بازتاب تصمیم ناگهانی رئیس جمهور امریکا مبنی برخروج ۲۰۰۰نظامی امریکااز سوریه
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:دراین پُست سعی کردیم ازمنابع مختلف اطلاعات جامعی ازعلت تصمیم ترامپ وهزینه هایی که امریکاازبابت حضورش متحمل شده وواکنش اسرائیل،فرانسه ،انگلیس، روسیه ،معارضین وکردهای مخالف اسد و..را باویرایشهای لازم تنظیم وارائه کنم
اول به هزینه ها وتلفات امریکاپرداخته میشود واز مغموم شدن ترامپ:
دونالد ترامپ :هفت تریلیون دلار در خاورمیانه هزینه کرده ایم و هیچ چیزی به دست نیاورده ایم
پایگاه خبری العهد لبنان نوشت: ترامپ (۱۹ آبان ۱۳۹۷) برای صدمین سالگردفرانسه در دیدار امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد چه چیزی از کشورهای خلیج فارس می خواهد و گفت:
ما هفت تریلیون دلار در خاورمیانه هزینه کرده ایم و هیچ چیزی به دست نیاورده ایم.
کشورهایی ثروتمند(گاوه شیرده،عربستان) در آنجا هستند که شما به خوبی آنها را می شناسید و هزینه آن را پرداخت خواهند کرد و مجبورشان می کنیم نظامیان خود را به سوریه اعزام کنند و ما نظامیان خود را به خانه برمی گردانیم.
رئیسجمهور آمریکا « ما ۷ تریلیون دلار در خاورمیانه خرج کردیم. میدانید برای چه؟ ترامپ خودش جواب می دهد:هیچی! /سخنرانی ترامپ در ایالت میشیگان-۹ اردیبهشت ۱۳۹۷
خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: نتایج تحقیقات موسسه امور عمومی و بین المللی واتسون درباره هزینههای جنگ آمریکا در عراق، افغانستان، پاکستان و سوریه نشان میدهد واشنگتن در جنگهای خارجی پس از حملات یازده سپتامبر، بیش از پنج تریلیون و ۹۰۰میلیارد دلار در خاورمیانه هزینه کرده است که بیش از۵۰۰ هزار نفر بر اثر این جنگ ها کشته شده اند.همچنین حدود ۳۷۰هزار نفر به شکل مستقیم بر اثر خشونتهای مرتبط با جنگهای آمریکا جان خود را از دست داده اند و شمار بسیار زیادی نیز بر اثر سوتغذیه و ویرانی زیرساختهای ناشی از جنگ کشته شده اند.
اسپوتنیک نوشت: براساس برآوردها ۲۵۰هزار شهروند غیرنظامی در پی جنگهای آمریکا در خاورمیانه، جان خود را از دست داده اند.
پس از یازده سپتامبر،۶۹۰۰نیروی نظامی آمریکا، ۷۸۰۰پیمانکار نظامی آمریکایی و بیش از صد و ده هزار جنگجوی دشمن در جنگها به رهبری آمریکا کشته شده اند.این در حالی است که آمار بیش از نیم میلیون تلفات شهروندان در جنگ سوریه پس از تلاش دولت آمریکا و دیگر قدرتها برای سرنگونی دولت بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در محاسبه نشده است.
وحالا واکنشها به تصمیم ترامپ درپنج شنبه، ۲۹ آذر ۱۳۹۷
دنیای اقتصاد اینگونه می نویسد:دنی دانون، نماینده دائم رژیم صهیونیستی در سازمان ملل نیز مدعی شد، آنچه موجب نگرانی اسرائیل است حضور ایران در سوریه است.
شبکه ۱۰ تلویزیون رژیم صهیونیستی این تصمیم آمریکا را به منزله “یک سیلی دردناک” برای اسرائیل دانست.
این شبکه عبری زبان افزود: ترامپ مدعی است که پیروزی بر داعش محقق شده است اما از نظر اسرائیل، تنها پیروز این تصمیم ایران است و تلآویو ورق خود یعنی حضور آمریکا برای بازی به بهانه مقابله با فرماندهی روسیه را از دست داد.
