یا به کل منکر اشتباهات خود می شوند.
همانطور که مرکز تجارت الکترونیکی در اطلاعیه خود نوشته است «با فرآیند رسیدگی به تخلفات، نماد اعتماد این کسب و کار به دلیل عدم پاسخگویی مناسب، عملکرد نادرست و ابطال مجوز فعالیت فیزیکی اتحادیه زرگران (در تاریخ ۲۵ شهریور ۹۷) تعلیق و درخواست لغو درگاه پرداخت بانکی آن انجام شده است.»
با این اوصاف مرکز تجارت الکترونیکی در حالی از مسئولیت خود شانه خالی کرده که براساس همین نماد تجارت الکترونیکی، متهم توانسته برای سایت خود مجوز پرداخت الکترونیک بگیرد و به شاپرک متصل شود؛ اقدامی که بدون آن امکان کلاهبرداری از مردم وجود نداشت.
تخلف رسانه ای در ماجرای سکه ثامن
یکی دیگر از مواردی که مال باختگان سکه ثامن به آن تاکید داشتند، درج آگهی و خبرهای تبلیغاتی این شرکت در رسانه های معتبر و برخی پایگاه های خبری بوده است موضوعی که در گذشته نیز درباره موسسه های غیرمجاز وجود داشت و آگهی آنها از تلویزیون پخش شده بود و مردم به همین دلیل به آنها اعتماد کرده بودند.
مستندات مال باختگان حکایت از آن دارد که نه تنها برخی خبرگزاری ها و پایگاه های خبری، آگهی و خبر تبلیغاتی برای ثامن منتشر کرده بودند بلکه یکی از سایت های اعلام نرخ طلا و سکه که برخی به اشتباه آن را وابسته به اتحادیه طلا می دانند نیز ماه ها آگهی تبلیغاتی برای آن در نظر گرفته بود.
این در حالی است که پیگیری ها نشان می دهد سایت رسمی اتحادیه طلا و جواهر در دست طراحی است و اکنون به طور آزمایشی فعالیت می کند و هنوز به طور رسمی فعال نشده است.
ثبت آسان شرکت و ناهماهنگی بین قوا
ثبت شرکت یکی از آسان ترین راه های ممکن برای راه اندازی یک کسب و کار است و صدالبته شرکت های زیادی نیز هستند که حاضرند در این زمینه به فرد مشاوره داده یا به وکالت از فرد، همه مراحل ثبت شرکت را طی کنند؛ کافی است به آگهی های درج شده در نشریات کاغذی و فضای دیجیتال نگاهی بیندازید که وعده ثبت شرکت را حتی یک روزه می دهند.
سکه ثامن از این حربه برای جلب مشتریان خود استفاده کرده و مجوز شرکت بازرگانی «آریو پرگاس آیلین» را در تاریخ ۲۴ آبان ۱۳۹۶ با موضوع «ارایه کلیه فعالیت های تجاری و خدمات بازرگانی، خرید و فروش و خدمات پس از فروش کلیه کالاهای مجاز بازرگانی، خرید و فروش، صادرات و واردات مجاز بازرگانی، گشایش اعتبارات و ال سی برای شرکت نزد بانک ها، ترخیص کالا از گمرکات داخلی، اخذ و اعطای نمایندگی شرکت های معتبر داخلی و خارجی، انعقاد قرارداد با کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی، ایجاد شعب و نمایندگی در داخل و خارج کشور، اخذ وام و اعتبارات بانکی به صورت ارزی و ریالی از کلیه بانک های داخلی و خارجی، شرکت در کلیه مناقصات، پیمان ها و مزایدات دولتی و خصوصی اعم از داخلی و بین المللی، برگزاری و شرکت در کلیه همایش ها و سمینارها و کنفرانس های مختلف داخلی و خارجی ارایه خدمات مشاوره ای در زمینه فعالیت شرکت در صورت لزوم پس از اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذی ربط» از اداره ثبت شرکت ها و موسسه های غیرتجاری تبریز دریافت کرده است.
