طرز تهیه موس خرمالو مرحله به مرحله
اگر قرار باشه شما بین انواع دسر ها اولویت بندی کنید، چه دسر هایی رو انتخاب خواهید کرد؟ قطعاً برای من “موس” ها یکی از انتخاب های اولیه ام خواهد بود! اگر شما هم مثل من طرفدار این دسر خوشمزه هستین و طعم خرمالو رو می پسندین، این دسر بی نظیر رو حتماً امتحان کنید.
اگر قرار باشه شما بین انواع دسرها اولویت بندی کنید، چه دسرهایی رو انتخاب خواهید کرد؟ قطعاً برای من “موس”ها یکی از انتخابهای اولیه ام خواهد بود! دسری که خامهای باشه، با بافت سبک و پفکی و طعم میوه مورد علاقت، قطعاً باید خوشمزه باشه. اگر شما هم مثل من طرفدار این دسر خوشمزه هستین و طعم خرمالو رو میپسندین، این دسر بی نظیر رو حتماً امتحان کنید.
مواد لازم برای تهیه موس خرمالو
خرمالو ۴ عدد
زرده تخم مرغ ۲ عدد
وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر ژلاتین ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش تازه ۱ قاشق غذاخوری
آب ۱/۴ پیمانه
شکر ۵ قاشق سوپ خوری
آرد گندم ۳ قاشق غذاخوری
شیر ولرم ۱ پیمانه
خامه ۱/۳ پیمانه
عسل ۱/۴ پیمانه
مراحل تهیه موس خرمالو
برای شروع خرمالو رو پس از شستن داخل بلندر یا مخلوط کن میریزیم و تا به صورت پوره در بیاد. بعد پوره رو برای اطمینان از اینکه کاملاً یکدست باشه از صافی رد میکنیم.
برای مرحله بعدی ژلاتین رو آماده میکنیم. آب لیمو ترش تازه رو روی ۱/۴ پیمانه اب سردی که داشتین میریزیم و بعد پودر ژلاتین رو روی اون میپاشیم.
۵ دقیقه زمان میدیم تا پور ژلاتین حالت اسفنجی پیدا کنه. بعد اون رو داخل مایکروفر یا به روش بن ماری کاملاً در آب حلش میکنیم تا زلال و شفاف بشه. اجازه میدیم تا خنک بشه و میریم سراغ مرحله بعدی. سپس زردههای تخم مرغ رو توی یک کاسه میریزیم و شکر به بهش اضافه میکنیم.
همزن رو روشن میکنیم و با دور متوسط شروع به همزدن میکنیم تا مخلوطمون به رنگ روشن در بیاد. بعد وانیل رو اضافه میکنیم و یک دقیقه دیگه به همزدن ادامه میدیم. برای مرحله بعدی آرد و شیر ولرم رو به مواد اضافه میکنیم و خوب با هم مخلوط میکنیم.
خالا مواد رو داخل قابلمه نچسبی میریزیم و روی شعله ملایم قرار میدیم و شروع به همزدن میکنیم و یکی دو دقیقه مرتب هم میزنیم تا مواد کم کم غلیظ بشه. مواد رو از روی حرارت بر میداریم و سپس پوره خرمالو رو به مخلوط اضافه میکنیم و با هم مخلوط میکنیم.
خوب هم میزنیم تا مواد یکدست بشن، حالا ژلاتین حل شده رو اضافه میکنیم.
تو این مرحله نوبت اضافه کردن خامه است. خامه رو به مخلوطمون اضافه میکنیم و به خوبی مواد رو هم میزنیم تا خامه کاملاً مخلوط بشه و گلولهای ازش باقی نمونه.
و نهایتا عسل رو به موس اضافه میکنیم و مجدداً مواد رو به هم میزنیم.
حالا مخلوط رو داخل ظرف سرو یا قالب میریزیم و برای حداقل ۳ ساعت داخل یخچال قرار میدیم تا کاملاً خودش رو بگیره.
