نقد منطقی رشد و تعالی دانشگاه ها را به همراه دارد


نقد منطقی رشد و تعالی دانشگاه ها را به همراه دارد

دزفول - ایرنا - رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه با تاکید بر لزوم وجود نقد در بین دانشجویان و اساتید دانشگاهی گفت: نقد منطقی همراه با اخلاق موجب رشد و تعالی دانشگاه ها می شود.

به گزارش ایرنا حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه روز دوشنبه در کرسی آزاداندیشی با موضوع تعقل و تعبد در فلسفه غرب و حکمت اسلامی در سالن شیخ انصاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول افزود: رابطه عقل و دین در غرب هنوز یک بحث زنده و جدی در دنیا است.
وی اظهار داشت: سه دیدگاه درخصوص عقل در غرب وجود دارد که شامل ایمان گرایی، عقل گرایی حداکثری و عقل گرایی انتقادی است که در ایمان گرایی افراد ایمان می آوردند تا تعقل و تعبد کنند.
رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه با بیان اینکه عقل در دیدگاه عقل گرایی حداکثری نیز تقدم دارد، افزود: ارزش های اخلاقی برای افرادی که به این دیدگاه معتقدند حاکم است و در واقع با عقل به تعبد می رسند.
وی گفت: افراد در دیدگاه عقل گرایی انتقادی نیز اعتقاد دارند عقل بشر توان اثبات دین را ندارد ولی توان ابطال آن را دارد.
حجت الاسلام خسروپناه ویژگی شیعه را تعقل دانست و افزود: شیعیان به علت اینکه اصل امامت عقلانیت است به امامت اعتقاد دارند.
وی با اشاره به اینکه عقلانیت تشیع باعث ظهور نابغه هایی چون ابن سینا شده است، اظهار داشت: حکمای اسلامی مبتنی بر عقل گرایی اعتدالی هستند و تعقل را بر تعبد مقدم می دانند و در واقع عقل آنها را به سمت تعبد سوق می دهد.

** مقاله باید حاصل تحقق باشد نه جمع آوری مقالات قبل
دبیر هیات امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان نیز ضمن تشکر از برگزاری نشست های آزاداندیشی گفت: پژوهش اساس کار دانشگاه هاست و محققان و پژوهشگران باید به سمت پژوهش های کاربردی روی آوردند.
حجت الاسلام فرج اله براتی افزود: متاسفانه بیشتر پژوهش های انجام شده در تراز اهداف انقلاب اسلامی نیست و افراد هیچ نوآوری در مقاله نویسی ندارند که این نظریه پردازی ها می تواند به آنها جهت دهد.
وی بر ضرورت فعالیت های پژوهشی در حوزه های اجتماعی، صنعت و علوم انسانی تاکید کرد و اظهار داشت: مقاله باید حاصل تحقیق باشد ولی اکثر مقاله هایی که مورد داوری قرار می گیرد جمع آوری مقاله های پیشین است که این امر یک آسیب جدی به دانشگاه ها وارد می کند.
حجت الاسلام براتی اظهار داشت: جمع آوری مقالات سرقتی ضمن داشتن اشکال شرعی هیچ مشکلی از اجتماع حل نمی کنند و موجب آسیب رساندن به جامعه می شوند.

** آزاداندیشی در محیطی آرام موجب توسعه و پیشرفت جامعه می شود
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول نیز گفت: اگر به دنبال توسعه و پیشرفت در جامعه هستیم باید از کرسی های آزاداندیشی و آرا و نظرات سایرین در محیطی آرام استفاده کنیم.
علی افروس افزود: برگزاری کرسی های آزاداندیشی موجب نهادینه شدن جریان عدالت خواهی و آزاداندیشی در جامعه می شود و می تواند به الگوی مناسبی برای گفت وگوها در دانشگاه تبدیل شود.
وی اظهار داشت: نقادان باید به طرح دیدگاه های خود در دانشگاه بپردازند تا هزینه های سیاسی و امنیتی که جامعه را درگیر خود کرده، کمتر شوند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول افزود: بیان دیدگاه ها در این کرسی ها باید همراه با تعقل باشد تا شاهد تغییرات بنیادین در آموزش و پژوهش باشیم.
7278/3022


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

دانلود آهنگ تیتراژ پایانی برنامه پدرخوانده از معین زد