به سادگی می توان دریافت که این شرکت در زمان ثبت، اعلام نکرده که قصد ورود به عرصه طلا و سکه را دارد همچنان که ثبت شرکت ها نیز با ذکر عبارت «در صورت لزوم پس از اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذی ربط» تاکید کرده که اگر صاحب شرکت قصد فعالیت در اموری دارد که باید مجوزهای دیگری اخذ کند، باید از مراجع ذی ربط مجوز بگیرد.
علت این کار چندان پیچیده نیست؛ سازمان ثبت شرکت ها زیرمجموعه قوه قضاییه است و «مراجه ذی ربط» به طور عموم در حوزه عملکردی قوه مجریه و یا اصناف می گنجد. راه حل ساده رفع این مشکل اتصال سامانه های اطلاعاتی نهادهای حاکمیتی به مدد دولت الکترونیک است هرچند که به گفته محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، قوه قضاییه در این زمینه همکاری ندارد زیرا از نظر متولیان آن پای استقلال این قوه در میان است.
البته در موضوع موسسه های غیرمجاز نیز همین ناهماهنگی بین قوا کار دست دولت داد زیرا با حکم قاضی در مشهد، در شرایطی که هنوز هشت تعاونی ادغام شده در کاسپین امور اداری و تسویه حساب های خود را انجام نداده بودند، همه دفترچه ها و سردر شعب آنها به «کاسپین» تغییر کرد و بسیاری از مردم با این تصور که امور انجام شده و فعالیت ها زیر نظر بانک مرکزی شدند، در تعاونی های سابق حساب افتتاح کردند.
چرا خرید و فروش آنلاین سکه ممنوع است؟
ممنوعیت خرید و فروش آنلاین سکه، طلا و ارز داستان امروز نیست و ممنوعیت آن از حدود چهار سال پیش وضع شده؛ علت آن تنها یک چیز است، «توانایی طلا برای جانشینی پول در حالی که کالاهای دیگری که در فضای مجازی این قابلیت را ندارند.»
جایگاه طلا به عنوان یک فلز گرانبها نه تنها در مبادلات مالی ایران بلکه در بازارهای جهانی سبب شده تا خرید و فروش فیزیکی آن اصل باشد یعنی خریدار اطمینان یابد که کالا عیناً تحویل او می شود.
در احکام اسلامی نیز یکی از اصول صحت تجارت را تحویل کالا به خریدار می دانند در حالی که در سایت های غیرمجاز خرید و فروش طلا که چند ماهی است به دلیل تلاطم در بازار، کسب و کارشان رونق گرفته، این احتمال وجود دارد که خرید سکه به صورت صوری انجام شود؛ یعنی فرد پول خرید سکه را واریز کند اما کالا را دریافت نکند و بعد همان سکه ای که وجود خارجی ندارد را در فضای مجازی به فرد دیگری بفروشد و سود کسب کند.
در سکه ثامن نیز رویه دادوستدها به همین شکل بوده است؛ یکی از مال باختگان که حدود ۱۰۰ میلیون تومان در آن سرمایه گذاری کرده بود،گفت که با وجود خرید، سکه فیزیکی تحویل خریدار نمی شد بلکه در حساب ما وجود داشت و اگر می خواستیم به فرد دیگر می فروختیم.
رئیس اتحادیه طلا در این باره می گوید: اینکه در فضای مجازی کالایی را بدون آنکه تحویل بگیری، به فرد دیگری بفروشی این معنی را می دهد کالایی که وجود ندارد، دادوستد شده که از نظر شرعی نیز این معامله اشکال دارد و باطل است.
وی گفت: در گذشته نیز شاهد دلالان سرپایی در بازار طلا و سکه بودیم که شبیه همین کار را می کردند؛ امروز سکه ای را به فردی می فروختند بدون آنکه کالا تحویل دهند و فردا همان سکه را از فرد می خریدند که بساط آنها جمع شد اما گویا همان رویه به فضای مجازی کشیده شده است و در سایت ها به همین شکل طلا خرید و فروش می شود.
آخرین وضعیت پرونده ثامن
در هر صورت با اهمال های انجام شده، اکنون جمعی از مردم زیان دیده اند؛ حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضاییه گفته است که« متهم این پرونده (فرهاد زاهدی فر) در دسترس نیست و برخی می گویند فرار کرده است؛ اگر متهم با پول فرار کرده باشد و اموال او در کشور کفاف ندهد و مردم هم از قوه انتظار بازگرداندن اموال خود را داشته باشند، قوه قضاییه چه می تواند بکند. آیا همیشه اموال شناسایی شده به میزان بدهکاری است».
