طرز تهیه نان سوروک یزدی
نان روغنی که در شهر یزد تهیه میشود نان سوروک است. این نان سنتی و خوشمزه یکی از پرطرفدارترین نانهای این استان است که امروز قصد داریم طرز تهیه آن را به شما آموزش دهیم؛ پس در ادامه با ما همراه باشید.
نان روغنی که در شهر یزد تهیه میشود نان سوروک است. در صورتی که به این شهر سفر کرده باشید قطعا دیدهاید که این نان را به صورت خانگی در خیابانهای این شهر درست کرده و داغ و تازه میفروشند. این نان سنتی و خوشمزه یکی از پرطرفدارترین نانهای این استان است که امروز قصد داریم طرز تهیه آن را به شما آموزش دهیم؛ پس در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه نان سوروک یزدی
۲ لیوان آب
یک کیلو و صد گرم آرد سنگک
۱ قاشق چای خوری نمک
۱ قاشق غذاخوری شکر
۱ قاشق غذاخوری گلرنگ
۳ قاشق غذاخوری تخم گشنیز
۲۰ گرم مایه خمیر
روغن کنجد به مقدار لازم
طرز تهیه نان سوروک یزدی
ابتدا یک قاشق شکر و مایه خمیر را با حدود نصف استکان آب ولرم مخلوط میکنیم، (در صورتیکه از مایه فعال استفاده میکنید میتوانید این مرحله را حذف کنید). سپس کمی آرد به آن اضافه میکنیم و آن را به مدت ۱۵ دقیقه در جایی گرم قرار میدهیم تا حجم خمیرسه برابر افزایش پیدا کند.
نمک، آرد و آب را مخلوط میکنیم، تخم گشنیز و گلرنگ آسیاب شده را (لازم نیست کاملا پودر شود تنها در صورتیکه کمی ریز شود کافی است) به آن اضافه کرده و خوب ورز میدهیم و در آخر مایه خمیر را به آن اضافه میکنیم. در این مرحله باید خمیر را به خوبی ورز دهیم (حدود ده دقیقه آن را ورز دهید). کمی آرد در کنار دستتان قرار دهید تا در صورت نیازدستتان را به آرد آغشته کنید تا خمیر به دستتان نچسبد. روی خمیر را با استفاده از پارچهتمیز یا کیسه میپوشانیم و در جایی گرم قرار میدهیم (میتوانید ظرف را زیر پتو قرار دهید.)
بعد از حدود ۱ ساعت مجددا خمیر را ورز میدهیم و آن را به اصطلاح چانه میکنیم و به مدت نیم ساعت به آن استراحت میدهیم. با کمک وردنه خمیرها را باز کنید تا به ضخامت حدود ۰/۵ سانتیمتر برسد.
در تابه مقداری روغن کنجد بریزید تا داغ شود، سپس آن را در تابه سرخ کنید بعد از آنکه یک طرف کامل طلایی رنگ شد آن را برگردانده و طرف دیگر را هم خوب سرخ کنید. در صورت تمایل میتوانید مقداری شکر روی نانهایی که سرخ کردید بریزید و در ظرف مناسب سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه نان سوروک یزدی
۲ لیوان آب
یک کیلو و صد گرم آرد سنگک
۱ قاشق چای خوری نمک
۱ قاشق غذاخوری شکر
۱ قاشق غذاخوری گلرنگ
۳ قاشق غذاخوری تخم گشنیز
۲۰ گرم مایه خمیر
روغن کنجد به مقدار لازم
طرز تهیه نان سوروک یزدی
ابتدا یک قاشق شکر و مایه خمیر را با حدود نصف استکان آب ولرم مخلوط میکنیم، (در صورتیکه از مایه فعال استفاده میکنید میتوانید این مرحله را حذف کنید). سپس کمی آرد به آن اضافه میکنیم و آن را به مدت ۱۵ دقیقه در جایی گرم قرار میدهیم تا حجم خمیرسه برابر افزایش پیدا کند.
نمک، آرد و آب را مخلوط میکنیم، تخم گشنیز و گلرنگ آسیاب شده را (لازم نیست کاملا پودر شود تنها در صورتیکه کمی ریز شود کافی است) به آن اضافه کرده و خوب ورز میدهیم و در آخر مایه خمیر را به آن اضافه میکنیم. در این مرحله باید خمیر را به خوبی ورز دهیم (حدود ده دقیقه آن را ورز دهید). کمی آرد در کنار دستتان قرار دهید تا در صورت نیازدستتان را به آرد آغشته کنید تا خمیر به دستتان نچسبد. روی خمیر را با استفاده از پارچهتمیز یا کیسه میپوشانیم و در جایی گرم قرار میدهیم (میتوانید ظرف را زیر پتو قرار دهید.)
بعد از حدود ۱ ساعت مجددا خمیر را ورز میدهیم و آن را به اصطلاح چانه میکنیم و به مدت نیم ساعت به آن استراحت میدهیم. با کمک وردنه خمیرها را باز کنید تا به ضخامت حدود ۰/۵ سانتیمتر برسد.
در تابه مقداری روغن کنجد بریزید تا داغ شود، سپس آن را در تابه سرخ کنید بعد از آنکه یک طرف کامل طلایی رنگ شد آن را برگردانده و طرف دیگر را هم خوب سرخ کنید. در صورت تمایل میتوانید مقداری شکر روی نانهایی که سرخ کردید بریزید و در ظرف مناسب سرو کنید.
منبع: کتاب کاله