بیماری هایی که باعث آسیب دیدگی موها میشوند


بیماری هایی که باعث آسیب دیدگی موها میشوند

آسیب دیدگی موها دلایل فراوانی دارد و بالطبع ترمیم موهای آسیب دیده هم راهکارهای فراوان که معمولا افراد فقط از راهکارهای خارجی اطلاع دارند مانند استفاده از ماسک مو، روغن درمانی، سرم مو و … اما از دلایل درونی بی خبرند! پزشکان پارسی طب توصیه میکنند برای نتیجه گیری بهتر در زمینه ترمیم موهای آسیب … نوشته بیماری هایی که باعث آسیب دیدگی موها میشوند اولین...

آسیب دیدگی موها دلایل فراوانی دارد و بالطبع ترمیم موهای آسیب دیده هم راهکارهای فراوان که معمولا افراد فقط از راهکارهای خارجی اطلاع دارند مانند استفاده از ماسک مو، روغن درمانی، سرم مو و … اما از دلایل درونی بی خبرند!

پزشکان پارسی طب توصیه میکنند برای نتیجه گیری بهتر در زمینه ترمیم موهای آسیب دیده، قبل از شروع به استفاده از راهکارهای مختلف این سوالات را از خود بپرسید، به آنها جواب دهید تا به نتیجه برسید:

آیا برای ترمیم موهای آسیب دیده خود راههای زیادی رفته اید و باز هم مشکل موهایتان برمیگردد؟

روغن های گیاهی زیادی را برای موهای خود استفاده کرده اید؟

اگر جواب این سوالات مثبت است، باید بدانید که در بسیاری از موارد، آسیب دیدگی موها مانند خشکی مو، موخوره، ضعیف شدن مو و آسیب دیدگی کوتیکول موها، صرفا عوامل خارجی ندارند و افراد، بدون اینکه از این موضوع اطلاع داشته باشند، رو به مصرف انواع محصولات مراقبتی جلدی مانند روغن ها و سرم مو میپردازند.

و بعضا هزینه های سنگینی هم بابت این محصولات پرداخت میکنند اما غافل از اینکه دلیل مشکل موهای خود را باید در داخل بدن خود جستجو کنند و به درمان آنها بپردازند!

بیماری های داخلی که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم موجب آسیب دیدگی موها میشوند:

خشکی کبد

حرارت کبد

مشکلات گوارشی

ضعف معده

یبوست

غلبه خلط سودا

خشکی پوست

شوره خشک

پس قبل از هر اقدامی برای خود مشخص کنید که علت آسیب دیدگی موهای شما علت داخلی دارد یا خارجی؟

برخی از این بیماری ها اصلا هیچ علامتی ندارند و تا مدت ها شخص متوجه نمیشود که دچار آن شده مانند بیماری های کبدی، برخی از انواع یبوست و مشکلات سوداوی.

متاسفانه بسیاری از افراد عادت دارند که بگویند ما هیییچ مشکلی نداریم و سالم هستیم اما پزشک مجرب طب سنتی پس از معاینه متوجه میشود که قضیه برعکس است!

چرا میگوییم پزشک طب سنتی؟

زیرا معیارهای تشخیص بیماری و روش درمان آن در طب سنتی و کلاسیک کاملا متفاوت بوده و با هم قابل قیاس نیستند.

باید به خاطر بسپارید که ترمیم موی آسیب دیده یک شبه اتفاق نمی افتد؛ بلکـه در طـول زمان، با ایجاد عادات مناسب و طی دوره درمان می توانید این مسیر را به خوبی طی کنید.

برخی از عوامل خارجی آسیب دیدگی موها

پاکسازی مو از رسوبات سخت

محصولاتی که برای تمیز کردن موهایتان استفاده می کنید و حتی آبی که بـرای پاک کردن این محصـولات از مـوهایتان اسـتفاده می کنیـد می توانند موها را از محدوده سلامت خارج کنند.

وقتی مقادیر زیادی از این مواد بر روی موهایتان انباشته می شوند باعث می گردند موها بی حالت، بدون طراوت، و در انتهای رشته ها دوشاخه شده و حتی شکننده شوند.

زدودن این کثیفی ها و آلودگی ها از موهایتان اولین گام در ترمیم آسیب و رسیدن به موی سالم است.

یک درمان شفاف سازی با جوش شیرین یا شستشو با سرکه سیب گزینه هائی عالی برای پاک سازی مو از تمام رسوباتی که از سختی آب بر آن ها نشسته و چیزهائی هستند که بر روی موها انباشته شده است.

روغن مالی گزینه بسیار مناسبی برای موهای آسیب دیده و تقویت موهاست.

مقدار زیادی از روغن موی مورد علاقه خود را به موهای تمیز , شسته شده خود بمالید.

بررسی تخصصی ۲۸ روغن تقویت کننده مو ابرو و مژه (بهمراه ویدئو)

روی موهایتان کلاه حمام بکشید و با کمک یک حوله داغ یا سشوار و یا نشستن در زیر تابش آفتاب در یک روز گرم آن را گرم نگه دارید.