اژه ای ادامه داد: ۶٠٠ نفر تاکنون شکایت کردند و نمی دانیم چقدر اموال منقول و غیرمنقول از او در دسترس است که هنوز به این مرحله نرسیدیم.
در تارنمای سکه ثامن نیز این اطلاعیه منتشر شده که «بنا به دستور بازپرس پرونده در صورتی که مدیران و دست اندرکاران سایت، خود حضوری داشته باشند و در جهت تأدیه حقوق کاربران سایت و رفع ابهام و نگرانی آنها حضور و مراجعه و همکاری کنند، دستگاه قضایی در جهت حل مشکلات مردم بدون نگاه به برخورد قضایی و انتظامی، تا رفع کامل مشکلات حادث شده در کنار همه خواهد بود، لذا افراد مذکور شخصاً با در دست داشتن مدارک در اسرع وقت جهت پیگیری و هماهنگی به شعبه ۵ بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۱ تهران مراجعه نمایند».
البته باید گفت که بجز ثامن چندین سایت خرید و فروش آنلاین طلا و سکه نیز در فضای مجازی فعالند که اتحادیه طلا از نامه نگاری با نهادهای ذی ربط برای جلوگیری از ادامه فعالیت آنها خبر داده است.
اکنون باید منتظر بررسی های دستگاه قضا در پرونده سکه ثامن بود هرچند نتیجه کار، هرچه باشد نمی تواند اهمال های صورت گرفته را توجیه کند./۱۳۹۷/۰۷/۰۳اقتصادآنلاین بنقل ازایرنا
***
بیوگرافی فرهاد زاهدی فر مدیر سکه ثامن
علت ورشکستی سکه ثامن از سری شرکت های فروش سکه میباشد که فقط به صورت مجازی فعالیت میکند و هیچ شعبه فیزیکی در سراسر کشور ندارد
اما خبر ورشکستی این شرکت که با امتیاز شرکت بازرگانی آریو پرگاس آیلین بود و با نام سکه ثامن فعالیت میکرد منتشر شد.
موسسه ثامن از طریق درگاه اسینترنتی سکه ها را به فروش میگذارد ولی امروز اعلام شد که این شرکت دیگر فعالیتی ندارد و سرمایه گذاران در این موسسه بلاتکلیف باقی ماندهاند.
شروع فعالیت سکه و موسسه ثامن
این موسسه که به نام اصلی شرکت بازرگانی آریو پرگاس آیلین و نام اختصاری سکه ثامن از سال ۱۳۹۵ شروع به کار کرده و حیطه فعالیت این موسسه در زمینه مرکز معاملات سکه و طلای آبشده، معاملات حواله شنبه ای طلا،معاملات جهانی انس طلا، گشایش اعتبارات و ال سی، واردات و صادرات کالاهای مجاز، اخذ وام و اعتبارات ارزی وریالی ازتمام بانک های خارجی و داخلی می باشد که به صورت مجازی و اینترنتی فعالیت می کرده است.
موسس و مدیر سکه ثامن کیست ؟
موسسه سکه ثامن به مدیریت فرهاد زاهدی فر فعالیت خود را در سال ۱۳۹۵ شروع کرده است.
مسدود کردن حساب های مدیر سکه ثامن
طی دستور دادستانی کل کشور در نامهای به پلیس فتا مدیر سایت سکه ثامن فرهاد زاهدی فر تحت تعقیب قضایی و انتظامی قرار گرفته و تمامی حساب های بانکی وی مسدود شده است.
فرهاد زاهدی فر مدیر سکه ثامن کیست
پلیس فتا در نامه ای با عنوان اجرای دستور قضایی به اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی اعلام کرد تمامی حساب های بانکی مدیر سکه ثامن به عنوان شرکت تجارت الکترونیک ثامن اطلاعاتی مسدود شده و مشخصات مالک حساب و پرینت حساب ها به این مرکز ارسال شود.
ممنوع الخروجی مدیر سکه ثامن فرهاد زاهدی فر
بازپرس شعبه پنجم دادسرای ناحیه ۳۱ تهران دستور ممنوع الخروجی فرهاد زاهدی فر صادر شده است.
