۵ دروغ در ۱ توییت ترامپ+۱.۸ میلیارد دلار پول نقدی که درجریان برجام به ایران فرستادند
وقتی ترامپ در ۴ خط توییت خود ۵ دروغ و خلاف واقع دارد! او مدتهاست که هم درباره برجام و هم درباره مبلغ پول نقدی پرداختی به ایران آشکارا خلاف واقع میگوید.
خبرگزاری آسوشیتدپرس، توییت توییت چند روز پیش ترامپ درباره استعفای «برت مک گورک» نماینده مستعفی آمریکا در «ائتلاف جهانی برای مقابله با داعش» را مورد بررسی قرار داده و ۵ دروغ و خلاف واقع مستتر در این توییت را مورد بررسی قرار داده است.
به گزارش عصرایران، مک گورک چند روز پیش در اعتراض به تصمیم ناگهانی ترامپ به خروج نیروهای آمریکایی از سوریه از مقام خود استعفا کرد. “جیمز ماتیس” وزیر دفاع کابینه ترامپ هم یک روز پیش از مک گورک به همین دلیل از مقام خود استعفا کرده بود.
ترامپ در واکنش به استعفای مک گورک چند ساعت پس از اعلام استعفای او در توییتی نوشت:
جهت یادآوری آنهایی که با «برت مکگورک» ابراز همدردی میکنند، او توسط اوباما منصوب شده بود و کسی بود که مسئولیت یافت ۱.۸ میلیارد دلار پول نقد را در چند هواپیما جای دهد و به عنوان بخشی از توافق وحشتناک هستهای ایران که به تایید باب کورکر کوچولو رسید (و اکنون مختومه است،) به ایران ارسال کند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتشار گزارشی، این “توییت” ترامپ را مورد بررسی قرار داده و ۵ دروغ نهفته درون آن که ترامپ بارها و بارها در سخنرانیهای مختلف آنها را تکرار کرده، مورد بررسی قرار داده است.
این خبرگزاری با ذکر مقدمهای، دروغها و خلاف واقعهای این توییت ترامپ را چنین برشمرده:
سناتور «باب کورکر» از ایالت تنسی – رییس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا- از مخالفان توافق هستهای با ایران بود، نه از موافقان آن و توافق هسته ای با ایرایچ گاه به تایید او نرسید؛ “برت مک گورک” که در اعتراض به تصمیم اخیر ترامپ استعفا کرده از مذاکرهکنندگان آمریکایی توافق هسته ای با ایران بوده است. اما ترامپ سالهاست که یک داستان جعلی و غیرواقعی را درباره پرداخت نقدی ۱.۸ میلیارد دلار از سوی آمریکا به ایران روایت میکند که واقع امر چنین است:
این واقعیاتی است که ترامپ در توییت خود به آنها اشاره نمیکند:
اصل ماجرای چمدان پولی که باهواپیما(ازامریکا)به ایران فرستادند
۱- مبلغ ادعایی ترامپ ۱.۸ میلیارد دلار است در حالی که مبلغ واقعی پرداخت شده ۱.۷ میلیارد دلار بوده است. این پول بدهی آمریکا به ایران بود بابت سفارش خرید تجهیزات نظامی در دوران شاه سابق ایران که به مدت نزدیک به ۴۰ سال در آمریکا بلوکه شده بود. ایران این پول را در زمان شاه به عنوان پیش پرداخت خرید تجهیزات نظامی به آمریکا پرداخت کرده بود اما به دلیل وقوع انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹میلادی(۱۳۵۷شمسی) این معامله انجام نشد.
دادگاه های امریکا نیز مبلغ ۲.۵ میلیارد دلار پول بلوکه شده ایران مصادره کرد«به بهانه غرامت به شاکیان»
۲- موضوع این بدهی از سالها پیش به دلیل شکایت ایران از آمریکا در داوری بینالمللی قرار داشت. در چارچوب همین داوریها طی سالهای گذشته ایران مبلغ ۲.۵ میلیارد دلار به موسسات و شهروندان آمریکایی غرامت پرداخته است.
۳- نحوه پرداخت این پول به ایران آن طور که ترامپ روایت میکند، نیست. بر اساس گزارش سرویس تحقیقات کنگره آمریکا، مبلغ ۴۰۰ میلیون دلار از این پول که در یک صندوق اعتبار دولتی ایالات متحده آمریکا بود، با یک هواپیما و به صورت نقدی به ایران حمل شده است. در حالی که ترامپ بارها با آب و تاب از انتقال میلیاردها دلار پول در صندوقهایی از طریق هواپیما در شب توافق هستهای با ایران! داستانسرایی میکند.
طبق اعلام سرویس تحقیقات کنگره آمریکا، ۱.۳ میلیارد دلار دیگر به صورت جداگانه و از طریق دیگری به ایران پرداخت شده است.
به دلیل موانع تحریمی برای پرداخت نقدی دلار به ایران، این پول در اواخر ژانویه ۲۱۰۶(تیر تیر ۱۳۹۵) و اوایل فوریه همین سال با ارزهای دیگر (یورو) از طریق بانک مرکزی سوییس و هلند به ایران پرداخت شده است.
۴– «برت مک گورک» آن طور که ترامپ ادعا میکند دیپلماتی نیست که برگزیده اوباما باشد بلکه اتفاقا او در دوره “جورج دبلیو بوش” جمهوریخواه به عنوان مشاور- وزارت خارجه- در امور افغانستان و عراق برگزیده شد. در دوره اوباما هم برای انجام مذاکرات مخفی با ایران به منظور آزادی زندانیان – دو تابعیتی آمریکا- از زندانهای ایران، مامور مذاکره با ایرانیها شد.
