پدر اینترنت نوین در سن ۸۱ سالگی درگذشت
لری رابرتز، مدیر برنامه آرپانت و معمار اینترنت، ۲۶ دسامبر در سن ۸۱ سالگی درگذشت.
درادامه خواهیدخواند:محققان دیگری که ادعای پدری برای این «بروجک» دارند!
اینترنتی که امروز از آن استفاده میکنیم را مدیون لارنس رابرتز هستیم.
لری رابرتز، ۲۶ دسامبر۲۰۱۸ (چهارشنبه، ۵ دی ۱۳۹۷)در سن ۸۱ سالگی دار فانی را وداع گفت.
«لارنس رابرتز » که بعدهابه «لری رابرتز»شهرت یافت– از اولین طراحان اینترنت بود.
وی مدیر برنامه آرپانت (ARPAnet) بود و او را با عنوان پدر اینترنت پیشرو نیز میشناسند.
اگرچه «رابرتز » به اندازه افراد دیگر این شناختهشده در عرصه اینترنت بین عموم مردم شناخته شده نیست اما تصمیمات و طراحیهای او در اینترنتی که ما امروز از آن استفاده میکنیم، بسیار تاثیرگذار بود. رابرتز پس از آنکه یک مقاله درباره مفهوم شبکه بین کامپیوتری در دهه ۱۹۶۰ خواند، به توسعه ایده ایجاد شبکه «رایانه به رایانه» علاقهمند شد و این مقاله زندگی او و آینده اینترنت را تغییر داد.
شیوه انتخاب شدن رابرتز برای کار در دفتر تکنیکهای پردازش اطلاعات “آرپا” (ARPA) هم جالب است. او زمانی که رئیس این دفتر، «رابرت تیلور» به کسی نیاز داشت که بین کامپیوترهای دفتر ارتباط برقرار کند، به عنوان معمار اصلی در این مکان استخدام شد. البته رابرتز در ابتدا این کار را به طور کامل درک نکرده بود اما پس از مدتی با یک پیشنهاد از سوی «وزلی کلارک» مواجه شد. وزلی کلارک پیشنهاد تکیه بر کامپیوترهای کوچک برای مدیریت شبکه را به او داد. رابرتز توانست برنامه «آرپانت» را با موفقیت به پایان برساند و نتیجه موفقیت او در این زمینه، ابداع یک فناوری جدید به نام packet switching بود که تحول بزرگی در کنترل ترافیک ایجاد کرد.
رابرتز پس از خروج آرپا، شرکت خود به نام «تلهنت »را تأسیس کرد. او در این شرکت فناوری که در آرپا ابداع کرده بود، بهبود بخشید. ممکن است بسیاری این فرد را حتی پس از مرگ او نشناسند اما تاثیری که رابرتز بر اینترنت عصر ما گذاشته، غیرقابل انکار است./دی ۱۳۹۷صداوسیما
مدیریت سایت -پیراسته فر:البته خوب بود که صنف رایانه ، آقای می بردند برای آزمایش DNA چون مدعیان دیگری هم درمقام«پدر»ی این طفل ناآرام نشته اند!
اغلب از« وینتون سرف» دانشمند آمریکایی به عنوان« پدر اینترنت» نام میبرند
اما تا چند سال پیش برای این پدیده نوین قرن ۲۰ از پدر دیگری با نام رابرت برمر نیز یاد میشد البته در عین حال نام «رابرت کان »هم به عنوان یکی دیگر از پدران اینترنت مطرح میشود.
اگر امروز نام« رابرت برمر» را به عنوان یکی از پدران اینترنت جستوجو کنید حداقل در زبان فارسی اطلاعات چندان زیادی از او منتشر نشده و شاید بیشترین خبری که از او روی اینترنت وجود دارد مربوط به درگذشت او باشد.
