به گزارش خبرگزاری برنا از فارس، ارسلان اشرافی در جمع وکلا اظهار داشت: انجام یک دادرسی منصفانه و رعایت اصل تساوی بدون حضور وکیل امکان پذیر نیست و اگر بدون حضور وکیل رسیدگی و رأی صادر شود آن رأی اعتبار قانونی ندارد.
وی با بیان این که وکالت شغل نیست بلکه یک حرفه مقدس است گفت: حتی به تعبیر برخی افراد در صورتی که به وکالت به عنوان شغل نگریسته شود این شغل در زمره محدود حِرَف و مشاغلی است که پس از طی تمامی مراحل همانند برگزاری آزمون، گزینش، کارآموزی و اختبار، آنگاه ادای سوگند برای شروع این حرفه شرط لازم و ضروری است و این امر نشانگر جایگاه والای حرفه مقدس وکالت است.
معاون منابع انسانی دادگستری فارس در ادامه قاضی و وکیل را دارای شأن یکسان و هماهنگ در جریان دادرسی خواند و به وکلای جوان توصیه کرد پایبندی به سوگندی که درآغاز تصدی امر خطیر وکالت یاد می کنند را همواره سرلوحه کارخود قرار دهند که در همین راستا پیشه کردن تقوای الهی و رعایت اصل عدالت و انصاف یک ضرورت است.
اشرافی در توصیه دوم خود به وکلای جوان امانت داری و حفظ اسرارموکل را مورد تأکید قرار داد و خاطرنشان ساخت: موکلین شما اسراری را با شما درمیان می گذارند که در سراسر عمر خویش با نزدیک ترین اشخاص به خود مطرح ننموده اند و یا اسراری در روند دادرسی نمود پیدا می کنند که گاهی اوقات فاش شدن گوشه ای ازآن ها می تواند آبروی و حیثیت چند ساله شخصی را به باد دهد و حتی گاهی اوقات به خونریزی بینجامد. بنابراین رعایت این اصل مهم یعنی امانت داری و حفظ اسرار یکی از مهمترین اصول حرفه‌ ای وکالت است.
وی رعایت حریم ها را از دیگر خصوصیات مهم در امر وکالت ارزیابی کرد و بیان داشت: قاضی و وکیل ضمن احترام به شأن و شخصیت یکدیگر همواره باید مسائل قانونی، عرفی و منطقی حریم ها را که اخلاق حرفه ای تعریف و تنسیق می نماید رعایت کنند چرا که عدم رعایت این حریم ها قاضی و وکیل را در معرض تهمت قرار می دهد و طبق موازین مذهبی ما به اجتناب از مواضع تهمت توصیه فراوان شده است.
این مقام قضایی استان در ادامه سخنان خود در مراسم تحلیف کارآموزان وکالت، تسلط به موازین علمی به ویژه علم حقوق و آگاهی از سایر علوم همچون تاریخ، علوم اجتماعی و ادبیات را ضامن موفقیت و پیشرفت وکلا خواند و خاطرنشان کرد: تسلط به موازین علمی باید با تقوا و تعهد توأم باشد. زیرا عالم بدون تعهد همانند دزدی است که با چراغ می‌آید و در این صورت کالای بهتری را می‌برد .
معاون منابع انسانی دادگستری فارس عدم تسلط به موازین علمی و عدم وجود تقوا و تعهد را زمینه ساز تضییع حقوق موکل و عدم اعتماد جامعه به آن وکیل دانست.
اشرافی با بیان این مهم که وکیل متعهد به انجام وظایف قانونی و شرعی است نه متعهد به نتیجه، این موضوع را از جمله شئون حرفه وکالت و زمینه ساز حفظ قداست آن خواند و تصریح کرد: وکیل نباید موکل را به امور واهی امیدوار کند. در این صورت هم تکلیف شرعی و هم قانونی خواهد داشت.
وی توجه به این موضوع که دستگاه قضایی به قاضی و وکیل، به شرط رعایت اصول اخلاق حرفه ای آبرو و احترام می بخشد را مورد تأکید قرار دادو بیان داشت: بخش عمده ای از وقت قضات و وکلاء در دستگاه عدلیه سپری می شود لذا باید تعصب ویژه ای نسبت به این مجموعه داشته باشیم.
معاون منابع انسانی دادگستری فارس در ادامه رفتار مناسب، گفتار معقول، کردار نیکو و پوشش مناسب را از جمله نشانه های وقار وکیل عنوان کرد و به وکلای جوان توصیه کرد: عشق و علاقه به حرفه خود پیدا کنید و به وکالت به عنوان شغل ننگرید چرا که "غم نان" انسان را به ناکجا آباد می کشاند.
اشرافی در پایان توجه به مستمندان و ضعفا را پرداخت زکات علم وکالت خواند و با بیان این که اگر خدا، وجدان و قانون سرلوحه کار وکلا قرار گیرد، موفقیت دست‌ یافتنی خواهد بود گفت: وکلای بسیاری هستند که سال های پیش دار فانی را وداع گفته اند ولی به لحاظ سرلوحه قرار دادن این اصول نام نیک آنان تا همیشه تاریخ جاودانه و بر زبان ها جاری است بنابراین به نحوی عمل نمایید که فرزندان شما، خانواده و نسل های بعد از شما به وجود شما به عنوان وکلای نیک نام افتخار نمایند.
در پایان وی ضمن تأکید بر تعامل دادگستری کل استان فارس با کانون وکلای دادگستری، آمادگی دادگستری استان را برای ادامه روند برگزاری نشست های مشترک علمی و نیز جلسات نقد و تحلیل آراء و نظرسنجی از وکلای فرهیخته این کانون همچون گذشته در مسائل مختلف علمی اعلام داشت.