به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری برنا؛ موافقت دولت با واگذاری دوباشگاه پرهوادار استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی، یکی از بهترین خبرهایی بود که می توانست به گوش اهالی فوتبال و علاقه مندان این دو تیم سرخابی برسد. در دو سال اخیر تلاش های زیادی برای ساماندهی این دو باشگاه از سوی مسئولان صورت گرفته تا هم ساختارهای آنها اصلاح شود و هم اینکه حسابرسی ها به منظور شفاف سازی مسائل مالی صورت بگیرد. اسپانسرهای استقلال و پرسپولیس بیش از 90 درصد بدهی های 15 سال اخیر دوباشگاه را پرداخت کردند تا فشار کمتری به لحاظ مالی روی سرخابی های پایتخت باشد.
با تلاش شبانه روزی مسئولان دولت تدبیروامید و همچنین نفر اول ورزش کشور این مهم در حال رخ دادن است تا زمینه برای واگذاری سرخابی ها به بخش خصوصی فراهم شود. سازمان خصوصی سازی باتوجه به سازوکارهای قانونی که موظف است ایجاد کند، انجام کار ارزیابی، کارشناسی و بررسیهای مختلف دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را آغاز خواهد کرد تا روند واگذاری تسریع شود.
این واگذاری در چارچوب اصل 44 قانون اساسی تصمیم خوبی بود که دولت آن را اتخاذ کرد اما باید بدانیم در دو دهه گذشته برخی واگذاریها با مشکلاتی مواجه شده که باعث شده اصل واگذاری موفقیتآمیز نباشد و به توسعه و رشد آن شرکت کمک که نکند هیچ، برعکس آن نیز وضعیت به ضرر سهامداران شود. مشکل این تیمها تنها در بحث واگذاری نیست و باید حق باشگاهها را در زمینه حق پخش، بلیت فروشی و تبلیغات محیطی پرداخت کرد تا زمینه رقابت برابر فراهم شود.
این پتانسیل مثبت اجتماعی است درباره خصوصیسازی دو تیم و باید با دقت و بدون شتابزدگی عمل شود، ضمن اینکه واگذاری موفق میتواند سر لوحهای برای واگذاری سایر باشگاههایی که به نوعی هنوز خصوصی نیستند باشد. واگذاری این دو باشگاه باعث خواهد شد که بار روانی و مالی دولت در خصوص اداره آنها از بین برود و از همه مهمتر به سود مردم است و می تواند بدون کمک دولت رونق اقتصادی را در این دو باشگاه شاهد باشیم که در نهایت به سود کشور خواهد بود.
دکتر مسعود سلطانیفر با تاکید بر اینکه از ابتدای خدمتم وعده داده بودم که روند واگذاری دو باشگاه فرهنگی ورزشی استقلال و پرسپولیس را تسریع کنم، گفت: دو سال گذشته برای ساماندهی این دو باشگاه تلاش های ویژه ای انجام داده ایم. در این راستا برای اصلاح ساختار این دو باشگاه به برگزاری منظم مجامع آنها نظارت داشته و مسائل مالی هر دو را شفاف سازی کرده و حسابرسی ها به صورت منظم و منسجم انجام پذیرفته است.
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به انتخاب یک اسپانسر خوب و جذب آن برای دو باشگاه افزود: در راستای ساماندهی شرایط مالی دو باشگاه، در طول 2 سال گذشته موفق به پرداخت بیش از 90 درصد بدهی های آنها که مربوط به بیش از 10 الی 15 سال گذشته آنها بوده است شدیم و توانستیم با اقداماتی از این دست و کاهش فشارهای جانبی روی دو باشگاه، آنها را از مسائل حاشیه ای فاصله بدهیم.
او با بیان اینکه چند ماه قبل به هیئت دولت پیشنهاد دادم که پس از طی کردن مراحل قانونی و اخذ مجوز های مربوطه روند واگذاری دوباشگاه با محوریت سازمان خصوصی سازی و وزارت اموراقتصاد و دارائی با بهترین مدل ممکن انجام پذیرد اعلام کرد: ابتدا موفق به اخذ موافقت دکتر روحانی و سپس معاون اول رئیس جمهور شدم. موضوع به کمیته های تخصصی کمیسیون اقتصادی ارجاع داده شد و در آنجا به تصویب رسید.
وی با اعلام اینکه خوشبختانه پیشنهاد وزارت ورزش و جوانان برای واگذاری دو باشگاه پرطرفدار پرسپولیس و استقلال در جلسه هیئت دولت به تصویب هیئت وزیران رسید اظهار داشت: از امروز سازمان خصوصی سازی با توجه به ساز و کارهای قانونی که موظف است فراهم کند، انجام کار ارزیابی، کارشناسی و بررسی های مختلف را آغاز می کند.
