به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ کار و کسب درآمد نیاز ادامه بقا انسان است. وقتی کار مناسب روحیه و نزدیک به علایق فردی افراد و حتی در راستای علمی که اندوخته‌اند باشند به حتم به یک غذای روح تبدیل می‌شود که ضمن کسب درآمد، روحیه و روان فرد را نیز تغذیه مناسب می‌کند.

اینکه چه کاری و چه کسبی، مناسب با چه مقطعی زمانی و متناسب با پیشرفت تکنولوژی است از اصل‌هایی است که در هر جامعه باید مدنظر قرار گیرد زیرا در غیر این‌صورت، جامعه‌ای که این مهم را مورد توجه قرار ندهد از دیگر جوامع عقب خواهد افتاد.

انسیه صفاپو، کارشناس ارشد علوم اجتماعی و کارآفرین و مدرس دانشگاه، در خصوص اینکه در حال حاضر وضعیت مشاغل چگونه است و چه روند تغییری را در پیش گرفته است به خبرنگار اجتماعی برنا گفت: همواره شاهد رشد زمینه‌های علمی و همچنین پیشرفت تکنولوژی بوده‌ایم. پیشرفتی که باید به شکل جدی در نوع اشتغال‌های موجود در یک جامعه مدنظر قرار گیرد. روند تغییرات علمی، شرایطی را ایجاد کرده است که دیر یا زود باید حال و هوای مشاغل در کشورها متغییر شود و مشاغل سنتی جای خود را به مشاغلی می‌دهند که تکنولوژی در آنها دخیل است.

وی با گفتن اینکه چند سالی است که کشورهای پیشرفته تغییرات در این راستا را آغاز کرده‌اند و گام‌های حرکتی در دنیای اشتغال‌های مختلف با همراهی تکنولوژی نوین همراه شده است چنین ادامه داد: ما نیز در تلاش هستیم تا از جامعه جهانی در فضای کسب و کار دور نمانیم. برای مثال می‌توان به کسب و کارهای اینترنتی اشاره کرد که طی چند سال اخیر شاهد فراگیر بودن آنها در داخل کشور بوده‌ایم و شاهد موفقیت‌هایشان در این زمینه بوده‌ایم اما نکته حائز اهمیت در این خصوص بازنگری در سیاست‌های کلی در خصوص این موضوع و فراهم ساختن شرایطی برای ایجاد اشتغال از سوی مسئولان است که باید هرچه زودتر صورت بگیرد تا مشاغل جدید با سرعت و کیفیتی بهتر در سطح کشور ایجاد شوند.

صفاپو با بیان اینکه همواره ایجاد شغل در قالب سنتی با مشکلاتی نظیر سرمایه گذاری، مکان مورد نیاز برای کار و... همراه با پروسه‌های سخت و بازدارنده روبرو بوده است که در مواقعی این پروسه‌های طولانی منجر به ناامید شدن خواهد شد و نهایتا هیچ شغلی ایجاد نخواهد نمی‌شود، ادامه داد: وزارت صمت می‌تواند گام‌های موثری در راستای ایجاد شغل‌های نوین و موثر ایجاد کند. مهم‌ترین کار در این خصوص ارائه مجوز از سوی وزارت صمت برای ایجاد فعالیت و کسب و کارهای اینترنتی است که برای کارآفرینان صادر شود که گام مثبتی در این زمینه خواهد بود اما مسئله مهم در این خصوص مطالبه‌گری وزارت صمت از کارآفرینان است که باید ارزیابی‌های لازم را در زمینه ایجاد شغل انجام دهد و با نگاهی به آینده به دنبال خروجی مناسبی از ایجاد این مشاغل باشد و آینده ای معلوم را از کارآفرین طلب کنند و همچنین پروسه گرفتن مجوز برای کارفرینان را پس از ارزیابی های لازم آسانتر سازد.

وی در خصوص محدودیت‌های موجودی که در فضای شغل‌هایی همچون فعالیت استارتاپ‌ها وجود دارد و چه ضررهایی به کارآفرین‌های این عرصه وارد می‌کند بیان داشت: دولت باید سعی کند محدودیت‌هایی که نیاز نیست که باشد را از مسیر حرکت این فعالان استارتاپی بردارد و اتاق بازرگانی به عنوان متولی این امر با ایجاد پروتکل‌هایی برای تبادل کالا و عرضه خدمات به کشورهای همسایه و همچنین باقی کشورها می‌تواند شرایط مطلوب را ایجاد سازد تا اگر کسب و کاری توانایی‌های لازم را در عرضه خدمات در خارج از کشور را دارد با مشکلاتی روبرو نشودو بدین ترتیب عرصه فعالیت فعالان عرصه کار در دنیای استارتاپی افزایش یابد.

صفاپو در پایان با اشاره نقش دانشگاه در رابطه با تغییر ساختاری در مشاغل تصریح کرد: دانشگاه‌ها می‌توانند نقش اساسی و مهم را در این زمینه ایفا کنند. در برنامه ششم توسعه نیز به موضوع تحصیل همراه با مهارت های کاربردی اشاره شده است تا دانشجو پس از فراگرفتن مهارت های لازم آماده ورود به بازار باشد که اتفاقی مهم در این راستا خواهد بود البته اگر از سوی مسئولین مورد توجه قرار گیرد و بهای لازم به این افراد داده شود و همچنین مانع هایی که در حال حاضر وجود دارد از سر راه افراد برداشته شود مسیر رشد تسریع می شود و عقب نمی مانیم.