طرز تهیه باسلوق ویژه شب یلدا با ژله انار
در این روش برای تهیه باسلوق، از ژله انار استفاده خواهیم کرد. در صورتی که تمایل دارید به جای ژله انار از آب انار طبیعی استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه باسلوق ویژه شب یلدا
مواد لازم
نشاسته گل ۱ پیمانه
آب سرد ۲ پیمانه
پودر ژله انار ۲ بسته
شکر ۱ پیمانه
روغن مایع ۱/۴ پیمانه
گلاب (اختیاری) ۲ قاشق غذاخوری
پسته (اختیاری) ۱۰۰ گرم
پودر نارگیل به میزان لازم
طرز تهیه باسلوق ویژه شب یلدا با ژله انار
در این روش برای تهیه باسلوق، از ژله انار استفاده خواهیم کرد. در صورتی که تمایل دارید به جای ژله انار از آب انار طبیعی استفاده کنید.
ابتدا یک پیمانه آب روی نشاسته گل بریزید و چند دقیقه اجازه دهید تا نشاسته در آب حل شود؛ سپس نشاسته را از صافی رد کنید.
مابقی آب را با شکر مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. زمانی که شکر کاملا در آب حل شد و چند جوش زد، پودر ژله را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا محلولی شفاف بدست آید.
در این مرحله نشاسته را به آب و شکر اضافه کنید و با حرارت ملایم مرتب شروع به هم زدن کنید تا باسلوق به غلظت مناسب برسد.
در صورت تمایل ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری گلاب را به باسلوق اضافه کنید و جازه دهید مجددا به غلظت مناسب برسد.
در آخر روغن مایع را به مواد بیفزایید و به خوبی مخلوط کنید تا باسلوق اصطلاحا در وسط قابلمه جمع شود.
قابلمه را از روی حرارت بردارید و پسته را اضافه کنید. برای اضافه کردن پسته به باسلوق باید پسته را بلانچ کنید. برای این منظور باید در تابهای آب را به جوش آورید، سپس پسته را به مدت یک تا دو دقیقه درون آب جوش بریزید. سپس، بلافاصله از آب جوش خارج کرده و در ظرفی حاوی آب سرد و قطعات یخ بریزید تا فرایند پخت سریعا متوقف شود. این کار موجب میشود که رنگ پسته تغییر نکند.
پس از اینکه باسلوق ولرم شد، دستان خود را چرب کنید و میزان مناسبی از باسلوق را درون دست خود گرد کرده و درون پودر نارگیل بچرخانید.
مواد لازم
نشاسته گل ۱ پیمانه
آب سرد ۲ پیمانه
پودر ژله انار ۲ بسته
شکر ۱ پیمانه
روغن مایع ۱/۴ پیمانه
گلاب (اختیاری) ۲ قاشق غذاخوری
پسته (اختیاری) ۱۰۰ گرم
پودر نارگیل به میزان لازم
طرز تهیه باسلوق ویژه شب یلدا با ژله انار
در این روش برای تهیه باسلوق، از ژله انار استفاده خواهیم کرد. در صورتی که تمایل دارید به جای ژله انار از آب انار طبیعی استفاده کنید.
ابتدا یک پیمانه آب روی نشاسته گل بریزید و چند دقیقه اجازه دهید تا نشاسته در آب حل شود؛ سپس نشاسته را از صافی رد کنید.
مابقی آب را با شکر مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. زمانی که شکر کاملا در آب حل شد و چند جوش زد، پودر ژله را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا محلولی شفاف بدست آید.
در این مرحله نشاسته را به آب و شکر اضافه کنید و با حرارت ملایم مرتب شروع به هم زدن کنید تا باسلوق به غلظت مناسب برسد.
در صورت تمایل ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری گلاب را به باسلوق اضافه کنید و جازه دهید مجددا به غلظت مناسب برسد.
در آخر روغن مایع را به مواد بیفزایید و به خوبی مخلوط کنید تا باسلوق اصطلاحا در وسط قابلمه جمع شود.
قابلمه را از روی حرارت بردارید و پسته را اضافه کنید. برای اضافه کردن پسته به باسلوق باید پسته را بلانچ کنید. برای این منظور باید در تابهای آب را به جوش آورید، سپس پسته را به مدت یک تا دو دقیقه درون آب جوش بریزید. سپس، بلافاصله از آب جوش خارج کرده و در ظرفی حاوی آب سرد و قطعات یخ بریزید تا فرایند پخت سریعا متوقف شود. این کار موجب میشود که رنگ پسته تغییر نکند.
پس از اینکه باسلوق ولرم شد، دستان خود را چرب کنید و میزان مناسبی از باسلوق را درون دست خود گرد کرده و درون پودر نارگیل بچرخانید.
برای داشتن باسلوقهای یک اندازه این است که باسلوقها را با قاشق سوپ خوری استاندارد اندازه گیری کنید و یا از ترازو برای وزن کردن دقیق آن استفاده کنید.
همچنین شما میتوانید به جای گرد کردن باسلوق ها، از قالبهای سیلیکونی کروی شکل استفاده کنید؛ و یا باسلوق را به صورت تختهای درون سینی بریزید و پس از خنک شدن برش بزنید.
همچنین شما میتوانید به جای گرد کردن باسلوق ها، از قالبهای سیلیکونی کروی شکل استفاده کنید؛ و یا باسلوق را به صورت تختهای درون سینی بریزید و پس از خنک شدن برش بزنید.
منبع: ستاره