سلطانی فر با ابراز امیدواری نسبت به اینکه هرچه سریع تر واگذاری ها صورت خواهد پذیرفت، خاطرنشان ساخت: در آینده بسیار نزدیک شاهد آن خواهیم بود که موفقیت های فعلی این دو باشگاه، تحت نظارت بخش خصوصی، توسعه خواهد یافت و هر دو باشگاه روند رشد و دستیابی به موفقیت را با جدیت و سرعت هرچه بیشتر دنبال خواهند کرد. رضایتمندی طرفداران عظیم این دو باشگاه مطرح کشور نیزفراهم خواهد شد.
حشمت الله فلاحت پیشه، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم اسلام آباد غرب، پیرامون تصمیم دولت مبنی بر واگذاری باشگاههای استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی به خبرنگار برنا گفت: این واگذاری در چارچوب اصل 44 قانون اساسی تصمیم خوبی بود که دولت آن را اتخاذ کرد اما باید بدانیم در دو دهه گذشته برخی واگذاریها با مشکلاتی مواجه شده که باعث شده اصل آن واگذاری موفقیتآمیز نباشد و به توسعه و رشد آن شرکت کمک که نکند هیچ، برعکس آن نیز وضعیت به ضرر سهامداران شود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه اظهار داشت: وقتی صحبت از دو تیم پرطرفدار استقلال و پرسپولیس می کنیم شعاع دربرگیری ما تمام کشور است و این دو تیم در سراسر ایران هوادار دارند و ریشه های محبوبیت آنها بسیار گسترده است. باید بدانیم که این واگذاری حتما باید از جوانب مختلف از جمله جنبه های اجتماعی، اقتصادی آن و از همه مهمتر جنبه حرفه ای آن یعنی مباحث ورزشی موردبازبینی قرار بگیرد و خدایی نکرده تحت الشعاع سیاست یا پول قرار نگیرد.
فلاحت پیشه در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به وضعیت تیم پاس همدان، تصریح کرد: متاسفانه به علت تصمیمات غلط سیاسی پاس همدان به گونه ای اشتباه واگذار شد، تیمی که سال ها یکی از چهار قطب اصلی فوتبال ایران بود حالا از ادبیات حرفه ای فوتبال ایران پاک شده است. در حال حاضر بازیکنان بسیار خوب و مطرحی در دو تیم استقلال و پرسپولیس بازی میکنند که باعث شده این دو باشگاه به لحاظ بین المللی هم معروف باشند و همین موضوع اهمیت واگذاری آنها را نیز بیشتر می کند. بنده در پایان تاکید می کنم اصل واگذاری پیشنهاد خوبی است اما باید روی محور و موضوع مهم اهلیت در آن بسیار حساس بود چرا که هر شخصی استحقاق اداره و مدیریت این دو باشگاه را ندارد.
عبدالرضا عزیزی، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس و نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار برنا درباره واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به خبرنگار برنا گفت: دولت با موافقت واگذاری استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی گام مهم و خوبی برای سرخآبیهای پایتخت برداشته است و این کار، اقدام خوبی است.
عضو فراکسیون ورزش در ادامه افزود: بنده معتقدم مشکل این تیمها تنها در بحث واگذاری نیست و ما باید حق باشگاهها را در زمینه حق پخش، بلیت فروشی و تبلیغات محیطی پرداخت کنیم تا زمینه رقابت برابر را فراهم کنیم.
نماینده مردم شیروان در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به هواداران میلیونی این دو تیم خاطرنشان کرد: این یک پتانسیل مثبت اجتماعی است درباره خصوصیسازی این دو تیم و باید با دقت و بدون شتابزدگی عمل کنیم، ضمن اینکه واگذاری موفق میتواند سر لوحهای برای واگذاری سایر باشگاههایی که به نوعی هنوز خصوصی نیستند باشد.
محمد حسینی، نماینده مردم تفرش در مجلس شورای اسلامی و عضو فراکسیون ورزش درباره واگذاری باشگاههای استقلال و پرسپولیس به خبرنگار برنا گفت: بنده با این موضوع کاملاً موافق هستم و در بحث اجرای اصل 44 قانون اساسی مبنی بر واگذاری سهام شرکت های دولتی به مردم و بخش خصوصی این موضوع در همین چهارچوب است و میتواند به رشد کیفی این دو باشگاه نیز کمک کند.