او که به اختراع زبان جهانی کامپیوترها در تبدیل متن به عدد کمک کرده و بهعنوان اولین دانشمند، مساله Y۲K را هشدار داده بود، در تاریخ هفت تیر سال ۱۳۸۳ در سن ۸۴ سالگی و بر اثر ابتلا به سرطان در تگزاس درگذشت.
اما شاید بدون اختراع کامپیوتری ASCII توسط او، امروز حتی صندوقی به نام «ایمیل »نداشتیم و پرینترهای لیزری و باتریهای ویدئویی هم به شکل دیگری وجود داشتند.
«رابرت برمر» و «وینتون گری سرف» هم مدعی اند که اینترنت فرزندآنهاست.
«وینتون گری سرف» دانشمند آمریکایی علوم کامپیوتر است که پروتکلهای تشکیلدهنده TCP/IP و استانداردی که امروزه بهعنوان اینترنت شناخته میشود را با همکار خود؛ یعنی رابرت کان ایجاد کرد و لقب یکی از «پدران اینترنت» را به خود اختصاص داد.
او که این روزها حدود ۷۱ سال سن دارد تا چند سال پیش به عنوان رییس سازمان نظارت برنامهها و ارقام اینترنتی (آیکان) فعالیت میکرد اما چندی بعد از سمت خود کنارهگیری کرد و فعالیتهای خود را به عنوان یکی از مدیران ارشد اجرایی گوگل ادامه داد.
وی از سال ۲۰۱۰ تاکنون، بهعنوان نماینده کمیسیون پهنای باند برای توسعه دیجیتال و یکی از اعضای سازمان ملل متحد برای کمک به گسترش هرچه بیشتر تکنولوژی اینترنت مشغول به فعالیت است.
«رابرت کان» دانشمند و مخترع دیگری است که در موارد متعدد از او بهعنوان همکار سرف پدر دیگر اینترنت یاد میشود.
«وینتون گری سرف» چند سال پیش در مصاحبه ای اگفته بود:
«باید بگویم که این اشتباه است که مردم افتخار پدری اینترنت را فقط به من نسبت بدهند. بیشتر کاری که من برای اختراع اینترنت انجام دادم به صورت مشترک بود. اول از همه با باب (رابرت) کان و بعدا با خیلی دیگر از آدمها که در سیر تکاملی معماری اینترنت شرکت کردند.
شایستگی عنوان پدری به «رابرت کان»مناسب تراست،
سرف می گوید:این پروژه را در اواخر سال ۱۹۷۲ و اوایل سال ۱۹۷۳ شروع کرده بود. او در بهار ۱۹۷۳ زمانی که من در دانشگاه استانفورد بودم، از من دعوت کرد که با او روی این پروژه کار کنیم. البته ما پیش از این در سالهای ۱۹۶۹ و ۱۹۷۰ با هم روی پروژه آرپانت (جد اینترنت امروزی و اولین تجربه سوئیچینگ بستهای در مقیاس گسترده) کار کرده بودیم و قبلا همدیگر را میشناختیم.
رابرت، داشت کشف میکرد که چگونه باید از پس ایده شبکه باز بر بیاید.
وی هنگام کار روی این ایده متوجه شد که به آدمی نیاز دارد که درباره سیستمهای عامل و چگونگی عملی کردن این ایده روی انواع مختلفی از سیستمهای عامل چیزهایی بداند. من اتفاقا در آن زمان که اولین قسمت آرپانت در دانشگاه اوکلا نصب شد، بهعنوان یک دانشجوی فارغالتحصیل در اوکلا مشغول کار شدم. کار من نوشتن نرمافزار برای ارتباط داخلی یک کامپیوتر با آرپانت بود. آنجا بود که باب کان را ملاقات کردم».
