روش تشخیص پخته بودن گوشت استیک با استفاده از انگشت
اگر میخواهید درباره نحوه تشخیص پخته بودن استیک با استفاده از انگشت، زمان پخت استیک، طرز تهیه استیک گوشت گوساله، بهترین گوشت برای استیک، طرز تهیه استیک کبابی و تشخیص میزان پخت گوشت با استفاده از انگشتان اطلاعاتی کسب کنید در این نوشتار با ما همراه شوید.
پایگاه خبری تحلیلی فردا: در این مطلب درباره روش تشخیص پخته بودن استیک با استفاده از انگشت، تشخیص میزان پخت گوشت با کمک انگشتان دست، طرز تهیه استیک گوشت گوساله، گوشت مخصوص استیک، طرز تهیه استیک گوشت با سس قارچ، بهترین گوشت برای استیک و زمان پخت استیک اطلاعاتی را در اختیارتان قرار میدهیم.
میخواهید برای شام استیک درست کنید، ولی دماسنج گوشت ندارید؟ خوشبختانه یک روش آسان برای تشخیص پخته بودن استیک بدون دماسنج گوشت وجود دارد. برای این کار تنها به دستانتان نیاز دارید! به مطالعهی این نوشتار ادامه دهید تا با نحوه استفاده از انگشت برای تشخیص پختن استیک آشنا شوید!
خلاصه
برای اینکه بررسی کنید آیا استیک پخته است، نوک شستتان و نوک انگشت اشارهتان را روی هم بگذارید، عضلهی زیر شستتان را لمس کنید. روی استیک را فشار دهید و ببیتید آیا همین حس را به شما منتقل میکند، اگر اینگونه بود استیک را از روی حرارت بردارید. برای استیک متوسط رو به خام، انگشت شست و انگشت میانی، برای استیک متوسط، انگشت شست و انگشت حلقه، و برای استیکهای بهخوبی پخته شده، انگشت شست و انگشت کوچک را لمس کنید. برای آموزش نکاتی در مورد نحوه پخت یک استیک عالی، و زمان مناسب پخت بسته به ضخامت تکه گوشتتان به مطالعه این متن ادامه دهید.
الف. پخت استیک
۱. استیک را به صورت دلخواهتان مزهدار کنید
مرینیت کردن استیک اختیاری است، ولی میتواند طعم خوبی به گوشتتان بدهد. شما میتوانید گوشتتان را چند ساعت قبل مزهدار کنید، ولی مراقب باشید مرینیت را برای مدت طولانی انجام ندهید، زیرا نمک موجود در مارینادها رطوبت درون گوشت را خارج میکند. اضافه کردن نوک انگشت نمک و فلفل نیز یک روش عالی برای طعمدار کردن گوشت است.
مطلب مرتبط: روش تشخیص زعفران اصل از تقلبی
۲. تابه گریل یا نچسبتان را گرم کنید
اگر از ماهیتابه استفاده میکنید، حتما مراقب باشید یک ماهیتابهی نچسب بزرگ باشد که تمام استیکهایتان را در خود جای دهد. از روغن مناسب برای حرارت ملایم تا زیاد استفاده کنید (مانند کانولا). روغن را در ماهیتابه بریزید و با حرارت متوسط رو به بالا آن را گرم کنید.
- از کره استفاده نکنید. ابتدا قهوهای میشود و سپس میسوزد.
- تا زمانیکه روغن داغ داغ نشده است استیک را اضافه نکنید.
۳. ابتدا یک طرف استیک را به مدت ۴-۵ دقیقه روی حرارت متوسط به بالا بپزید
وقتی یک سمت استیکتان پخته شد، آن را برگردانید و سمت دیگر آن را بپزید.
مطلب مرتبط: دستور پخت برنج کته و آبکشی
۴. سمت دیگر استیکتان را بپزید
میزان زمانی که برای پخت طرف دیگر استیکتان نیاز دارید به ضخامت استیک و سلیقهی پخت شما بستگی دارد. حرارت را روی متوسط رو به بالا نگه دارید.
- برای استیک خام با ضخامت ۱⁄۲، ۱ - ۱⁄۴، ۱ اینچ، به مدت ۳-۵ دقیقه بیشتر بپزید.
- برای استیک مدیوم – خام با ضخامت ۱⁄۲، ۱ - ۱⁄۴، ۱ اینچ، به مدت ۵ دقیقه بیشتر بپزید.
- برای استیک مدیوم با ضخامت ۱⁄۲، ۱ - ۱⁄۴، ۱ اینچ، به مدت ۵-۷ دقیقه بیشتر بپزید.
- برای استیک خوب پخته شده با ضخامت ۱⁄۲، ۱ - ۱⁄۴، ۱ اینچ، به مدت ۸-۱۰ دقیقه بیشتر بپزید.
- اگر استیکتان نازکتر از ۱⁄۴، ۱ اینچ بود یک یا دو دقیقه از زمان پخت کم کنید.
- اگر استیکتان ضخیمتر از ۱⁄۲، ۱ اینچ بود یک یا دو دقیقه به زمان پخت اضافه کنید.
ب. تشخیص پختن استیک
۱. تشخیص استیک خام
برای تشخیص استیک خام، سر انگشت شستتان را به انگشت اشاره بزنید. اگر میخواهید استیکتان به خوبی پخته باشد، لازم است سر انگشت شستتان را به انگشت کوچکتان بزنید و به زیر شستتان دست بزنید (حدودا ۱ اینچ پایینتر از شست، جاییکه به کف کف دستتام متصل میشود). حسی که در زمان لمس این نقطه دارید را با حسی که در زمان لمس استیک دارید مقایسه کنید.
- این دو حس را با هم مقایسه کنید. اگر این دو حس یکسان بودند، استیک شما به خوبی پخته است. اگر استیک شما لطیفتر بود، آنگاه به پخت ادامه دهید یا از یک دماسنج گوشت استفاده کنید.
مطلب مرتبط: روش تشخیص بیماری با نوشیدن آبغوره
۲. تشخیص استیک مدیوم رو به خام
۳. تشخیص استیک مدیوم
۴. تشخیص استیک به خوبی پخته شده
۵. استیک را پس از پخت از روی اجاق بردارید
پس از آنکه استیکتان را به حد مطلوب پختید، آن را از روی حرارت برداردی و اجازه دهید کمی بماند. برای استراحت دادن به استیک، بگذارید به مدت ۵-۱۰ دقیقه در دمای اتاق بماند. این دورهی استراحت باعث میشود استیک آب گوشت را که در فرآیند پخت از آن جدا شده است مجددا جذب کند، بنابراین آبدارتر و لطیفتر میشود.
مترجم: فاطمه بختیاری دزفولی
منبع: wikihow