مدیر سکه ثامن به اتهام کسب درآمد نامشروع در سایت سکه ثامن و به علت شکایات زیاد و شاکی فراوان وتحت تعقیب بودن و برای جلوگیری از خروج از ایران، ممنوع الخروج شده است.
آمار تایید نشده از مالباختگان شرکت سکه ثامن
طی بر ملا شدن ورشکستگی سکه ثامن خبرهای تایید نشده حاکی از کلاهبرداری ۱۵ هزار میلیارد تومانی سکه ثامن داشته و این سایت به علت ورشکستگی توان باز پرداخت اصل پول مالباختگان را ندارد.
ماجرای ثبت الکترونیکی با نماد اب نماد وزارت صنعت و معدن
شرکت تجارت الکترونیک ثامن که با برند سکه ثامن فعالیت داشته ابتدا به بهانه تعمیرات درون سایتی در دسترس خارج شده و سپس eنماد حذف شد.
این نماد مسئولیت مستقیمی در خصوص تایید مراکز تجارت الکترونیک در کشور دارد که ناگهان به حذف سایت سکه ثامن از لیست شرکت های ثبت شده خود کرد.
عکس مدیر سکه ثامن
طبق سندی که یکی از سرمایه گذاران این سایت برای مشرق ارسال کرده است، تا پیش از این، سکه ثامن دارای مجوز از سوی مرکز ای-نماد- وابسته به وزارت صنعت معدن و تجارت بوده است.
براساس این سند مشخص است که شرکت سکه ثامن توانسته بود اعتماد مدیران وزارت صنعت را در خصوص کسب و کار خود جلب نماید. در این خصوص گمانه زنیهایی نیز مبنی بر استفاده از جایگاه یکی از نزدیکان رئیس شرکت ثامن که از مدیران وزارت صنعت است نیز از سوی سرمایهگذاران مطرح میشود.
علت ورشکستی سکه ثامن
اما متاسفانه شرکت ارائه دهنده نماد اعتماد الکترونیکی سایتهای اینترنتی، پس از اتفاقات اخیر در حرکتی یک سویه و بدون هیچ توضیح خاصی، نماد اعتبار سایت سکه و طلای ثامن را حذف کرد.
در بخش استعلام شرکت های سایت ارائه دهنده نماد اعتماد الکترونیکی نیز با بررسی آدرس سایت ثامن، عبارت کوتاه “ثبت نشده است” نشان داده میشود.
از سوی دیگر، حذف سایت سکه ثامن از میان دارندگان این نماد، در حالی اتفاق میافتد که در بخش درباره ما سایت نماداعتماد الکترونیکی آمده است:
ساماندهی سایت های تجاری در کشور موثرترین گام برای ایجاد فضای تجارت الکترونیکی بهخصوص B2C خواهد بود.
به نحوی که مردم در هنگام خرید از طریق اینترنت با اطمینان از این که سایت ها به تعهدات خود در قبال آنان عمل خواهند کرد و حقوق مصرف کنندگان را به رسمیت می شناسند، اقدام به خرید می کنند./دکترسلام
***
چگونگی اعلام ورشکستگی-سکه ثامن
سکه ثامن بعد از تشدید نگرانی ها در بین سرمایه گذاران خود رسماً اعلام ورشکستگی کرد و نوشت: “به اطلاع می رساند بنا به استفاده کاربران و تریدرها از ربات های غیرمجاز و همچنین
کارمند ثامن که به نام شوهر خود معامله می کرد به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان و………به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان و سودهای غیر متعارف کاربران که به وسیله ربات ها و اتورفرش استفاده شده است، به اطلاع می رساند سکه ثامن ورشکستگی خود را اعلام می نماید و از امروز فقط کاربران می توانند پول های خود را بدون دریافت سودهای غیر متعارف، ثبت درخواست نمایند. کاربران امروز مهلت دارند موجودی خود را به فروش رسانده و درخواست واریز نمایند“.