اگر از قالب استفاده کردین، قبل از ریختن مواد داخلش، اون رو برای ۱۰ دقیقه داخل فریزر قرار بدین و بعد مواد رو داخلش بریزین. بعد از سپری شدن مدت زمان کافی و اماده شدن دسر، ابتدا با یک چاقوی نوک تیز لبههای دسر رو به آرومی از قالب جدا کنین و بعد اون در برای یکی دو دقیقه داخل آب گرم قرار بدین و بعد روی بشقاب سرو برگردونین.
مواد لازم برای تهیه موس خرمالو
خرمالو ۴ عدد
زرده تخم مرغ ۲ عدد
وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر ژلاتین ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش تازه ۱ قاشق غذاخوری
آب ۱/۴ پیمانه
شکر ۵ قاشق سوپ خوری
آرد گندم ۳ قاشق غذاخوری
شیر ولرم ۱ پیمانه
خامه ۱/۳ پیمانه
عسل ۱/۴ پیمانه
مراحل تهیه موس خرمالو
برای شروع خرمالو رو پس از شستن داخل بلندر یا مخلوط کن میریزیم و تا به صورت پوره در بیاد. بعد پوره رو برای اطمینان از اینکه کاملاً یکدست باشه از صافی رد میکنیم.
برای مرحله بعدی ژلاتین رو آماده میکنیم. آب لیمو ترش تازه رو روی ۱/۴ پیمانه اب سردی که داشتین میریزیم و بعد پودر ژلاتین رو روی اون میپاشیم.
۵ دقیقه زمان میدیم تا پور ژلاتین حالت اسفنجی پیدا کنه. بعد اون رو داخل مایکروفر یا به روش بن ماری کاملاً در آب حلش میکنیم تا زلال و شفاف بشه. اجازه میدیم تا خنک بشه و میریم سراغ مرحله بعدی. سپس زردههای تخم مرغ رو توی یک کاسه میریزیم و شکر به بهش اضافه میکنیم.
همزن رو روشن میکنیم و با دور متوسط شروع به همزدن میکنیم تا مخلوطمون به رنگ روشن در بیاد. بعد وانیل رو اضافه میکنیم و یک دقیقه دیگه به همزدن ادامه میدیم. برای مرحله بعدی آرد و شیر ولرم رو به مواد اضافه میکنیم و خوب با هم مخلوط میکنیم.
خالا مواد رو داخل قابلمه نچسبی میریزیم و روی شعله ملایم قرار میدیم و شروع به همزدن میکنیم و یکی دو دقیقه مرتب هم میزنیم تا مواد کم کم غلیظ بشه. مواد رو از روی حرارت بر میداریم و سپس پوره خرمالو رو به مخلوط اضافه میکنیم و با هم مخلوط میکنیم.
خوب هم میزنیم تا مواد یکدست بشن، حالا ژلاتین حل شده رو اضافه میکنیم.
تو این مرحله نوبت اضافه کردن خامه است. خامه رو به مخلوطمون اضافه میکنیم و به خوبی مواد رو هم میزنیم تا خامه کاملاً مخلوط بشه و گلولهای ازش باقی نمونه.
و نهایتا عسل رو به موس اضافه میکنیم و مجدداً مواد رو به هم میزنیم.
حالا مخلوط رو داخل ظرف سرو یا قالب میریزیم و برای حداقل ۳ ساعت داخل یخچال قرار میدیم تا کاملاً خودش رو بگیره.
اگر از قالب استفاده کردین، قبل از ریختن مواد داخلش، اون رو برای ۱۰ دقیقه داخل فریزر قرار بدین و بعد مواد رو داخلش بریزین. بعد از سپری شدن مدت زمان کافی و اماده شدن دسر، ابتدا با یک چاقوی نوک تیز لبههای دسر رو به آرومی از قالب جدا کنین و بعد اون در برای یکی دو دقیقه داخل آب گرم قرار بدین و بعد روی بشقاب سرو برگردونین.
منبع: دونفره