روزنامه عبریزبان «یدیعوت آحارونوت» نیز به این تصمیم آمریکا پرداخت و در مقالهای با عنوان “خشم از عقبنشینی ترامپ: «پیروزی برای ایران و شکستی برای اسرائیل» نوشت، خشم از تصمیم آمریکا تنها به اسرائیل محدود نبوده بلکه این تصمیم واشنگتن همپیمانان بسیار نزدیک اسرائیل در دولت آمریکا به ویژه وزرای خارجه و دفاع این کشور و نیز برخی اعضای حزب جمهوریخواه کنگره را هم خشمگین کرده است.
روزنامه عبری زبان(یسرائیل هیوم) نزدیک به نتانیاهو نیز تصمیم آمریکا را «اشتباهی فاجعه بار» توصیف کرد.
عیران لیرمان، معاون رئیس «موسسه پژوهشهای استراتژیک قدس» و فرمانده نظامی سابق اسرائیل نوشت، این تصمیم تنها برای اسرائیل فاجعهبار نخواهد بود بلکه شامل همپیمانان ترامپ خواهد شد که در مقابله با دولت سوریه، ایران و روسیه تنها گذاشته خواهند شد.
لیرمان افزود: این تصمیم ترامپ موجب شد آنهایی که به ائتلاف با آمریکا در آینده میاندیشند، از این فکر خود فاصله بگیرند.
روزنامه عبری زبان “هاآرتص” نیز این تصمیم آمریکا را مقدمهای برای تقویت کنترل روسیه و ایران بر سوریه توصیف کرد و نوشت، اثرات این تصمیم به شکل استراتژیک بر کل منطقه خاورمیانه منعکس خواهد شد.
هاآرتص در ادامه نوشت، لیست طرفهایی که از این تصمیم متضرر شدند، طویل است مثل: اسرائیل، کردها، اردن و عربستان .
خبرگزاری ایرنا نیزاینگونه نوشت:رئیس جمهور آمریکا در چند توئیت در دفاع از تصمیم خود برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه بر آمد و گفت که این تصمیم، امر غریبی نیست.
ترامپ اولین توئیت خود در ارتباط با این مساله را چنین آغاز کرد: خروج از سوریه، مساله عجیبی نبود. من طی سال ها برای آن خیلی تلاش کردم ،شش ماه قبل وقتی می خواستم به طور رسمی این کار را انجام دهم، بدلائلی باتمدیدحضورسربازانمان موافقت کردم، ما وظیف مان را آنجا انجام دادیم. وقت بازگشت به خانه و خدمت به کشورامریکا است.
ترامپ در توئیتی دیگر پرسش وار افزود: آیا ایالات متحده آمریکا می خواهد پلیس خاورمیانه باشد، هیچ چیز عایدش نشود، اما جان هایی گرانبها و تریلیون ها دلار برای محافظت از دیگرانی هزینه کند که تقریبا در همه موارد قدردان آنچه ما انجام می دهیم، نیستند؟ آیا ما می خواهیم برای همیشه آنجا باشیم؟ زمان آن رسیده است که دیگران بجنگند.
ایران عزارداراست!چون همسنگرش راازدست داده!
رئیس جمهوری آمریکا توییت دیگری در ارتباط با همین موضوع را اینگونه نوشت: روسیه، ایران، سوریه و بسیاری کشورهای دیگر (برغم آنچه اخبار نادرست می گویند)از بابت خروج آمریکا خوشحال نیستند، زیرا اکنون باید بدون ما(امریکا) با داعش بجنگند.
واما خبرگزاری «کُردپرس» اینگونه نوشت:یکی از مقامات کرد سوریه که نخواسته نامش فاش شود به VOAگفته است اعلام خروج آمریکا از سوریه، نه تنها کردها بلکه مقامات و فرماندهان آمریکایی در سوریه را نیز متعجب کرده است. وی تاکید کرده است خروج آمریکا، موقعیت این کشور را در مسئله سوریه بسیار تضعیف خواهد کرد.
ابراهیم بیرو، یکی از مقامات شورای میهنی کرد سوریه، ائتلاف سیاسی حزب حاکم کُرد در سوریه PYD در مناطق کردنشین سوریه نیز گفته است خروج آمریکا از سوریه باعث قدرت گرفتن بشار اسد و کنترل مناطق تحت کنترل کردها از سوی دولت مرکزی خواهد شد.
