تندرستی » قیمه نثار غذای محلی قزوینی است. در قزوین ادویه ای موجود هست که مخصوص خورش قیمه نثار است که اگر بتوانید نوع مرغوب آن را پیدا کنید، غذای شما بی نهایت خوش طعم و خوش عطر می شود. این غذا درگذشته جزو غذاهای مجلسی به شمار می آمد و در عروسی ها هم به عنوان شام عروسی همراه با سبزی خوردن سرو می شد.
مواد لازم
۵۰۰ گرم گوشت مغز ران گوسفندی
۶ پیمانه برنج
۲ قاشق غذاخوری زرشک
۱ قاشق غذاخوری شکر
۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ
۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگ
۱ قاشق غذاخوری خلال بادام
۱ قاشق غذاخوری خلال پسته
۱ قاشق غذاخوری گلاب
۱ قاشق غذاخوری دارچین، هل، زیره
۱۰۰ گرم کره
۱ قاشق غذاخوری زعفران آب گرفته غلیظ
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه
برنج را از قبل خیس کرده و دم کنید. گوشت را به صورت قیمه ای خرد کنید و با پیاز داغ، رب گوجه فرنگی، فلفل سیاه، زردچوبه و کمی روغن تفت دهید. مواد فوق را با ۲ پیمانه آب روی حرارت قرار دهید و حدود یک ساعت بعد، نیمی از خلال بادام خیس خورده را به گوشت اضافه کنید تا گوشت کاملاً مغز پخت شود.بقیه ی خلال بادام خیس خورده را در کمی کره تفت دهید. خلال پسته را نیز در گلاب خیس کنید، سپس در کمی کره تفت دهید. زرشک شسته و خیس خورده را با کمی کره تفت دهید شکر را روی آن بریزید و شعله را خاموش کنید.
یک پیمانه از برنج را که دم کشیده است با زعفران ترکیب نموده و برنج زعفرانی را آماده کنید.