کمین مرگ بهاری با مصرف قارچ های وحشی


کمین مرگ بهاری با مصرف قارچ های وحشی

به گزارش ایرنا،اگرچه استان مازندران به رغم داشتن موقعیت خاص رشد انواع قارچ های طبیعی در جنگل و کوهستان ،آماری از مرگ و میر مصرف قارچ سمی طی 2 سال اخیر نداشته است،...

به گزارش ایرنا،اگرچه استان مازندران به رغم داشتن موقعیت خاص رشد انواع قارچ های طبیعی در جنگل و کوهستان ،آماری از مرگ و میر مصرف قارچ سمی طی 2 سال اخیر نداشته است، اما باید کمین مرگ مهلکی به نام قارچ های وحشی را جدی بگیریم.
مسمومیت و در نتیجه مرگ ناشی از مصرف قارچ های سمی در بهار سال گذشته به مشکلی اساسی و فراگیر در استفاده از این ماده غذایی در بیشتر استان ها تبدیل شده بود بطوریکه استقبال مردم از مصرف قارچ کوهی سبب مرگ 15 نفر و مسمومیت بیش از یکهزار نفر در کشور شد.
بنا بر اظهارات کارشناسان، قارچ‌های سمی از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به قارچ‌های خوراکی دارند و تشخیص آنها، توسط افراد عادی میسر نیست به همین دلیل همواره با تعداد زیادی از اینگونه مسمومیت‌ها در سطح کشور مواجه هستیم.
کارشناسان تاکید فراوانی دارند که به هیچ وجه قارچ‌های خودرویی که در دشت‌ها و جنگل‌ها می‌روید را مردم مصرف نکنند و اینگونه قارچ‌ها حتی در اثر پختن، کبابی و یا آب پز کردن، بازهم سمی می‌مانند و مواد سمی آنها تخریب نمی‌شود.
کارشناسان بهداشتی درخصوص علائم و نشانه‌های مسمومیت قارچ‌های سمی می گویند:90 درصد مسمومیت‌های شدید توسط قارچ‌ها، به دلیل ماده‌ای سمی به نام آماتوکسین است که این ماده عمدتا بر روی کبد تاثیر مخرب می‌گذارد.
گفته شده است علائم مسمومیت با قارچ در 2 مرحله بروز پیدا می‌کند، مرحله اول 6 تا 12 ساعت پس از مصرف قارچ با نشانه‌هایی نظیر تهوع و استفراغ، دردهای شکمی و احساس ضعف بروز پیدا می‌کند و مرحله دوم 24 ساعت بعد از علائم اولیه، با ضعف، سرگیجه و کاهش سطح هوشیاری خود را نشان می‌دهد که این حالات ناشی از درگیری کبدی و کلیوی در فرد مسموم است که ممکن است او را به مرگ برساند.
یکی از شهروندان آملی که در اثر خوردن قارچ وحشی مسموم و با درد معده شدید مواجه شده به خبرنگار ایرنا می گوید: همسرم بهار سال 95قارچی وحشی را از منطقه لاسم کنده بود که سمی بوده است.
نائیجیان با بیان اینکه من فقط با مزه کردن این قارچ دچار مسمومیت شدم، ادامه داد: به رغم اینکه 2 سال تحت مراقبت دارویی پزشک متخصص هستم، اما سم قارچ اثرش را روی معده گذاشته و همچنان دارای مشکل هستم.
قارچ 'کماگوش ' کوهی منطقه بلده کیلویی 130هزار تومان
ولی الله امانی یکی از ساکنان روستای ییلاقی بطاهر کلاه با بیان اینکه مردم منطقه قارچ کوهی را به اصطلاح محلی 'کماگوش ' می شناسند، گفت: این قارچ که در اثر بارندگی و رعد و برق در دامنه های کوهستان به یکباره پدیدار می شود، ارزش غذایی بسیار بالا داشته پرطرفدار است.
وی با بیان اینکه قارچ های وحشی بین مردم ییلاقی بلده بیشتر از گوشت لذیذ بره طرفدار دارد، گفت: در چند سال اخیر از اواخر فروردین تا پایان خردادماه بسیاری از مردم مناطق مختلف جلگه ای با هدف چیدن قارچ های وحشی و فروش آن در بازار های محلی و حتی تهران وارد مناطق کوهستانی می شوند.
امانی افزود: اگر چه شناخت و تشخیص قارچ های وحشی سمی و غیر سمی بسیار سخت است، اما ساکنان اصلی ییلاقات بلده آن را تشخیص می دهند چراکه تاکنون مرگ ناشی از قارچ وحشی در این منطقه به گوش نرسیده است.