ساکنان محل نیز ضمن ابراز نگرانی شدید از خروج آمریکا در پی تهدیدهای ترکیه، معتقدند آینده ای نامعلوم در انتظار کردهای سوریه است.
امجد عثمان، سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه که متحد اصلی آمریکا در جنگ های اخیر با داعش بوده اند، بر خلاف دونالد ترامپ، معتقد است که جنگ با داعش در سوریه تمام نشده و این تصمیم رییس جمهور آمریکا قطعا بر روند مبارزه با داعش تاثیر منفی خواهد گذاشت.
رادوان بادینی، استاد روزنامه نگاری در اقلیم کردستان نیز خروج آمریکا از سوریه را اقدامی خطرناک توصیف کرده و گفته است تا زمان شکست کامل داعش زمان زیادی مانده است.
«نهاد علی اوزجان» از فرماندهان سابق ارتش ترکیه به VOA گفته است که خواهیم دید که آمریکا چگونه به حمایت از نیروهای کرد سوریه موسوم به YPG ادامه خواهد داد.
وی افزود: آمریکا همچنان می تواند از طریق هوایی به YPG کمک کند و از طریق پایگاه های خود علیه تحرک طرف سوم به سمت کردها مداخله کند.
BBCفارسی می نویسد:باب کورکر(سناتور جمهوری خواه)رییس کمیته سیاست خارجی مجلس سنا به خبرنگاران گفت: در این دوازده سالی که در کنگره بوده ام، چنین تصمیم گیری ندیده ام. تصورش سخت است که رییس جمهوری صبح از خواب بیدار می شود و چنین تصمیمی می گیرد بدون این که درباره صحبتی کرده باشد یا آمادگی وجود داشته باشد.
«مارکو روبیو» یکی دیگر از سناتورهای شاخص جمهوری خواه هم خروج از سوریه را به مثابه تقدیم این کشور به روسیه و ایران دانسته است.
خبرگزاری مهر به نقل از رویترز نوشت:وزیر دفاع فرانسه در واکنش به خروج نیروهای آمریکایی از سوریه گفت داعش هنوز از سوریه ریشهکن نشده است.
«فلورانس پارلی» وزیر دفاع فرانسه امروز پنجشنبه ادعای دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر شکست داعش را به چالش کشید و گفت: داعش هنوز از روی نقشه سوریه محو نشده است.
وی در پیامی توییتری در این باره نوشت: داعش تضعیف شده اما نه از روی نقشه سوریه حذف شده و نه از این کشور ریشهکن شده است.
پارلی در نهایت افزود: ضروری است که به طور قطع، آخرین تشکیلات این سازمان تروریستی نیز به لحاظ نظامی شکست بخورد.
گفتنی است دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا دیروز (چهارشنبه۲۸ آذر ۱۳۹۷)به طور ناگهانی از پایان حضور نامشروع نظامیان این کشور در خاک سوریه خبر داد و علت تصمیم خود را نیز شکست داعش عنوان کرد./منبع:خبرگزاری مهر (پنج شنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۷)به نقل از رویترز.
خروج امریکااز سوریه پیروزی ایران وروسیه محسوب می شود
“لیندسی گراهام” سناتور جمهوری خواه ایالت کارولینای جنوبی که عضو کمیته نیروهای مسلح سنا است به تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه واکنش نشان داد.
گراهاماین اقدام ترامپ را همانند اشتباه اوباما در خروج نیروهای آمریکایی از عراق دانست.
وی در بیانیهای عنوان کرد: پس از سفر به سوریه اوایل سال جاری میلادی، حدود ۲ هزار نیروی آمریکایی در آنجا مستقر بودند که برای منافع امنیت ملی ما حیاتی است. عقب نشینی آمریکا از سوریه در زمان کنونی پیروزی بزرگی برای داعش، ایران، بشار اسد (رئیس جمهور سوریه) و روسیه خواهد بود. من نگران هستم که این اقدام پیامدهای ویرانگری بر ملت ما، منطقه و سراسر جهان بگذارد.