چهل پدر این بچه تُخس
«اوتلت» دانشمندی بلژیکی و فردی که امروزه به عنوان “پدر علوم اطلاعات” شناخته میشود، چندین دهه پیش از به وجود آمدن آیپد، کیندل و یا حتی نمایشگرها طرحی را برای ترکیب تلویزیون و تلفن ارائه کرده بود که بتوان از طریق آن اطلاعات به دست آمده از مطالعات منتشر شده را ارسال کرده و توسعه داد.
وی در طرح خود که “Treaties on Documentation” نام دارد به ابزاری اشاره کرده که در دوران پس از او رایانه نام گرفته است،وی در طرحش نوشته” اینجا فضای کاری دیگر به محلی مملو از کتابها تبدیل نخواهد شد،بلکه نمایشگری به همراه اتصال تلفن وجود خواهد داشت و با استفاده از آنها پاسخ سوالی که توسط تلفن مطرح شده از روی صفحات کتابها بر روی نمایشگر نمایش داده خواهد شد.
پدران دیگر +(طراحان) جانبی اینترنت
«نُطفه اینترنت» چگونه بسته شد!؟
ایده اولیه اینترنت مربوط به شخصی بنام Leonard Kleinrock می باشد. او در تاریخ ۳۱ می ۱۹۶۱ یک مقاله علمی با عنوان “جریان اطلاعات در شبکه های ارتباطی بزرگ” به نگارش درآورد که در واقع این مقاله ایده اصلی اینترنت را شکل داد.
بعدها شخصی بنام Robert Taylor ایده یک شبکه بزرگ را ساخت که بعد از ساخت این شبکه نام آن را ARPANET گذاشتند.
در سال ۱۹۷۱ شخصی بنام Ray Tomlinson اولین ایمیل را فرستاد.
پروتکل TCP
در سال ۱۹۷۳ اشخاصی با نامهای Vinton Cerf و Robert Kahn پروتکل TCP را طراحی کردند. خیلی ها این دو نفر را بعنوان پدر اینترنت امروزی می شناسند، زیرا یکی از پایه ای ترین و مهمترین قسمتهای اینترنت این پروتکل TCP می باشد.
اولین اینترنت تجاری ISP
یک نسخه تجاری از ARPANET که نامش را Telenet گذاشتند، در سال ۱۹۷۴ معرفی شد. Telenet را می توان اولین ارائه دهنده اینترنت تجاری نامید. مفهوم ISP یا فراهم کننده اینترنت از این نقطه آغاز شد.
سازنده اولین مودم
Dennis Hayes و Dale Heatherington در سال ۱۹۷۷ اولین مودم را ساختند. مودم ها در توسعه اینترنت و استفاده اشخاص مختلف از اینترنت نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند.
IP
در سال ۱۹۷۸ سه نفر با اسامی Danny Cohen, David Reed, و John Shoch پروتکل TCP/IP را ایجاد کردند. جالب است بدانید که TCP/IP هنوز هم به عنوان اصلی ترین استاندارد انتقال اطلاعات در اینترنت کاربرد دارد.
مخترع DNS
در سال ۱۹۸۴ Paul Mockapetris و Jon Postel اقدام به معرفی DNS کردند. اختراع DNS منجر به ایجاد دامنه های اینترنتی شده و اولین دامنه اینترنتی با نام symbolics.com در سال ۱۹۸۵ توسط یک شرکت کامپیوتری در ماساچوست آمریکا با نام Symbolics ثبت شد.
طراح HTML
در سال ۱۹۹۰ شخصی بنام Tim Berners-Lee استاندارد HTML را طراحی کرد، بخش زیادی از اینترنتی که ما امروزه می شناسیم مدیون همین اختراع است. در واقع هنوز هم استاندارد صفحات وب HTML می باشد.
بنیانگذار W.W.W
در سال ۱۹۹۱ همان خالق HTML یعنی Tim Berners-Lee چیز جدیدی با نام WWW معرفی کرد. اختراع WWW نیز یکی از نقاط عطف و بسیار مهمی است که منجر به شکل گیری اینترنت به شکل امروزی شده است.