وی افزود: براساس قانون قرار بود واگذاری شرکتهای که در گروه اول و دوم قرار دارند تا پایان سال ۹۳ صورت بپذیرد، اما با توجه به شرایط پیش آمده این امر محقق نشد، در کشور یکی از شرکت هایی که باید از دولت جدا شوند و طبق اساسنامه در لیست واگذاری قرار دارند باشگاههای دولتی هستند و قانون گذار هم بر این موضوع تأکید دارد، اما واگذاری استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی ۲ مشکل دارد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درخصوص مشکل های واگذاری دوباشگاه اظهار داشت: این برای چندمین بار است که این باشگاه ها می خواهند واگذار شوند اما درباره مشکلات واگذاری باید گفت یکی از مشکلات مشکل اهلیت و شیوه واگذاری است.به این معنا که این تیمهای ریشهدار و با قدمت، به چه شکلی و به چه اشخاصی قرار است واگذار شود و مشکل دوم میزان ارزش گذاری این باشگاه ها است یعنی اینکه از لحاظ دارایی های ثبت شده و بدهی ها این باشگاه ها در چه شرایطی قرار دارند و پایه واگذاری این باشگاه ها به چه میزان است.
بخش دیگری از صحبتهای عضو فراکسیون ورزش درمورد شیوه واگذاری دو باشگاه بود،حسینی در این باره تصریح کرد: بر اساس قانون باید واگذاری در سازمان بورس و در چارچوب اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی انجام شود و این دو باشگاه به افرادی که توانمندی اداره این باشگاه ها را دارند واگذار شود و من امیدوارم واگذاری این دو باشگاه مهم با شفافیت صحیحی صورت بپذیرد.
فرشاد پیوس، مهاجم اسبق پرسپولیس و تیم ملی فوتبال خصوصی سازی در ورزش را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: برای حرکت به سمت حرفه ای شدن واقعی باید خصوصی سازی در ورزش به مرحله عمل درآید و در این زمینه نیز که وزارت ورزش و جوانان پیشقدم شد بهترین کار را انجام داده و اگر تا پایان محقق شود قطعا دعای خیر هواداران را تا ابد به همراه خواهد داشت.
فرشاد پیوس ادامه داد: امیدوارم این بار شاهد رقم خوردن این اتفاق مهم باشیم و فرآیند خصوصی سازی تا پایان محقق شود و نافرجام باقی نماند چر ا که حق هواداران دو تیم است که باشگاه های محبوب آنها در یک شرایط ایده آل فعالیت کنند و پیشکسوتان بهترین افراد برای در اختیار گرفتن این باشگاه ها هستند.
مهاجم اسبق تیم ملی توانمندی پیشکسوتان را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: پیشکسوتان پرسپولیس که دور هم جمع شده ایم برای خرید این باشگاه اعلام آمادگی خواهیم کرد و امیدوارم با یک قیمت منطقی شرایطی ایجاد شود که پیشکسوتان باشگاه که شایسته ترین افراد برای واگذاری هستند بتوانند این باشگاه را خریداری و سپس اداره کنند.
پیوس گفت: قطعا وقتی پیشکسوتان، باشگاه پرسپولیس را در اختیار بگیرند هواداران هم خشنود و راضی هستند و برای آنها منافع باشگاه مهم است و قطعا مشارکت همدلانه و دلسوزانه ای خهواهند داشت و قطعا برنامه های اقتصادی نیز به خوبی به مرحله اجرا در می آید. خصوصی سازی در باشگاه های پرسپولیس و استقلال مشخص شود یک کار فراموش نشدنی در ورزش صورت می گیرد و شاهد رونق اقتصادی در باشگاه خواهیم بود و پیشکسوتان که واقعا استحقاق اداره این باشگاه را دارند می توانند بهترین شرایط اقتصادی را با کمک حامیان مالی، خیرین و هواداران رقم بزنند.
جواد قراب، پیشکسوت استقلال و تیم ملی خصوصی سازی و واگذاری پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی را آرزوی دیرینه پیشکسوتان و هواداران دو باشگاه عنوان کرد و اظهار داشت: سال ها آرزو می کردیم که این اتفاق رخ دهد و اکنون پیگیری دکتر سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان نتیجه بخش بوده و خدا را شکر هیات دولت نیز این واگذاری را تصویب کرده است تا انشالله با تحقق این مهم بهترین شرایط برای فعالیت دو باشگاه بوجود آید.
عضو سابق هیات مدیره باشگاه استقلال توانمندی پیشکسوتان و هواداران واقعی را برای در اختیار گرفتن دو باشگاه بزرگ پایتخت مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: اکنون با توجه به شرایطی که وجود دارد پیشکسوتان دو باشگاه هم می توانند با تحقق موارد قانونی و رعایت برخی الزامات برای در اختیار گرفتن پرسپولیس و استقلال اقدام کنند و قطعا توانمندی مدیریتی برای اداره صحیح، اصولی و فرهنگی در بین پیشکسوتان وجود دارد و امیدوارم بعد از کارشناسی هایی که در فرایند واگذاری صورت می گیرد، این مهم صورت گیرد و شک نکنید پیشکسوتان که باشگاه ها را در اختیار بگیرند می توانند برنامه ریزی های لازم را برای خودکفایی اقتصادی به مرحله عمل برسانند و به آرزوی دیرینه هواداران پایان دهند و شرایطی را رقم بزنند که بنگاه های اقتصادی و حتی هوادارانی که توانایی حمایت مالی دارند در قالب برنامه اقتصادی مشخص شرایط مثبتی را برای فعالیت های وسیع و گسترده پرسپولیس و استقلال فراهم کنند.