پیشتر یک مقام آمریکایی اعلام کرده بود که جدول زمانی برای خروج سربازان آمریکایی از سوریه احتمالا ۶۰ تا ۱۰۰ روز خواهد بود.
این در شرایطی است که کاخ سفید اعلام کرد که آمریکا خروج نیروهای خود از سوریه را آغاز کرده است.
یک مقام مسئول در وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز چهارشنبه خبر داد که ترامپ تصمیم به خروج از سوریه را با توجه به تمایلش که مدتهاست در ذهن دارد اتخاذ کرده است./پنج شنبه، ۲۹ آذر ۱۳۹۷تسنیم
مدیریت سایت-پیراسته فر:بقول آقای کامران نجف زاده که امروز درخبرساعت ۱۴گزارش می داد،گفت اگردراین بازه زمانی(جدول خروج) روی مخ ترامپ کارنکنند!
خبرگزاری اسپوتنیک:دیروز دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نظامیان کشورش را “قهرمانان سراسر جهان” نامیده و خروچ نیروهای مسلح ایالات متحده از سوریه را اعلام کرد.
وزیر دفاع بریتانیا اعلام کرد به شدت با این سخن دونالد ترامپ(داعش راشکست دادیم،مأموریتمان تمام شد) مخالف است
خبرگزاری فارس بنقل ازبعضی ازخبرگزاری ازتصمیم ناگهانی ترامپ درظهرچهارشنبه (۲۸ آذر۱۳۹۷)اینگونه نوشت:
روزنامه «وال استریت ژورنال» اولین رسانهای بود که به نقل از این منابع، خبر خروج نیروهای آمریکایی از سوریه را که عمدتا در شمال و شرق این کشور حضور دارند، مخابره کرد و نوشت که واشنگتن حتی شبه نظامیان کُردِ متحد خود را نیز در جریان این تصمیم خود قرار گذاشته است.
شبکه خبری «سی.ان.ان» آمریکا نیز به نقل از «منابعی» در وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) گزارش کرد که این خروج «فوری» و «کامل» خواهد بود.
لحظاتی از انتشار این خبر نگذشته بود که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا پای توییتر نشست و نوشت که «ما به داعش در سوریه غلبه کردهایم. این تنها دلیل من برای ماندن در آنجا در دوران ریاستجمهوریام بود».
حضور نیروهای آمریکایی در سوریه و اشغال بخشهایی از خاک این کشور که به بهانه مقابله با داعش از سال ۲۰۱۴ در قالب ائتلاف بینالمللی آغاز شد، محصول سیاست «باراک اوباما»، رئیس جمهور دموکرات سابق آمریکا بود و ترامپ که خود را مخالف سرسخت سیاستهای اوباما معرفی میکرد، با انتقاد از این حضور نظامی، بازگرداندن سربازان آمریکایی به وطنشان را جز شعارهای خود در انتخابات ریاست جمهوری خود قرار داد.
ترامپ میگفت حضور نظامی آمریکا در سوریه نه تنها به نفع آمریکاییها نیست بلکه هزینههای هنگفتی بر آنها تحمیل کرده است و بنابراین نیروهای این کشور باید از سوریه خارج شوند.
انتشار خبر خروج نیروهای آمریکا و تأیید این خبر از سوی خود ترامپ غافلگیر کننده و ناگهانی بود و غافلگیرکنندهتر از آن، آغاز خروج این نیروها بود که خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی در کاخ سفید آن را مخابره کرد.
این مقام آمریکایی گفت که کارمندان وزارت خارجه آمریکا که در سوریه حضور دارند، ظرف ۲۴ساعت آینده خاک این کشور را ترک خواهند کرد و روند خروج تمام نیروهای نظامی نیز در بازه زمانی ۶۰ تا ۱۰۰ روز کامل خواهدشد.