وی گفت: به هرحال با ورود افراد ناشناس با هدف تجارت قارچ وحشی که پارسال هر کیلو کماگوش تا 130 هزار تومان به فروش رفته است، احتمال چیدن قارچ های سمی به عنوان قارچ های خوراکی وجود دارد که بسیار خطرناک که چه بسا خطر مرگ مهلکی را به همراه داشته باشد.
**تاثیر انتشار اخبار مربوط به مرگ ناشی از استفاده قارچ وحشی بر بازار مصرف قارچ های پرورشی
یکی از پرورش دهندگان قارچ خوراکی در مازندران با بیان اینکه اخبار مرگ و میر و مسمومیت ناشی از مصرف قارچ وحشی بر بازار و عرضه قارچ های پرورشی تاثیر منفی گذاشته است، گفت: افکار عمومی نسبت به قارچ های پرورشی هم شک کرده و از خرید و مصرف آن خودداری می کنند.
ابراهیم کمالی که دارای سه سالن پرورش قارچ به ظرفیت 20 تن در سال در شهر کیاکلا شهرستان سیمرغ است، افزود: از آنجاییکه تشخیص سمی بودن قارچ ها سخت و حتی غیر ممکن است، پارسال مردم از مصرف قارچ های پرورشی دارای برند و نشان هم خودداری می کردند.
وی با بیان این نکته که استقبال مردم به قارچ های کوهی مازندران که بسیار خوشمزه است زیاد و در طی سال های اخیر عرضه آن در بین شهروندان استان نیز رواج خوبی پیدا کرده است، ادامه داد: به همین دلیل با انتشار اخبار مرگ و میر ناشی از مصرف قارچ های سمی ، این موضوع بر فعالیت تولید کنندگان قارچ های پرورشی تاثیر منفی گذاشته است.
این پرورش دهنده قارچ یکی از مشکلات اساسی تولید کنندگان را تهیه خاک اعلام کرد و بیان داشت: خاک های آب بندان ها مرغوب ترین خاک برای تولید قارچ است که نیاز به فرآوری و ضد عفونی است.
کمالی توضیح داد: در حال حاضر خاک های آب بندان های مازندران به صورت کامیونی به یکی از کارگاه های صنعتی کرج رفته و با انجام عملیات ضد عفونی و با بسته بندی 20کیلویی با قیمت 11هزار تومان در اختیار تولید کنندگان قرار می گیرد.
وی قیمت حال حاضر هر کیلو قارچ پرورشی را به صورت عمده ای 9 تا 10هزار تومان اعلام کرد .
**تشکیل کارگروه پیشگیری از مسمومیت با قارچ سمی در مازندران
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت که بنا به دستور معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ،کارگروه ویژه پیشگیری از وقوع مسمومیت‌های قارچ‌های وحشی (سمی) با هماهنگی و مساعدت استانداری‌ها تشکیل شد.
محمد شکوهی با بیان اینکه در چند سال اخیر مرگ و میر ناشی از مصرف تصادفی گونه های سمی قارچ علاوه بر اینکه به نگرانی جدی تبدیل شده افزود: این موضوع در مناطق مستعد رویشی قارچ وحشی از جمله در استان مازندران منجر به کاهش مصرف قارچ های پرورشی و ضرر و زیان تولیدکنندگان قارچ خوراکی نیز شد.
وی بر لزوم اطلاع رسانی و ارائه هشدارهای لازم به مصرف‌کنندگان در خصوص خطر مصرف این گونه قارچ‌های وحشی (سمی) و انجام برنامه‌ریزی برای اجرای فعالیت‌های آموزشی و ترویجی تاکید کرد.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه اگرچه در 2سال اخیر مرگ ناشی از مصرف قارچ نداشته ایم، ادامه داد: از آنجاییکه رویش انواع قارچ ها در استان مطلوب است و حتی خرید و فروش آن با قیمت قابل توجه صورت می گیرد، لذا خطر مصرف تصادفی گونه های سمی قارچ همواره تهدیدی جدی است.
شکوهی گفت در حال حاضر سالانه حدود سه هزارو 500تن قارچ خوراکی در استان مازندران تولید می شود.
6990/1899
انتهای پیام


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

کپشن غمگین | 100 کپشن غمگین خاص کوتاه و بلند برای استوری و پست