درمان با روغن داغ را می توانید یک تا سه بار در ماه بر اساس میزان آسیب در موهایتان و خشکی آنها تکرار کنید.
در مصرف روغن زیاده روی نکنید چرا که اگر مقدار روغن مورد استفاده زیاد باشد به موهایتان ظاهری چرب می دهد.

برای برخی افراد، استفاده از نرم کننده لازم است.

هفته ای یک بار درمان با یک نرم کننده برای ترمیم موهای آسیب دیده و پیشگیری از تخریب ها و صدمات آتی، یک ضرورت است. همه نرم کننده ها مثل هم نیستند.

مهم این است که نرم کننده مناسب موی خود را پیدا کنید؛ چیزی که موهایتان را سنگین و بی حالت نکند و یا باعث نشود موهایتان چرب و روغنی به نظر برسند.

اگر موهایتان را رنگ می کنید، استفاده از نرم کننده به طور خاص برای موهایتان اهمیت دارد.

رنگ از روی موهای آسیب دیده زودتر از موی سالم از بین می رود.

موهایتان را کوتاه کنید

کوتاه کردن مو ( یا حداقل به صورت منظم اندکی از سر موها را کوتاه کردن ) موهایتان را نجات می دهد. لازم نیست موها را خیلی کوتاه کنید.

اگر با کوتاهی مو مشکلی ندارید موهایتان را کاملا کوتاه کنید؛ و اگر بلندی مو برای تان مهم است حداقل تا جائی کوتاه کنید که به موهای سالم برسید.

از آب داغ پرهیز کنید

حمام کردن با آب داغ به ویژه زمانی که موهای شما به دفعات رنگ یا دکلره شده‌اند رطوبت و چربی طبیعی آن را از بین می‌برد و در نتیجه بعد از هر بار حمام موهای شما سوخته و خشن به نظر خواهند رسید.

پس به توصیه متخصصان بعد از شست‌وشو، موهای خود را با آب‌سرد آبکشی کنید چرا که آب سرد به بسته شدن کوتیکول‌های مو و حفظ رطوبت آن کمک ویژه‌ای می‌کند؛ از طرفی به محض قرار گرفتن در معرض هوای گرم یا سرد خارج از حمام مو ها خشک شده و در نهایت وز و شکننده می‌شوند.

مراقب موادی که روی موها میزنید باشید

تمامی مواد صاف کننده که با عنوان‌های مختلف کراتینه در بازار موجود هستند، آسیب‌های جدی به ساختمان موهای شما وارد می‌کنند؛ بنابراین غیر از سالن‌های انگشت‌ شمار که از مواد استاندارد برای صاف کردن موهای آسیب دیده شما استفاده می‌کنند، درصد زیادی از آنها موقتی است و در مدت‌کوتاهی اوضاع را از همانی هم که بوده خراب‌تر می‌کنند پس گول تبلیغات را نخورید.

اتوی مو، قاتل مو

عمده‌ترین دلیل وز شدن موهای سالم در سال‌های اخیر غیر از سهل‌انگاری در مراقبت، استفاده بیش از اندازه از وسایل حالت‌ دهنده به ویژه اتوی مو با حرارت بالاست.

غذاهای مناسب برای موهای آسیب دیده

از سبزیجات سبزرنگ تازه به ویژه اسفناج و انواع جوانه‌ها مانند عدس، ماش گندم و جو در وعده‌های غذایی خود استفاده کنید؛ برای مثال خوردن سالاد با چاشنی روغن کنجد یا زیتون معجزه می‌کند.

کمبود آهن و پروتئین دلیل دیگری است که موهای شما را در خطر آسیب دیدگی قرار می‌دهد؛ پس بهتر است مصرف حبوبات، گوشت گوسفند، تخم مرغ و میوه‌های خشک در طول هفته را فراموش نکنید.

بیوتین یا ویتامین B7 ویتامین دیگری است که وجود آن برای ترمیم بافت موهای سوخته و آسیب‌دیده بسیار ضروری است اما بهترین راهی که می‌توانید با آن بدن خود را ویتامینه کنید مصرف روزانه چند عدد گردو، بادام و دیگر مغزهای آجیل به علاوه مصرف میوه‌هایی مانند موز و انبه است.

فراموش نکنید که استفاده از روغن های نباتی مایع و جامد (به عبارتی روغن های صنعتی) باعث آسیب جدی به کبد و دستگاه های داخلی شما خواهد شد، در نتیجه ریشه و ساختمان مو به درستی تغذیه نمیشوند و پس از مدتی دچار آسیب دیدگی مو میشوید و همانطور که در ابتدای مبحث به آن اشاره کردیم نتیجه آن میشود که هر چقدر از راهکارهای مختلف خارجی استفاده نتیجه ای برای شما حاصل نخواهد شد.

پس باید به تغذیه خود و غذایی که میل میکنید توجه زیادی داشته باشید.

برای مشاوره آنلاین با پزشکان مجموعه پارسی طب در خصوص این بیماری به سامانه مشاوره آنلاین پارسی طب مراجعه فرمایید.

منابع
پارسی طب، مجله سیمرغ


دانلود آهنگ علی زند وکیلی غمگین ترین آهنگ