طرز تهیه کیک یخچالی
تهیه کیک بدون فر همیشه طرفدار بسیار دارد و بسیاری برای راحتی کار در بسیاری از میهمانیها و مجالس سرو این نوع کیکها را در اولویت قرار میدهند.
کیکهای بدون فر یا یخچالی از این جهت پر طرفدارند که به راحتی میتوان انواع مختلف آن را با افزودن مواد و طعم دهندههای متعدد و حتی انواع میوه تازه تهیه کرد و نیز درد سرهای پخت کیک و خراب شدنهای احتمالی را ندارد. کیک یخچالی اصولا پایهای از بیسکویت دارد و باقی مواد کاملا اختیاری است و هرکس با توجه به ذایقه اش میتواند نوعی از آن را در کمترین زمان تهیه کند.
با توجه به جایگاهی که کیکهای یخچالی دارند، در این نوشته قصد داریم نوعی از این کیک یعنی کیک پتی بور شکلاتی را آموزش دهیم تا از این پس آن را برای سرو در میهمانی هایتان در کمترین زمان آماده کنید و از خوردن آن لذت ببرید. این نوع کیکها را در قالبهای بزرگ یا تکنفره میتوان سرو کرد که گاهی سرو تکنفره آن را دسر لیونی یا کیک لیوانی هم میگویند.
مواد لازم برای کیک یخچالی
بیسکوییت پتی بور ۱ و ۱/۲ بسته
پودر شکر ۳ قاشق غذاخوری
شکلات تلخ تختهای ۳۵۰ گرم
شیر ۳/۴ پیمانه
کره ۷۰ گرم
گردو خرد شده ۱۰۰ گرم
وانیل خالص ۱/۸ قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک یخچالی
مرحله اول:
ابتدا بیسکویتها را به اندازه دلخواه خرد کنید.
مرحله دوم:
در ظرفی مقداری آب بریزید و روی شعله قرار دهید تا به جوش آید.
مرحله سوم:
شیر، پودر شکر و کره را در ظرف بزرگتری از ظرف آب جوش بریزید و روی ظرف آب قرار دهید تا گرم شود. شکلات تختهای را خرد کنید پس از گرم شدن شیر و ذوب شدن کره، شکلات را به آن اضافه کنید و اجازه دهید ذوب شود و هر از گاه مایه شکلاتی را هم بزنید. در انتها وانیل را اضافه کنید و هم بزنید. مقداری از سس آماده شده را برای روی کیک یخچالی کنار بگذارید. (سس را روی کتری بگذارید تا سرد و سفت نشود)
مرحله چهارم:
گردو را در تابه بریزید و کمی آن را تفت بدهید تا خامی آن گرفته شود. مراقب باشید گردو نسوزد در حدی که بوی گردو را استشمام کردید و کمی پوست آن طلایی شد کافی است
مرحله پنجم:
بیسکوییت خرد شده و گردوی بو داده را با نیمی از سس شکلات مخلوط کنید.
مرحله ششم:
کف یک قالب کمربندی متوسط را با کاغذ روغنی چرب شده یا سلفون بپوشانید و بیسکوییت شکلاتی را در قالب بریزید و کمی آن را با دست یا وسیلهای فشرده کنید تا منسجم شود.
مرحله هفتم:
در انتهای کار باقی سس شکلات را روی کیک پتی بور بریزید و به مدت سه ساعت یا بیشتر در یخچال قرار دهید تا کاملا خودش را بگیرد. برای خارج کردن کیک از قالب عجله نکنید و پس از اطمینان از منسجم شدن، کیک را بیست دقیقه خارج از یخچال قرار دهید. دور کیک را با یک چاقوی باریک و بلند از دیواره جدا کنید و بعد به آرامی کمربند قالب را باز و جدا کنید. به کمک دو پالت کیک یا دو کفگیر، کیک را به ظرف مورد نظر انتقال دهید. باقیمانده کیک را در ظرف در دار و در یخچال نگهداری کنید.
نکات کلیدی تهیه کیک یخچالی یا کیک پتی بور:
-اگر دوست دارید کیک منسجمتر باشد میتوانید یک ورق ژلاتین را در آب سرد قرار دهید نرم شود بعد آب آن را بگیرید و ژلاتین نرم شده را در سس بریزید و هم بزنید تا در سس حل شود و بعد باقی مراحل را انجام دهید.
-در صورتی که میخواهید کیک بیسکوییت میوهای داشته باشید میتوانید انواع میوه مثل توت فرنگی، موز، سیب کاراملی شده و … را با بیسکوییت مخلوط کنید و یا اینکه لا به لای آن بچینید و برای چسبنده شدنش کمی شکلات روی میوه بریزید.
– از هر نوع بیسکویتی میتوانید برای تهیه کیک یخچالی استفاده کنید. ولی اغلب از بیسکویتهایی با شیرینی کم مثل پتی بور استفاده میشود.
– در این دستور میتوان خامه غلیظ را جایگزین شیر کرد.
منبع: ایران کوک