این تصمیم آمریکا در حالی صورت میگیرد که «جیمز جفری»، نماینده ویژه ترامپ در امور سوریه سیزدهم آذر ۱۳۹۷، طی نشستی خبری وزارت خارجه آمریکا با انتقاد از مذاکرات سه کشور ایران، روسیه و ترکیه موسوم به کشورهای ضامن روند آستانه گفته بود که «پایان دادن به حضور ایران در سوریه» را که بنا به درخواست دمشق صورت گرفته، «استراتژی کلی» خوانده و مدعی شده بود که نظامیان آمریکایی تا زمان «شکست پایدار داعش، خروج کامل نیروهای تحت فرماندهی ایران از تمام مناطق سوریه و راهحل بازگشتناپذیر سیاسی در سوریه» به حضور در این کشور ادامه میدهند.
واکنش مقامات امریکایی
در داخل آمریکا، تصمیم دولت ترامپ برای خروج نظامیان این کشور از سوریه از همان ابتدای اعلام این تصمیم مخالفان و موافقانی داشت. روزنامه وال استریت با انتقاد از این تصمیم نوشت که این اقدام موجب خواهد شد راهبرد آمریکا در خاورمیانه دچار آشفتگی شود.
سناتور «لیندسی گراهام»، نماینده جمهوریخواه مجلس سنای آمریکا در واکنش به این تصمیم، آن را «یک پیروزی بزرگ برای ایران و بشار اسد»، رئیس جمهوری سوریه خواند.
یکی دیگر از سناتورهای جمهوری خواه به نام «مارکو روبیو»، این تصمیم ترامپ را «خطایی جدی» خوانده که تبعاتی برای او و دولتش در پی خواهد داشت.
در مقابل این انتقادها، سناتور «راند پال» از این تصمیم استقبال کرد و گفت که خوشحال است که او پس از اعلام پیروزی بر داعش، نیروهای آمریکا را از سوریه خارج میکند.
واکنش اسرائیل
در خارج از آمریکا نیز رژیم صهیونیستی که همواره از ضرورت خروج نیروهای حزبالله و ایران از سوریه سخن میگفت و مخالف سرسخت این حضور بود، از زبان «دنی دانون»، نماینده خود در سازمان ملل گفت که به این تصمیم دولت آمریکا احترام میگذارد ولی تلآویو نگرانیهای خودش را درباره حضور ایران در سوریه را دارد.
واکنش معارضان سوری
مرکز دیدبان حقوق بشر سوریه که وابسته به مخالفان دولت این کشور و مستقر در لندن است، به نقل از شبه نظامیان مورد حمایت آمریکا موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» اعلام کرد که خروج آمریکا از سوریه «خیانت و خنجر از پشت» به این نیروها است.
واکنش انگلیس
«توبیاس الوود»، معاون وزیر دفاع انگلیس نیز به فاصله چند ساعت از این تصمیم، با اظهارات «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا درباره دلیل این کشور برای خارج کردن نظامیان آمریکایی از سوریه مخالفت کرد.
وی گفت : «پرونده داعش درسوریه هنوز بسته نشده است».
واما خبرگزاری «رادیوفردا »می نویسد:ترامپ می گوید :فرزندان ما، زنان جوان ما، مردان ما همه برمیگردند. و اکنون بر میگردند. ما جنگ را برنده شدیم و این چیزیست که آنرا می خواستیم.
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:همین امروز تلویزیون مصاحبه ای ازترامپ راپخش کرد که علت فراخوان نظامیان را«کثرت نامه های خانواده های نظامیان مستقردرسوریه اعلام کردکه نگران سلامت عزیزانشان هستند»
این ویدیو بعد از آن منتشر شد که تویت قبلی ترمپ نزد اعضای کانگرس و متحدین امریکا شک و تردید و نگرانی ایجاد کرد.
فرانسه و بریتانیا دو عضو مهم ائتلاف ضد داعش در واکنش خود ابراز شک و تردید نموده گفتند که کارهای زیاد در سوریه باقی مانده که باید انجام شود.
پاریس گفته است که در این ائتلاف باقی میماند و نیروهای فرانسوی به حضور خود در سوریه ادامه خواهند داد.
اعلامیه حکومت بریتانیا هشدار می دهد که در جنگ علیه داعش در سوریه کارهای مانده که باید انجام شود.
رئیس جمهور ولادیمیر پوتین در نشست خبری سالانه خود امروز گفت که او با رئیس جمهور ترمپ موافق است که شکست داعش ضرورت وجود نیرو های امریکایی در سوریه را منتفی می سازد.