۵- سناتور «باب کورکر» از حامیان و معماران توافق هستهای با ایران ( برجام) نبوده است و این شخصیت جمهوریخواه کنگره از مخالفان این توافق بود و برجام هیچ گاه به تایید او نرسید. او در دوران مذاکرات هستهای اصرار داشت که پرزیدنت اوباما باید متن توافق هستهای را به عنوان یک «پیمان بینالمللی» برای تصویب به کنگره – سنا- بفرستد، اما اوباما از بیم عدم تایید این توافق از سوی جمهوریخواهان سنا، از این کار خودداری کرد. در نتیجه کورکر با همکاری برخی دیگر از سناتورهای جمهوریخواه قانونی نوشتند که بر اساس آن نحوه اجرای توافق برجام باید به صورت دورهای در سنای آمریکا به تایید برسد. در زمان مهلت قانونی بررسی برجام در سنای آمریکا دموکراتها اوباما را همراهی کردند و با انجام “فیلی باستر” و سحنرانیهای طولانی مانع رایگیری این توافق شدند و در نهایت این توافق با امضای اوباما به مورد اجرا درآمد.
مدیریت سایت-پیراسته فر:ترامپ در توئیت کردکه من این آقا رانمیشناسم!اوعددی نیست،بی اهمیت است.
آقای مکگورک ده روز قبل ازتصمیم ترامپ، در یک کنفرانس خبری گفته بود که اگر داعش را شکستخورده بدانیم، بی عقلی کردهایم. وی تاکید کرده :هیچکس نمی تواند،ادعاکندکه پرونده داعش شکست خورده است « ساده لوحی است،اگربگوییم داعش ازبین رفته است».
فرمانده( مکگورک) متعهدشده بود که آمریکا در آن منطقه خواهد ماند تا اطمینان یابد که ثبات در آنجا دوام خواهد آورد./بنقل ازرادیوفردا(شنبه ۱ دی ۱۳۹۷)
CNNنوشت: بنا بر برآوردها شماری در حدود ۲۶۰۰ تن از پرسنل و سربازان ارتش آمریکا در حال حاضر در سوریه مستقر هستند. شبکه فاکس این رقم را دو هزار تن گزارش دادهاست.
واکنش ترامپ به استعفای این ۲ فرمانده:
ترامپ اول دیماه در حساب کاربری خود در توئیتر نوشته است که نیروهای آمریکایی قرار نبود بیشتر از سه ماه در سوریه بمانند، در اصل قرار بود ما سه ماه در سوریه بمانیم، و این موضوع مال هفت سال پیش است.
ترکیه باداعش بجنگد
ترامپ گفت:حالکه داعش بهشکل گستردهای شکست خورده، کشورهای منطقه، از جمله ترکیه، به راحتی قادر خواهند بود تا به حساب باقیمانده آن برسند. ما به خانه باز میگردیم.
«برت مکگورک» نماینده آمریکا در ائتلاف جهانی علیه داعش، در واکنش به تصمیم دونالد ترامپ برای خروج نیروهای ایالات متحده از سوریه استعفا کرد.
استعفای این مقام ایالات متحده به دنبال کنارهگیری جیم متیس، وزیر دفاع آمریکا، رخ میدهد. شبکه خبری فاکسنیوز گزارش داده که برت مکگورک استعفای خود را روز جمعه، یک روز پس از کنارهگیری ژنرال متیس، تسلیم مقامات مافوق خود کرده است.
نامه استعفای مکگورک خطاب به وزیر خارجه آمریکا عنوان میکند که گروه «خلافت اسلامی» (داعش) هنوز کامل شکست نخورده و عملیات ایالات متحده در سوریه نیز به پایان نرسیده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ۱۹دسامبر۲۰۱۸ (چهارشنبه۲۸ آذر ۱۳۹۷)به طور ناگهانی از پایان حضور نامشروع نظامیان این کشور در خاک سوریه خبر داد و علت تصمیم خود را نیز شکست داعش عنوان کرد.
ترامپ بامداد یکشنبه ۲۳ دسامبر۲۰۱۸( ۲ دی ۱۳۹۷) در توئیترش نوشت: «مکگورک را که من شناختی شخصی از او ندارم، از سوی باراک اوباما رئیسجمهوری پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۵(۱۳۹۴شمسی) منصوب شده بود. او قرار بود ماه فوریه از این سمت برود، اما تصمیم گرفت پیش از آن استعفا دهد. رسانههای اخبار عوضی، تلاش میکنند موضوع را بزرگنمایی کنند، با اینکه ماجرا بی اهمیت است».
جیمز متیس پس از دیدار با دونالد ترامپ در بعداز ظهر پنجشنبه تصمیم خود در خصوص کناره گیری را اعلام کرد.
یک مقام ارشد کاخ سفید به رویترز گفته است، رئیس جمهوری و وزیر دفاع در خصوص برخی از مسایل با یکدیگر (دیوارمکزیک)اختلاف نظر داشتند
«جیمز متیس» وزیر دفاع آمریکا پنجشنبه شب به دلیل مخالفت وی با خروج از سوریه خواندهاند، از سمتش کنارهگیری کرد.
رادیوفردانوشت:دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه ۲۹ آذر۱۳۹۷ گفته است، جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا تا دو ماه دیگر کنارهگیری میکند. همزمان متن استعفای جیمز متیس خطاب به دونالد ترامپ منتشر شده است.