اهالی مناطق حاشیه نشین به عنوان شهروند باید ساماندهی شوند
به گزارش ایرنا، محمدصادق کریمی کیا روز شنبه در نشست شورای اجتماعی خوزستان با تاکید بر اینکه تا پیش از استقرار دفاتر تسهیل گری در مناطق حاشیه نشین خوزستان آمار مشخص و دقیقی از جمعیت ساکنان وجود نداشت، بیان کرد: نبود آینده...
وی ادامه داد: ساکنان حاشیه نشین خوزستان شهروند این استان هستند و باید برای ساماندهی آنها اقدامات و برنامه ریزی جدی صورت بگیرد.
وی به طرح توانمند سازی منطقه 'علی آباد' اهواز در مجاورت فرودگاه اهواز و در محل تاسیسات نفتی اشاره کرد و گفت: اگر شورای اجتماعی خوزستان به این مناطق ورود نکند و برنامه ریزی لازم را انجام ندهد جمعیت محله ای مانند علی آباد در 10 سال آینده از پنج هزار نفر به 10 هزار نفر افزایش می یابد.
دبیر شورای اجتماعی خوزستان خاطرنشان کرد: تا پیش از این برای مناطق حاشیه ای خوزستان برنامه منسجم و عملی وجود نداشت تا اینکه طرح توانمندسازی پیشنهاد شد و بر اساس این اقدام می توان به مناطق حاشیه ای رسمیت داد و از آسیب های احتمالی اجتماعی، فرهنگی و امنیتی ناشی از وجود اینگونه محلات جلوگیری کرد.
کریمی کیا افزود: اینگونه مناطق روزانه و شبانه در حال گسترش هستند و لازم است هرچه سریعتر ساماندهی شوند.
وی به ایجاد 2 شهر جدید رامین و شیرین شهر به عنوان پروژه هایی که بدون بررسی کارشناسی صورت گرفتند اشاره کرد و گفت: این شهرها در حالی احداث شدند که میلیاردها ریال از بودجه دولت صرف ساخت آنها شد و امروز در زمینه جابجایی مناطق حاشیه ای کاربردی ندارند.
* خطر همچنان مناطق ریزشی منبع آب اهواز را تهدید می کند
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان با اشاره به اینکه 800 خانوار در محله غیر رسمی منبع آب اهواز در مناطق ریزشی قرار دارند، بیان کرد: همزمان با آغاز فصل بارندگی ساکنان این سکونتگاه ها در معرض خطر هستند که باید هرچه زودتر اقدام جدی در این خصوص انجام شود.
وی یادآور شد: هر اتفاق ناگواری که ناشی از ریزش در منبع آب اهواز رخ بدهد همه ما مدیران، مسئول هستیم به این دلیل که تاکنون نتوانسته ایم ساکنان را جابجا کنیم.
کریمی با اشاره به اینکه این شرایط در دیگر شهرهای خوزستان وجود دارد، ادامه داد: به عنوان مثال بیشتر مناطق شهرهای مسجدسلیمان و ایذه دارای سکونتگاه های خطرناک هستند.
وی بر تعیین تکلیف و ساماندهی مناطق حاشیه نشین اهواز تاکید و گفت: باید برنامه ریزی الگوی های مهاجرت درون و برون استانی را رعایت کنیم و از آنجا که خوزستان به یک استان مهاجرفرست تبدیل شده، توسعه شهری باید بر اساس برنامه ریزی و بررسی کارشناسی شده باشد.
* منطقه علی آباد اهواز ایمنی لازم برای سکونت را ندارد
مدیرکل ثبت احوال خوزستان نیز در جریان بررسی طرح توانمندسازی منطقه علی آباد اهواز، بیان کرد: این سکونتگاه به دلیل وجود لوله های نفتی و صنعتی بودن محل، ایمنی لازم برای ادامه سکونت اهالی را ندارد.
بهنام مریدی ادامه داد: اگر دولت اینگونه مناطق را رسمیت ببخشد و اقدام به صدور سند مالکی کند افراد سودجو به ادامه ساخت و ساز غیرمجاز خود ادامه می دهند.
وی با بیان اینکه به افراد بی بضاعت سرپناه بدهیم خوب است، بیان کرد: در هر صورت باید جوانب را هم درنظر گرفت که در منطقه ای مثل علی آباد شرکت نفت با وجود خطوط لوله اجازه حفاری و ایجاد شبکه فاضلاب را نمی دهد.
وی گفت: بهتر است ساکنان اینگونه مناطق حاشیه ای به شهر رامین منتقل شوند.
** توانمندسازی مناطق حاشیه بدون چارچوب قانونی بی اساس است
شهردار اهواز نیز در خصوص توانمندسازی مناطق حاشیه ای، گفت: شکل گیری شهرها بر اساس طرح های جامع تفصیلی است که ارتباط مستقیمی با توسعه شهری دارد و باید در برنامه ریزی ها به آن توجه شود.
منصور کتانباف افزود: اگر این مناطق به صورت قانونی در طرح جامعه گنجانده نشوند تمام فعالیت ها و هزینه هایی که انجام می شود بی اساس خواهد بود و باید نسبت به آن پاسخگو باشیم.
وی با اشاره به اینکه برای رفع این مشکل باید اداره کل مسکن و شهرسازی و استانداری خوزستان در این خصوص اقدام کنند ، بیان کرد: به نظر می رسد این موضوع با انجام پیگیری و مکاتبه با وزارت راه و شهرسازی قابل حل باشد.
شهردار اهواز همچنین تصویب نخستین طرح جامع شهر اهواز را در سال 1347 بیان کرد و گفت: طرح جامعی که هم اکنون ملاک عمل در این کلانشهر است مصوب سال 1367 بوده و این درحالی است که افق چشم انداز همه طرح های جامع 10 ساله است.
در این نشست نخستین سند توسعه در منطقه کم برخوردار علی آباد با عنوان ' اقدام مشترک' با حضور دستگاه های اجرایی رونمایی شد.
9931/ 6037