فصل بهار و طب سنتی


فصل بهار و طب سنتی

فصل بهار فصلی است که موافق همه سنین بویژه موافق سن کهولت می باشد. در بهار به دلیل اعتدال مزاج فصل، قوای بدن تفویت شده و باعث نضج و هیجان و دفع مواد و فضولاتی که درطول زمستان در بدن مجتمع شده بود، می گردد. چون این مواد نمی توانندبه طور کامل از بدن دفع شوند لذا به اعضای ضعیف بدن ریخته و موجب بروزبرخی بیماری ها می گردد.

کد خبر: 88282 ۱۳۹۸/۰۱/۱۷ ۰۷:۴۱:۴۴

فصل بهار فصلی است که موافق همه سنین بویژه موافق سن کهولت می باشد. در بهار به دلیل اعتدال مزاج فصل، قوای بدن تفویت شده و باعث نضج و هیجان و دفع مواد و فضولاتی که درطول زمستان در بدن مجتمع شده بود، می گردد. چون این مواد نمی توانندبه طور کامل از بدن دفع شوند لذا به اعضای ضعیف بدن ریخته و موجب بروزبرخی بیماری ها می گردد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کرمان خبر؛ فصل بهار معتدل در کیفیات چهارگانه است. یعنی از نظر گرمی و سردی و تری و خشکی در اعتدال است و هیچیک از کیفیات فوق غلبه ندارد. برخی معتقدند که مزاج بهار گرم و تر است. بدلیل اینک بروز بیماری های چون دمل، بثورات و … در این فصل بیشتر است.

در حالیکه بروز این بیماری ها در بهار دلیل دیگری دارد که توضیح داده خواهد شد. فصل بهار فصلی است که موافق همه سنین بویژه موافق سن کهولت می باشد. در بهار به دلیل اعتدال مزاج فصل، قوای بدن تفویت شده و باعث نضج و هیجان و دفع مواد و فضولاتی که درطول زمستان در بدن مجتمع شده بود، می گردد. چون این مواد نمی توانندبه طور کامل از بدن دفع شوند لذا به اعضای ضعیف بدن ریخته و موجب بروزبرخی بیماری ها می گردد

بیماریهای فصل بهار

از جمله بیماری هایی که در فصل بهار نسبت به فصول دیگر بیشتر دیده می شود عبارتند از دمل های چرکی، بثورات پوستی، خونریزی از بینی، پارگی برخی رگ های بدن بدلیل زیادی خون مثلاً خونریزی از بینی

تدابیر بهار:

-کم کردن غذاهای مولد خون. مانند غذاهای گوشتی (انواع کباب ها و حلیم)، شیرینی جات (مانند عسل، شیره انگور، شکر سرخ)

– کم کردن غذاهای با مزاج گرم، تلخ و شور

– استفاده از غذاهایی که از نظر کمیت، پرحجم و از نظر انرژی زایی، کم انرژی باشند (اصطلاحاً قلیل الغذا باشند) مانند انواع آش ها و سوپ هایی که با سبزیجات و حبوبات با مزاج معتدل یا سرد (ماش، عدس و …) تهیه می شود. مانند آش جو، آش آبغوره، آش تمر هندی، خورش کدو، بورانی، آش دوغ، آش ماست.

استفاده از شربت های با مزاج مایل به سرد مانند شربت زرشک، شربت غوره، شربت نارنج، شربت آبلیمو، شربت به.

انجام پاکسازی بدن به روش مناسب:

این پاکسازی بهتر است در ابتدای فصل بهار و قبل از آنکه حرارت بهار (کاهش سردی هوا در فصل بهار را به حرارت تعبیر می کنیم) مواد و فضولات گرد آمده ناشی از فصل زمستان را به حرکت و ثوران در آورد و به اندام ها و عروق بریزد، صورت گیرد. روش های پاکسازی عمدتاً عبارتند از حجامت، فصد، اسهال و قی.

خواب و بیداری در بهار :

در بهار به علت غلبه و هیجان خون، خواب زیاد می شود. برای تعدیل آن باید از استفراغات مناسب استفاده شود.

ورزش در بهار

در فصل بهار ورزش معتدل (نه شدید و نه خفیف) توصیه می شود. ورزش شدید به طبیعت فصل کمک کرده و موجب هیجان مواد ساکن در بدن شده و می تواند موجب بروز برخی بیماری ها از جمله بثورات پوستی گردد.

ولی ورزش معتدل می تواند باعث تحلیل مواد و فضولات و دفع آنها از طریق ادرار و مدفوع شود.

به نقل از پایگاه اطلاع رسانی طب سنتی ایران


انتهای پیام/



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

کپشن غمگین | 100 کپشن غمگین خاص کوتاه و بلند برای استوری و پست