قراب خصوصی سازی دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را به سود دولت و مردم دانست و توضیح داد: واگذاری این دو باشگاه باعث خواهد شد که بار روانی و مالی دولت در خصوص اداره آنها از بین رود و از همه مهمتر به سود مردم است و می تواند بدون کمک دولت رونق اقتصادی را در این دو باشگاه شاهد باشیم که در نهایت به سود منفعت ملی خواهد بود.
این پیشکسوت فوتبال بار دیگر توانمندی پیشکسوتان را برای واگذاری پرسپولیس و استقلال به آنها مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: قطعا تحقق این مهم از بعد فنی تا زیر ساختی موجب اتفاقات مثبتی خواهد شد بطوریکه دیگر انعقاد قرار دادهای کلان برای به خدمت گرفتن بازیکنان خارجی بی کیفیت رخ نمی دهد یا قطعا بازیکنان و هواداران وقتی پیشکسوتان را صاحب باشگاه می بینند در واقع آنجا را خانه خود حس کرده و ارتباط صمیمی و بهتری بین بازیکنان و کادر فنی و هواداران بوجود می آید. هزینه ها کاهش درآمدها افزایش و بهره وری هم بیشتر خواهد شد چرا که در اینصورت هر هوادار و هر مسئول احساس مسئولیت عمیق و قلبی به باشگاه خود دارد و شک نکنید با حضور پیشکسوتان بنگاه های اقتصادی هم به سمت و سوی سرمایه گذاری می آیند واین اتفاق مهم باعث خواهد شد برنامه های پیشکسوتان برای پیشرفت و توسعه جنبه عملی به خود گرفته و پرسپولیس و استقلال جدیدی را منطبق با معیارهای ورزش حرفه ای ببینیم.
عضو مستعفی هیات مدیره باشگاه استقلال در پایان پیرامون قطع همکاری با هیات مدیره این باشگاه توضیح داد: ابتدا از اعتماد دکتر سلطانی فر تشکر می کنم آنچه مسلم است شخصا تابع قانون مملکت هستم و به هیچ وجه حرکت بر خلاف مدار قانون را به مصلحت منافع کشور نمی دانم بنابراین برحسب وظیفه ملی و بدون توجه به اینکه آیا دیگران هم که مشمول این قانون می شوند استعفا داده اند یا نه استعفای خود را تقدیم کردم اما واقعیت این است که از لحاظ اداری ارتباط من با استقلال قطع شده ولی جواد قراب همان عاشق استقلال و دلسوز این باشگاه و هواداران باقی خواهد ماند و همچنان آنچه به مصلحت استقلال است را انجام می دهم.
سیده فاطمه حسینی، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس به نحوه اجرای فرآیند خصوصی سازی دو باشگاه پرسپولیس و استقلال تاکید کرد و اظهار داشت: آنچه مسلم است نحوه اجرای واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در آینده آنها تاثیرگذار است بنابراین آنچه اهمیت دارد باید با توجه آنچه در اصل 44 آمده است با نگاه جامع محقق شود. نگاهی که ناظر به حفظ و ارتقا جایگاه این باشگاه ها در بلند مدت باشد شرایط را برای رقابت سالم و عرضه شفاف سهام باشگاه فراهم آورند تا صاحبان این باشگاه ها بتوانند زمینه ساز رشد و ترقی آنها شوند.
عضو هیات رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بار دیگر با تاکید بر رعایت نگاه جامع در واگذاری در حوزه ورزش تاکید کرد: در اجرای فرایند واگذاری پرسپولیس و استقلال باید مسائل و چالشهای که دو باشگاه دارند جامع دیده شود.
جوان ترین نماینده مجلس دهم در ادامه با بیان اینکه خصوصی سازی در قالب اصل 44 تقویت بخش خصوصی رابه عنوان بخش مهم اقتصاد کشور به دنبال دارد تصریح کرد: این مهم باعث کاهش تصدی گری دولتی می شود و با نگاه جامع، حفظ اشتغال و در نظر گرفتن آثار اجتماعی و در کنار این موارد باید در فرآیند و نیز پس از واگذاری نظارت مستمر نهادهای نظارتی باشد.