دعوت اردوغان از ترامپ برای سفر به ترکیه


دعوت اردوغان از ترامپ برای سفر به ترکیه

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، از دونالد ترامپ، همتای آمریکایی خود برای سفر به کشورش دعوت کرده است.

به گزارش سرویس بین‌الملل جام نیـوز، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه از دونالد ترامپ، همتای آمریکایی خود برای سفر به ترکیه در سال ۲۰۱۹ میلادی دعوت کرده است.

بنا به اعلام کاخ سفید هرچند هنوز برنامه این سفر تعیین نشده است اما دونالد ترامپ از این دیدار استقبال می کند.

به گزارش یورونیوز، این خبر در حالی اعلام می شود که رئیس جمهوری ایالات متحده روز یکشنبه تلفنی با رئیس جمهوری ترکیه گفتگو کرده بود. رجب طیب اردوغان پس از این گفتگوی تلفنی گفته بود که دو طرف بر لزوم «هماهنگی» ارتش و دیپلمات های دو کشور برای جلوگیری از خلاء قدرت پس از خروج نظامیان آمریکا از سوریه تاکید کرده اند.

دونالد ترامپ نیز در صفحه توئیتر خود اعلام کرده بود که با رجب طیب اردوغان در مورد «داعش، تعهدات دوجانبه در سوریه و خروج آهسته و بسیار هماهنگ شده نیروهای آمریکایی از منطقه» گفتگو کرده است.

حضور نظامی ایالات متحده در سوریه به حدود دو هزار مستشار نظامی و حمایت هوایی از عملیات شورشیان سوری منحصر بود اما به نشانه‌ای از تعهد جدی ایالات متحده به توازن قوا سوریه تعبیر شده بود. بیشترین حمایت آمریکا در سوریه از یگان‌های مدافع خلق صورت می‌گرفته که اکثر اعضای آن را شبه‌نظامیان کرد تشکیل می‌دهند. این گروه بر بخشی از مناطق شمالی سوریه در همسایگی ترکیه مسلط است ولی دولت ترکیه آن را با گروه‌های جدایی‌طلب کرد آن کشور مرتبط می‌داند.

ترکیه خواستار قطع کمک ایالات متحده به یگان‌های مدافع خلق و خروج این گروه از مناطق تصرف شده توسط آنها بوده است و در مواردی، با اعزام ارتش این کشور درصدد محدود کردن دامنه فعالیت آنان برآمده است. با اینهمه، اردوغان پس از اعلام تصمیم ایالات متحده به خروج نظامی از سوریه، گفت که ترکیه در نظر ندارد به عملیات نظامی فوری درمناطق تحت اختیار شبه‌نظامیان کرد مبادرت کند.

با خروج ایالات متحده از سوریه، ترکیه به حامی اصلی گروه‌های شورشی تبدیل خواهد شد.

روز گذشته سخنگوی اردوغان گفت هیئتی از مقامات نظامی ایالات متحده برای مذاکره پیرامون جزئیات خروج نظامی از سوریه به ترکیه سفر کرده‌اند. احتمالا گفتگو درباره تبعات خروج نظامی آمریکا از سوریه مورد بررسی دو طرف قرار گرفته است.

به گزارش بی بی سی، علاوه بر اختلاف نظر درباره روند تحولات سوریه، در چند ماه اخیر ایالات متحده و ترکیه در قبال ماجرای کشته شدن جمال خاشقجی، روزنامه نگار سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول مواضع متفاوتی داشته‌اند.

با افشای ماجرای قتل جمال خاشقجی، دولت ترکیه با دست زدن به تبلیغات گسترده، کوشیده است دولت عربستان را تحت فشار قرار دهد در حالیکه دونالد ترامپ با رهبران سعودی روابط نزدیک داشته است. برخی از ناظران انگیزه ترامپ به خروج از سوریه را با تلاش برای قانع کردن دولت رجب طیب اردوغان به کاهش فشار بر عربستان هم مرتبط دانسته‌اند.

رجب طیب اردوغان همچنین خواستار اخراج فتح الله گولن، روحانی ترک منتقد دولت ترکیه، از ایالات متحده بوده است. دولت ترکیه، گولن را به ارتباط با کودتای نافرجام تابستان سال ۲۰۱۶ متهم می‌کند اما او این اتهام را رد کرده است.

هفته گذشته ویر خارجه ترکیه گفت که "در جریان ملاقات اردوغان و ترامپ در حاشیه نشست کشورهای گروه ۲۰ در بوئنوس آیرس، آرژانتین، رئیس جمهوری آمریکا گفته است روی استرداد آقای گولن به ترکیه کار می‌کند." دفتر رئیس جمهوری آمریکا بعدا گفت که ترامپ هیچ تعهدی در مورد استرداد گولن نداده است.

در هر حال، با توجه به استقلال و اختیارات گسترده قوه قضاییه در آمریکا، هرگونه اقدامی برای استرداد وی باید از مسیرهای متعدد و دشوار قانونی عبور کند.

106



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

بهترین فیلم‌ها و سریال‌های سال 2024 به انتخاب مجله تایم