طرز تهیه دنت شکلاتی؛ دسر محبوب بچهها
مواد اصلی تشکیل دهنده دنت شکلاتی شامل پودر کاکائو، شیر، نشاسته، خامه و شکر میشود. طعم دهنده اصلی این دسر، پودر کاکائو است که باعث تفاوت طعم و رنگ آن با سایر دسرها میشود.
دنت شکلاتی از جمله دسرهایی است که در تهیه آن از پودر کاکائو استفاده میشود و بچهها از طرفداران پر و پا قرص آن هستند. طرز تهیه دنتها دشوار نیست. از آنجایی که کودکان علاقه زیادی به این دنت دارند، بهتر است برای اطمینان از کیفیت و ارزش غذایی آن را در منزل درست کنید. در ادامه با طرز تهیه یک دنت شکلاتی خوشمزه آشنا میشوید.
مواد لازم
مواد لازم
پودر کاکائو ۱/۳ پیمانه (معادل ۴۰ گرم)
شیر ۱ پیمانه
نشاسته ذرت ۳-۴ قاشق غذاخوری
وانیل ۱ قاشق چایخوری
خامه ۱۲۰ گرم
شکر ۶۰ گرم
دستور تهیه:
نشاسته ذرت، شکر، پودر کاکائو و وانیل را در ظرفی ریخته و با هم مخلوط کنید.
شیر سرد و خامه را کم کم به مخلوط مواد خشک اضافه کرده و هم بزنید تا مواد کاملا مخلوط شده و مایهی یکدستی حاصل شود.
مخلوط فوق را در یک قابلمهی پهن یا یک تابه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.
مخلوط را مرتب هم بزنید تا مواد گلوله نشوند.
وقتی مواد به غلظت مناسب رسیدند، حرارت را خاموش کرده و دنت شکلاتی را در قالب یا ظرف سرو بریزید.
وقتی دنت خنک شد، آن را در یخچال قرار دهید تا کاملا سرد شده و ببندد.
دو نکته مهم
مایهی دنت را موقع حرارت دیدن مرتب هم بزنید تا گلوله نشود. اگر علارغم هم زدن باز هم گلوله شد پس از تکمیل پخت، آن را از صافی عبو دهید تا کاملا صاف و یکدست شود.
علت انتخاب ظرف پهن برای پختن مایه دنت، این است که راحتتر بتوانید آن را هم زده و در صورت گلوله شدن آن را کنترل کنید.
از خواص شکلات غافل نشوید!
در گذشته تصور میکردند شکلات برای سلامتی مضر است، ولی امروزه نظر بسیاری از کارشناسان تغذیه بر این است که این ماده غذایی نه تنها برای سلامتی مضر نیست بلکه مصرف متعادل آن در پیشگیری از برخی بیماریها مفید میباشد. هورمون آندروفین که به هنگام خوردن شکلات در بدن آزاد میشود، باعث ایجاد حس شادی در فرد میگردد.
در این ماده غذایی بیش از ۳۰۰ نوع ماده شیمیایی مانند فلاونوئیدها، فلاوانول، کاتشین، منیزیم، آهن، محرکهای عصبی (نئوبرومین و کافئین)، کلسیم، ریبوفلاوین، تیامین و ویتامین وجود دارد که نئوبرومین و کافئین موجود در آن برای تقویت اعصاب کسانی که کارهای فکری میکنند بسیار مفید است. فلاونوئیدهای موجود در شکلات حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان بوده و تاثیر به سزایی در کاهش فشار خون و بهبود گردش خون دارند. این آنتی اکسیدانها، رادیکالهای آزاد موجود در خون را از بین برده و از بروز سرطانها و بیماریهای قلبی – عروقی جلوگیری میکنند.
منبع:ستاره