فرهاد زاهدیفر مدیریت مرکز طلای ثامن این سامانه را برای سهولت تجارت هموطنان، بدون دغدغه زمانی و مکانی ایجاد کرده و از مهمترین محاسن این مرکز امنیت بالای اطلاعات شخصی کاربران است. علاقهمندان نیز میتوانند با دسترسی به اینترنت و با مراجعه به سایت طلای ثامن به صورت رایگان در سامانه معاملاتی سکه و طلای ثامن ثبتنام و معاملات خود را آغاز کنند.”
یکی از مشتریان این سایت با ابراز نگرانی از مسدود شدن حساب های این شرکت و ابهام در دریافت سرمایه خود، گفت:
“به ما اعلام شده که دلیل اینکه حساب ها از طرف بانک مرکزی مسدود شده باید برای دریافت پول خود صبر کنیم و اگر قرار هم باشد که پول های ما پرداخت شود، سودی به آن تعلق نمی گیرد و اصل پول را پرداخت می کنند که با این حساب بسیاری از مشتریان این سایت مبالغ میلیاردی متضرر خواهند شد. ”
هنوز بانک مرکزی واکنشی به سرنوشت سکه ثامن نشان نداده است و باید منتظر ماند و دید که سرانجام این شرکت و مشتریان آن چه خواهد شد و هنوز مشخص نیست که می توان برای آنها عبارت مالباخته را به کار برد یا خیر…
البته سرهنگ تورج کاظمی، رییس پلیس فتای تهران با اشاره به پرونده شرکت سکه ثامن، گفته است:
پرونده شرکت تجارت الکترونیک ثامن یا همان «سکه ثامن» در مراحل تحقیقات اولیه خود بوده و چند نفر شاکی هم دارد.
رییس پلیس فتای تهران افزود: اگر فردی شکایتی در این خصوص دارد باید در دادسرای جرایم رایانهای شکایت خود را مطرح کند تا پرونده آنها برای رسیدگی در دستور کار قرار گیرد./منبع : ۳۰ شهریور ۱۳۹۷ رویداد۲۴
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:درتهیه این خبراصلاحاتی درمنابع انجام گرفته شده است(حذف واضافات)
***
متهم پرونده سکه ثامن«فرهادزاهدی فر» از کشور خارج شد
دادستان تهران گفت: متاسفانه یک روز قبل از تشکیل پرونده قضایی متهم از کشور خارج شده و چند روز قبل از آن نیز همسرش را از کشور خارج کرده؛ اما تمام حسابها و اموالش از جمله املاک و تعدادی اتومبیل گرانقیمت توقیف شده است.
جعفری دولت آبادی با ابراز تاسف از اینکه چرا باید افرادی در قالب فروش سکه اقدام بانکی انجام دهند، در تشریح اقدامات مجرمانه صورت گرفته در این پرونده، گفت: افراد از این فرد سکه خریداری کرده و آن را تحویل نمیگرفتند و میتوانستند سود آن را دریافت نمایند، در حدی که یک سپرده گذاری در حد کلان انجام شده و افراد زیادی را جذب کرده بودند.
دادستان تهران بار دیگر از مردم خواست که غیر از بانک و موسسات مالی مجاز، به هیچ شرکت و موسسهای اعتماد نکنند.
جز بانک و موسسات مالی مجاز، هیچ شرکت و موسسهای حق ندارد به مردم سود پرداخت کند و پرداخت سود به خصوص در قالب سپردههای کلان جرم است و در قانون مبارزه با اخلالگران به این موضوع تاکید شده است.
افرادی شکایت کردهاند و پرونده در دادسرای تهران مفتوح است و امیدواریم که با کمک ترکیه، متهم به کشور بازگردد.
جعفری دولت آبادی در رابطه با پرونده کلاهبرداری در قالب دریافت طلا و پرداخت سود به مردم از اتحادیه طلا و جواهرات به دلیل عدم نظارت گلایه کرد و افزود: صنف طلا نمیتواند از مردم پول بگیرد و سود بدهد، حتی اگر خود افراد تقاضا کنند.
دادستان تهران از دستگیری متهم این پرونده خبر داد و بیان داشت: این طلافروش که سالهای زیادی در تهرانپارس فعالیت میکرده هفته گذشته در شیراز دستگیر و همه اموال وی توقیف شده است.
وی تصریح کرد: این فرد مدعی است که بیش از ۲۴۰ میلیارد تومان بدهی ندارد و میتوان گفت که اموال توقیف شده از وی تکافوی پرداخت بدهیها را میدهد و شاکیان اجازه دهند که پلیس و دادستانی کار خود را انجام دهد تا وجوه مردم بازگردانده شود.
جعفری دولت آبادی با بیان اینکه هیچکسی حق ندارد در ازای دریافت طلا به مردم سود دهد، گفت: حتی بانک کارگشایی نیز وقتی طلاهای مردم را میگیرد در قالب ارزش طلا به آنها وام میدهد و سودی پرداخت نمیکند و اشکالی نیز ندارد؛ اما در این پرونده از افراد پول و طلا گرفته شده و به آنها سود دادهاند که اشکال دارد./
***
مامسئول نیستم،چون هشدارداده بودیم گوش نکردید
اتحادیه طلا و جواهر یا بانک مرکزی مسئول بازپرداخت سرمایه مردم نیست؛ چرا که بارها برای معاملات سکه و طلا به صورت آنلاین هشدار داده شده بود و اتحادیه و بانک مرکزی هیچگونه مجوز یا تبلیغاتی برای این کسب و کار نداشته که حالا بعد از اعلام ورشکستگی نسبت به پرداخت خسارتهای آن اقدام کند.
آیت محمدولی درباره پرونده سکه ثامن به ایبِنا گفت: پرونده سکه ثامن توسط دستگاه قضایی در حال رسیدگی و تحقیقات بیشتر است و مالباختگان سکه ثامن نیز به منظور معلوم شدن تعداد مالباختگان و رقم کلاهبرداری این شرکت باید برای شکایت به دادگاه مراجعه کنند و منتظر باشند تا این پرونده به صورت قانونی تعیین تکلیف شود. شرکت سکه ثامن باید تا آخرین ریال نسبت به پرداخت سرمایه مالباختگان اقدام کند.
رییس اتحادیه طلا و جواهر با بیان این که مدیر سکه ثامن سرمایههایی دارد، تاکید کرد: با توجه به توقیف حسابهای مدیر سکه ثامن با همکاری بانک مرکزی و تحت تعقیب قضایی گرفتن این فرد توسط دستگاه قضایی، اطلاعاتی به ما رسیده که عنوان میکند
مدیر سکه ثامن در حدود ۵۰ میلیارد تومان در حسابهای بانکی خود دارد و صاحب چندین املاک و زمین است
در چارچوب قانون دستگاه قضایی این سرمایهها را بررسی و برای بازپرداخت خسارتهای سکه ثامن به مردم استفاده میکند.
وی با اشاره به سایر سایتها و معاملات آنلاین طلا خاطر نشان کرد: «اتحادیه طلا و جواهر تهران با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت به دنبال توقف فعالیت سایتهای فروشنده طلا و سکه به صورت آنلاین است؛ چرا که بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار در سال ۱۳۹۳ معامله هرگونه ارز و سکه در فضای مجازی ممنوع است و سایتهای طلا تا زمانی که این حوزه ساماندهی نشده و مجوزهای لازم را اخذ نکردهاند باید متوقف شوند و در همین راستا نیز مکاتباتی انجام شده و در حال ادامه روند پیگیریهای قانونی است.»
شرکت بازرگانی آریو پرگاس آیلین با عنوان «سکه ثامن» در زمینه مرکز معاملات سکه و طلای آب شده، معاملات حواله شنبهای طلا، معاملات جهانی انس طلا، گشایش اعتبارات و السی، واردات و صادرات کالاهای مجاز، اخذ وام و اعتبارات ارزی و ریالی از تمام بانکهای خارجی و داخلی بالغ بر دو سال است که به صورت مجازی بدون مجوز فروش آنلاین طلا و سکه در حال فعالیت بوده و صرفا با مجوز خُرده فروشی طلا و سکه از اتحادیه شهرستان بناب فعالیت داشت که حالا با اعلام ورشکستگی این شرکت مشکلات متعددی را برای سرمایه گذاران خود ایجاد کرده است.
بر اساس اطلاعات غیر رسمی بالغ بر ۳ هزار سرمایهگذار و ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایه توقیف شده در پرونده سکه ثامن موجود است.»/ ۸ مهر ۱۳۹۷ایسنا